Mám si nechat líbit omezování manželem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2256
22.7.13 10:57
@berusa.m píše:
V Arménii práci asi zakladatelka jen tak nesežene. Jazyk i písmo jsou fakt jiné. :think: Navíc s malým dítětem. Pokud by manžel nepřistoupil na moje podmínky, vrátila bych se zpět do čech. Vztah nenǐ o penězích, ale bez nich to opravdu nejde. Sama celé dny doma s dítětem v cizí zemi… :,(

Tak hlavne nemela pristoupit na to, ze s nim odjede do takove (!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
22.7.13 10:59

@MiskaKosa Mě by tam taky nikdo nedostal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
22.7.13 11:00

Nechápu, proč do zakladatelky šijete.. Podle úvodního příspěvku mi teda nepřipadá, že by zakladatelka měla nějaké nenormální nároky. Ale když jí chlap ofrfle každej krém.. a nemůže si koupit nic podle svého uvážení, tak jí to na sebevědomí asi moc nepřidá.
Pokud ty prachy fakt nemaj, má jí to chlap říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
22.7.13 11:01

Zakladatelko,

díky za upřesnění.
Ale prosím tě - KDE ŽIJETE?? V jaké zemi?? Nebo to tu už zaznělo?
Někde na úplně samotě - bez civilizace?? Když píšeš, že celé dny nevyjdeš ven…
Co tam tvůj manžel dělá?? Nějaký projekt nebo co?
To nemáš u sebe aspoň nějaké drobné - třeba na pečivo??

Já tě chápu - dodělávalas VŠ, mělas brigády, chceš pracovat - já tě úplně chápu a rozumím tomu.

Ale kam jste to tedy pak odjeli, že to dopadlo tak, že nemůžeš jít nikam ven kromě jednotýdenního nákupu s manželem??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
22.7.13 11:02

Pokud manžela pošle nějaká firma pracovně na několik let do zahraničí tak mu snad za to dobře zaplatí, ne? Takže si myslím že zakladatelka se nemusí bát že by manžel neměl z čeho dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
22.7.13 11:05
@paola white píše:
a řekneš nám konečně kde teda žijete? docela by mě to zajímalo, protože v západní Evropě i USA je běžné že ženy chodí do práce velmi brzy po porodu. být doma 3 roky s dítětem je celkem česká rarita :think:

Nojo, v USA také mají dovču jen 14 dní a podobné lahůdky..

• Citovat
  • Upravit
3780
22.7.13 11:08

Hmm, a předpokládám, že pokud nemá v peněžence ani korunu, nemůže se ani vrátit do Čech - a pak se někdo ještě toho chlapa zastávejte.

Já být s malým prckem v zahraničí, kde neznám jazyk, tak jsem v pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
22.7.13 11:12

Snad nám to zakladatelka ještě upřesní…

Nejde o to, že do ní nějak „šijeme“, spíš ona nenapsala všechny okolnosti kolem její momentální situace…

Třeba jezdí do ČR na nějaké návštěvy - ke svojí rodině…taky mě napadlo, že by se mohla vrátit do ČR (manžel by třeba zůstal v tom „zahraničí“), určitě by to zde měla snazší - minimálně by měla do 3 let rodičovský příspěvek. A proboha - píše, že má vysokou, je mgr., a takhle dopadnout?? Je mi jí fakt líto…
Sama jsem VŠ a manžel vyučený - ale oproti ní žijeme úplně „královsky“… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
22.7.13 11:12

Zase jen samé důvody, proč to nejde. jazyk se dá naučit.

• Citovat
  • Upravit
35792
22.7.13 11:16

Hele, pokud mě chlap sebou táhne do zahraničí, je asi všem jasné, že jí bude živit. Kupovat jí oblečení, krémy. Ona se bude doma třeba starat plus o dítě. Ona má nějaké peníze pro sebe, nečeká až jen co jí on koupí. To je běžná realita co vidím kolem sebe.
A že se jazyk dá naučit? Asi ne hned, tohle je potřeba řešit i do budoucna, není moc normální, že nemám přehled o společném rozpočtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
22.7.13 11:16
@paola white píše:
@Lejaa tak pokud tak nutně potřebuje peníze, je jí trapné si o ně říkat a úspory došli, tak by měla zvednout zadek a něco dělat nebo otevřít pusu a říct to na rovinu. v tom vztahu mají evidentně s komunikací oba velký problém.

kamarád rozjížděl hotel tak jsem mu prostě pomáhala. však je přece jedno jestli uklízíš s dítětem doma nebo v cizím ne? na tom není nic těžké si představit :nevim:

já pokud bych neměla vlastní peníze a tak moc mi to vadilo, tak bych brala každou práci, která jde dělat s prcekm

A ty si vážně myslíš, že by tě vzali někam do hotelu uklízet s miminem na zádech, kdyby to nebyl kamarád???

• Citovat
  • Upravit
nepř. G12
22.7.13 11:18

@pikola
podle mě není normální tam jet a spoléhat na to, že se o mě bude celou dobu někdo jiný starat.

• Citovat
  • Upravit
35792
22.7.13 11:20
@nepř. G12 píše:
@pikola
podle mě není normální tam jet a spoléhat na to, že se o mě bude celou dobu někdo jiný starat.

Já tak žiju a nemám s tím prozatím problém :nevim: Ale pokud bych chtěla, do práce mohu, sice by to asi nebylo terno, ale možná by se něco sehnalo. I když s dítětem s hledáním práce nepočítám. Zase si nehrajte na takovou emancipaci, v čechách všichni sedí doma minimálně dva roky a nikdo ani nepípne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.7.13 11:21
@nepř. G12 píše:
Zase jen samé důvody, proč to nejde. jazyk se dá naučit.

Některé jazyky není tak lehké se naučit, jak si někdo myslí. Ano, angličtina, němčina budiž. Ale co třeba asijské, africké- ty se člověk s malým dítětem těžko bude po nocích učit. Jestli to někdo zvládne hned, tak klobouk dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
22.7.13 11:21

@pikola
všichni ne :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie