Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lejaa ale ty nevíš, že on ty peníze má. třeba by jí je rád dal, ale není kde brát
jen se stydí to přiznat
a na věk dítěte jsem se zakladatelky ptala několikrát, ale mlčí jak hrob. nicméně úklid může dělat i s novorozencem v Manduce, já šůrovala na hotelu s 4 měsíčním v šátku, loupala brambory v kuchyni apod. stejně tak si může přibrat k dítěti další na hlídání. to se snad dá dělat i s dítětem? jenže bez informací od zakladatelky tohle nerozčísneme
@pikola píše:
Myslím, že se to tady začíná otáčet trošku špatným směrem..
Ted uz je to asi stejne jedno… Zakl. nereaguje.., ![]()
@paola white
Někde mna předchozích stránkách jsem psala, že pokud ty penízky manžel nemá, tak nechápu, proč to neřekne.. Vždyť je to tak jednoduché otevřít pusu a říct, jak na to finančně jsou.
Ty jsi třeba šůrovala, já si to třeba nedovedu představit
Ja jsem to tu uz parkrat psala, nepracovala jsem proto, ze jsem studovala VS, mela jsem jen brigady. Pokud najdu za tri roky, kdy budeme moct dat dite do skolky, praci, budu moc rada, ikdyz to bude tezke. Mam mgr.na VS, klidne bych ale i uklizela, neni to tak, ze bych nechtela makat!!! A ano, opravdu si nemuzu koupit ani rohlik, protoze nic kolem blizko nemame, penize u sebe nemam, navic mam male dite a chodim minimalne ven, na nakupy proto jezdime spolecne. Manzel neni cizinec, ale Cech, kdyz jsme nezili spolu ve spolecne domacnosti, tak bych rekla, ze byl i docela stedry, vubec jsem netusila, ze bych pak v manzelstvi skoncila takhle a citila se opravdu provinile za kazdou pro me nutnou vec (a samozrejme uz nemam namysli nejakou dobrou kosmetiku, hezke obleceni, veci pro sebe, knihy, to uz je davno pryc). O dite se stara, v tom problem neni.
@paola white otázka, je, jestli by jí chlap tu manducu koupil ![]()
@Anonymní píše:
Ja jsem to tu uz parkrat psala, nepracovala jsem proto, ze jsem studovala VS, mela jsem jen brigady. Pokud najdu za tri roky, kdy budeme moct dat dite do skolky, praci, budu moc rada, ikdyz to bude tezke. Mam mgr.na VS, klidne bych ale i uklizela, neni to tak, ze bych nechtela makat!!! A ano, opravdu si nemuzu koupit ani rohlik, protoze nic kolem blizko nemame, penize u sebe nemam, navic mam male dite a chodim minimalne ven, na nakupy proto jezdime spolecne. Manzel neni cizinec, ale Cech, kdyz jsme nezili spolu ve spolecne domacnosti, tak bych rekla, ze byl i docela stedry, vubec jsem netusila, ze bych pak v manzelstvi skoncila takhle a citila se opravdu provinile za kazdou pro me nutnou vec (a samozrejme uz nemam namysli nejakou dobrou kosmetiku, hezke obleceni, veci pro sebe, knihy, to uz je davno pryc). O dite se stara, v tom problem
Tak ve ktere zemi zijes? Ono najit hlidani kdekoli fakt slozite neni…
Příspěvek upraven 22.07.13 v 10:47
@Lejaa tak pokud tak nutně potřebuje peníze, je jí trapné si o ně říkat a úspory došli, tak by měla zvednout zadek a něco dělat nebo otevřít pusu a říct to na rovinu. v tom vztahu mají evidentně s komunikací oba velký problém.
kamarád rozjížděl hotel tak jsem mu prostě pomáhala. však je přece jedno jestli uklízíš s dítětem doma nebo v cizím ne? na tom není nic těžké si představit ![]()
já pokud bych neměla vlastní peníze a tak moc mi to vadilo, tak bych brala každou práci, která jde dělat s prcekm
@Anonymní píše:
Ja jsem to tu uz parkrat psala, nepracovala jsem proto, ze jsem studovala VS, mela jsem jen brigady. Pokud najdu za tri roky, kdy budeme moct dat dite do skolky, praci, budu moc rada, ikdyz to bude tezke. Mam mgr.na VS, klidne bych ale i uklizela, neni to tak, ze bych nechtela makat!!! A ano, opravdu si nemuzu koupit ani rohlik, protoze nic kolem blizko nemame, penize u sebe nemam, navic mam male dite a chodim minimalne ven, na nakupy proto jezdime spolecne. Manzel neni cizinec, ale Cech, kdyz jsme nezili spolu ve spolecne domacnosti, tak bych rekla, ze byl i docela stedry, vubec jsem netusila, ze bych pak v manzelstvi skoncila takhle a citila se opravdu provinile za kazdou pro me nutnou vec (a samozrejme uz nemam namysli nejakou dobrou kosmetiku, hezke obleceni, veci pro sebe, knihy, to uz je davno pryc). O dite se stara, v tom problem neni.
a řekneš nám konečně kde teda žijete? docela by mě to zajímalo, protože v západní Evropě i USA je běžné že ženy chodí do práce velmi brzy po porodu. být doma 3 roky s dítětem je celkem česká rarita ![]()
A to nemas zadnou kamosku, nikam s muzem nechodite, ty jsi jen doma? Jedete jednou za tyden na nakup a konec? Me spis zarazi i to, ze neznas absolutne vasi financni situaci..
@CokeLady píše:
dyž nejsou ochotni se dělit a fungovat jako partneři a rodina?
mě spíš přijde zvláštní, že to zakladatelka zjistila až po porodu a po přestěhování do ciziny ![]()
V Arménii práci asi zakladatelka jen tak nesežene. Jazyk i písmo jsou fakt jiné.
Navíc s malým dítětem. Pokud by manžel nepřistoupil na moje podmínky, vrátila bych se zpět do čech. Vztah nenǐ o penězích, ale bez nich to opravdu nejde. Sama celé dny doma s dítětem v cizí zemi… ![]()
@MiskaKosa píše:
Tak ve ktere zemi zijes? Ono najit hlidani kdekoli fakt slozite neni…Příspěvek upraven 22.07.13 v 10:47
To asi složité není.. Ale pokud nemají peníze, tak si těžko budou platit hlídání… A aby zakladatelka vydělala na brigádě peníze, které pak uvalí za hlídání, tak bude zas tam kde byla.
Já už v tom mám fakt maglajz zakladatelko můžeš odpovědět na otázky kde žijete, jak starý máte dítě…? mě příjde že furt meleš dokola jakej seš chudám ale jak Ti má někdo poradit když furt píšeš jen jak si byla na Vš a že on Ti nedává peníze to už si myslím že by pochopily aj momentálně zaostalí lidé ![]()