Mám na starosti nevlastní dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.7.22 13:13
@Russet píše:
Měy by dostávat stejně, ne? Aby si nezáviděly. Jako ty povinnosti.

Tohle závidet dcera nebude. na je jeste malá. Jeste nemá mobil jako tu nej zábavu.
Ona dělá zavodně gymnastiku, tak celý den tu spís cvicí a trenuje, ráda jde s kamaradkou na hriste
A třeba má k dispozici hry na tabletu a vydrží u toho max, hodku

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
9.7.22 13:35

Jestli je jí 15 tak nebuď naivní. V 15 zkouší kde co a hlavně nechodí ve 21.00 hod domů. Mám tedy o chlup starší dítě ale ve 23.00 hod spolužáci ještě běžně venku, atd… Možná je to spíš o té důvěře.
Doprovodil ji pak někdo domů, dodržela místo kde bude, věděla jsi s kým tam je? Jak si to představuje ona? Je jí 15, část věci jde za ní.

Zavolala bych otci, ať se s ním domluvi na pravidlech ( má za ní jako rodič zodpovednost) a ty za dohledu tebe dodržuje.
Bitvou nic nezískáš. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 14:05
@Mariane.B píše:
Protože luxusní věci jsou něco navíc a pokud se člověk chová jako nesoudný fracek, nemělo by mu toho být tolik dopřáno.

Tak to už si jí manžel ošéfuje sám, tak to bude v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 14:07
@Russet píše:
Naopak. Ukázala bych jí, že ji máme rádi a chceme s ní trávit čas. Že může dělat blbiny a přesto ji od sebe neodstrčíme. Dospívá, dlouho už s nimi na dovolenou napojede. To je podle mě smysluplněji utracený peníz než mobil za 25 táců. Protože ta hračička z plastu bude za dva roky out, ale vzpomínky, pokud si dovolenou opravdu užijí, jí zůstanou navždy.

S dovolenou souhlas.

K tomu mobilu za 25 taců..my s manželem máme taky takovéhle mobily..takže to není nic etra, že ho dcera má

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 14:13
@kocourGarfield píše:
Jestli je jí 15 tak nebuď naivní. V 15 zkouší kde co a hlavně nechodí ve 21.00 hod domů. Mám tedy o chlup starší dítě ale ve 23.00 hod spolužáci ještě běžně venku, atd… Možná je to spíš o té důvěře.
Doprovodil ji pak někdo domů, dodržela místo kde bude, věděla jsi s kým tam je? Jak si to představuje ona? Je jí 15, část věci jde za ní.Zavolala bych otci, ať se s ním domluvi na pravidlech ( má za ní jako rodič zodpovednost) a ty za dohledu tebe dodržuje.
Bitvou nic nezískáš. :kytka:

Ale když od manžela má nastavené, že v 21, tak tu na mě nemůže zkoušet, že v noci bude venku.
Upřímně si myslím, že kdybychom věděli, kde přesně v tu dobu je a byla by zodpovědná, tak bych pak pro ní pozdeji dojela autem, aby pak nesla v noci sama..
Ale omám doma jeste dve malé deti, které spí, tak si nemuzu pro ni dojet..

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
9.7.22 14:37
@Anonymní píše:
Tak too mě zajíma, co znamená to tajfun

uvědomuješ si, že manžel ty už pak nemusí až tak věřit, když mu řekneš jak se jeho dcera chovala…jen se bude divit, že si nezavolala když si měla problém.
zavolej a máš po problému, pak můžete budovat nějaký společný vztah vy dvě

• Citovat
  • Upravit
74217
9.7.22 14:37

Aby musela být 15r. ve 21h. doma, tak to se mi zdá přehnaně brzo. V tomhle věku jsme chodili s partou na zábavu venkovní nebo na diskotéku. Je léto. Tak proč musí být doma takhle brzo?
Kdyby chtěla na letní kino. Tak ho ani nestihne.
Ten čas mi přijde extrémní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
9.7.22 14:47
@Kelsey píše:
Aby musela být 15r. ve 21h. doma, tak to se mi zdá přehnaně brzo. V tomhle věku jsme chodili s partou na zábavu venkovní nebo na diskotéku. Je léto. Tak proč musí být doma takhle brzo?

Zabavy jsou vetsinou jen o vikendu, a kdyby rekla jdu tam a tam, s kym, budu doma do tolika, asi by nebyl problem ji pustit po konzultaci s otcem na dyl. Ale jestli rekne ze jde do parku a pak nevi… to jako kdovi, co se tam deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
9.7.22 14:52
@Kelsey píše:

Slunce zapadá ve 21 hod :mrgreen:

Hele, záleží na situaci - jestli má kamarádky z okolí/ulice a jsou v partě na dostřel od domu, tak klidně později.
Letní kino končí kolem 23 hod, to bych patnáctku nenechala jet domů samotnou. Pokud se zakladatelka zná s těmi kamarádkami/rodiči a dá se domluvit odvoz, tak v pohodě.
Nebo může pozvat kamarádku/y na přespání, užije si to a zároveň bude zakl. v klidu.

Chápu i tu holku, že v 15 letech není žádná hitparáda trávit prázdniny s maceškou, sedmiletou a batoletem.
Prostě hledat možnosti, ideálně společnou domluvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 15:05
@smajlik345 píše:
uvědomuješ si, že manžel ty už pak nemusí až tak věřit, když mu řekneš jak se jeho dcera chovala…jen se bude divit, že si nezavolala když si měla problém.
zavolej a máš po problému, pak můžete budovat nějaký společný vztah vy dvě

Proč by mi neměl věřit můj dlouholetý manžel?
Však při telofonatech se mu nebudu stezovat a vyplakavat se

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 15:06
@Kelsey píše:

Zábavu by manžel taky urřitě povolil, ale poflakování v noci u 15 dcery jen tak se mu nelíbí

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
9.7.22 16:12

@veria můj syn ( 16) včera wi povídal s kamarády v parku. Nikde jinde nebyli prostě tam krafali:) přitáhl domů ve 23 hodin :lol:
Měl tedy sebou našeho psa, ale tak ten ho nezachrání;)))

7 mi létá může spící batole chviličku pohlídat, může se stou starší dcerou domluvit, že na nějaké místo ji doprovodí kamarádi a ona tam pro ni sjede.

Jako upřímně 21 hodin je brzo ať je maceška nebo otec :lol:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
9.7.22 16:13
@Anonymní píše:
Zábavu by manžel taky urřitě povolil, ale poflakování v noci u 15 dcery jen tak se mu nelíbí

Jako že zábava bude bezpečnější?
V čem?

• Citovat
  • Upravit
1794
9.7.22 16:24
@Janli píše:
A tebe to nějak tíží, že sedmiletý dítě nevyklízí myčku? Moje to taky nedělá. A fakt po tom děcku nebudu chtít, aby lezlo po židli a po lince s nádobím v ruce. Nevidím na tom nic bezpečnýho, naopak bych se pozastavila nad inteligencí rodiče, co by po dítěti něco takovýho chtěl.

Já bych to také nenechala dělat své mentálně postižené dítě, i kdybych tu myčku měla. Pokud to dítě zvládne tak ano. Ale jako rodič vím, co dítě zvládne a co ne.

A v případě toho nádobí, by byla rozházená celá kuchyň a umyté nádobí bych hledala v záchodě. Střepy bych uklízela ještě do příští Vánoc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.7.22 16:25

U nás teda dcera hlásí, s kým jde a kam. Na některé její kamarády nebo jejich rodiče máme i kontakt a oni zase na nás. Když úplně neví, kde se bude pohybovat, nabízí jako bezpečnostní pojistku sdílení polohy (např. když šla hrát Dračí doupě a dopředu nevěděla kam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí