Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No ale pokud si te vzal, ma s tebou dite a jeste jsi s nim v cizi zemi, tak na jeho penize mas narok. Proste se o tom zacnete vic bavit, prestan se stydet a ber to tak, ze vse co mate je spolecne, ne jen jeho, on by tak mel taky uvazovat.
Ja jsem ve stejne situaci, ale s penezi problem nemam, naopak muj muz je hrdy, ze si muze dovolit zivit svou manzelku a taky vi, ze ja mam rozum a nevybilim nam za tyden ucet.
Tak si s nim o tom budu muset jeste asi promluvit
i kdyz prave taky diskuse nebo dohadovani se o penezich nesnasim. Ty nakupy jsou vzdycky spolecne, autem do supermarketu, bliz nic nemame a ja stejne mam male a dost ukricene dite, takze se nikam sama nevydavam (a ikdyby, bylo by to daleko, potrebovala bych auto, ktere potrebuje denne manzel).
@MiskaKosa píše:
Ja osobne bych si takoveho chlapa nevzala, i kdyz zase na jednu stranu ho i chapu. sedis doma zatimco on vydelava… Nikdy bych nechtela byt zavisla na chlapoviTy na nem zavisla jsi, takze si to nejspis budes muset nechat libit nez zacnes domu taky nosit penize
To jako myslíš vážně? Sedíš doma, tak mlč a neutrácej? Co na tom, že „sedí“ doma kvůli společnému dítěti, nevydělává, tak má být zticha? Práce v domácnosti a péče o dítě jako není práce nebo co? Jo, nejsou za ni peníze, ale žena v domácnosti, resp. na mateřské, není žádný nemakačenko a příživník, proboha. Kdyby to nedělala ona, musel by buď ten chlap (a o to míň pracovat a mít míň peněz) nebo by na to musel najmout placenou pracovní sílu, tak jaképak nechat si to líbit. Uf, takovéhle názory mě zvedají ze židle, jak ze středověku.
@MiskaKosa píše:
Ja osobne bych si takoveho chlapa nevzala, i kdyz zase na jednu stranu ho i chapu. sedis doma zatimco on vydelava… Nikdy bych nechtela byt zavisla na chlapoviTy na nem zavisla jsi, takze si to nejspis budes muset nechat libit nez zacnes domu taky nosit penize
Nojo, ono starat se o děti a o domácnost je jen sezení doma na zadku a „nicnedělání“
Vlastně „dovolená“… ![]()
@kate02 píše:
Nojo, ono starat se o děti a o domácnost je jen sezení doma na zadku a „nicnedělání“Vlastně „dovolená“…
Hm ale penize ji za to nikdo evidentne neda… Ano Materska ‚dovolena‘
![]()
Tohle bych si tedy líbit nenechala. U nás je situace stejná - já doma s dítětem, mateřskou ani rodičák nedostávám a peníze domů nosí přítel. Ale když jdeme nakupovat, vezmu si to, na co mám chuť, když potřebuji na něco peníze, vezmu si je z,,kasičky'', přítel o penězích mluví jako o našich penězích.
Já bych si dupla. Jako manželka máš právo na to samé, co on. Nechápu, že si nemůžeš koupit, na co máš chuť nebo co bys chtěla jen tak pro radost. ![]()
Mě teda připadá, že buď máš za manžela muslima (kde se dá takové chování očekávat) nebo to trochu přeháníš. z tvých příspěvků mi připadá, že ti jde spíš o to, že máš problém mu o peníze říct. hlavně nechápu kde teda ty a dítě berete oblečení, boty a podobné věci? jak tohle nakupujete?
Mela by jsi prvne vedet, jak na tom jste financne. Treba lip, nez si myslis, ale manzel je skrt. Pokud mate opravdu tak na preziti, budes asi muset uvazovat o praci i ty. Co ti rika on? Co kdyz neco potrebujes na dite? Obleceni pro sebe, pro nej? Jste prece rodina, tak hovory o penezich mely prijit trosku driv nez az ted, ne?
@MiskaKosa píše:
Hm ale penize ji za to nikdo evidentne neda… Ano Materska ‚dovolena‘![]()
peníze by jí za to měl dát ten manžel, pokud ji pŕetáhne do jiné země, dítě je i jeho, zakladatelka si ho asi sama po večerech neuháčkovala…
![]()
Takže on by se měl o rodinu postarat…
nebo je ta druhá varianta, že zakladatelka půjde pracovat a dítě dá do jeslí, nechá ho někým hlídat,…
Ale něco mi říká, že ani to by se jejímu manželovi nelíbilo…
No ked som si precitala autorkine prispevky, fakt mam dojem, ze zije ako v stredoveku - zena ma drzat hubu a krmit dieta, muz donesie peniaze a o vsetkom rozhoduje
Neviem podrobnosti, ale takto mi to pripada po tych par prispevkoch a to by som do jednej ruky zobrala dieta, do druhej pasy a odisla domov.
@CokeLady píše:
Proč všechny odsuzujete chlapa? Třeba ty prachy fakt nemaj, takže sladkosti a krémíky považuje za kraviny. Nebo je jen natvrdlej a zakladatelka si s nímneumí řádně promluvit. Ale to my přece nevíme.
ja psala ze ho i chapu. Kdybych to mela vzit z opacneho pohledu, tak me ny se taky nelibilo, kdybych ja vydelavala, chlap ne a chtel utracet moje prachy… ![]()
@CokeLady píše:
Proč všechny odsuzujete chlapa? Třeba ty prachy fakt nemaj, takže sladkosti a krémíky považuje za kraviny. Nebo je jen natvrdlej a zakladatelka si s nímneumí řádně promluvit. Ale to my přece nevíme.
Protože mi přijde ujetý, aby to, že si chce zakladatelka koupit to, co chutná jen jí, skončilo hádkou…
Pro mě je to nepředstavitelný… ![]()
@kate02 píše:
peníze by jí za to měl dát ten manžel, pokud ji pŕetáhne do jiné země, dítě je i jeho, zakladatelka si ho asi sama po večerech neuháčkovala…![]()
Takže on by se měl o rodinu postarat…nebo je ta druhá varianta, že zakladatelka půjde pracovat a dítě dá do jeslí, nechá ho někým hlídat,…
Ale něco mi říká, že ani to by se jejímu manželovi nelíbilo…
Nemam ten pocit, ze by se o rodinu nestaral…
maji kde bydlet, maji co jist, dite ma vse co potrebuje… ![]()
@MiskaKosa píše:
ja psala ze ho i chapu. Kdybych to mela vzit z opacneho pohledu, tak me ny se taky nelibilo, kdybych ja vydelavala, chlap ne a chtel utracet moje prachy…
Ale tak snad je rozdil se nechat „vydrzovat“ a nemit prijem proto, ze vychovavam neci dite a jeste v zahranici, kde ztratim narok na materskou, ne?
@MiskaKosa píše:
Nemam ten pocit, ze by se o rodinu nestaral…maji kde bydlet, maji co jist, dite ma vse co potrebuje…
A ona nema narok potrebovat nic, jen minimum nutne k preziti, protoze nevydelava??? ![]()