Mám si nechat líbit omezování manželem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1130
22.7.13 09:18

Já se teda muže taky ptám zda si muzu koupit todle a todle už jen z toho titulu že on drží kasu a ví kolik tam máme a zda si to mužeme dovolit, peníze mi teda nechava automaticky a já je kolikrát neutratím když není potreba nic kupovat… ale vždy mi vyhoví a když je to nejaka dražší investice tak si musím hold počkat až to na učt bude i s rezervou… a nebo ještě možnost že rád sedí na penezích… ten muj rád dela rezervy (díky bohu za ně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.13 09:18

Na tu cokoladu nebo knizku by i penize mel, to by nas zase nepolozilo, jen to nepovazuje za dulezite - on totiz je zvykly zit tak asketicky (ja jsem takhle zvykla ani vychovavana nebyla) a donedavna jsem jeste jela ze svych zasob (proto ten novy PC). Pred ditetem to bylo to same, byla jsem v domacnosti, takze jsem neprispivala nicim. Penize mi na ruku nedava, takze kdyz treba jednou za pul roku chci ten krem, musim mu to vyslovne rict a uz pritom se citim provinile, ze vubec neco chci…

• Citovat
  • Upravit
41882
22.7.13 09:20

Teda to mi přijde fakt ujetý. Jasně bych mu dala najevo, že nejsem jeho vězeň, abych dostávala něco takhle na příděl a to ještě s tím, abych se bála se na to zeptat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
22.7.13 09:22
@Anonymní píše:
Jeste to doplnim, ze jsem byla vzdycky nezavisla a ted kdyz jsem zavisla, tak z toho mam takovy blby pocit (ze nevydelavam, ze nicim neprispivam), takze se vlastne i stydim rict, ze mi treba dosel krem, protoze si ho proste sama koupit nemuzu - nemam z ceho- a musim o to rikat manzelovi. Je to jako takovy pad na hubu. Penize vydelava jen on, ja ne, takze se kvuli toho citim spatne.

Ty nevyděláváš a do rozpočtu nepřispíváš proto, že se staráš o vaše SPOLEČNÉ dítě a vaši SPOLEČNOU domácnost. Za to tě on má živit. Nebo ať převezme půl péče o dítě a domácnost a ty se vrať do práce. Je jasné, že když je ženaká na mateřské a vypadne její příjem, životní úroveň se trochu sníží, ale pořád by ji měli oba partneři mít stejnou a měli by o financích rozhodovat společně. Co je to proboha za vztah, když si ženská nesmí koupit ani jídlo, které ona ráda, jen proto, že její muž ho nejí? To přece není o financích, nestojí to nic navíc, protože se zas může koupit míň toho druhého. My se teď, co jsem taky na mateřské, taky musíme trochu omezovat a o větších výdajích se radit, ale když jsem si chtěla koupit šaty na svatbu kamarádky, tak jsem si je prostě koupila a manželovi to jen oznámila.
Máš, zakladatelko, vůbec reálný přehled o vaší finanční situaci? Víš, kolik manžel vydělává a kolik vás stojí běžný provoz? Nebo tě jen on naschvál udržuje v dojmu, že rozpočet je napjatý, aby tě mohl přes peníze ovládat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.7.13 09:24

Nez jsem to dotukala, tak se objevili dalsi prispevky, tak jeste doplnim - ja jsem prave ten provinily pocit mela taky, muj muz je taky takovy typ, ze toho moc nepotrebuje, staci mu to nejobycejnejsi a nejlevnejsi a ja se tomu pokusila prizpusobit…takze tohle fakt chapu. Jenze pak mi doslo, ze to tak nevydrzim a ze konec koncu jsem bez prijmu protoze jsem s nim odjela do zahranici (ty to mas mozna podobne + staras se o spolecne dite)…akorat ten muj na me koukal jak na blazna, proc jsem nic nerekla, okamzite me nahnal do banky, at si zalozim ucet, poslal mi tam penize a bylo…a nikdy nekomentoval, ze jsem si nemela kupovat cokoladu nebo neco. Co on uvadi jako duvod, proc ti rika ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
22.7.13 09:26

Tak pouzij zensky zbrane pomalicku si ho předelavej, on chlap když žije sam tak mu stačí dva taliře jedna panev jeden příbor a dva hrnecky :zed: my žensky to vidíme vše jinak nesmíš se dat, ze začátku jsem se taky stydela říct o drobnosti ale bydlíme spolu už rok tak nejaký stud opadl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.7.13 09:28
@Anonymní píše:
Na tu cokoladu nebo knizku by i penize mel, to by nas zase nepolozilo, jen to nepovazuje za dulezite - on totiz je zvykly zit tak asketicky (ja jsem takhle zvykla ani vychovavana nebyla) a donedavna jsem jeste jela ze svych zasob (proto ten novy PC). Pred ditetem to bylo to same, byla jsem v domacnosti, takze jsem neprispivala nicim. Penize mi na ruku nedava, takze kdyz treba jednou za pul roku chci ten krem, musim mu to vyslovne rict a uz pritom se citim provinile, ze vubec neco chci…

A zajima ho, ze je to dulezite pro tebe? Nebo ty „nemas narok“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

Nechápu, nechápu, nechápu a takhle bych žít nemohla, ani nechtěla… Účet máme společnej, oba pd něj máme kartu, když něco chci, můžu si to koupit (teda v rámci mezí, ale že bych si nesměla koupit čokoládu 8o ), já bych si dupla a to teda hodně… Klidně i s tím, že se s manželem vystřídáme na rodičáku, on se bude starat o dítě a já půjdu vydělávat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Kassy Ja jsem ani pred ditetem nepracovala (jen ty brigady behem studii), byla a jsem v domacnosti. Praci bych tady nesehnala. S tim jidlem nevim, no…Me strasne mrzi, ze si treba nemuzu koupit to, na co mam zrovna chut, na druhou stranu si pak rikam, ze bych mela byt vdecna, ze vubec mame co jist. Kolik manzel vydelava presne nevim, protoze to je pokazde jine, ale neni to nic moc na vyskakovani, to vim urcite.

• Citovat
  • Upravit
4062
22.7.13 09:29
@paola white píše:
tak pokud si ani nic nekupuje ani chlap tak mi to nijak ponižující nepřipadá. vadilo by mi kdyby mě nutil šetřit a sám rozhazoval, ale pokud neutrácí ani on tak je to rovný díl.

A mně by to tedy ponižující připadalo. Ne to, že mám málo peněz a nemůžu si nic koupit. Ale to, že o tom manžel rozhoduje sám a ode mě očekává poslušnost. Stanovit si nějaká pravidla a uskromnit se po vzájemné dohodě, když je to nutné, to je v pořádku. Ale aby všechny peníze držel jeden z páru, rozhodoval o nich sám a druhý mohl tak maximálně držet hubu a krok, to v pořádku není, to není rovnoprávný vztah a v takovém bych nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.13 09:29

Žít takhle si nedovedu představit. Po narození malýho sem trvala na společným účtu s tím, že buď tam bude posílat celou výplatu anebo její větší část abych měla na domácnost, nákupy, věci pro maloše a co zbyde ať utratí nebo spoří (já sem přeci jen „rozhazovač“). Dopadlo to tak, že máme prostě jeden účet a kupujem co je třeba - já se neptám, on se neptá nakupovat se musí a právo utrácet máme taky pokud na to zrovna finance jsou, no ne? Když nejsou, tak se šetří… Pokud ti nedává peníze, tak jak nakupujete? Nakupuje on nebo jezdíte pouze společně? Pokud nechce mít společnou kasu tak bych si minimálně vyžádala kapesné - však i „blbý pětikilo“ měsíčně ti zvedne sebevědomí do nebes. Co se týče dobrot, koupila bych si co mi chutná + něco o čem víš, že chutná jemu (i když se bez toho obejde), knížky bych řešila průkazkou do knihovny a třeba tě ještě pochválí za spořivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.7.13 09:31

Hlavne si to fakt srovnej v hlave, to, ze neprinasis prijem neznamena, ze nemas narok na rozhodovani. Ty penize nejsou JEHO, jsou VASE, takze mas uplne stejne pravo o nich rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.7.13 09:31

Ne, vadilo. Me manzel taky zivi, mam svou kartu k jeho uctu a rozhodne si kupuju co chci a nemusim se z toho nikde zpovidat, protoze manzel ma radost kdyz ja mam radost teba z nove cetky.
A proc nemas materskou treba pres manzela? Nevim v jake zemi.jste, ale my jsme v zahranici a na neco mame narok i tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.13 09:33

@beruska9 tak to mame az na ten konec uplne stejne. Jeho by ani nenapadlo mi zalozit ucet - natoz dat penize na ruku - protoze to bere proste tak, ze nic moc k zivotu nepotrebuju a ze je to zbytecne. I hloupy priklad - zubni pasta, jemu staci ta uplne nejlevnejsi, je mu to jedno, ja jsem si naopak vzdy kupovala specialni, protoze mam problemy se zuby a radsi jsem si dovezla zasobu z Ceska, abych to po nem nemusela chtit.

• Citovat
  • Upravit
lenoska.lina
22.7.13 09:34
@Anonymní píše:
Holka Ty máš dost, nevíš tedy ani kolik vydělává, takže žiješ jak Popelka a to že by byl vychovaný jiným způsobem? Mě spíš připomíná lakomce. Neznám chlapa, který by takto svoji ženu týral, ono do domácího násilí se také počítá to, že Ti nedává peníze a nechá Tě na něm zcela závislou…no jdi se někam poradit a uvidíš, mě dlouhodobě říkat chlap, že si nesmím něco koupit, byť by to byla čokoládová tyčinka, tak jediné co by zažil byl můj odchod.

Naprosto souhlasim!!! tohle neni o setreni ci uspore penez ale o tom ze je to neskutecnej lakomec a sobec!! to ze on nic nepotrebuje neznamena ze ani ty si nemuzes obcas koupit malickost co ti udela radost! ja bych ho hnala.. :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky