Mám si nechat líbit omezování manželem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2528
22.7.13 10:18

Přečetla jsem jen úvodní příspěvek a vůbec s tebou nesouhlasím. Nikdo přece nemůže říct, že nijak nepřispíváš do rodinného rozpočtu, sice ne penězi (je to vážně super vyřešené pokud jsi bez peněz proto, že jsi cizinka),ale ta práce co děláš kolem vašeho dítěte se snad počítá nebo ne? Kdyby si měl zaplatit chůvu tak se chlapec nedoplatí. Takže vůbec bych se nebála říct si o peníze na kosmetiku a jiné, hold ženy mají jiné potřeby než muži, ale ti to bohužel těžce chápou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

No praci ted opravdu nesezenu, manzel by i nebyl proti, ale tohle je passe. Veci pro dite samozrejme kupujeme, ale taky to nebylo podle mych predstav - preci jen to bylo moje prvni, tak jsem ho chtela trosku vic „rozmazlit“ a koupit hezke veci, ne vzdycky jen to uplne nejlevnejsi…i kdyz je mi jasne, ze miminu to je jedno. To bylo tak spis pro muj pocit- chtela jsem krasnou vybavicku. Nejsme na tom uplne tak mizerne, ze by mi nemohl ani doprat ten jeden krem treba za tri mesice, jen to proste povazuje za zbytecne a ja uz nevim, jak mu to mam vysvetlit, ze to je podle me proste jeste min nez standard a zijeme jako asketicti mnisi i co se tyce jidla, vylety za kulturou neexistujou (nebavi ho to), nejake pekne veci do domacnosti taky ne, jen to uplne nejnutnejsi, protoze mu to tak vyhovuje. No ale asi mi nezbyva nic jineho nez se prizpusobovat.

• Citovat
  • Upravit
2256
@beruska9 píše:
Ale tak snad je rozdil se nechat „vydrzovat“ a nemit prijem proto, ze vychovavam neci dite a jeste v zahranici, kde ztratim narok na materskou, ne?

Tak ale to taky chce prece premyslet drobatko dopredu ne? Vedela, ze nebude mit vlastni penize… Uz dopredu se meli nejak domluvit,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
@CokeLady píše:
Proč všechny odsuzujete chlapa? Třeba ty prachy fakt nemaj, takže sladkosti a krémíky považuje za kraviny. Nebo je jen natvrdlej a zakladatelka si s nímneumí řádně promluvit. Ale to my přece nevíme.

No, tak to ten chlap má snad na rovinu říct - koukni, beru tolik a tolik, potřebujeme tolik, šetřím na… prostě normální dohoda.
Když peníze nejsou, jsem ochotná se uskromnit hodně - ale přehnaný syslení a udržování partnerky v nevědomosti - to je fakt týrání.

Pokusila bych se s ním domluvit na nějakém kapesném. Pokud by nešlo ani to, tak bych se při první příležitosti osamostatnila.
Jinak tedy ten krém bych si přihodila k nákupu v tom supermarketu, kam jezdí spolu.
A je třeba se zbavit výčitek, staráš se o společné dítě, přispíváš do rozpočtu svou prací!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
22.7.13 10:19
@Anonymní píše:
No praci ted opravdu nesezenu, manzel by i nebyl proti, ale tohle je passe. Veci pro dite samozrejme kupujeme, ale taky to nebylo podle mych predstav - preci jen to bylo moje prvni, tak jsem ho chtela trosku vic „rozmazlit“ a koupit hezke veci, ne vzdycky jen to uplne nejlevnejsi…i kdyz je mi jasne, ze miminu to je jedno. To bylo tak spis pro muj pocit- chtela jsem krasnou vybavicku. Nejsme na tom uplne tak mizerne, ze by mi nemohl ani doprat ten jeden krem treba za tri mesice, jen to proste povazuje za zbytecne a ja uz nevim, jak mu to mam vysvetlit, ze to je podle me proste jeste min nez standard a zijeme jako asketicti mnisi i co se tyce jidla, vylety za kulturou neexistujou (nebavi ho to), nejake pekne veci do domacnosti taky ne, jen to uplne nejnutnejsi, protoze mu to tak vyhovuje. No ale asi mi nezbyva nic jineho nez se prizpusobovat.

Kde zijes? Proc by jsi praci nesehnala? Prijde mi to jako vymluva..,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.7.13 10:20
@beruska9 píše:
A ona nema narok potrebovat nic, jen minimum nutne k preziti, protoze nevydelava??? 8o

ale on vydělává a taky má jen nutné minimum. ona nám vlastně moc informací nedala. třeba na tom po finanční stránce tak blbě, že si to prostě dovolit nemůžou. navíc pochybuju, že by neměla vůbec žádné peníze, třeba na pečivo a nemohla si dovolit koupit si z toho čokošku za pár kaček :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.7.13 10:22

No nic, nebudu mrhat energii na lidi, o kterych tahle diskuse neni ;-) Takze pro zakladatelku - ano, mas na ty penize stejne pravo jako on. Mela by jsi znat vasi financni situaci a spolu by jste se melu domluvit, jak ty penize budete utracet. I kdyby jich nebylo moc, neverim, ze by se nenasla aspon minimalni suma, kterou bys mohla mit pro sebe a nemusela si po kazde o ne rikat a nema ti co vyhazovat na oci, ze si chces nekdy neco doprat (samozrejme v rozumnych mezich vzhledem k financni situaci). Musis se ale dokopat a poradne si s nim promluvit, i kdyz se ti do toho nebude chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.7.13 10:23
@MiskaKosa píše:
Kde zijes? Proc by jsi praci nesehnala? Prijde mi to jako vymluva..,

taky mi to tak připadá, přece třeba hlídat děti se dají všude ne? tk si na pár hodin v týdnu přibere k svému ještě jedno a hned jsou nějaký kačky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
22.7.13 10:23
@CokeLady píše:
Proč všechny odsuzujete chlapa? Třeba ty prachy fakt nemaj, takže sladkosti a krémíky považuje za kraviny. Nebo je jen natvrdlej a zakladatelka si s nímneumí řádně promluvit. Ale to my přece nevíme.

Protože zakladatelka píše, že když si něco pro sebe řekne, skončí to hádkou, nebo že jí odmítl říct, kolik peněz vlastně mají. To jsou pro mě známky toho, že ji nebere jako rovnocennou partnerku a snaží se ji držet zkrátka záměrně, aby ji mohl přes peníze ovládat. Kdyby na tom byli opravdu tak špatně, že si ani tu čokoládu dovolit nemůžou, tak by jí to snad řekl a ukázal přesně. Tohle na mě dělá dojem, že ve skutečnosti to tak zlé nebude, jen se pan manžel snaží, aby si to myslela zakladatelka.

@MiskaKosa píše:
ja psala ze ho i chapu. Kdybych to mela vzit z opacneho pohledu, tak me ny se taky nelibilo, kdybych ja vydelavala, chlap ne a chtel utracet moje prachy… :think:

I kdyby nevydělával proto, že se stará o vaše společné dítě? Proč lidi uzavírají manželství, když nejsou ochotni se dělit a fungovat jako partneři a rodina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
22.7.13 10:24

Zakladatelko:

chtěla bych se zeptat:

• vy nežijte v ČR?
  • tvůj manžel je cizinec?
  • kde žijete, jaké národnosti je tvůj můž a kde on pracuje??
  • co jsi dělala nebo kde jsi pracovala před mateřskou?

Mně to přijde, že žiješ snad někde na Blízkém Východě, kde ženy nemají vůbec žádná práva nebo co… :nevim:
Já byla na mateřské dvakrát a krém na obličej jsem si teda normálně koupila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
22.7.13 10:24

Pokud žena nemá movitého chlapa nebo sama nemá nějaký přivýdělek rovnaký přivýdělku a ne almužničce, tak jako tak bere z příjmu chlapa. Předpokládám, že kámen úrazu je v tom, že i když má, nechce pustit. Já než bych se s chlapem hádala kvůli penězům, snažila bych se vydělávat si sama, i kdybych měla uklízet diskotéku.

• Citovat
  • Upravit
2256
22.7.13 10:25
@Kassy píše:
I kdyby nevydělával proto, že se stará o vaše společné dítě? Proč lidi uzavírají manželství, když nejsou ochotni se dělit a fungovat jako partneři a rodina?

netusim proc se lidi berou. Ja se vdat nechci, chci byt nezavisla, mit svoje penize, svoje auto, svuj PC… Nechci dopadnout takhle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.7.13 10:25

Hlavně to ber tak, že pokud on nadělá dluhy, tak ty jsou taky tvoje, Tak proč by nebyly příjmy. A měla by sis umět dupnout, to, že něco nepotřebuje on přece neznamená, že ty taky ne. To spolu nic neděláte, nikam nechodíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
22.7.13 10:26

ncc1701 -
přesně tak.
I kdybych měla jít uklízet, tak půjdu, abych si sama něco vydělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.7.13 10:26

@paola white : ja to chapu tak, ze treba ma i na vic, ale nekupuje to, pac on to „nepotrebuje“ a tim padem „nema narok“ ani ona…nebo jsem nepochopila tvoji reakci na moji reakci na MiskaKosa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí