Mám na starosti nevlastní dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2164
9.7.22 06:53

Já docela zírám, jak ze sebe necháš dělat idiota, jen proto, že dítě je nevlastní.
Neskutečný, ani jsi nezvaolala otci, když nepřišla, to mi přijde, že není mimo jen dcera, ale i ty.
Vlétla bych jí do pokoje, zabalila všechno oblečení kromě jednoho páru, vše bych zamkla do skříně a dávala jen na příděl, za těch 9 dní by už nevyšla z bytu, pokud by se neomluvila.
Zároveň bych jí řekla, že jak ona k tobě, tak ty k ní a aby se nedivila, když jí přes ty nevymáchaná ústa jedna přistane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 07:09

Znám maminku která ma dvě dcery -vlastni.Pak si našla jiného muže a s ním má syna. A z něj se můžou všichni pos…
Vždy když jsem bývala na návštěvě tak jsem zažila jak se k těm dcerám chovají, ona i nový muž. Kazdy příkaz a rozkaz zněl tak že bych to na just neudělala ani já jako dospělá. Ono puberťačkam dost záleží jak s nimi mluvíš. Ja na příkazy nejsem zvyklá doteď a to už je mi něco přes 35.
Holciny jsem pak „hlídala“na víkend a byly skvělé. Pomohly samy od sebe, když šly ven vrátily se na smluvený čas. Jenze já jim verila :think:.Nejspíš hádám emas ideální vztah s nevlastní dcerou a ona to i z toho důvodu takhle bojkotuje.
Anonym kvůli údajům o známé…

• Citovat
  • Upravit
11226
9.7.22 07:24
@Anonymní píše:
To já vím, ale s manželem s snažíme, aby se cítila dobře. S námi jezdí lyžovat do Alp, na dovolený k moři, dostala od nás k vysvědčení mobil za 25 tisíc(z našcih peněz), má od nás znáčkové oblečení, které si přeje.Příspěvek upraven 09.07.22 v 00:15

Ty jo, masakr. Mobil za 25 tisíc bych nekoupila ani náhodou ani tomu nejhodnějšímu dítěti pod sluncem :lol:. Ani sobě :lol: K čemu je dobrý?
Cestování ano, to je užitečné a přispívá to utváření osobnosti, budiž, sem tam i nějaké značkové oblečení, ale toto… No holka vás má pěkné zmáknutý :lol:

Volala bych otci, pro radu. Pokud by šla ven znovu, zkusila bych se domluvit, v kolik ona navrhuje, že se vrátí, a najít čas tak, aby to vyhovovalo vám oběma. Pokud by opět nedodržela, pak bych už jednala velmi radikálně, odvolala otce ze služebky nebo matku z lázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
9.7.22 07:33

To je drsný :D jsi na ni hrozně slaboučká, důrazně bych ji vysvětlila, že jestli se bude někde toulat po nocích, tak voláš policii a vysvětlovat to bude tatínkovi ona. Mobil si platila z části ty, takže bych ji ho klidně zabavila dokud nepomůže s myčku apod. Jo bude na tebe nasratá, ale to ti už teď může být jedno, možná v jejich očích malinko stoupneš, když ze sebe nebudeš dělat hadr na podlahu. A to, že ti řekla, že telefonát by byl ubohý a ty ji na to nic neřekneš a sklapneš podpatky, tak to taky hodně čučím. Zeptala bych se ji, jestli ji nepřijde ubohé její chování a že s tebou prostě takto mluvit nebude nebo ji odvezu někam, kde se o ní teda postarají, že se kvůli ní nenecháš zavřít, když jsi teda cizí a nic nesmíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.7.22 07:44
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Ted mi tu prošla s další drzou poznámkou. Na to jsem řekla navrh, že zavoláme teda tatkovi s chválně, co by jí na tohle všechno řekl.
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl :oops:

Na to se jí nesmíš ptát… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.7.22 07:49
@Kelsey píše:
To není důvod, aby vůbec nevyklízel myčku. Spodní skříňky a šuplíky nejsou žádný problém. Kde se nedosáhlo. Tak mi to nechali položené na lince a to jsem uklidila sama.

K čemu mi je, ze uklidí sotva půlku? A jen to vyndá a někam položí? To to může zůstat rovnou v myčce, až přijdu já… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
9.7.22 07:55
@Russet píše:
K čemu mi je, ze uklidí sotva půlku? A jen to vyndá a někam položí? To to může zůstat rovnou v myčce, až přijdu já… :roll:

Tak já to zase chápu, tam asi nejde úplně o to, jak to udělá, ale že si zvykne na povinnost a pomáhá.

Dcera teda taky myčku nevyklízí, ale to je můj problém, já si to raději vyklidím sama dle mých představ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.7.22 07:56
@PetraMeli píše:
No jo, ale kdysi přišla o rodinu a to s holkou asi zamávalo a mobil či Alpy na tom nic nezmění.

Omlouvat u dětí z rozvedených rodin cokoli tim, že došlo před 10 lety k rozvodu, je fakt nesmysl.. zvlášť v takhle nízkém věku..
S manželem máme každý svoje dítko..mému bylo 5, když jsem se rozváděla, manželovu 3.
Manzeluv syn si vůbec nepamatuje, že rodiče byli někdy spolu, je to pro něj zcela přirozeně uspořádání, že je to tak, jak to je.
Moje dítě si pamatuje, že jsme bydleli s jeho tátou pohromadě..nepamatuje si samozřejmě to zle, jen to hezké a i po skoro 9 letech občas vyjadřuje přání, abychom s tátou byli spolu.
Ani jedno dítě nedělá ani v jedné rodině scénky (a to moje už je v pubertě)a nemá problémy ani ve škole..

• Citovat
  • Upravit
5181
9.7.22 07:56
@Anonymní píše:
Za ty jsem vám vděčná..
Ted mi tu prošla s další drzou poznámkou. Na to jsem řekla navrh, že zavoláme teda tatkovi s chválně, co by jí na tohle všechno řekl.
Tak ona jen, že jestli mi to nepřijde ubohý, jí chtít udělat zle… no už aby tady byl :oops:

Rekla bych ne, neprijde, zle si delas ty a ne ja, a zacala bych vytacet jeho cislo.
Ale ja bych ji to nehlasila, napsala bych mu to uz davno, ze dcera neposloucha (aniz bych ji to rikala) at mi da nejake tipy a kdyz nezaberou, at ji zavola a promluvi s ni. Ale holt ja jsem zvykla s manzelem o vsem komunikovat, vse probrat, nepredstirat a nelhat ze je vse fajn kdyz neni.
Az tvuj manzel prijede tak co, reknes mu jak vse bylo fajn a bez problemu, holka te poslouchala a pomahala ti? Nebo mu pak reknes pravdu a on bude koukat, proc jsi mu nedala vedet? Nebo mu to bude fuk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
9.7.22 08:01

Tak já jsem drsná macecha. Když mě nevlastní 14 léta neposlechne, či měla v minulosti potřebu komentovat. Zažila tajfun :mrgreen:. Překvapivě dnes mi říká, že jsem jediná normální osoba v rodině. A že vařím jako Bůh. :mrgreen: práci tedy nevymyslela, ale když ji pošlu, tak to udělá. Pochopila, že lepší když to řeším i přes tvrdé restrikce já, než tatínek :mrgreen: někdy jede někam raději se mnou než s ním. A to jsem ta kvůli které jejich otec odešel, byť z nefunkčního vztahu.
Já bych v takovém případě volala manželovi, ať si jí srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5181
9.7.22 08:05

Jinak v mnohem proste pubertacka no. Rekla bych ji ze fackovat ji nebudu, ale mam strach kdyz se nevrati v dany cas a nebere telefony, tak at mi da laskave vedet, nebo klidne budu volat policajty (zduraznila bych ze ze strachu o ni, ne jako trest). A na mobil bych ji rekla, ze vypnu wifi, dokud neudela svoje povinnosti, snadne. Nekde jsem cetla tip, ze lepsi nez vypnout wifi je vzit jim nabijecku :lol: rekla bych ze mama nejsem, to vim, ale mam ji na starost tak se musi ridit mymi pravidly, stejne jako posloucha ucitelku ve skole treba. Ale jinak bych jen trvala na tech ukolech co zadal otec a navratu v domluvenou dobu, co vic chtit po pubertacce, vzdyt tak se chovaji pubertaci i k vlastnim rodicum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.22 08:05
@Fazulina píše:
Tak já to zase chápu, tam asi nejde úplně o to, jak to udělá, ale že si zvykne na povinnost a pomáhá.Dcera teda taky myčku nevyklízí, ale to je můj problém, já si to raději vyklidím sama dle mých představ :lol:

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.22 08:11
@Russet píše:
K čemu mi je, ze uklidí sotva půlku? A jen to vyndá a někam položí? To to může zůstat rovnou v myčce, až přijdu já… :roll:

Význam to má, přestože v počátku dostane pouze na spodní část linky. Ale tak je to tvá věc, jak si to nastavíš. Za sebe říkám, že je jen výmluva, že nebude dělat myčku, protože nedostane na horní skříňky. Za nás nebyla myčka. Drhlo se nádobí ručně a sušilo utěrkou i v tomhle věku. Teď je to mnohem snazší. Pouze uklidit, kde dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
9.7.22 08:38

S tou myčkou je to trapný, Russet to má tak, jak to mít chce, netřeba jí vnucovat, že to tak mít nemá, je to pořád kolem dokola.

K zakladatelce: chovej se k ní stejně jako ke svým vlastním dětem. Nechoď kolem ní po špičkách, neber ji jako návštěvu. Co tě naštve, řekni. Nedávej vlastním dětem úkoly, když nevl. dceri ty úkoly nedáváš, nedělej mezi všemi dětmi výchovný rozdíly. Není to žádný chudáček, kterýmu se má něco vynahrazovat. Rozvod rodičů v jejich 3 letech si už ani nepamatuje, jak to fungovalo. Ona je asi i naštvaná, že teď odjel táta pryč, máma pryč, připadá si odstrčená, to se jí nedivím. Ale takový chování to neomlouvá, ona naopak by se k tobě jako cizí osobě měla chovat lépe než ke svým rodičům.
Příště na tohle 9 denní hlídání už nepřistupuj.
Otci všechno sděluj. Určitě by ho zajímalo, že se jeho dítě potuluje v noci venku.
A tomu pokojíčku, doufám, že ho mají i vaše děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.7.22 08:45
@Anonymní píše:
To já vím, ale s manželem s snažíme, aby se cítila dobře. S námi jezdí lyžovat do Alp, na dovolený k moři, dostala od nás k vysvědčení mobil za 25 tisíc(z našcih peněz), má od nás znáčkové oblečení, které si přeje.Příspěvek upraven 09.07.22 v 00:15

Opravdu holka potřebuje mobil za 25 tisíc? To bych jí ze svého teda nepřidala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí