Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jedna babička píše:
Invalidní člověk ve většině případů disponuje průkazem invalidní osoby a po jeho předložení přednost má kdekoliv, i na úřadě.
ale to není pravda, já nevím, proč tady šíříš takové věci.
@veria píše:
Ježíš ženy, vy jste zlé. Já bych těhotným i nějak fyzicky postiženým přednost dala. Pak to tady má k něčemu vypadat, když jsou lidi na sebe tak zlí, a ještě ke všemu ženy na těhotnou ženu. Je mi z vás smutno.
Za 1 objednavkovy system za 2 je na RD a muze tam v kteroukoliv hodinu, pripadne si cist a sedet. Pracujici to casto stoji den nebo nekolik hodin v praci, kdy jim utikaji penize. Pokud se neciti dobre na to sedet v cekarne, tak ma lezet doma.
@veria píše:
Ježíš ženy, vy jste zlé. Já bych těhotným i nějak fyzicky postiženým přednost dala. Pak to tady má k něčemu vypadat, když jsou lidi na sebe tak zlí, a ještě ke všemu ženy na těhotnou ženu. Je mi z vás smutno.
no jo přednost chtějí těhotné, nemocní, důchodci, pracující aby to do práce stíhali sakra kdo teda bude tu frontu stát poctivě? ![]()
@Jedna babička tady si to můžeš přečíst https://portal.mpsv.cz/soc/dzp/prukaz vyřízení OP nevyžaduje delší čekání ani stání. A znovu, už téměř všude fungují objednávkové systémy. Není potřeba, aby u OP nebo přepisu auta kdokoliv někde dlouze čekal. A pokud někde nefungují, bude to malinké místečko, kde zase nebudou extrémní fronty na čekání
@terinka4444 píše:
ale to není pravda, já nevím, proč tady šíříš takové věci.
Kdekoliv ne, ale na úřadě ano.
držitel má přednost při osobním projednávání své záležitosti, vyžaduje-li toto jednání delší čekání, zejména stání; za osobní projednávání záležitostí se nepovažuje nákup v obchodech ani obstarávání placených služeb ani ošetření a vyšetření ve zdravotnických zařízeních.
@ka2ka píše:
no jo přednost chtějí těhotné, nemocní, důchodci, pracující aby to do práce stíhali sakra kdo teda bude tu frontu stát poctivě?
OSVČ to tak vidím ![]()
@ka2ka píše:
no jo přednost chtějí těhotné, nemocní, důchodci, pracující aby to do práce stíhali sakra kdo teda bude tu frontu stát poctivě?
Zdravi nezamestnani ![]()
@terinka4444 no vzdyt jo, ja jen rikam, ze ne kazda tehotna ma na vyrizovani cely den, nebo aby se pak sla valet domu, jak tady nekolik lidi psalo.
Ne ze by mely mit prednost nebo ji nejak dokonce vyzadovat ![]()
@Rive píše:
@terinka4444 no vzdyt jo, ja jen rikam, ze ne kazda tehotna ma na vyrizovani cely den, nebo aby se pak sla valet domu, jak tady nekolik lidi psalo.Ne ze by mely mit prednost nebo ji nejak dokonce vyzadovat
no oni to vztahovali k zakladatelce.
@Poison Eve píše:
Zdravi nezamestnani
houby ti přece pospíchají na pohovor ![]()
@ka2ka píše:
houby ti přece pospíchají na pohovor
takže ti OSVČ, ti si musí umět všechno přizpůsobit, jak je potřeba ![]()
@ka2ka píše:
houby ti přece pospíchají na pohovor
Tu variantu jsem zvazovala. Netahla si radsi pockaji na urade, bez aby sla na pohovor. Sance je tak velka
::
@Jedna babička píše:
Invalidní člověk ve většině případů disponuje průkazem invalidní osoby a po jeho předložení přednost má kdekoliv, i na úřadě.
To tedy nemá, alespoň u nás na registru vozidel ne, tam je prostě lístkový systém a přednost nemá nikdo. Ano, invalida přijít i v úterý, co nejsou normální úřední dny, ale rozhodně nemá přednost v běžný den.
@terinka4444 Nebudu se s Tebou dohadovat. Pokud se invalidní člověk prokáže na úřadě průkazem TP, ZTP nebo ZTP/P, jde na řadu ihned na kterémkoliv odboru bez ohledu na vyvolávací systém. Jde domluvit i pro takového člověka terénního pracovníka úřadě přímo na adrese bydliště občana ( a to i přesto, že je většinou úřad bezbariérový), který s ním úřední záležitost vyřídí doma (lze to i pasu a OP).
Bude to jen na dobre vuli uredniku a spolucekajicich