Máma zanevřela na život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
20.8.19 10:34
@Monikap3 píše:
Dřív prohlašovala, že chce vnoučata, aby měla životní stimul…Teď to vypadá, že se brácha bude ženit a chtějí děti. A najednou otočila, že jí děti rozčilujou a že je nechce, protože nebude hlídat děti, aby jí neomezovaly v chození na zábavy…

My jsme meli v blizkem okoli nekoho podobneho. Ty deti nejsou zadny stimul, naopak odvadeji od jedineho zájmu :,(

Jak jste psala neodepisovani je dobra taktika, ona nevnima, jak je to manipulativni a „pitome“. Jednou jsem jela k te nasi s miminem na návštěvu a volala jsem ji, jestli ma tycovy mixer (na prikrmy). Byl den a ona trochu pod parou. No afera na cele odpoledne, volala asi 3× zpet, co si jako myslim, ze je uplne neschopna atd. Ja ji rikam: moje mama napriklad nema, tak k ni vozim svůj. Vubec nic, rozbrecela se… :roll: tenkrat mi z toho cvakalo v hlave, potom uz jsem vedela, ktera bije

• Citovat
  • Upravit
9918
20.8.19 10:46

Bere hormony na prechod? Nektere zeny mivaji velmi tezky prechod, pak se to resi hormonama a muzu potvrdit, ze to muze hodne pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
20.8.19 10:51

@Kačus82 A víte, co je nejhorší? Že je úplně klidně možný, že ve Vaší situaci by moje máma reagovala úplně stejně. Achjo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
20.8.19 10:51

@Jana525 alkoholičce hormony nepomůžou
@Monikap3 je to tvrdé, ale tvé matce nepomůže nic, než protialkoholická léčba, ale to by musela uznat a jít dobrovolně - takže bohužel - zvenčí jí nepomůže nikdo a nic
a ta lítostivost a pláč - to je pravý obrázek alkoholika, to k té diagnóze patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
20.8.19 10:52

@Jana525 No to rozhodně nebere a nadhodit to by se rovnalo sebevraždě. To bych v žádným případě nemohla ani naznačit, že je v přechodu. Už takhle furt říká, jak je stará a padesátka na krku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
20.8.19 11:35

@stinga To je fakt hrozný…Když se to napíše takhle narovinu. Že je moje máma alkoholička. On člověk když jí slyší, jak se obhajuje, že když se denně neopíjí a funguje, tak není alkoholik, tak jí věří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
20.8.19 11:57

@Monikap3 jo zní to hrozně, je to smutné, ale fakt je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
20.8.19 12:38

Všem moc děkuju. Je mi teda nic moc, zvlášť, když vidím, jak dnes máma zase komunikuje. Včera jsem s ní odmítla jet na víkend do Itálie a zjevně je na mě opět naštvaná. Asi si s ní budu muset zkusit znovu promluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 12:44
@Monikap3 píše:
Všem moc děkuju. Je mi teda nic moc, zvlášť, když vidím, jak dnes máma zase komunikuje. Včera jsem s ní odmítla jet na víkend do Itálie a zjevně je na mě opět naštvaná. Asi si s ní budu muset zkusit znovu promluvit…

A jak vlastně poznáš že je naštvaná? A upřímně, vůbec bych s ní o tom nemluvila. Nemusíš se nikomu zpovídat proč opravdu nemůžeš nebo nechceš jet, stačí říct že teď se to prostě nehodí, tak ať se nezlobí. Pokud ani to není schopná akceptovat, tak je to čistě jen její problém. Takže o tom bych s ní vůbec nemluvila, ani bych se jí neptala proč je naštvaná a tak. Po víkendu bych jí zavolala jak si užila výlet a úplně v klidu. Ona v tobě pěstuje pocit viny a ty se nesmíš do té hry nechat zatáhnout. Je to těžké, ale jde to.

• Citovat
  • Upravit
885
20.8.19 12:53
@Anonymní píše:
A jak vlastně poznáš že je naštvaná? A upřímně, vůbec bych s ní o tom nemluvila. Nemusíš se nikomu zpovídat proč opravdu nemůžeš nebo nechceš jet, stačí říct že teď se to prostě nehodí, tak ať se nezlobí. Pokud ani to není schopná akceptovat, tak je to čistě jen její problém. Takže o tom bych s ní vůbec nemluvila, ani bych se jí neptala proč je naštvaná a tak. Po víkendu bych jí zavolala jak si užila výlet a úplně v klidu. Ona v tobě pěstuje pocit viny a ty se nesmíš do té hry nechat zatáhnout. Je to těžké, ale jde to.

Poznám to, znám jí skoro 30 let :) Když jsem jí napsala, že jet nechci, že už na ten víkend stejně něco mám, byla odpověď „když nechceš, tak nechceš“, a od té doby nic. Navíc ještě s chybou, takže vím, že byla s kámoškou na víně. Od té doby se mnou skoro nemluví. Už minule mi vyčetla, že s ní nikam nechci jezdit, ale že je zvyklá. Proto jsem kývla na tu Francii s ní. Aby měla radost. Ale upřímně, nechce se mi ani tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 13:02
@Monikap3 píše:
Poznám to, znám jí skoro 30 let :) Když jsem jí napsala, že jet nechci, že už na ten víkend stejně něco mám, byla odpověď „když nechceš, tak nechceš“, a od té doby nic. Navíc ještě s chybou, takže vím, že byla s kámoškou na víně. Od té doby se mnou skoro nemluví. Už minule mi vyčetla, že s ní nikam nechci jezdit, ale že je zvyklá. Proto jsem kývla na tu Francii s ní. Aby měla radost. Ale upřímně, nechce se mi ani tam.

Tak ať je nafučená, to je její problém. Ty jsi přeci nic neudělala :nevim: jestli se umí napučet jako malej harant, tak má problém hlavně ona. Ale já to znám… mě bylo vyčteno že taky věčně nemám čas, na ní samozřejmě a že mi manžel musí dávat povolenky abych vůbec někam mohla. Přitom to vůbec není pravda, s manželem máme skvělý vztah, máme své přátelé a pak ty společné, stejně tak i zájmy a když někam jdu tak mi jen nabídne že pro mě zajede abych nejezdila někde v centru sama a když nechci, tak nechci, prostě nám to klape. Jenže když už nevěděla kudy, tak začala nasazovat i na něj a to hodně narazila. V tu chvíli mě začínal opouštět ten přehnaný soucit, protože se dotkla velmi citlivého místa. Proti mému muži totiž nemohla říct křivého slova. Akorát ho využívala, když potřebovala mužskou sílu, tak jí vše hned spravil, udělal, případně zařídil, do toho jí ještě bránil a v životě proti ní neřek ani fň. A jeden den to bylo zlatíčko a další den už to asi nebyl vhodný partner pro mě nebo nevim, tak to opravdu nepochodila, protože já si do tohodle kecat nenechám a už vůbec ne od ní. Vzhlížela jsem k ní v mnoha ohledech, byla pro mne modlou, ale co se týká jí a jejich vztahů, tak jsem věděla že takhle přesně dopadnout nechci a že potřebuju chlapa, který je pro rodinu a má smysl pro zodpovědnost, to ty její šamstři nikdy neměli. Vždycky to byli jen takový pochybný existence, který měli na prvním místě sebe, pak dlouho nic… a pak zase sebe.

• Citovat
  • Upravit
29350
20.8.19 13:12

@Monikap3 ač je to blbé, tak ona je svéprávná, dospělá a má právo si ten svůj život třeba i zničit… dokud nevidí, že má nějaké problémy a nechce s tím nic dělat, ani ty nic nenaděláš… a protože se snaží najít chybu jen v druhých, případně to hodit na druhé, tak ani rozumná rozmluva asi nemá cenu… k bráchovi si to nedovolí, protože on si to nenechá… ty se necháš vtáhnout do diskuze, snažíš se ospravedlnit se nebo jí to vysvětlovat, rozmlouvat, ale ona s tebou jen manipuluje… příště jí neříkej nic, co bys nesplnila… nemluv s ní stylem, že když bude pít, tak za ní už nepřijdeš a ona pít bude a ty stejně přijdeš… musíš se taky vymezit a nepřijít… možná jí to nakonec dojde, když nebude mít nikoho… a začne jí docházet, že je něco špatně… a nebo taky ne… ale obávám se, že moc toho ovlivnit nemůžeš… že ona si stejně pojede po svém… dokud si neuvědomí, že má s alkoholem problém, nebude to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.8.19 13:14
@Monikap3 píše:

ty máš právo na svůj život… nemusíš se jí omlouvat, nemusíš ji omlouvat, nemusíš nic, co nechceš… i když je to matka… sama nejspíš dávno víš, že nějaké promlouvání stejně nikam nevede a nemá smysl… ona si jede po svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
20.8.19 13:19
@Monikap3 píše:
@Kačus82 A víte, co je nejhorší? Že je úplně klidně možný, že ve Vaší situaci by moje máma reagovala úplně stejně. Achjo :zed:

No, proto jsem vam rovnou psala celkem na jisto. U nas to dopadlo tragicky :,( Jediny ucinny postup je tvrda laska

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.19 13:30
@Regina Hero píše:
@Monikap3 ač je to blbé, tak ona je svéprávná, dospělá a má právo si ten svůj život třeba i zničit… dokud nevidí, že má nějaké problémy a nechce s tím nic dělat, ani ty nic nenaděláš… a protože se snaží najít chybu jen v druhých, případně to hodit na druhé, tak ani rozumná rozmluva asi nemá cenu… k bráchovi si to nedovolí, protože on si to nenechá… ty se necháš vtáhnout do diskuze, snažíš se ospravedlnit se nebo jí to vysvětlovat, rozmlouvat, ale ona s tebou jen manipuluje… příště jí neříkej nic, co bys nesplnila… nemluv s ní stylem, že když bude pít, tak za ní už nepřijdeš a ona pít bude a ty stejně přijdeš… musíš se taky vymezit a nepřijít… možná jí to nakonec dojde, když nebude mít nikoho… a začne jí docházet, že je něco špatně… a nebo taky ne… ale obávám se, že moc toho ovlivnit nemůžeš… že ona si stejně pojede po svém… dokud si neuvědomí, že má s alkoholem problém, nebude to řešit…

U nás tohle pomohlo částečně. S mámou se stýkáme defakto jen díky mé iniciativě, jinak by vůbec nefungovala a byla bych další na seznamu lidí co jí ublížili a opustili :( Radši zůstane sama se svým egem a lízáním si svých ran než aby něco změnila, než aby změnila své chování, než aby uznala že přijít o jedinou dceru je už opravdu problém a není to to samé jako zanevřít nad tetičkou ze třetího kolene. Někdy se to prostě nepovede úplně :nevim: ale já si nedokážu představit přestat se bavit se svojí mámou, nechci dopadnout jako ona, že svojí matku neviděla 28 let a otce 10 let. Chci s ní mít kontakt, aspoň nějaký když už její iniciativa je na bodu mrazu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová