Malý tyran aneb tohle už se nedá vydržet

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.18 12:10

Omlouvám se za překlepy, dcera už zas ječí, leze po mně a chce, ať se jí věnuju.
L+L+miminko

• Citovat
  • Upravit
171
2.2.18 12:11

Ke špatné diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
2.2.18 12:12

Taky si myslím, že holčička má nějaký problém. Sebepoškozování a rituály na nějakou dysfunkci přímo ukazují. Rozhodně se objednejte k dětskému psychologovi. Docela se divím, že ti jí ještě učitelky neposlaly domů s tím, že potřebuje jiný typ péče. Ty naše by to asi udělaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
2.2.18 12:13
@Anonymní píše:
Zdravím maminky nalých tyránků a dovolím si připojit se.
Dceři už budou 3 roky(!) a vždy byla velice náročné dítě. Nemohla jsem si dovolit na minutu ji položit a jít na wc nebo cokoliv udělat - okamžitě byl hysterický pláč. Ani nosítko mi neakceptovala a dodnes se nerada nosí jinak než v rukou nebo na zádech (nesnese manduku, šátek ani krosnu). Když byla nepohyblivé miminko, ještě se to dalo - byl to sice hrozný jekot, ale alespoň si nemohla ublížit. V případě potřeby jsem ji prostě dala do postýlky a na minutku si něco zařídila (neříkám, že to bylo lehké, bylo to STRAŠNÉ pořád poslouchat, ale už jsem si asi nějak zvykla). Všichni říkali, jak se to zlepší, když bude větší. Leda prd. Ke všemu vyžaduje mě. Nikoho jiného nechce, musím to být výhradně já. Pokud s ní nejsem a aktivně se jí nevěnuju, ubližuje mi nebo sama sobě (štípání, drásání do krve, kousání, zvracení, bouchání do hlavy atd.). Spí s námi v posteli odmala, přesto se budí pořád 2× i 3× za noc, v případě nemoci podstatně častěji.
Chodí už do školky a prý si taky řvem vynucuje pozornost :-( Když se jí nevěnují tak, jak si představuje nebo po ní chtějí něco, co se jí dělat nechce, dělá scény, zvrací, počůrává se…
Zatím chodila domů před spaním, ale potřebuji, aby tam už pomalu začala spát. Tento týden jsme to poprvé zkoušeli. Doma jsem vysvětlila, že potřebuju být déle v práci a že bude s dětma spát. Koupily jsme pyžamo podle jejich představ, tvářila se, že rozumí, chápe, souhlasila. Když jsme ráno šly do školky, ještě jsem jí řekla, že tedy pro ni přijdu, až se s dětmi vyspinká v tom krásném pyžámku. Načež dcera řekla, že tam spát nebude a jestli ji tam nechám, schválně se počůrá. Nijak jsem na to nereagovala, ale hádejte co - opravdu se počůrala. Prý když učitelky poslaly děti před spaním na záchod, tak nešla a řekla, že se počůrá do postele, což taky udělala. Další den se to opakovalo a teď zase musí chodit před spaním.
Má svoje rituály, které si vynucuje a když nejsou dodrženy, je oheň na střeše. Např. k odpolední svačince chce každý den puding její oblíbené příchutě. Když se jednou stalo, že jsem danou příchuť neměla a uvařila jiný, letěla miska s pudinkem přes celou kuchyň. Podobné excesy jsou s oblékáním. Než ji vypravím ven, jsem celá zpocená, vyřízená, protože ona vymyslí nějakou blbost jako např. najde sezónně nebo velikostně neodpovídající oblečení a prostě si ho MUSÍ oblíct. Když není po jejím, dostane záchvat vzteku a nehnu s ní. Oblíknu jeden rukáv, mezi tím svleče druhý, škube si vlasy atd. Křičí nee! pomoc! mě to bolí! (oblékání)
Plácnutí po ruce nebo po zadku i zvýšení hlasu všechno ještě zhoršuje. Mívá pak takové bloky, že kvůli plácnutí nebo zakřičení se mnou celý den nemluví, nechce mi dát ruku a to už je úplně šílené.
A teď čekám druhé, takže se vyloženě děsím toho, co bude, až budu mít doma k ní novorozence.
Nechci být otrokem svého dítěte. Co mám dělat?
L+L+miminko

Nestačí jen plácnutí, normálně bych ji namlatila!!! Už odmala.jste si ji rozmazlila a tady to teď máte… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.2.18 12:13

S tim oblekanim teda taky nevim, moje necela triletacka ma 104cm,17kg a je to slusna bojovnice, presto kdyz na toto prijde, ji zmobilizuju raz dva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:14
@kontramatka píše:
Jo a zakladatelko promiň, ale když neudržíš svoje tříletý dítě, tak jsi fakt neschopná. :zed: :zed: :zed:

Stačí už? Trochu empatie. Zoufalý člověk si řekne o pomoc, když nezvládá a místo rady se dočká odsudků, že je neschopná? Trochu tvrdé ne? Každý je někdy v úzkých, někdo ve výchově, někdo v práci, každý má něco. Říct si o pomoc je známka toho, že to řeší, nepotřebuje nálož jak je blbá, naopak potřebuje podporu, aby to zvládla. Není v lehké situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:16
@anonymni_prezdivka píše:
Přála bych těm, co to píší, že je to prostě jen rozmazlený spratek, aby takové dítě měli doma. Ano, byla chyba, že se to chování tolerovalo od začátku, nicméně to, co tu L+L+miminko popisuje, rozhodně není čistě z výchovy.
A přesně kvůli takovým komentářům se pak matky stydí přijít do poradny nebo jít k psychologovi. Výborně, výborně. Jen tak dál!

Já bych jim takové dítě nepřála, takové dítě potřebuje lásku, empatie a trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:16
@kontramatka píše:
Jo a zakladatelko promiň, ale když neudržíš svoje tříletý dítě, tak jsi fakt neschopná. :zed: :zed: :zed:

Sytý hladovému nevěří… Každé dítě je jiné a některé holt mají i problémy. Kdo to nezažil, nepochopí. Mě to sice - zatím a díky bohu - nepotkalo osobně, ale měla jsem spoustu takových dětí ve třídách a na táborech. Opravdu to není o nevýchově, byť se to tady mělo řešit dříve - jenže to 99% rodičům ze zcela pochopitelných důvodů nedojde. „Je to přece miminko“ apod.
Je to stejné jako s migrénou nebo extrémníma křečema při menses; kdo to nikdy neměl, nemůže nikdy pochopit, co je to za ochromující, oblbující, energii užírající bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:17
@Pipilota Citrónie píše:
Já bych jim takové dítě nepřála, takové dítě potřebuje lásku, empatie a trpělivost.

To máš pravdu… Dítěti bych ty rodiče nepřála, ovšem těm rodičům takové dítě ano… Jestli je to k pochopení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
2.2.18 12:18
@cverunka píše:
Chybí ji pevná ruka. To je vše. Ty už jsi toho otroka děláš. Jen jednou by hodila jídlem a to co by následovalo ještě nezažila. Promiň, ale fakt si „výchováváš“ tyrana.

Nezlob se, ale nevíš, o čem mluvíš. Moje dítě taky jednou zahodilo talíř, tak jsem ho vzala od stolu a pak už to nedělalo. Žádné třískání, normální ukázání hranic, dítě to zkusilo, bylo poučeno, pochopilo, neopakovalo. Takhle funguje výchova dětí s „normálními“ vzorci chování. Dítě, které ty vzorce má nějak posunuté, na klasickou výchovu reagovat nebude (a je úplně jedno, jestli ho navíc ztřískáš nebo seřveš), udělá to znovu, protože si prostě nemůže pomoct. A v takovém případě je důležité zjistit, kde je problém, a podle toho stanovit, jak k dítěti přistupovat.

Děti, které jejich rodiče fyzicky trestají nebo jim dělají scény, a ony na tuhle „výchovu“ reagují, by buď byly vychovatelné i za použití méně drastických metod (a pak je škoda se k těm drastičtějším vůbec uchylovat), nebo jsou zlomené, rezignované, nikoli vychované (a to jim přinese problémy v budoucnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.2.18 12:18
@Zdendula82 píše:
Taky si myslím, že holčička má nějaký problém. Sebepoškozování a rituály na nějakou dysfunkci přímo ukazují. Rozhodně se objednejte k dětskému psychologovi. Docela se divím, že ti jí ještě učitelky neposlaly domů s tím, že potřebuje jiný typ péče. Ty naše by to asi udělaly.

Skvělý - takže vlastně jsou neschopné učitelky. Na tenhle typ komentářů mám vyloženě alergii. Rodič nezvládá svoji roli, neumí vyhodnotit, že je situace nad jejich možnosti, ale hloupé jsou učitelky, že to nedělají za ně. To by musely pro „jiný typ péče“ odesílat domů třetinu svěřených dětí, které se nechovají dle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.2.18 12:19
@Pipilota Citrónie píše:

Takové dítě především potřebuje pevné hranice a rodiče, který jim umí díky nim poskytnout i pocit bezpečí. Láska a trpělivost sama o sobě nejsou dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.18 12:21
@anonymni_prezdivka píše:
To máš pravdu… Dítěti bych ty rodiče nepřála, ovšem těm rodičům takové dítě ano… Jestli je to k pochopení :-)

Ale jo, pochopila jsem na poprvé, jen mi je líto jak se přistupuje k nestandardním dětem a k jejich rodičům. Tolik bolesti kvůli odsudků a nepochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
2.2.18 12:23
@hanka.br. píše:
Skvělý - takže vlastně jsou neschopné učitelky. Na tenhle typ komentářů mám vyloženě alergii. Rodič nezvládá svoji roli, neumí vyhodnotit, že je situace nad jejich možnosti, ale hloupé jsou učitelky, že to nedělají za ně. To by musely pro „jiný typ péče“ odesílat domů třetinu svěřených dětí, které se nechovají dle tabulek.

Já jsem to pochopila spíš jako obdiv těm učitelkám, že se s ní pořád crcají… protože v tomto případě by bylo pochopitelné, kdyby ji nechtěly mít ve třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.2.18 12:24

@hanka.br. Tak zkusena pedagozka muze snad rodici DOPORUCIT jinou peci nebo navstevu odbornika. Prave proto, ze vam proslo pod rukama stovky/tisice deti. Tady nepadlo nic o tom, ze to ma resit nekdo za rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí