Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to asi vidím jinak, protože MM není v žádném případě žádný macho, ani prostě takový ten typický chlap - on je hlavně snílek a vím, jak je zklamaný, když mu něco nevyjde, jak má vysněné. A naopak, jak je nadšený, když mu to vychází. A mně nevadí, když si splní svoje sny (i když na rok bych ho pouštěla dost nerada, to zas o tom žádná).
Zas by to s největší pravděpodobností nestavil před nás a udělal, co je „správné“, ale pokud to jenom trochu jde, tak se mu to snažím umožnit, když to jde, tak ho i podpořit. A i když kolikrát za rohem skřípu zubama, tak vím, že mi chodí domů nadšený a odpočatý a to je pro mě víc, než kdyby tu pobíhal kolem baráku v montérkách, sekal dřevo a byl naštvaný, že chtěl místo toho třeba jít fotit jaro
![]()
Souhlasim s angu.
Přijde mi to že je to tlačení chlapa do dítěte a že neví kudy kam a tak radši přistoupí na vše,ale tohle je rozhodnutí co musí chtít opravdu oba
Anguo, Kamčo - jistým způsobem máte pravdu s tím „nasazováním“ na chlapa, ale myslím, že se to netýká zrovna tohoto „exempláře“. Daly jste si to do souvislostí s jinýma diskuzema, co tu Mahdalka zakládala?
To si myslím, že je moc důležité!Já mám z něj tedy jinou představu, než že se jedná o citlivého snílka.
(i když uznávám, že tu představu mám jen ze subjektivního popisu mahdalky)
A aby nedošlo k mýlce, já rozhodně nepodporuji Mahdalku v unáhleném rozchodu. Jen si myslím, že ten vztah je takový „divný“ a když už nic jiného, tak by se navzájem neměli „vydírat“ (ona jeho dítětem/rozchodem, on ji citovkami/manipulací), ale domluvit se na kompromisu tak, aby byli OBA spokojení. A to holt budou muset každý kousek ustoupit (ale ne jen jeden na úkor druhého). ![]()
Wiollo, přiznám se, že ostatní diskuze jsem nečetla, možná bych mluvila pak jinak… Stejnak ale myslím, že ho neznáme, tak je to těžko…
Každopádně souhlasím s tím posledním odstavcem, to je jediné možné (inteligentní) řešení ![]()
Určitě zařizovat si život dle postoje v internotové diskuzi není nejvhodnější..na druhou stranu nikdo Mahdalce nenapsal ( tedy já ne a na nic takového si nevzpomínám) aby okamžitě vzala telefon a řekla mu ,že je konec..
Myslím, že v souvisloti s tím, kolik jim je, jaké mají problémy s početím a s jejich vyřešenou bytovou situací, jsou jeho sny naprosto nepochopitelné - pro mě.. ![]()
Něco jiného je, vzít si uspory a ztrávit dovolenou na Bali, aby si člověk splnil sen a necítil se utlačován a něco jiného je, hatit svými sny snahy svého partnera..
A hlavně já, Wiolla, Angu i Kamča už dítě máme, takže ha ha ha..Ale Mahdalka si myslím zaslouží víc, než tolerovat vzdušné zámky někoho kdo není schopen zaplatit ani jeden dluh..
A je docela smutné, že partner, který svou milou zná a ví, jak touží po dítěti je ochoten to realizovat až v momentě, kdy je mu vyhrožováno rozchodem.. ![]()
Pracovat jinde může vždy, vydělávat prachy může vždy, stavět baráky může vždy, ale udělat dítě?? Včera bylo možná pozdě.. ![]()
Svůj názor na něj mám - ano je to neobjektivní názor vyvozený jen z jednostraného popisu..
Ale copak na mě záleží??Jsem jen diskutující, nic víc.
Holky,máte pravdu všechny,každá trochu
Jemu už pár lidí řeklo,že žije s hlavou v oblacích a je to takový snílek.Já mu právě v tu středu volala kvůli kompromisu,aby jsme se ani jeden z nás necítil zahnán do kouta.No,jenže jsme ten hovor nějak neukočírovali,spíš já a ruplo mi v kouli
A unáhleně jsem na něj vyjela s tím rozchodem.Myslím,že se asi opravdu cítí být zahnán do kouta,protože už dřív mi na to řek,že je mu to jedno,že mě má rád a že to teda všechno udělá podle mě.A at prej dohodnu termín svatby i IVF
Jenže já to takhle nechtěla,aby to dělal jen kvůli mě,já chtěla,nebo chci,aby to taky tak cítil a bylo to i jeho přání
No,tak snad se to nějak vyvrbí.Každopádně ted drahej trucuje a včera přišel zase kolem půlnoci,kdy já už dávno spala a šel si zase lehnout na gauč ![]()
Jo holky a ještě něco mě napadlo a to je asi pro celou tuhle situaci dost důležitý - kdysi mi řek,že ta cizina je pro něj jediná možnost,jak se z toho všeho vyhrabat.A že jestli mu to nevyjde,tak je to konec
Tady by si na ty dluhy v životě nevydělal s dnešníma platama a navíc mě pak ještě napadlo,že by mu obestavili plat a všechno co by vydělal by mu strhávali z účtu a nechali mu tam jen životní minimum.A to si teda opravdu nedokážu představit,že by jsme v týhle situaci měli dítě.Dokonce mi řek,že si bude muset zaplatit právníka ![]()
Jo holky a ještě něco mě napadlo a to je asi pro celou tuhle situaci dost důležitý - kdysi mi řek,že ta cizina je pro něj jediná možnost,jak se z toho všeho vyhrabat.A že jestli mu to nevyjde,tak je to konec
Tady by si na ty dluhy v životě nevydělal s dnešníma platama a navíc mě pak ještě napadlo,že by mu obestavili plat a všechno co by vydělal by mu strhávali z účtu a nechali mu tam jen životní minimum.A to si teda opravdu nedokážu představit,že by jsme v týhle situaci měli dítě.Dokonce mi řek,že si bude muset zaplatit právníka ![]()
Mě je třeba divné, proč do té ciziny neodjel hned jak měl dluhy..ty přece má už déle ne??
Ale fakt nechci rejt, aby na mě Angu nenaběhla.. ![]()
Jen jeho životní postoj mi připadá o slovíčkaření a skutek utek..
Tak se obrn a ještě jednou vklidu promluvte..Držím palce.
Tak tam asi záleží, jak to hoří, jestli není možnost to pořešit nějakou konsolidací půjček (říkám to dobře?
) a tak. Že by teda do ciziny jel, ale třeba až bude dítko nebo všeci spolu… (vím, že to nechtěl) Koneckonců ty budeš na mateřské, tak by sis mohla jet, kam chceš, bylo by to v tomto ohledu jednodušší.
S náma třeba bydlel v USA chlápek, který měl doma manželku a syna (teda už puberťáka myslím) a taky jel cca na rok vydělat - myslím potřeboval splatit půjčku na barák nebo co? Ale je to jiné, to je jasné.
On už právě v cizině byl několikrát,pracovně.Jenže to neměl žádný vztah,byl sám a peníze co tam vydělal,tak si za ně užíval - cestování,výlety,jídlo apod.a pak byl v zahraničí,když potřeboval splatit ty dluhy z podnikání se solárkama.Jinak co si pamatuju,tak o tom zahraničí mluvil už v době,co jsme se seznámili - to měl jet do Dánska a pak do Taškentu.Jenže jsme se chtěli trochu poznat a začít spolu žít,tak to nějak padlo.No a mezitím si nadělal dluhy na zdr.,soc.a daních
Jenže to zase nemoh odjet,protože měl nasmlouvanou a rozdělanou práci tady a za to se platí taky velký sankce.Ted už bude mít nejpozději během měsíce všechnu práci dodělanou a moh by odjet.Je to takovej začarovanej kruh a přítel je bohužel finanční negramot ![]()
mahdalka píše: …Je to takovej začarovanej kruh a přítel je bohužel finanční negramot
To jsou pořád nějaké výmluvy…
V době blahobytu si užívat (a nemyslet na zadní vrátka) a v době kdy jsou problémy nemít rezervy, uh, uh… ![]()
Já fakt nechci moc rejt, ale s takovým člověkem zakládat rodinu a nebo stavět barák?
(v obou případech je dobré hospodaření s penězi dost podstatná věc) Bože, bože, to budeš mít ještě v životě těžký… ![]()
Wiollo,těžký to už mám
Tohle jsem mu taky říkala,že když měl peníze,měl si šetřit a nebo někam investovat,že nemoh bejt tak naivní a předpokládat,že se mu bude vždycky jenom dařit - myslim finančně a v podnikání.Já jsem jeho pravý opak - šetřim,syslim,spořim apod.
Jenže když mu něco řeknu,tak hned vyrukuje s tím,at mu nevyčítám minulost,že co bylo bylo.Myslím,že tohle je už prostě v člověku.
mahdalka píše: .. Jenže když mu něco řeknu,tak hned vyrukuje s tím,at mu nevyčítám minulost,že co bylo bylo.Myslím,že tohle je už prostě v člověku.
Jo, jo, nechme minulost minulostí. Ale co ty 3 roky, co jste spolu? Co se oproti minulosti změnilo?
Ano, máš pravdu, ten člověk takový JE a jiný NEBUDE (pokud tedy nebude chtít sám se změnit a nejen chtít, resp. kecat o tom, ale fakt i konat). ![]()