Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ekira5 píše:
Je v puberte, skúša kto z koho. Treba určiť presné hranice, nie iba kecanie. Normálne by som jej oznámila že keď si s ňou neviem rady ja, nech si zbali veci, zavediem ju k mame nech si to s ňou vyrieši ako chce. A oznámila že ešte raz bude meškať čo i len 5 minút, volám políciu a tí to budú riešiť s jej otcom. Žiadne uprednostňovanie, správajte sa k nej ako mladším deťom.
Jo, to je super napad, rovnou ji muze zaplatit pobyt v laznich u te matky
@lleennttiillkkaa píše:
@Kelsey Takže nejsem magor, když máme světle a tmavě šedé talíře a ty musí být ve skříňce uklizené na střídačku.
My jsme to museli mít stejným směrem, když byly dvoubarevné talíře a hrnky. Ale to je můj problém
. Ty máš mozaiku. Ta je taky fajn.
@Lucie_Sx píše:
Nejsi troll?Jsi strasne mekka, jenom aby sis ji nahodou neznepratelila.
Fakt te nemusi milovat, ale s*at na hlavu by ti nemela.
Uvedom si, ze ona testuje, jak moc si vazis sama sebe. Zatim zjistuje, ze nic moc, tudiz si nebude vazit ani ona tebe.
Musis se za sebe postavit a dat ji najevo, ze ji zadny hadr na podlahu delat nebudes.
Troll to fakt není
.
Ano, jsem bezradná, jinak bych tuto diskuyzi ai nezaložila ![]()
@Anonymní píše:
Troll to fakt není.
Ano, jsem bezradná, jinak bych tuto diskuyzi ai nezaložila
Mně přišlo velmi rozumné, to, co napsala @Dája999
Tam je fakt návod na to, jak přežít teď zbývající týden, než se vrátí otec. Jednoduchá jasná pravidla.
Potom můžete řešit, co dál, teď je hlavním cílem „přežít“. ![]()
@Fazulina píše:
Ty jo, masakr. Mobil za 25 tisíc bych nekoupila ani náhodou ani tomu nejhodnějšímu dítěti pod sluncem. Ani sobě
K čemu je dobrý?
Cestování ano, to je užitečné a přispívá to utváření osobnosti, budiž, sem tam i nějaké značkové oblečení, ale toto… No holka vás má pěkné zmáknutýVolala bych otci, pro radu. Pokud by šla ven znovu, zkusila bych se domluvit, v kolik ona navrhuje, že se vrátí, a najít čas tak, aby to vyhovovalo vám oběma. Pokud by opět nedodržela, pak bych už jednala velmi radikálně, odvolala otce ze služebky nebo matku z lázní.
Z důvodu jí udělat radost s mobilem, který si dlouho přála. Tak se to spojilo s odměnou za vysvědčení a zároven k narozeninám.
No dneska od rána tu zkouší, že půjde ven a že vrátí o půlnoci..No říkám, že ne, že tohle musí mít domluvený s manželem. Tak zdatně tu zkouší, že táta se o tom přece vůbec nemusí dozvědět
.
Neím no, matka je v těch lázní měsíc, manželovi ta služebka může dost pomoc v prácí..
@Anonymní píše:
Z důvodu jí udělat radost s mobilem, který si dlouho přála. Tak se to spojilo s odměnou za vysvědčení a zároven k narozeninám.No dneska od rána tu zkouší, že půjde ven a že vrátí o půlnoci..No říkám, že ne, že tohle musí mít domluvený s manželem. Tak zdatně tu zkouší, že táta se o tom přece vůbec nemusí dozvědět.
Neím no, matka je v těch lázní měsíc, manželovi ta služebka může dost pomoc v prácí..
Už si volala s manželem jak se chová? manžel pouští do kolika hodin?
@Anonymní píše:
Z důvodu jí udělat radost s mobilem, který si dlouho přála. Tak se to spojilo s odměnou za vysvědčení a zároven k narozeninám.No dneska od rána tu zkouší, že půjde ven a že vrátí o půlnoci..No říkám, že ne, že tohle musí mít domluvený s manželem. Tak zdatně tu zkouší, že táta se o tom přece vůbec nemusí dozvědět.
A kam jako v noci chodi? Vis to?
@hani28 píše:
Rekla bych ne, neprijde, zle si delas ty a ne ja, a zacala bych vytacet jeho cislo.
Ale ja bych ji to nehlasila, napsala bych mu to uz davno, ze dcera neposloucha (aniz bych ji to rikala) at mi da nejake tipy a kdyz nezaberou, at ji zavola a promluvi s ni. Ale holt ja jsem zvykla s manzelem o vsem komunikovat, vse probrat, nepredstirat a nelhat ze je vse fajn kdyz neni.
Az tvuj manzel prijede tak co, reknes mu jak vse bylo fajn a bez problemu, holka te poslouchala a pomahala ti? Nebo mu pak reknes pravdu a on bude koukat, proc jsi mu nedala vedet? Nebo mu to bude fuk?
No dcera ví, že manžel dokáže být přísnější, tak se snažila to dát na city, aby jí se nedělalo nějak zle..
Tak já jsem myslela, že to bude s jeho dcerou fajn..
no, jedno mu to určitě nebude ![]()
@stinga píše:
@Lucy75 mě by zajímalo, kdyby se té holce něco v noci venku opravdu stalo, kdo by za to byl v tomhle případě zodpovědný?
myslíš třeba znásilnění nebo úraz?
z nemocnice by se poslalo regresní hlášení na PČR, zapojil by se OSPOD a řešilo by se, jak a komu bylo v dané dítě svěřeno… základní odpovědnost mají zákonní zástupci dítěte (obvykle tedy rodiče), ale k výslechu by šla i dotyčná macecha… Za zanedbání péče by ji v takovém případě zřejmě nikdo nestíhal, ale příjemné by to nebylo pro nikoho
v 15 to fakt není legrace a pokud je holka v tak těžké opozici, tak bych na 9 dnů takovou odpovědnost opravdu nepřijala.
@Mariane.B píše:
Já docela zírám, jak ze sebe necháš dělat idiota, jen proto, že dítě je nevlastní.
Neskutečný, ani jsi nezvaolala otci, když nepřišla, to mi přijde, že není mimo jen dcera, ale i ty.
Vlétla bych jí do pokoje, zabalila všechno oblečení kromě jednoho páru, vše bych zamkla do skříně a dávala jen na příděl, za těch 9 dní by už nevyšla z bytu, pokud by se neomluvila.
Zároveň bych jí řekla, že jak ona k tobě, tak ty k ní a aby se nedivila, když jí přes ty nevymáchaná ústa jedna přistane.
nemůžu sinějak předstvit, že se jí hrabam ve skříní..a držet jí tu.
@Anonymní píše:
Hm. Tady bych vazne trvala na tom, ze tohle musi byt domluvene a odsouhlasene s otcem. To bych si na triko nevzala. Jak ma nastavene vecerni navraty, kdyz je doma manzel? Kam vubec chodi? Vysvetlila bych, ze tohle nemuzes rozhodnout sama a ze naopak, tohle otec vedet ma.
Jinak to prostě zkousi a fakt si uvedom, ze pokud se cokoliv stane, jde to za tebou. Souhlasim do puntiku s tim, co psala Daja. Uhybala bych v drobnostech, jako je uklid, mobil, vecerka, ale ne v courani nekde po nocich. A ano, manzelovi bych o chovani urcite rekla, minimalne o tom pozdnim navratu a nebrani mobilu. A brala bych to jako ponauceni pro priste, uz bych ji bez manzelan na delsi dobu nebrala.
Příspěvek upraven 09.07.22 v 12:07
@Anonymní píše:
Tak ji řekni, že teď spolu zavoláte manželovi/tátovi, co on na to a v kolik hodin má být podle něj doma.
@Anonymní píše:
a proč jsi mu to pořád ještě nezavolala?
neříkej, že je 9 dní mimo signál
@alisekR píše:
Tak já jsem drsná macecha. Když mě nevlastní 14 léta neposlechne, či měla v minulosti potřebu komentovat. Zažila tajfun. Překvapivě dnes mi říká, že jsem jediná normální osoba v rodině. A že vařím jako Bůh.
práci tedy nevymyslela, ale když ji pošlu, tak to udělá. Pochopila, že lepší když to řeším i přes tvrdé restrikce já, než tatínek
někdy jede někam raději se mnou než s ním. A to jsem ta kvůli které jejich otec odešel, byť z nefunkčního vztahu.
Já bych v takovém případě volala manželovi, ať si jí srovná.
Tak too mě zajíma, co znamená to tajfun