Mám na starosti nevlastní dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39411
9.7.22 12:08
@Pitaya1 píše:
Tak ji řekni, že teď spolu zavoláte manželovi/tátovi, co on na to a v kolik hodin má být podle něj doma.

Presne. Ze tohle ja sama rozhodovat nemuzu a ani nechci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
9.7.22 12:08
@Anonymní píše:
nemůžu sinějak předstvit, že se jí hrabam ve skříní..a držet jí tu.

To nedelej, kazdopadne informovat otce, ze se toula po nocich, je na miste. Aby o tom vedel, kdyby se nedejboze neco stalo. Jinak by byla cela odpovednost na tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.7.22 12:09
@Anonymní píše:

Tak kdybys jí jen řekla, že za trest za to nechání těch 9 dní nikam nepůjde, tak udělá hádej co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
9.7.22 12:09
@Anonymní píše:

tak rady od @Mariane.B mi připadají dost mimo mísu,
to bych zrovna nezkoušela, ale sakra už volej tomu manželovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.7.22 12:10
@veria píše:
To nedelej, kazdopadne informovat otce, ze se toula po nocich, je na miste. Aby o tom vedel, kdyby se nedejboze neco stalo. Jinak by byla cela odpovednost na tobe.

To je beztak, doma je ona, zodpovědná je ona, i kdyby otci volala 100× za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
9.7.22 12:11
@lleennttiillkkaa píše:
@Kelsey Takže nejsem magor, když máme světle a tmavě šedé talíře a ty musí být ve skříňce uklizené na střídačku.
:mrgreen: magor není správná diagnoza ;)
je to obsesivní projev

ale má to spousta lidí, neboj.. :hug: :lol: já zas musím mít polštáře na sedačce večer, když jdem spát a přes den, když tam nikdo nesedí, v přesných rozestupech mezi sebou, aby to ladilo a ovladače vedle sebe vododorovně :mrgreen: doma se mi smějou, mně to dělá dobře, když si to tímto způsobem „uklidím“ :lol: takže střídání talířů plně chápu.. taky je mám seřazené podle druhu a typu a sérií (a dokáže mne vytočit, když mi miláčci nahážou talíře do skříněk bez ladu a skladu, i když k sobě vůbec nepatří..)

znám případy, kdy se řeší hrnky podle oušek - ale to nedělám, hrnky mne nějak, člověče, nechávají chladnou :lol: ty fakt neřeším a je zajímavé, že u těch mi ani nevadí, když nejsou podle sad vedle sebe 8)
takže magor? :lol: nn, lehoučká obsese… (mrkni na OCD)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.7.22 12:12
@stinga píše:
tak rady od @Mariane.B mi připadají dost mimo mísu,
to bych zrovna nezkoušela, ale sakra už volej tomu manželovi

Tak jestli ti přijde bezpečnější pustit v 15 někoho, kdo je jako utržený ze řetězu ven, tak hodně štěstí. Než se vrátí otec, tak už může být zneužitá nebo hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 12:13
@Zeoli píše:
S tou myčkou je to trapný, Russet to má tak, jak to mít chce, netřeba jí vnucovat, že to tak mít nemá, je to pořád kolem dokola.K zakladatelce: chovej se k ní stejně jako ke svým vlastním dětem. Nechoď kolem ní po špičkách, neber ji jako návštěvu. Co tě naštve, řekni. Nedávej vlastním dětem úkoly, když nevl. dceri ty úkoly nedáváš, nedělej mezi všemi dětmi výchovný rozdíly. Není to žádný chudáček, kterýmu se má něco vynahrazovat. Rozvod rodičů v jejich 3 letech si už ani nepamatuje, jak to fungovalo. Ona je asi i naštvaná, že teď odjel táta pryč, máma pryč, připadá si odstrčená, to se jí nedivím. Ale takový chování to neomlouvá, ona naopak by se k tobě jako cizí osobě měla chovat lépe než ke svým rodičům.
Příště na tohle 9 denní hlídání už nepřistupuj.
Otci všechno sděluj. Určitě by ho zajímalo, že se jeho dítě potuluje v noci venku.
A tomu pokojíčku, doufám, že ho mají i vaše děti.

Zase cizí osoba si nepřipadám, však je to dítě mého manžela..No a snad tohle chování by nedkoukala ta sedmiletá, protože ta segru bere dost jak vzor
Ano, i oni mají svůj pokoj, ikdyž teda nejmladsší spí jeste s nami v ložnici

• Citovat
  • Upravit
34322
@Anonymní píše:
Z důvodu jí udělat radost s mobilem, který si dlouho přála. Tak se to spojilo s odměnou za vysvědčení a zároven k narozeninám.No dneska od rána tu zkouší, že půjde ven a že vrátí o půlnoci..No říkám, že ne, že tohle musí mít domluvený s manželem. Tak zdatně tu zkouší, že táta se o tom přece vůbec nemusí dozvědět :roll:.
Neím no, matka je v těch lázní měsíc, manželovi ta služebka může dost pomoc v prácí..

Prijde mi, ze dost nasazujes na matku.

Hele, ja deti nadelila loni tatinkovi na mesic a pul, protoze jsem musela resit zdravotni problemy.

Tvuj je otec, tak at se stara. Holt to bude muset skloubit s praci, jeho problem.
Lazne se jen tak zrusit/prehodit nedaj. Clovek je fakt rad, ze je ma.

Ted mas dceru ty, tak jednej sama za sebe, neschovavej se za ostatni a za to, „ze by te nemela rada“. Jednoznacne a nekompromisne ji sdel, jak to u vas ted bude. Pokud bude drzkovat, zabav mobil, wifinu, seber klice, nevar - proste cokoliv, co zabere.

Příspěvek upraven 09.07.22 v 12:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
@Mariane.B píše:
To je beztak, doma je ona, zodpovědná je ona, i kdyby otci volala 100× za den.

No to by se dost posuzovalo zda informovala otce atd. Nemuze po ni nikdo chtit, aby 15 letou privazala doma k topeni. Urcitou spoluodpovednost ma v 15 i samo dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
9.7.22 12:16

Dovedeš si představit, že se z těch couraček po nocích vrátí sjetá, opilá, či těhotná??? A nemusí jít zrovna o znásilnění. A hádej, koho by rodiče z následků obvinili??? Jsi moc měkká, máte ji navyklou na rozmazlováni drahou technikou a oblečením. Domácí povinnosti musí plnit každý, návrat domů v domluvený čas taky, naschvál neberu a nazdar. Jestli se nechceš domluvit po dobrém, může to být jinak.
Pokud je s holkou tak těžký pořízení a cuká se, tak bych to řešila s otcem a trvala bych na tom, aby jí důrazně domluvil. Jinak bych si ji na starost nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 12:17
@Russet píše:
Opravdu holka potřebuje mobil za 25 tisíc? To bych jí ze svého teda nepřidala.

Tak jasně, že by to přežila, to bylo už takové dopřávání

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 12:19
@Jeremi píše:
Jako macechu taky patnáctileté dcery mě vlastně nejvíc překvapuje, že na první konflikt typu “nemáš mi co přikazovat” došlo až teď, když spolu zakladatelka slečna jsou v kontaktu minimálně osm let (soudě podle věku vlastních dětí) a spíš i víc. Ta moje to zkusila hned první rok, když jí bylo pět s zůstaly jsme spolu samy doma, protože táta šel s kamarádem do blízké zahradní restaurace na pivo. No, tak jí bylo vysvětleno, že se šeredně mýlí a že kdokoliv ji má na starosti, ať už je to paní učitelka ve školce, babička nebo já, má s tím zároveň i určitá práva. :mrgreen: Od té doby zkouší spíš už jen maličkosti typu, že je schopná tvrdit, že si nemůže jít sama nalít pití, protože neví, kde máme v kuchyni sklenice. :zed: To obvykle skončí nějakým komentářem mojí dcery zahrnujícím slova “deset let”, “MENSA” a “úplně vypatlaná” a je zase klid.

NIkdy nesla do konfliktu, tak tohle jsem nějak nečekala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 12:20
@Takco píše:
Zase další smyšlený příběh? ;)

na to při 3 dětech fakt nemám čas

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 12:22
@Jeremi píše:
Je jí patnáct, je normální, že nebere situaci úplně racionálně. Máminu nemoc může vnímat jako zradu a otec si někde trajdá na služebce a nechá ji na pospas maceše a mrňatům. Jestli navíc ta služebka je do nějaké zajímavé destinace, tak ještě “jede si do… a já musím dřepět doma” (že se tam táta nerekreuje, ale pracuje, patnáctce taky úplně nesepne). Ale pochopitelně to není omluva pro to, co předvádí.

V srpnu jedem na dovolenou, kam se moc těší..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML