Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kolarkaa píše:
Tak kdyz uz je tady tato diskuze, tak poradte nejakou opravdu dobrou kosmetiku.. kremy nepouzivam vubec, nemam rada „mastne ruce“ a to jsem 30+ uz tak bych mozna mela zacit.. chtela bych se naucit pouzivat klesticky na rasy ale prijde mi to strasne tezke
Neexistuje univerzální rada, každému sedí něco jiného a taky záleží, kolik chceš investovat
.
Já za sebe mohu doporučit Havlíkovu apotéku, mám hrozně ráda jejich produkty. Navíc je to přírodní kosmetika bez zbytečných chemikálií.
@Adinal taky se líčím jako Sibylla a právě si říkám, že vydržet v tom do večera/noci musí být darda na pleť.
@zacatecnice2 Mně to nepřijde, já to na sobě necítím, nemám zalepený pocit nebo něco takového a pleť mám v pohodě, kosmetička mě chválí
.
@Adinal
Taky nikdy nemám pocit, že bych vlastně byla nalicena, cítím se stejne.
@Adinal @Alladina Tak já třeba taky nemám nějaký špatný pocit nánosu na tváři nebo tak, používám myslím dost kvalitní věci - ale prostě nějak vnitřně cítím, že by bylo dobré dát pleti oddech. Je to jenom o mém vnitřním pocitu.
No a hlavně já opravdu nemám moc super pleť, tak se snažím po odlíčení dát vždycky něco léčivého.
Taky mi makeup vydrží celý den a nemám pocit že bych si na obličej patlala nějak moc kosmetiky:)
Ja se odlicuji az vecer… Aby z toho pekneho vzhledu neco mel i pritel ![]()
Licim se i doma na materske ![]()
@Hedvikaaa píše:
Ja se odlicuji az vecer… Aby z toho pekneho vzhledu neco mel i pritel
Licim se i doma na materske
To ja taky, komplet jako do prace, nechci na materske zdegenerovat ![]()
@Hedvikaaa píše:
Ja se odlicuji az vecer… Aby z toho pekneho vzhledu neco mel i pritel
Licim se i doma na materske
To děláš dobre ![]()
@Adinal Používám přípravky z Nobilis Tilia, po odlíčení si obličej vyčistím hřebíčkovou vodou a pak různě - třeba levandulový regenerační olej, ten mi dost pomáhá. Nebo míchám lávový prášek s tou hřebíčkovou vodou a dělám gomáž. Musím říct, že Nobilis jsou jediné přípravky, po kterých je moje kůže přijatelná (dobrá nikdy nebude) a hlavně mě nic nepálí ani neštípe - to se mi nikdy nestalo s žádnými přípravky z lékárny a už vůbec ne z drogerie.
Ale ještě jsem četla dobré recenze na řadu pro problem. pleť od Clinique, tak uvažuju, jestli to nezkusit. Používám něco z dekorativky (make-up a pudr) a ta mi sedí, tak by to nemuselo být špatné. Ale cenově je Nobilis teda o hodně výhodnější, to je jasné.
@SibyllaTrelawney Nobilis znám, používám hlavně pro dcerku.
Zkoušela jsem i pro sebe, ale nesedí mi vůně jejich produktů. Ty pro dcerku mi ale příjemné jsou. Škoda, jinak jsou mi sympatičtí
.
Já mám ráda Havlíkovu apotéku.
Co se týká Clinique - kdysi jsem používala, ale teď preferuji méně chemickou kosmetiku.
Jinak z té standardní kosmetiky mně asi nejvíc seděla La Roche Posay, také mají řadu pro problematickou pleť - Effaclar.
Odličovací gel z této řady používám stále, jako snad jediný mi fakt pleť vyčistí téměř dokonale.
Jedna kosmetička mi ještě na dočištění doporučovala Jarišovu vodu, prý stojí pár korun v lékárně a je vhodná i na problematickou pleť, zatím jsem nezkoušela.
@Adinal Na tu Havlíkovu apotéku jsem se teď podívala, je to velmi zajímavé, asi něco vyzkouším - děkuju za tip zde!
Vůbec jsem o tom neměla tušení. Já jsem zen Effaclar kdysi používala, vyhovoval mi, ale asi tak po roce se něco stalo a začala jsem po použití cítit diskomfort - stažení, svědění. Pak jsem dlouho tápala - Vichy, Bioderma apod., až ten Nobilis mi sedl. Jsem zvědavá, na jak dlouho.