Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Ted mi tu prošla s další drzou poznámkou. Na to jsem řekla navrh, že zavoláme teda tatkovi s chválně, co by jí na tohle všechno řekl.
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl
Jsi prilis hodna a tolerantni…. Uz bych davno volala.
@Anonymní píše:
Tak telefonát by zavařil jen dceři, že..
nerozumim, komu jinemu by to melo zavarit?
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Ted mi tu prošla s další drzou poznámkou. Na to jsem řekla navrh, že zavoláme teda tatkovi s chválně, co by jí na tohle všechno řekl.
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl
Tatínek se sám nezajímá jak to jde? osobně bych řešila to že nepřijde ve smluvený čas domů a jo to bych s otcem řešila okamžitě a i se zmínila o ostatním. Pokud by začala jestli jí chci dělat zle tak bych jí jen řekla že má fungovat dle plánu. těžko jí budeš někde nahánět a Jan to asi vzala že nemusí nic a může si dělat vše. špatná budeš stejně tak bych špatný pocit neměla. prostě nespolupracuje tak at si to tatínek s ní vyřeší. třeba to zabere.
@Anonymní píše:
To já vím, ale s manželem s snažíme, aby se cítila dobře. S námi jezdí lyžovat do Alp, na dovolený k moři, dostala od nás k vysvědčení mobil za 25 tisíc(z našcih peněz), má od nás znáčkové oblečení, které si přeje.Příspěvek upraven 09.07.22 v 00:15
No jo, ale kdysi přišla o rodinu a to s holkou asi zamávalo a mobil či Alpy na tom nic nezmění.
@PetraMeli píše:
No jo, ale kdysi přišla o rodinu a to s holkou asi zamávalo a mobil či Alpy na tom nic nezmění.
Snažím se do ní, co nejvíce vcítit.
Manžel jí dává i dost najevo, že vždy on ona bude pro něho ta prvorozená holčička.-když u toho nebyla naše dcera.
S kým řešila první menstruaci jsem byla já, protože prej s její mamou se nedá bavit o ničem. Byla jsem dost potěšená, když se mi svěřila, že se jí líbí spolužák
@Markéta80 píše:
Tatínek se sám nezajímá jak to jde? osobně bych řešila to že nepřijde ve smluvený čas domů a jo to bych s otcem řešila okamžitě a i se zmínila o ostatním. Pokud by začala jestli jí chci dělat zle tak bych jí jen řekla že má fungovat dle plánu. těžko jí budeš někde nahánět a Jan to asi vzala že nemusí nic a může si dělat vše. špatná budeš stejně tak bych špatný pocit neměla. prostě nespolupracuje tak at si to tatínek s ní vyřeší. třeba to zabere.
Posílali jsme si zatím jen fotky..
To máš asi pravdu no ![]()
@warita píše:
Jinak teda, ja se nestacim divit, co si vsechno pubosi v dnesni dobe k rodici dovoli. Cerpam tedy i z ostatnich diskuzi. A zakladatelka ani rodic neni, k te bych mela jeste vetsi respekt, nez k vlastni matce.Kde se bere ta nebetycna drzost takto mluvit s dospelym, ktery me ma na starosti? Ja rict tohle moji mame, tak dostanu pres papulu takovou, ze mi stena da druhou.
Při manželovi si tohle právě nikd nedovolila
Jsem matka tyran. Starší vyklízí myčku od 3 let. Nejprve uklízel jenom příbory a podával mi to, kam nedosáhl. Mladší začal vlastně taky ve 3 letech, možná i dřív, podával tomu staršímu. Vyndání z myčky je zkrátka jejich job.
Vlastni mama i tata se na ni vy 💩 puberta k tomu. Preju pevny nervy.
Resila bych s manzelem, s ni bych nijak nebojovala. Az zas nedodrzi vecerku, tak at ji zavola muz, jestli je v poradku. Stejne to dela vsechno na truc.
Nejsi troll?
Jsi strasne mekka, jenom aby sis ji nahodou neznepratelila.
Fakt te nemusi milovat, ale s*at na hlavu by ti nemela.
Uvedom si, ze ona testuje, jak moc si vazis sama sebe. Zatim zjistuje, ze nic moc, tudiz si nebude vazit ani ona tebe.
Musis se za sebe postavit a dat ji najevo, ze ji zadny hadr na podlahu delat nebudes.
@prokr píše:
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod
Vyklízení myčky je nějaká povinná dětská práce?
Taky dost čumím. Menší děti taky nedosáhnou do horních skříněk a než je nechat někde šplhat, mají povinnosti jiné ![]()
@stinga píše:
@Lucy75 mě by zajímalo, kdyby se té holce něco v noci venku opravdu stalo, kdo by za to byl v tomhle případě zodpovědný?
Zakladatelka, protože si ji vzala na starost, měla ji momentálně „v péči“. Plus spoluzodpovědnost holky, které je už 15.
Její otec ani matka žádný zákon neporušili. Svěřili dceru dospělé zletilé osobě.
I z toho důvodu bych takové zlatíčko hned vracela.
Je to puberťačka, testuje možnosti. Tvoje reakce naprosto nechápu. Nezvládáš ji, ale před otcem hraješ divadlo, že ano. Měla jsi ho kontaktovat okamžitě, když nebyla doma a nebrala Ti telefon. Ona řekne, že je ubohý, že telefonát by jí zavařil, a nedostane se jí odpovědi, že kdyby se nepokoušela všemožně zavařit ona Tobě, nebyl by důvod nikam telefonovat? Má pocit, že je nedotknutelná, tak ji v tom neutvrzuj.
Jasně to její chování může být vyvolané tím, že má pocit, že se na ni vybodli oba rodiče, i nemoc mámy může vnímat jako “zradu” a otec si odjel na služební cestu, ale za to Ty nemůžeš.
@prokr píše:
A židli si přistavit nemůže?
My jsme třeba vysocí a máme extra vysokou linku vc skříněk kam nedosáhne poradně ani tchyně. Nerej zbytecne, tohle je off topic ![]()
@Russet píše:
Do horních polic se židlí nedosáhne. Aby tam rovnal hrnky nebo talíře.
To není důvod, aby vůbec nevyklízel myčku. Spodní skříňky a šuplíky nejsou žádný problém. Kde se nedosáhlo. Tak mi to nechali položené na lince a to jsem uklidila sama.