Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ospalámyš máš pravdu, dceru já osobně se snažím podporovat jak jen to jde, protože vím, že to nemá jednoduché… chci hlavně aby se domů těšila a nedopadla jako já… moje děti jsou pro mě vším a je mi hrozně moc líto, že jsem to nechala dojít tak daleko…ale vyřešit to už musím a definitivně
@Amelie30 byl se mnou jednou ale žádný výsledek to nemělo, on je dost uzavřený a svoje pocity nedává najevo ani přede mnou…natož před cizíma… nechápe že by něco dělal špatně..
@Zdeňka86 píše:
@ospalámyš máš pravdu, dceru já osobně se snažím podporovat jak jen to jde, protože vím, že to nemá jednoduché… chci hlavně aby se domů těšila a nedopadla jako já… moje děti jsou pro mě vším a je mi hrozně moc líto, že jsem to nechala dojít tak daleko…ale vyřešit to už musím a definitivně
Hele já nevím, jak moc je to uvás vyhrocené, z těch pár vět se to poznat nedá. prober to s nějakým psychologem, ten do toho bude vidět líp a třeba ti poradí.
Jestli je tvůj partner nějaký cholerický macho, tak se ale asi těžko zmněí
Já bych kvůli jeho chování k dětem asi šla často do konfliktu, aby děti viděly, že se jich zastáváš a že nesdílíš jeho názor na ně.
@Zdeňka86 Problém je, že on to vidí tak nějak stejně, má dojem, že ty nemůžeš nic. A má tě v hrsti a tak si může dělat, co chce. Jasně že to je taková povaha, ale myslím si, že tahle situace tomu nahrává. Ale je to opravdu tak? Bydlet kde máš, dostaneš rodičák, nerozumím tomu, proč jsi v takové pasti, abys ho teoreticky nevykopla. A hlavně aby on věděl, že to je velmi reálná možnost.
@Imamother ano vyhodit ho můžu… ale já pořád doufám že i toto zvládnem, zvládly jsme horší věci…tak doufám že i tohle…
@Zdeňka86 Tak zvládnout to můžete, o tom žádná, ale bude to chtít snahu i z jeho strany. Bez toho to prostě nejde. Jedna návštěva v poradně nic neukáže, to chce chodit pravidelně aspoň půl roku.
Jsi ještě v relativně dobré situaci, máš kde bydlet a jemu tam nepatří ani cihlička.
@Zdeňka86 píše:
@Imamother ano vyhodit ho můžu… ale já pořád doufám že i toto zvládnem, zvládly jsme horší věci…tak doufám že i tohle…
Já bych ten vyhazov použila jako nátlak na něj. Aby si uvědomil, že když je táta od rodiny, tak by se měl přestat chovat jako egoista a měl by začít fungovat. Však ať řekne, co mu vadí a co by chtěl dělat nebo mít jinak..
@Zdeňka86 tak to lepší nebude. To můžete na tvrdo říkat, že je problém a když řeknete, že odcházíte, tak se bude ještě divit, že jste nic neřekla. V mém okolí byla taky rodina, paní měla dvě děti a našla si přítele, se kterým si pořídila třetí. Těm dvěma bylo neustále něco vyčítáno, vše dělali blbě. Pamatují si to dodnes. On se nezmění. Pak dejte vědět, jak jste dopadla.
@Imamother jo no, vždy musí chtít oba… to on zas na to kyvné ale jak dlouho mu to vydrží… spíš se urazí a oznámí, že ať se starám sama, že on se nebude k ničemu už vyjadřovat a to taky nechci… chci aby prostě býl v pohodě a zvolnil… ano vím že mám tu výhodu, že já jsem doma…
@Zdeňka86 Jenže to máš jednoduché. Snaží se? Můžeme to zkusit. Nesnažíš se? Tam už není naděje
Poradna a fakt na tom vztahu makat je podle mě vaše jediná šance. Pokud ani to není schopný pro vás udělat, jak se to má zlepšit ![]()
@Kobea no, já mu řeknu že klidně může odejít ale on je tak tvrdohlavý, že by nepřišel s omluvou, raději by uraženě odešel i když by ho to žralo…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat