Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiskaKosa píše:
Jenže volba mít nebo nemít dítě není jen a tak pouze na mě víš? Kdybych mohla rozhodovat sama, tak řeknu ne nebudu mít nikdy děti, ale můj přítel po nich touží. Takže ano jedno tedy ano. Ale víc ne. Odsuďte mě jak chcete, ale každý prost není mateřský typ![]()
Za tenhle názor tě nikdo neodsoudí. Jen bys měla vědět, že volba mít nebo nemít dítě JE JEN na tobě. Ty přece rozhoduješ, jestli chceš být matkou.
@paola white píše:
@Lejaa já to chápu a respektuju. ani já nechci od svého dítěte nikam utíkat, do práce chodit nepotřebuju, ale holt @MiskaKosa to že to má nastavené jinak. to přece neznamená, že je psychopat co by si neměl pořizovat dětimoje máma chodila od mých 9 měsíců normálně do práce, protože nebyla jiná možnost a já chodila do jeslí, ale to přece neznamená, že je špatná matka a neměla si mě pořizovat. normálně co přišla domů a o víkendech se nám plně věnovala a já nemám pocit, že by mi něco unikalo ve vztahu k ní (naopak ho možná mám lepší než moje sestry co s nimi byla doma)
myslím, že se v pohodě dá najít kompromis mezi tím, aby ženská chodila do práce a byla dobrá máma. Naši partneři přece taky chodí do práce a jsou dobrými otci
Děkuji
![]()
@paola white zkus nemít v peněžence nic.. a teď třeba manžel v práci a třeba zjistíš, že dítě je nemocné máš jet k lékaři a ten předepíše nějaké léky- a ty peníze nemáš..
Nejde o utratu, že by někde běhala a utrácela, ale musí!! mít aspoň nějaké rezervu i pro dítě.. A takových věcí, co se najednou stane může být víc…
@summersun píše:
MiskaKosa, už kvůli tomu potencionálnímu malému Ti přeji, aby jsi sama tento názor alespoň částečně přehodnotila…no, a také měla partnera, který tvůj světonázor bude akceptovat.
Věř, že mateřský pud je velmi silný
Třeba časem přehodnotím
i když si spíše myslím že ne
Přítel ví všechno co a jak chci, a respektuje to
Aspoň zatím. I když vím, že po dětech touží a jedno dvě by v budoucnu chtěl ![]()
Příspěvek upraven 22.07.13 v 16:05
@MiskaKosa píše:
Jenze ona zatim hleda jen vymluvy… Nepujde, nejde, nemuzu, nepomuze…to je pak tezky!
no, podle mně zatím jen mapuje situaci - viz název diskuse
a ač se ti to líbí, nebo ne, existuje SJM, takže má právo spolurozhodovat o rodinných financích.
A pokud se manžel zákonně nechová, má spoustu možností - a dát dítě na hlídání a jít vydělávat je pro někoho prostě nepřijatelné. Já bych to udělala taky jen v krajním případě.
A jak zmiňuješ, že rodina pomůže - ano, může, nebo třeba nemůže, ale hlavně povinnost starat se o dítě má v první řadě otec a matka, né babičky,… byť můžou. Po otci může pomoc vymáhat soudně, po babičce ne.
@kvaček jenže ona nikde nepsala, že nemá v peněžence ani korunu, jen že má manžel kecy když si chce kupovat krémy, knížky apod.
navíc další věcí je nač jí budou knihy když údajně neumí místní jazyk? zdá se to jen mě nebo má ten příběh nějak moc mezer ![]()
@MiskaKosa píše:
Jenže volba mít nebo nemít dítě není jen a tak pouze na mě víš? Kdybych mohla rozhodovat sama, tak řeknu ne nebudu mít nikdy děti, ale můj přítel po nich touží. Takže ano jedno tedy ano. Ale víc ne. Odsuďte mě jak chcete, ale každý prost není mateřský typ![]()
Soudit tě nehodlám. Myslím si, že pokud děti nechceš, neměla bys je mít ani kvůli příteli. Mít dítě je společné rozhodnutí a nechat se do něj vmanipulovat není správné. Mám kamarádky, které vlastní děti nechtějí a mít nebudou a já to považuji za správné. Nicméně pokud jde o tvé rozhodnutí (nevím kolik ti je), ale já např. v 26 letech byla ještě přesvědčená, že žádné děti nikdy mít nebudu. A mám 2
. Za definitivní prohlášení, že nikdy nebudu míát děti beru u holek, kterým je přes 40.
@paola white píše:
@kvaček jenže ona nikde nepsala, že nemá v peněžence ani korunu, jen že má manžel kecy když si chce kupovat krémy, knížky apod.
navíc další věcí je nač jí budou knihy když údajně neumí místní jazyk? zdá se to jen mě nebo má ten příběh nějak moc mezer
taky mi to tak přijde. Na spoustu otázek neodpověděla…
@paola white tak víš co, nevíš jak to je.. pokud si jeden dělá nějakou radost s něčím a kupuje si občas něco a někdo si ani ten blbý krém za 100 nemůže koupit.. ono se to dá otočit i jinak.. to je pak těžko…
Každopádně pokud zakladatelka ví, jak to je, tak prostě neni jeho děcko, aby ji určoval, jestli si může např. koupit Niveu nebo ne, prostě měl by ten chlap mít trochu k ženě uctu a nedělat z ní…
Jak jsem psala v uvodu má být my a ne já a on, a hlavně přepočítávat co kdo dal do vztahu.. To mi přijde, začátek konce..
Nebudu se vyjadrovat k tomu, ze jsem si vse vymyslela a dekuji tem, ktere me aspon trochu pochopily
Samozrejme nesedim u PC cely den, takze jsem nemohla reagovat na vse, jen mi v uvodnim prispevku slo o to, jestli „vydrzely byste to nebo byste si uz jednou duply, ze jako takhle nee?“ Dekuji i za radu, ze bych si mela najit praci napriklad na verejnych WC, to by bylo s malym ditetem, ktere mi nema kdo hlidat, uplne idealni. Byl mi zmenen i nazev diskuse- puvodni nazev byl: Mam si to nechat libit? Nebyla jsem si prave jista tim, jestli jde vubec o omezovani ci nikoliv. Budu si muset o tom s manzelem promluvit a nebyt tak skromna a nechat sebou tak zametat.
@colafit píše:
Soudit tě nehodlám. Myslím si, že pokud děti nechceš, neměla bys je mít ani kvůli příteli. Mít dítě je společné rozhodnutí a nechat se do něj vmanipulovat není správné. Mám kamarádky, které vlastní děti nechtějí a mít nebudou a já to považuji za správné. Nicméně pokud jde o tvé rozhodnutí (nevím kolik ti je), ale já např. v 26 letech byla ještě přesvědčená, že žádné děti nikdy mít nebudu. A mám 2. Za definitivní prohlášení, že nikdy nebudu míát děti beru u holek, kterým je přes 40.
Je mi 24. Nevyrůstala jsem v super rodině, neměla jsem spokojené dětství a je možné že se to na mě podepsalo, a proto nechci mít děti. Zvykla jsem si na fajn práci, fajn peníze. Že můžu každému z rodiny dopřát co si přejí… já sama jsem skromná a vlastně kromě cestování za nic jiného neutrácím. A proto prostě říkám, že dostat se do takovéto situace co má zakladatelka nikdy nechci. Nikdy nechci být závislá na chlapovi (nevadilo by mi kdyby on byl závislý na mě ). Ale zpět k zakladatelce : Když má teda doma Harpagona, který chlup nepustí, tak se prostě musí spolehnout jen sama na sebe. ne čekat co jí teda milostpán dovolí čí dá… Znám i ve svém okolí spoustu párů co mají rozdělené peníze na moje a tvoje, a holky na mateřské s tím prostě musí vyjít, jelikož muž nedá nic, nebo jen velmi málo pouze pro dítě…
@MiskaKosa
Fandím ti a z těch některých řečí si nic nedělej..jsi na fóru, kde má hodně žen mateřství a rodinu jako poslání a jedinou prioritu v životě ![]()
@nepř. G12 píše:
@MiskaKosa
Fandím ti a z těch některých řečí si nic nedělej..jsi na fóru, kde má hodně žen mateřství a rodinu jako poslání a jedinou prioritu v životě
Jej tak to děkuji
Ani nevíš jak mě to potěšilo ![]()