Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Skončila jsem u jedenácté stránky. Zkusila bych to ještě po dobrém. Pro 15tku mi dojít domu na 9 přijde dost brzy, však je ještě světlo.
nebo teda já chodila později v tomhle věku. A byla jsem sigr, naši na mrtvici, ale zvládlo se to. Kdyby mě drželi na řetězu, tak to dopadne hůř.
Zkusila bych se s ní domluvit, že buď zavoláte tátovi a přijde v 9 a nebo se pevně domluvíte do deseti doma ani o vteřinu později. Pokud poruší, tak už ji nepustí nikam apod. Ale do těch deseti bych ji nechala. Joo budou zevlit v parku, možná si daji nějaký alkohol, zapálí si cigáro. Já a většina mých vrstevníků jsme nebyli jiní, vyrostli z nás slušní lidé. Nikdo nebyl zabit ani znásilněn. ![]()
Příspěvek upraven 09.07.22 v 19:34
A ještě poznámka - souhlasím s @Jeremi, že je zvláštní přístup tvého manžela.
Neumím si moc představit, že táta 3 dětí nevolá DENNĚ, jak se máte, jak to zvládáš. Zvlášť v nové situaci, ve které jsi poprvé. Otázka pár minut. ![]()
A musíš volat ty, až když je průšvih. ![]()
@Dája999 píše:
To je asi poprvé, kdy je u vás bez táty, viď?
Chápu, že pokud je běžně v pohodě, tak jste neodhadli, že tě zkusí otestovat, co by jí prošlo.
Tak uvidíš, jak v dalších dnech, narazila na hranici, zjistila, že to neprošlo a třeba už bude dobře.
Zkusila bych, ať navrhne, co by ji bavilo, kam můžeme vyrazit a určitě bych oslovila prarodiče, jestli nechtějí přijet, nebo nabídla dceři, jestli nechce k nim na pár dnů - pokud je to možné, samozřejmě.
Takhle je to poprvé no..
Navrhnout to samorřejmě znovu zkusím, tak bude jen na ní, tedy jestli se toho bude chtít učastnit, když tam nebude táta-organizátor zábavy
.
zkusím..
@Barbucha3 píše:
Skončila jsem u jedenácté stránky. Zkusila bych to ještě po dobrém. Pro 15tku mi dojít domu na 9 přijde dost brzy, však je ještě světlo.nebo teda já chodila později v tomhle věku. A byla jsem sigr, naši na mrtvici, ale zvládlo se to. Kdyby mě drželi na řetězu, tak to dopadne hůř.
Zkusila bych se s ní domluvit, že buď zavoláte tátovi a přijde v 9 a nebo se pevně domluvíte do deseti doma ani o vteřinu později. Pokud poruší, tak už ji nepustí nikam apod. Ale do těch deseti bych ji nechala. Joo budou zevlit v parku, možná si daji nějaký alkohol, zapálí si cigáro. Já a většina mých vrstevníků jsme nebyli jiní, vyrostli z nás slušní lidé. Nikdo nebyl zabit ani znásilněn.Příspěvek upraven 09.07.22 v 19:34
Bohužel manžel ted ochotný jí prodloužit večerku není..
@Anonymní píše:
Bohužel manžel ted ochotný jí prodloužit večerku není..
Já se asi nedivím, že začala takhle divočit. Pro holku která jde na střední a musí být o letních prázdninách v 9 doma to musí být frustrující. Teď pojala pořádně první příležitost si to užít a tak dělá to co dělá, což neříkám, že je dobře. Ale takhle si koledujete, že se fakt jednoho dne utrhne ze řetězu a začne dělat fakr průsery (typická 18tka co přijde při první příležitosti zbouchnutá),protože doteď ji nikdo nevěřil aby ji nechal v 15ti o prázdninách v létě aspoň do deseti, jedenácti venku.
Příspěvek upraven 09.07.22 v 19:43
@Dája999 píše:
A ještě poznámka - souhlasím s @Jeremi, že je zvláštní přístup tvého manžela.
Neumím si moc představit, že táta 3 dětí nevolá DENNĚ, jak se máte, jak to zvládáš. Zvlášť v nové situaci, ve které jsi poprvé. Otázka pár minut.
A musíš volat ty, až když je průšvih.
No jo no
. Ale dneska řekl, že pak zítra nám ješte zavolá. Jestě když viděl tu radost naší mladší dceři, když zjistila, že se volá tatovi, tak hned mu začala říkat, jak se má, co celý den dělala..
No já mu měla zavolat hned, jak byl problém a on se měl automaticky víc zajíímat o rodinu než jen přes fotky a krátke zprávy,
@Barbucha3 píše:
Já se asi nedivím, že začala takhle divočit. Pro holku která jde na střední a musí být o letních prázdninách v 9 doma to musí být frustrující. Teď pojala pořádně první příležitost si to užít a tak dělá to co dělá, což neříkám, že je dobře. Ale takhle si koledujete, že se fakt jednoho dne utrhne ze řetězu a začne dělat fakr průsery (typická 18tka co přijde při první příležitosti zbouchnutá),protože doteď ji nikdo nevěřil aby ji nechal v 15ti o prázdninách v létě aspoň do deseti, jedenácti venku.Příspěvek upraven 09.07.22 v 19:43
kvůli odkladu jde do devaté třídy. Teprve nedávno jí bylo 15..Až ted takhle dala nám najevo tohle..
tak snad jí přes ty prázdniny povolí
@Anonymní píše:
Tak to klidně at přijde dcera s kamarady krafat k nám na zahradu, když mají potřebu krafat takhle pozdě venku a budou v bezpečí.
Jakože mám sedmiletou budit, at hlídá batole, o které se nedokaze postarat?
Ale tohle si musí prodiskutovat s manželem, sice je přísnější, ale je to stále tatínkova holčička tak třeba ho dokáže prolomit
A kdyby to byla tvoje holčička, jak bys reagovala?
@Russet píše:
A kdyby to byla tvoje holčička, jak bys reagovala?
Uprímne, já si zatím ani nedovedu představit, že ty nasše zlatíčka budou jednou ve věku jako je ta nejstrarší ted
.
a to samorřejmě nechci to brát, tak že ta nevlastní je nejhorší a ty společný, že ty nejlepsí..
Už hned na žacatku vztahu mi ta jeho dcerka prirostla k srdci
@Anonymní píše:
Ano, však jsem se za to vytrestala.
PNo promluvil jí dost do dušeNa to si přisla jak? Jestě jsem říkala, že teda po devaté doma. A ona odsekla: joooo, panebože a prásk dveřmi.. a jestě jípak volám, naschvál nezvedá, neodepisuje..
Jen jsem se ptala. Přišlo mi divný, že by byla až TAK drzá, že to slyší před odchodem a vybodne se na to. Doufala jsem, že jste to zapomněly zopakovat. Ale to je teda slečna hodně drsná, to má táta naprostou pravdu, že po tomhle teda neuvolnit ani o minutu.
@Jeremi píše:
Přesně. U dosud vzorné holky bych měla strach jak hrom a volala okamžitě.
Ale ono je to celý divný - otec na služebce, doma manželka se třema dětma a on nezavolá sám? Nepídí se po tom, jak to doma šlape? Asi žiju v jiném vesmíru, ale tohle by se u nás fakt nestalo, a to manžel jezdil na náročné služebky do zemí s velkým časovým posunem. Pár minut na rozhovor si našel denně.
Je to celé smyšlené. ![]()
@Jeremi píše:
Jen jsem se ptala. Přišlo mi divný, že by byla až TAK drzá, že to slyší před odchodem a vybodne se na to. Doufala jsem, že jste to zapomněly zopakovat. Ale to je teda slečna hodně drsná, to má táta naprostou pravdu, že po tomhle teda neuvolnit ani o minutu.
Tak pardon
. No princezna si dovolovalo dost no…
Každopádně dneska šla na chvíli s kámoškou ven se projít na pokec. Domů přišla tak, jak má bez drzého tonu a řečí. Takže jsem štastná
. no ale co si budem až tu bude muž, tak budu nejklidnější
@Anonymní píše:
No dcera ví, že manžel dokáže být přísnější, tak se snažila to dát na city, aby jí se nedělalo nějak zle..
Tak já jsem myslela, že to bude s jeho dcerou fajn..
no, jedno mu to určitě nebude
No a zlepsilo se to jeji chovani? Kdyz jsi pohrozila ze mu zavolas? Jestli ne, tak mu urcite musis vyhruzku splnit a zavolat mu.
@Anonymní píše:
Uprímne, já si zatím ani nedovedu představit, že ty nasše zlatíčka budou jednou ve věku jako je ta nejstrarší ted.
a to samorřejmě nechci to brát, tak že ta nevlastní je nejhorší a ty společný, že ty nejlepsí..
Už hned na žacatku vztahu mi ta jeho dcerka prirostla k srdci
No že se k ní chováš, jako by nebyla vaše. Kdyby tohle dělaly vaše děti, určitě žhavíš telefon manželovi hned. U ní přešlapuješ a nevíš, asi abys ji nenaštvala. Je jí patnáct, ale dospělé by ještě poslouchat měla. Už jen z důvodu jejího bezpečí. A jestli je ještě rok na základce, tím spíš.