Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem v zahraničí pracovala, takže trochu přehled mám. ale zakladatelka by mohla napsat, kde přesně je, třeba by jí někdo poradil s tou konkrétní zemí. A taky si promluvit s manželem v klidu, kolik vydělává a udělat nějaký plán, kolik se může za měsíc utratit.
@pikola píše:
Hele, pokud mě chlap sebou táhne do zahraničí, je asi všem jasné, že jí bude živit. Kupovat jí oblečení, krémy. Ona se bude doma třeba starat plus o dítě. Ona má nějaké peníze pro sebe, nečeká až jen co jí on koupí. To je běžná realita co vidím kolem sebe.
A že se jazyk dá naučit? Asi ne hned, tohle je potřeba řešit i do budoucna, není moc normální, že nemám přehled o společném rozpočtu.
Jak odtahne?
ona je nesvepravna, aby rekla tam proste nejedu!? Nedomyslela nasledky? Nehrnu se tam, zvlast kdyz neumim jejich rec! ![]()
@MiskaKosa Nepíšu odtáhne, ale táhne. Předpokládám, že ona tam šla dobrovolně, většinou je to kvůli lepším penězům, ne? My neumíme třeba místní jazyk ani jeden, jen oba anglicky a taky tu fungujeme.
@pikola píše:
@MiskaKosa Nepíšu odtáhne, ale táhne. Předpokládám, že ona tam šla dobrovolně, většinou je to kvůli lepším penězům, ne? My neumíme třeba místní jazyk ani jeden, jen oba anglicky a taky tu fungujeme.
Nebim kde zijes ty ![]()
@MiskaKosa Ve Španělsku. Záleží snad na tom nějak? Předpokládám, že než jeli on doma předložil jakou dostal nabídku a zhodnotili spolu zda se vyplatí odjet a jak budou fungovat. Pokud odjeli bez toho, aby se domluvili na penězích, tak je potřeba se na tom domluvit, stejně jako v čechách, nebo s manželem máte striktně oddělené finance? Neříkám manžela vysávat, ale holt většinou chlap svojí manželku na mateřské dotuje.
@pikola píše:
@MiskaKosa Ve Španělsku. Záleží snad na tom nějak? Předpokládám, že než jeli on doma předložil jakou dostal nabídku a zhodnotili spolu zda se vyplatí odjet a jak budou fungovat. Pokud odjeli bez toho, aby se domluvili na penězích, tak je potřeba se na tom domluvit, stejně jako v čechách, nebo s manželem máte striktně oddělené finance? Neříkám manžela vysávat, ale holt většinou chlap svojí manželku na mateřské dotuje.
Tak tam se anglicky asi celkem domluvis, ale v tech zemich jako Armenie, atd dost pochybuju…
Tak předpokládám, že manžel asi pracuje v nějakém jazyku a má kolem sebe lidi co mluví stejně, ne? Jako jestli si myslíš, že ve španělsku se domluvím v obchodě anglicky, tak většinou ne. Ani v porodnici na to bohužel nemohu spoléhat, jen základní fráze.
Mě teda přijde úplně jedno, ve které zemi zakladatelka je. Mě by vadilo, kdyby se ke mě chlap takhle choval i tady v Čechách. Aby mě omezoval na to, co si smím a nesmím koupit. Mluvím o situaci, kdy se nebude vyhazovat za nesmysly. Ale abych se ho žadonila o čokoládu… TO mi přijde moc. Pokud nemají ani na tu čokoládu, natož na nějaký krém, má to ten chlap prostě říct. Probrat to, co a jak si můžou dovolit. A né v zakladatelce vyvolávat pocit vděčnosti za každej prd, co jí milostivě koupí. Vždyť ona je doma, kvůli tomu dítěti. A co se týče toho, aby si teda našla taky přivýdělek - když není hlídání, jde to fakt dost těžko.
Já bych třeba nemohla mít přivýdělek ani tady v Čechách, protože babičky ještě samy pracují. A abych hlídání platila z peněz, co vydělám, tak to nemusím chodit makat a vyjde to zas šul nul.
Zakladatelka ale psala tohle:
Je pravda, ze penez moc neni, musime premyslet, co si koupit
chtělo by to zjistit přesně kolik mají příjem a výdaje
@Lejaa píše:
Mě teda přijde úplně jedno, ve které zemi zakladatelka je. Mě by vadilo, kdyby se ke mě chlap takhle choval i tady v Čechách. Aby mě omezoval na to, co si smím a nesmím koupit. Mluvím o situaci, kdy se nebude vyhazovat za nesmysly. Ale abych se ho žadonila o čokoládu… TO mi přijde moc. Pokud nemají ani na tu čokoládu, natož na nějaký krém, má to ten chlap prostě říct. Probrat to, co a jak si můžou dovolit. A né v zakladatelce vyvolávat pocit vděčnosti za každej prd, co jí milostivě koupí. Vždyť ona je doma, kvůli tomu dítěti. A co se týče toho, aby si teda našla taky přivýdělek - když není hlídání, jde to fakt dost těžko.
Já bych třeba nemohla mít přivýdělek ani tady v Čechách, protože babičky ještě samy pracují. A abych hlídání platila z peněz, co vydělám, tak to nemusím chodit makat a vyjde to zas šul nul.
At si utraci jak chce! Ale za svoje. V tomhle jsem zastancem chlapa. Vymluvy ohledne hlidani. Kdo chce vzdy si to zaridi, ale zase chapu, ze skuhrat u netu je pohodlnejsi ![]()
@MiskaKosa píše:
At si utraci jak chce! Ale za svoje. V tomhle jsem zastancem chlapa. Vymluvy ohledne hlidani. Kdo chce vzdy si to zaridi, ale zase chapu, ze skuhrat u netu je pohodlnejsi
Proboha a kde má ty svoje asi tak vzít:-) Ty pořád říkáš dokola to stejné.
Nehledě na to, že mě dle zakladatelčiných příspěvků nepřijde, že by chtěla nějak rozhazovat. Krém snad není tak moc ne?
@Lejaa píše:
Proboha a kde má ty svoje asi tak vzít:-) Ty pořád říkáš dokola to stejné.
Nehledě na to, že mě dle zakladatelčiných příspěvků nepřijde, že by chtěla nějak rozhazovat. Krém snad není tak moc ne?
Nj neni to tak moc, ale kdyz na to nema a chlap ji proste neda, tak co ji zbyva jineho? Bud jit makat za jakoukoli cenu, nebo proste jak se rika drzet hubu a krok. Nebo dalsi moznost at se vrati domu! To taky neni problem! Rodina by ji urcite pomohla!
@MiskaKosa píše:
Nj neni to tak moc, ale kdyz na to nema a chlap ji proste neda, tak co ji zbyva jineho? Bud jit makat za jakoukoli cenu, nebo proste jak se rika drzet hubu a krok. Nebo dalsi moznost at se vrati domu! To taky neni problem! Rodina by ji urcite pomohla!
Ale to taky píšu pořád dokola, jak může jít makat, když má doma malé dítě bez hlídání? A platit hlídání, pokud jsou na tom tak špatně, je asi ještě horší.
Držet hubu a krok? Ne. Proč by to měla dělat. Snad je člověk a má nějaké své potřeby. Chtěla bych vidět tebe. U netu se to kecá a radí.
S tím, že by se mohla vrátit domů je druhá varianta a podle mě i nejlepší. V takovém vztahu bych nebyla.
@MiskaKosa píše:
At si utraci jak chce! Ale za svoje. V tomhle jsem zastancem chlapa. Vymluvy ohledne hlidani. Kdo chce vzdy si to zaridi, ale zase chapu, ze skuhrat u netu je pohodlnejsi
jo, tak půlku času může dítko hlídat chlap a pak si zakladatelka může vydělat na takový „luxus“ jako je krém jednou za půl roku a čokošku
![]()
mám dvě teorie
koukala, bych, jak se ho co nejdřív zbavit (stěhování, práce, rozvod)
Nehledě na to, že na všechny tyto informace byla opakovaně dotazována a nesdělila nám to.