Mám na starosti nevlastní dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
9.7.22 08:49
@Kelsey píše:
Význam to má, přestože v počátku dostane pouze na spodní část linky. Ale tak je to tvá věc, jak si to nastavíš. Za sebe říkám, že je jen výmluva, že nebude dělat myčku, protože nedostane na horní skříňky. Za nás nebyla myčka. Drhlo se nádobí ručně a sušilo utěrkou i v tomhle věku. Teď je to mnohem snazší. Pouze uklidit, kde dostane.

V sedmi jsem nádobí pouze utírala. Třeba babička měla přesně dané, kam nádobí patří a nesměl se shrnout ten vikslejvant pod tím, to by byla katastrofa :mrgreen: Uvažuju, že do nové kuchyně si radši myčku ani nepořídím, aby se nic nerozbilo a pořídím si lepší troubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.7.22 08:49
@lleennttiillkkaa píše:
Jsem matka tyran. Starší vyklízí myčku od 3 let. Nejprve uklízel jenom příbory a podával mi to, kam nedosáhl. Mladší začal vlastně taky ve 3 letech, možná i dřív, podával tomu staršímu. Vyndání z myčky je zkrátka jejich job.

Muj syn zacal jeste driv, nekdy na necelych 2 letech. Bavi ho vytahovat veci z mycky a obcas neco rozkrapne. Jinymi slovy, dela to bez dovoleni. Takto mi znicil jeden pametni hrnek. Ah jo…

ale jinak moje dcera bude brzo taky pomahat, Ja jako mala dostala stolicku ke drezu a umyvala jsem nadobi, utirala i uklizela. Nejak jsem to zvladla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.7.22 08:56

Jako macechu taky patnáctileté dcery mě vlastně nejvíc překvapuje, že na první konflikt typu “nemáš mi co přikazovat” došlo až teď, když spolu zakladatelka slečna jsou v kontaktu minimálně osm let (soudě podle věku vlastních dětí) a spíš i víc. Ta moje to zkusila hned první rok, když jí bylo pět s zůstaly jsme spolu samy doma, protože táta šel s kamarádem do blízké zahradní restaurace na pivo. No, tak jí bylo vysvětleno, že se šeredně mýlí a že kdokoliv ji má na starosti, ať už je to paní učitelka ve školce, babička nebo já, má s tím zároveň i určitá práva. :mrgreen: Od té doby zkouší spíš už jen maličkosti typu, že je schopná tvrdit, že si nemůže jít sama nalít pití, protože neví, kde máme v kuchyni sklenice. :zed: To obvykle skončí nějakým komentářem mojí dcery zahrnujícím slova “deset let”, “MENSA” a “úplně vypatlaná” a je zase klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
9.7.22 09:07
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Ted mi tu prošla s další drzou poznámkou. Na to jsem řekla navrh, že zavoláme teda tatkovi s chválně, co by jí na tohle všechno řekl.
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl :oops:

nikdy se nebude chovat slušně, když ví že jen vyhrožuješ a nesplníš to čím hrozíš.
Vzala bych telefon, zavolala bych manželovi a telefon ji předala

• Citovat
  • Upravit
6429
9.7.22 09:15
@Mariane.B píše:
Já docela zírám, jak ze sebe necháš dělat idiota, jen proto, že dítě je nevlastní.
Neskutečný, ani jsi nezvaolala otci, když nepřišla, to mi přijde, že není mimo jen dcera, ale i ty.
Vlétla bych jí do pokoje, zabalila všechno oblečení kromě jednoho páru, vše bych zamkla do skříně a dávala jen na příděl, za těch 9 dní by už nevyšla z bytu, pokud by se neomluvila.
Zároveň bych jí řekla, že jak ona k tobě, tak ty k ní a aby se nedivila, když jí přes ty nevymáchaná ústa jedna přistane.

A co si myslíš, že to vyřeší? Nic, jen bude nenávist v rodině. Takhle se s puberťáky nejedná. Ani vlastní dítě nemůžeš doma zamknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
9.7.22 09:17
@bobulka88 píše:
Vlastni mama i tata se na ni vy 💩 puberta k tomu. Preju pevny nervy.
Resila bych s manzelem, s ni bych nijak nebojovala. Az zas nedodrzi vecerku, tak at ji zavola muz, jestli je v poradku. Stejne to dela vsechno na truc.

No tak když se rodiče vy.erou na dítě, tak to vypadá jinak. Jsou prostě situace v životě, které nejsou růžové, ale to ještě neznamená, že se musí holka chovat jako hovado a dělt naschvály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
9.7.22 09:19
@warita píše:
Muj syn zacal jeste driv, nekdy na necelych 2 letech. Bavi ho vytahovat veci z mycky a obcas neco rozkrapne. Jinymi slovy, dela to bez dovoleni. Takto mi znicil jeden pametni hrnek. Ah jo…ale jinak moje dcera bude brzo taky pomahat, Ja jako mala dostala stolicku ke drezu a umyvala jsem nadobi, utirala i uklizela. Nejak jsem to zvladla.

Hele jednou něco rozbil, naštěstí nic zásadního, ale s tím jsem do toho šla. MOžná taky začali dřív, nepamatuju si přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
9.7.22 09:48
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Ted mi tu prošla s další drzou poznámkou. Na to jsem řekla navrh, že zavoláme teda tatkovi s chválně, co by jí na tohle všechno řekl.
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl :oops:

Proč jí to navrhuješ? Řekla bych jí, že ubohý je její chování a nenechám se od ní deptat. když se neumí chovat, tak ponese následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.22 09:49
@Russet píše:
V sedmi jsem nádobí pouze utírala. Třeba babička měla přesně dané, kam nádobí patří a nesměl se shrnout ten vikslejvant pod tím, to by byla katastrofa :mrgreen: Uvažuju, že do nové kuchyně si radši myčku ani nepořídím, aby se nic nerozbilo a pořídím si lepší troubu.

Měla jsem sadu bílomodrých talířů a taky to mělo svůj směr uložení. Barvy na sebe. Když se někdo netrefil, tak jsem to přetočila a bylo. Jeden čas jsem dala talíře do šuplíků dole, ať to mají pohodlné a při ruce. A do horních skříněk jsem dávala něco jiného. Teď to je zas v horních skříňkách. Jen je vše bílé. Tak to je snadnější. Rozbít se jim zatím nic nepodařilo. Ale minulý týden v noci rána. Dcera si vzala hrnek čaje do pokoje na stůl. Kocour se procházel. Asi je úplně slepý. A hrnek letěl na zem. Takže my máme akorát kocoura nemotorného. V noci nám dělá budíček, aby se místo spaní uklízelo.

A mobil za 25 tis. bych se taky nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
9.7.22 10:00

Zase další smyšlený příběh? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.7.22 10:04
@lleennttiillkkaa píše:
No tak když se rodiče vy.erou na dítě, tak to vypadá jinak. Jsou prostě situace v životě, které nejsou růžové, ale to ještě neznamená, že se musí holka chovat jako hovado a dělt naschvály.

Je jí patnáct, je normální, že nebere situaci úplně racionálně. Máminu nemoc může vnímat jako zradu a otec si někde trajdá na služebce a nechá ji na pospas maceše a mrňatům. Jestli navíc ta služebka je do nějaké zajímavé destinace, tak ještě “jede si do… a já musím dřepět doma” (že se tam táta nerekreuje, ale pracuje, patnáctce taky úplně nesepne). Ale pochopitelně to není omluva pro to, co předvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27957
9.7.22 10:59

Je v puberte, skúša kto z koho. Treba určiť presné hranice, nie iba kecanie. Normálne by som jej oznámila že keď si s ňou neviem rady ja, nech si zbali veci, zavediem ju k mame nech si to s ňou vyrieši ako chce. A oznámila že ešte raz bude meškať čo i len 5 minút, volám políciu a tí to budú riešiť s jej otcom. Žiadne uprednostňovanie, správajte sa k nej ako mladším deťom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
9.7.22 11:00

@Kelsey Takže nejsem magor, když máme světle a tmavě šedé talíře a ty musí být ve skříňce uklizené na střídačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
9.7.22 11:10

Holka je nešťastná, naštvaná na celý svět a ty to schytáváš, protože jsi jediná po ruce.
Tatínek je 9 dnů mimo signál?
Jinak na to oba jdete úplně blbě, s předraženým mobilem a značkovým oblečením to fakt nevyřešíte, to jí nenahradí, co jí chybí.
A ty se jí bojíš, taky blbě. Její respekt a váš vzájemný vztah nevybuduješ tím, že budeš mít strach jí říct cokoli, co se jí nebude líbit.

Místo kupování zbytečných věcí a ustupování jejímu testování, kam až může zajít ( a s tvými ne-reakcemi fakt docela daleko), se objednejte do rodinné poradny.
Trápíš se ty, trápí se ona, vaše dcera bude následovat - správně chápeš, že vnímá rozdílný přístup a s nástupem její puberty bys mohla čekat " když nemusela ona, tak proč bych měla já".

Aktuálně bych jí oznámila, že jsem v pobytu nás všech holek neviděla problém, ale evidentně ho máme, návrat domů je (například) 21 hodin, večerka kdy chce - jsou prázdniny, ať si klidně užívá mobil. V případě, že večerku nedodrží, volám tátovi a poradím se s ním, jak dál. S vysvětlením, že jsem za ni zodpovědná a bojím se, aby se jí něco nestalo. A hlavně - s manželem bych se domluvila na každodenních Hovorech o deváté/desáté - podle vašeho režimu, online a všichni.
Domácí práce bych na ten týden vzdala pro všechny děti, prostě si beru službu, na nich je údržba v jejich pokojích, prádlo peru jen to, co je v koši - výchovné to asi není, ale ty bojůvky s puboškou nastartovanou mi to 3× denně nandat kvůli myčce nebo vysavači by mi za to nestály. Nechalas to zajít moc daleko, jinak by se zřejmě dalo společně sednout a domluvit kdo-co-kdy udělá a bylo by to v pohodě.

Po manželově návratu se pak domluvíte, jak dál, teď potřebuješ zvládnout ještě cca týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
9.7.22 11:13
@ekira5 píše:
Je v puberte, skúša kto z koho. Treba určiť presné hranice, nie iba kecanie. Normálne by som jej oznámila že keď si s ňou neviem rady ja, nech si zbali veci, zavediem ju k mame nech si to s ňou vyrieši ako chce. A oznámila že ešte raz bude meškať čo i len 5 minút, volám políciu a tí to budú riešiť s jej otcom. Žiadne uprednostňovanie, správajte sa k nej ako mladším deťom.

akorát - jak ji zavede k mámě? když ta je na měsíc v lázních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí