Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@paola white píše:
ale prosím tě. to jen tady v ČR a pár dalších státech máme to privilegium byt s dítětem dlouho doma. v cizině se po pár měsících (i týdnech) vrací normálně ženský do práce. takže je vlastně šizená skoro celá generace. moje máma šla taky makat když mi ještě nebyl rok a nijak ošizená si nepřipadámNAVÍC NECHÁPU PROČ SE TADY O TOM POŘÁD HÁDÁTE. ZAKLADATELKA JE UŽ DÁVNO V PRACHU A DOBŘE SE BAVÍ.
ZŘEJMĚ ZASE JEDNA Z DISKUZÍ CO MĚLA POBOUŘIT A ROZDMÝCHAT STOJATÉ VODY
aspon nekdo normalni
ostatnim odpovim pozdeji. Nestiham ![]()
Vrať se zpátky do čr? Co jinýho..Nemáš ani na rohlík, třeba v čr seženeš hlídání a s VŠ najdeš nějakou práci, pokud jsi tam bez šance. Nech si vyměřit alimenty a peníze na sebe a budeš na tom podstatně lépe!
@MiskaKosa píše:
ja na stridacku s pani na hlidaninechci prijit o praci a o penize. Ale to tu neresime ne? At admin nemusi zasahovat, ze to neni predmetem diskuze
takže vlastně budeš vydělávat na paní na hlídání, jen abys nemusela být doma
to je logika
@paola white píše:
ale prosím tě. to jen tady v ČR a pár dalších státech máme to privilegium byt s dítětem dlouho doma. v cizině se po pár měsících (i týdnech) vrací normálně ženský do práce. takže je vlastně šizená skoro celá generace. moje máma šla taky makat když mi ještě nebyl rok a nijak ošizená si nepřipadámNAVÍC NECHÁPU PROČ SE TADY O TOM POŘÁD HÁDÁTE. ZAKLADATELKA JE UŽ DÁVNO V PRACHU A DOBŘE SE BAVÍ.
ZŘEJMĚ ZASE JEDNA Z DISKUZÍ CO MĚLA POBOUŘIT A ROZDMÝCHAT STOJATÉ VODY
ježíííš a co.. tak si jděte makat, když chcete.. Já bych od ročního nebo půlročního dítěte prostě neodešla. Chci se o něj starat a nepotřebuji, aby to za mě dělal někdo jiný. To že to jinde nejde je věc jiná, ale když tady to jde, tak proč bych s tím dítětem nebyla. Já ho chci učit první věci, a néé nějaká cizí ženská
Ahoj, četla jsem jen původní příspěvek…
Tohle je moc těžké, tak trochu nechápu, jak se někdo může nechat vmanipulovat do situace, kdy jeho příjem bude 0 a bude finančně zcela závislý na partnerovi. Vím, že do tohohle bych nešla ani za nic, cítila bych se strašně i za předpokladu, že partner by byl rozdávačný a dával mi na vše, co chci.
Váš vztah absolutně není v rovnováze. Teď už je těžko radit, asi bych se v případě, že by partner dělal problémy s penězi, alespoň po dobu, kdy nemám zhola žádný příjem vrátila zpět do Čech, kde bych měla alespoň mateřskou a partner by posílal nějakou částku na dítě. Po skončení mateřské s možností znovu nastoupit do práce bych se třeba vrátila…takhle si musíš připadat jako totální hadr na podlahu (a já bych si připadala, jak už jsem psala, hodně špatně i kdyby peněz bylo dost a manžel dělal stojku)
Zakladatelko, zkus si s manželem promluvit, řekni mu, jak se cítíš ohledně těch financí, pokud je to normální chlap, tak by to mohl i pochopit a domluvte se, že Ti bude nějakou částku dávat na domácnost. Jsou chlapi, kteří jsou takto vychováni, něco podobného mám doma, ale vždycky jsme se domluvili, pokud jsme to řešili v klidu, tak to bylo v pohodě. Pokud jsem začínala startovat, startoval i on ![]()
@MiskaKosa V srpnu se budu po 10 letech vracet zpátky do práce, byla jsem na mateřské s dětmi a věř mi, že mi je líto toho, jak rychle to uteklo. A představa, že bych se připravila o příležitost být matkou jen kvůli penězům (které dneska jsou a zítra třeba být nemusí), přišla bych o to nejcennější, co v životě mám. Čas letí příliš rychle a možná se jednou budeš chtít zastavit, nebo možná budeš k tomu donucena okolnostmi a zjistíš třeba to, že jsi tuto dobu dávno prošvihla a že kromě tučného konta v bance, máš jinak prázdné ruce…
Já si myslím, že je to každého věc jak si to udělá, takže pokud nechce zůstat s mimčem, je to její rozhodnutí, ale na druhou stranu nechápu, jak někdo co nemá dítě, neví co je to mateřská a péče o dítě a vlastně rodinný život - manžel, manželka dítě, že už neni jenom já, a on, ale my a dítě, může něco hodnotit
..
To mi trochu připomíná, jak bezdětné hodnotí jak vychovávat, jak ony by to či ono udělaly jinak, že jejich dítě smrad nebude ![]()
Příspěvek upraven 22.07.13 v 15:43
@kvaček píše:
Já si myslím, že je to každého věc jak si to udělá, takže pokud nechce zůstat s mimčem, je to její rozhodnutí, ale na druhou stranu nechápu, jak někdo co nemá dítě, neví co je to mateřská a péče o dítě a vlastně rodinný život - manžel, manželka dítě, že už se nejede já, a on, ale my a dítě, může něco hodnotit..
To mi trochu připomíná, jak bezdětné hodnotí jak vyhovávat, jak ony by to či ono udělaly jinak, že jejich dítě smrad nebude
přesně tak!
@Lejaa já to chápu a respektuju. ani já nechci od svého dítěte nikam utíkat, do práce chodit nepotřebuju, ale holt @MiskaKosa to že to má nastavené jinak. to přece neznamená, že je psychopat co by si neměl pořizovat děti ![]()
moje máma chodila od mých 9 měsíců normálně do práce, protože nebyla jiná možnost a já chodila do jeslí, ale to přece neznamená, že je špatná matka a neměla si mě pořizovat. normálně co přišla domů a o víkendech se nám plně věnovala a já nemám pocit, že by mi něco unikalo ve vztahu k ní (naopak ho možná mám lepší než moje sestry co s nimi byla doma)
myslím, že se v pohodě dá najít kompromis mezi tím, aby ženská chodila do práce a byla dobrá máma. Naši partneři přece taky chodí do práce a jsou dobrými otci ![]()
@paola white ono je to dobře, že to má nastavěné jinak, každý to má nějak, ale ona neni tak daleko, aby mohla radit maminkám v problému, který nezná a vlastně hodnotit, co by..
už věta.. že by ji vadilo, kdyby její!! peníze utrácel chlap, tak je vidět, že se jako my ještě nechovají… a zakladatelka má dítě a jaksi jsou rodina a potřebuje radu, že jsou rodina co a jak.. Je jiné být jenom dva a kupovat si pro sebe a pak živit třetího společně…
@paola white píše:
@Lejaa já to chápu a respektuju. ani já nechci od svého dítěte nikam utíkat, do práce chodit nepotřebuju, ale holt @MiskaKosa to že to má nastavené jinak. to přece neznamená, že je psychopat co by si neměl pořizovat dětimoje máma chodila od mých 9 měsíců normálně do práce, protože nebyla jiná možnost a já chodila do jeslí, ale to přece neznamená, že je špatná matka a neměla si mě pořizovat. normálně co přišla domů a o víkendech se nám plně věnovala a já nemám pocit, že by mi něco unikalo ve vztahu k ní (naopak ho možná mám lepší než moje sestry co s nimi byla doma)
myslím, že se v pohodě dá najít kompromis mezi tím, aby ženská chodila do práce a byla dobrá máma. Naši partneři přece taky chodí do práce a jsou dobrými otci
Však ano. Tvoje maminka chodila do práce, protože nebyla jiná možnost. Dneska je jiná možnost. A já to mám teda nastavené tak, že když můžu, tak se svým dítětem budu. Kdybych MUSELA někam do práce, bylo by to o něčem jiném. Ale nastal by problém s hlídáním. Babičky chodí ještě samy do práce.
CO se týče jiných států, že tam se chodí automaticky dřív - když všechny americké matky vyskočí z okna, tak vyskočím taky? Jen proto, že v americe to tak mají?
@kvaček píše:
ono je to dobře, že to má nastavěné jinak, každý to má nějak, ale ona neni tak daleko, aby mohla radit maminkám v problému, který nezná a vlastně hodnotit, co by..
jenže žádná z nás neví co vlastně hodnotí, protože zakladatelka vlastně nic neřekla. navíc v jejím příběhu je dost nesrovnalostí takže mám dojem, že nás tahá malinko za fusekli ![]()
na každou radu, kterou tady dostala odepsala, že to vlastně nejde a blablabla.
například mě docela zarazilo, že píše, že žijou kdesi na samotě, kde není kam jít a že na nákupy musí jezdit s manželem, tak vlastně nechápu nač ty peníze potřebuje, když je stejně nemá kde utratit ![]()
@colafit píše:
Mateřská je zhruba 6 měsíců od narození. Pokud se svým dítětem nechceš být ani prvních 6 měsíců jeho života, tak si ho raději ani nepořizuj. Sama jsem poměrně ambiciozní a své práce jsem se vzdát nedokázala, ale děti jsme si pořizovali s tím, že se o ně chceme starat, chceme je milovat, chceme být s nimi, když nás budou potřebovat a ne proto, abychom je viděli večer, když spí a vychovávala nám je cizí paní.
Jenže volba mít nebo nemít dítě není jen a tak pouze na mě víš? Kdybych mohla rozhodovat sama, tak řeknu ne nebudu mít nikdy děti, ale můj přítel po nich touží. Takže ano jedno tedy ano. Ale víc ne. Odsuďte mě jak chcete, ale každý prost není mateřský typ
![]()
@dendule4 píše:
takže vlastně budeš vydělávat na paní na hlídání, jen abys nemusela být domato je logika
To co stojí paní na hlídání já skoro ani nepocítím… ![]()
@Lejaa píše:
CO se týče jiných států, že tam se chodí automaticky dřív - když všechny americké matky vyskočí z okna, tak vyskočím taky? Jen proto, že v americe to tak mají?
to je jako co za logiku??? jen poznamenávám, že ve zbytku civilizované světa ženy takový luxus jako my nemají a jejich děti taky nejsou žádní chudáci. nebo máš dojem, že na západ od naší hranice vyrůstají samý sociopati, protože jejich matky s nimi nebyly do 3 let?
právě proto mě zaráží ve které zemi zakladatelka žije, že si může dovolit být s dítětem doma do 3 let a manžel vydělá tolik aby vše zaplatil z jedné mzdy. to je totiž docela luxus. mám hodně přátel co žijou v cizině a málo která rodina si může dovolit aby byla ženská doma ![]()