Mám na starosti nevlastní dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
9.7.22 12:24
@Anonymní píše:
Tak jasně, že by to přežila, to bylo už takové dopřávání

A té sedmileté ho dáte za rok, aby nebyla škodná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
9.7.22 12:25
@Anonymní píše:
NIkdy nesla do konfliktu, tak tohle jsem nějak nečekala

Protože nejspíš dobře věděla, že by se to otec dozvěděl obratem. Tak holt se to musí dozvědět obratem i teď.
Rozhodnout sama o tom, že může být venku až do půlnoci, bych si u nevlastního dítěte netroufla. Pokud jste o tom doma nikdy dřív nemluvili, tak holt musíte teď. Už jsi tomu manželovi zavolala? Já bych si možná vyžádala i názor matky, ale netuším, jak to spolu máte; my normálně komunikujeme, takže by to šlo i na přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.7.22 12:26
@Anonymní píše:
V srpnu jedem na dovolenou, kam se moc těší..

Jakože jí po těchto výstupech hodláte dopřát i tu dovolenou a vůbec tě nenapadlo, že jí pohrozíte, že s tímto chováním žádná dovolená nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
9.7.22 12:27
@Anonymní píše:
NIkdy nesla do konfliktu, tak tohle jsem nějak nečekala

prostě pokud s ní není domluva tak nemá ani výhody. navíc aby někde byla do půlnoci bych se bála. může se cokoliv stát :? navíc ona vyžaduje jen výhody. asi je na to zvyklá a pojala to že bez rodičů si může dělat co chce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 12:29
@Dája999 píše:
Holka je nešťastná, naštvaná na celý svět a ty to schytáváš, protože jsi jediná po ruce.
Tatínek je 9 dnů mimo signál?
Jinak na to oba jdete úplně blbě, s předraženým mobilem a značkovým oblečením to fakt nevyřešíte, to jí nenahradí, co jí chybí.
A ty se jí bojíš, taky blbě. Její respekt a váš vzájemný vztah nevybuduješ tím, že budeš mít strach jí říct cokoli, co se jí nebude líbit.

Místo kupování zbytečných věcí a ustupování jejímu testování, kam až může zajít ( a s tvými ne-reakcemi fakt docela daleko), se objednejte do rodinné poradny.
Trápíš se ty, trápí se ona, vaše dcera bude následovat - správně chápeš, že vnímá rozdílný přístup a s nástupem její puberty bys mohla čekat " když nemusela ona, tak proč bych měla já".

Aktuálně bych jí oznámila, že jsem v pobytu nás všech holek neviděla problém, ale evidentně ho máme, návrat domů je (například) 21 hodin, večerka kdy chce - jsou prázdniny, ať si klidně užívá mobil. V případě, že večerku nedodrží, volám tátovi a poradím se s ním, jak dál. S vysvětlením, že jsem za ni zodpovědná a bojím se, aby se jí něco nestalo. A hlavně - s manželem bych se domluvila na každodenních Hovorech o deváté/desáté - podle vašeho režimu, online a všichni.
Domácí práce bych na ten týden vzdala pro všechny děti, prostě si beru službu, na nich je údržba v jejich pokojích, prádlo peru jen to, co je v koši - výchovné to asi není, ale ty bojůvky s puboškou nastartovanou mi to 3× denně nandat kvůli myčce nebo vysavači by mi za to nestály. Nechalas to zajít moc daleko, jinak by se zřejmě dalo společně sednout a domluvit kdo-co-kdy udělá a bylo by to v pohodě.

Po manželově návratu se pak domluvíte, jak dál, teď potřebuješ zvládnout ještě cca týden.

No dneska tak či tak musím už manželovi zavolat.
Mobil, oblečení, ale nemá vyřešit tenhle problém, To je jen o dělání radosti…
Poradna je dobbrý nápad.. děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 12:35
@Markéta80 píše:
Už si volala s manželem jak se chová? manžel pouští do kolika hodin?

Dneska mu musím stejně zavolat. Manžel do 21

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 12:37
@veria píše:
A kam jako v noci chodi? Vis to?

Právě, že nevím.
A ta představa, že o pulnoci se chce potulovat někde po venku :oops:

• Citovat
  • Upravit
4955
9.7.22 12:37
@Anonymní píše:
No dneska tak či tak musím už manželovi zavolat.
Mobil, oblečení, ale nemá vyřešit tenhle problém, To je jen o dělání radosti…
Poradna je dobbrý nápad.. děkuji za rady

Já nechápu, na co s tím hovorem manželovi ještě čekáš. :nevim: Měla jsi s ním mluvit už dávno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.7.22 12:39
@Mariane.B píše:
Jakože jí po těchto výstupech hodláte dopřát i tu dovolenou a vůbec tě nenapadlo, že jí pohrozíte, že s tímto chováním žádná dovolená nebude?

Naopak. Ukázala bych jí, že ji máme rádi a chceme s ní trávit čas. Že může dělat blbiny a přesto ji od sebe neodstrčíme. Dospívá, dlouho už s nimi na dovolenou napojede. To je podle mě smysluplněji utracený peníz než mobil za 25 táců. Protože ta hračička z plastu bude za dva roky out, ale vzpomínky, pokud si dovolenou opravdu užijí, jí zůstanou navždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 12:40
@Mariane.B píše:
Tak kdybys jí jen řekla, že za trest za to nechání těch 9 dní nikam nepůjde, tak udělá hádej co.

nevím, al ani to dělat já nebudu

• Citovat
  • Upravit
53518
9.7.22 12:40
@Jeremi píše:
Já nechápu, na co s tím hovorem manželovi ještě čekáš. :nevim: Měla jsi s ním mluvit už dávno!

Volala bych hned, jak by nedorazila a její telefon byl nedostupný. Protože jestli doposud sekala latinu a byla poslušná, měla bych opravdu strach. Rozhodně bych dřív informovala jeho než osazenstvo Emimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
9.7.22 12:41
@Anonymní píše:
Dneska mu musím stejně zavolat. Manžel do píše: Více

volat jsi měla už včera. No vidíš, on do 21h tak co vůbec řešíš? navíc jak se chová bych řekla že až se začne chovat jak má :palec: a manžel at si s ní popovídá alespoň po telefonu a rovnou mu řekni že tohle hlídání bylo naposled :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.7.22 12:41
@Anonymní píše:
nevím, al ani to dělat já nebudu

To je nesmysl. Prostě dej vědět, kam jdeš a kdy dorazíš. Když se zpozdíš, zavolej. Neprudím, mám o tebe strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.7.22 12:43
@Anonymní píše:
Právě, že nevím.
A ta představa, že o pulnoci se chce potulovat někde po venku :oops:

Opravdu divné nevědět aspoň rámcově, kde a s kým se vyskytuje. Jako že nakecat ti může lecos, ale kdyby ti věřila, nemusí ti lhát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 12:43
@Lucie_Sx píše:
Prijde mi, ze dost nasazujes na matku.

Hele, ja deti nadelila loni tatinkovi na mesic a pul, protoze jsem musela resit zdravotni problemy.

Tvuj je otec, tak at se stara. Holt to bude muset skloubit s praci, jeho problem.
Lazne se jen tak zrusit/prehodit nedaj. Clovek je fakt rad, ze je ma.

Ted mas dceru ty, tak jednej sama za sebe, neschovavej se za ostatni a za to, „ze by te nemela rada“. Jednoznacne a nekompromisne ji sdel, jak to u vas ted bude. Pokud bude drzkovat, zabav mobil, wifinu, seber klice, nevar - proste cokoliv, co zabere.

Příspěvek upraven 09.07.22 v 12:16

No jakože ta její matka, je fkt šílená ženská, ale to je už jína kapitola.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML