Má těhotná žena na úřadech přednost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Eve
1.10.17 14:47

Bude to jen na dobre vuli uredniku a spolucekajicich :)

• Citovat
  • Upravit
69235
1.10.17 14:48
@Jedna babička píše:
Invalidní člověk ve většině případů disponuje průkazem invalidní osoby a po jeho předložení přednost má kdekoliv, i na úřadě.

ale to není pravda, já nevím, proč tady šíříš takové věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.10.17 14:50
@veria píše:
Ježíš ženy, vy jste zlé. Já bych těhotným i nějak fyzicky postiženým přednost dala. Pak to tady má k něčemu vypadat, když jsou lidi na sebe tak zlí, a ještě ke všemu ženy na těhotnou ženu. Je mi z vás smutno.

Za 1 objednavkovy system za 2 je na RD a muze tam v kteroukoliv hodinu, pripadne si cist a sedet. Pracujici to casto stoji den nebo nekolik hodin v praci, kdy jim utikaji penize. Pokud se neciti dobre na to sedet v cekarne, tak ma lezet doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27747
1.10.17 14:50
@veria píše:
Ježíš ženy, vy jste zlé. Já bych těhotným i nějak fyzicky postiženým přednost dala. Pak to tady má k něčemu vypadat, když jsou lidi na sebe tak zlí, a ještě ke všemu ženy na těhotnou ženu. Je mi z vás smutno.

no jo přednost chtějí těhotné, nemocní, důchodci, pracující aby to do práce stíhali sakra kdo teda bude tu frontu stát poctivě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.10.17 14:52

@Jedna babička tady si to můžeš přečíst https://portal.mpsv.cz/soc/dzp/prukaz vyřízení OP nevyžaduje delší čekání ani stání. A znovu, už téměř všude fungují objednávkové systémy. Není potřeba, aby u OP nebo přepisu auta kdokoliv někde dlouze čekal. A pokud někde nefungují, bude to malinké místečko, kde zase nebudou extrémní fronty na čekání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.10.17 14:53
@terinka4444 píše:
ale to není pravda, já nevím, proč tady šíříš takové věci.

Kdekoliv ne, ale na úřadě ano.

držitel má přednost při osobním projednávání své záležitosti, vyžaduje-li toto jednání delší čekání, zejména stání; za osobní projednávání záležitostí se nepovažuje nákup v obchodech ani obstarávání placených služeb ani ošetření a vyšetření ve zdravotnických zařízeních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.10.17 14:53
@ka2ka píše:
no jo přednost chtějí těhotné, nemocní, důchodci, pracující aby to do práce stíhali sakra kdo teda bude tu frontu stát poctivě? :think:

OSVČ to tak vidím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
1.10.17 14:55
@ka2ka píše:
no jo přednost chtějí těhotné, nemocní, důchodci, pracující aby to do práce stíhali sakra kdo teda bude tu frontu stát poctivě? :think:

Zdravi nezamestnani :)

• Citovat
  • Upravit
2249
1.10.17 14:59

@terinka4444 no vzdyt jo, ja jen rikam, ze ne kazda tehotna ma na vyrizovani cely den, nebo aby se pak sla valet domu, jak tady nekolik lidi psalo. :cert: Ne ze by mely mit prednost nebo ji nejak dokonce vyzadovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.10.17 14:59
@Rive píše:
@terinka4444 no vzdyt jo, ja jen rikam, ze ne kazda tehotna ma na vyrizovani cely den, nebo aby se pak sla valet domu, jak tady nekolik lidi psalo. :cert: Ne ze by mely mit prednost nebo ji nejak dokonce vyzadovat :)

no oni to vztahovali k zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27747
1.10.17 15:00
@Poison Eve píše:
Zdravi nezamestnani :)

houby ti přece pospíchají na pohovor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.10.17 15:01
@ka2ka píše:

takže ti OSVČ, ti si musí umět všechno přizpůsobit, jak je potřeba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
1.10.17 15:01
@ka2ka píše:

Tu variantu jsem zvazovala. Netahla si radsi pockaji na urade, bez aby sla na pohovor. Sance je tak velka :))::

• Citovat
  • Upravit
101930
1.10.17 15:02
@Jedna babička píše:
Invalidní člověk ve většině případů disponuje průkazem invalidní osoby a po jeho předložení přednost má kdekoliv, i na úřadě.

To tedy nemá, alespoň u nás na registru vozidel ne, tam je prostě lístkový systém a přednost nemá nikdo. Ano, invalida přijít i v úterý, co nejsou normální úřední dny, ale rozhodně nemá přednost v běžný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
1.10.17 15:03

@terinka4444 Nebudu se s Tebou dohadovat. Pokud se invalidní člověk prokáže na úřadě průkazem TP, ZTP nebo ZTP/P, jde na řadu ihned na kterémkoliv odboru bez ohledu na vyvolávací systém. Jde domluvit i pro takového člověka terénního pracovníka úřadě přímo na adrese bydliště občana ( a to i přesto, že je většinou úřad bezbariérový), který s ním úřední záležitost vyřídí doma (lze to i pasu a OP).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová