Máma zanevřela na život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
21.8.19 12:17
@Monikap3 píše:
@Russet @MP Krista @stinga @Hegy Už jsme se bratrem domluvili, že jí vezmeme na večeři a promluvíme si s ní. Zkusíme jí dostat k psychiatrovi. Pokud nezabere ani to, že její dvě děti na ní apelujou, pak nemůžu nic dělat. Ale zase to není tak, že by se denně opíjela. Doufám teda, co dělá doma nevím. Já se jen nechci dočkat toho, že si jednou vezme prášky na nervy (které bere), zapije je vínem a neštěstí bude na světě… Moc vám děkuju. Neřekla bych, že tohle budu někdy řešit. Docela bych chtěla, aby máma byla ta, co bude oporou nám a ne naopak :)

I kdyby to udělala, 24 hodin u ní sedět nemůžeš. Moje máma měla hodně velký problém od mých cca 18, takže opravdu vím, o čem mluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
21.8.19 12:40

@Russet A vyřešilo se to u vás nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.8.19 20:43
@Monikap3 píše:
@Russet A vyřešilo se to u vás nějak?

Smrtí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 07:06

U nás to byl zase táta a dopadlo to stejně jako u Russet… :,(

• Citovat
  • Upravit
885
22.8.19 07:53

@Russet Proboha…to je mi líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 09:04

Zakladatelko, rada bych poradila, ale nemuzu. Neuspela jsem ani u jednoho z rodicu. Lekari, pozitivni/negativni motivace, podpora, plac, vyhruzky… nic. Jeden rodic uz tu neni, tam ty deprese, leky a alkohol zahraly roli rychle a ten druhy se v te sebelitosti a alkoholu utapi uz dloouhe roky. Preji ti, at se tva mamka vzpamatuje. Ta kamaradka, co ma, ta by ji nepromluvila do duse? Kolikrat od kamosu berem veci spis, jak od rodiny.

• Citovat
  • Upravit
53518
22.8.19 13:25
@Monikap3 píše:
@Russet Proboha…to je mi líto…

Alkohol je sfiňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.8.19 13:26
@Anonymní píše:
Zakladatelko, rada bych poradila, ale nemuzu. Neuspela jsem ani u jednoho z rodicu. Lekari, pozitivni/negativni motivace, podpora, plac, vyhruzky… nic. Jeden rodic uz tu neni, tam ty deprese, leky a alkohol zahraly roli rychle a ten druhy se v te sebelitosti a alkoholu utapi uz dloouhe roky. Preji ti, at se tva mamka vzpamatuje. Ta kamaradka, co ma, ta by ji nepromluvila do duse? Kolikrat od kamosu berem veci spis, jak od rodiny.

Já mám, bohužel, zkušenost, že kamarádi většinou ještě stáhnou ke dnu. Leda by to byl někdo, komu máma věří a kdo není „z mokré čtvrti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 13:39

@Russet No to jo, musi to byt nekdo „z venci“ toho problemu a s realnym nahledem na svet. A ne nekdo, kdo by prisel o partaka na sklenicku, ze jo. Ani nikdo, kdo by ji utvrzoval v tom, ze se chova spravne.

• Citovat
  • Upravit
885
22.8.19 14:56

Jenže co já vím, tak má jednu kámošku, s kterou jezdí na ty dovolený a tam pijou spolu. Víc nevím. Ale jak říkám, nechci tu říkat, že mamina chlastá první ligu, to určitě ne. Není denně opilá. Nebo to aspoň nevím. Mě právě nenapadá, kdo by jí promluvil do duše. Leda děda, ale ted už tu právě není :( Na babi absolutně nedá, se sourozenci si teď moc nerozumí, zbývám já s bráchou, pokud nás poslechne. Jinak je to v pytli. Hučím do ní i ať změní práci, která jí ty depky asi hodně spouští, ale taky marný. Jen pořád probíráme, jak je to tam hrozný, ale řešit to nechce. Je to děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 15:13

Nečetla jsem celou diskusi… jestli s ní nebydlíš, buď ráda. mám v domě psycho otce, vysávač energie se záchvaty vzteku, třískání, rozbíjení věcí. dnes říká, že už to skončí - jen proto, že vedle hodinu štěkal pes, je alergický na štěkot. takže pokud si můžeš držet aspoň fyzický odstup, je to ještě dobré.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.19 16:03

@Monikap3 Vsak ani nemusi pit prvni ligu. Zacina to celkem nenapadne.

• Citovat
  • Upravit
885
2.9.19 08:13

Ahoj všem, obnovuji tuto diskuzi s novým vývojem situace. Tentokrát se asi nejedná o alkohol, ale moje matka se psychicky zhroutila- dostala kopačky. Z důvodu, že ten chlap už nesnesl její stěžování si na práci a další bolístky. Je na dně, cpe se práškama na nervy a já už nevím co s ní. Nějaké návrhy? Vím, že mi asi neporadíte nic světoborného, ale začínám být v koncích. Prý nepije, ale celé dny mi píše, jak je v koncích, chce dědu, je nemožná, zblázní se, nemůže dál atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
2.9.19 08:20

Prostě potřebuje odbornou pomoc… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
40536
2.9.19 08:21

@Monikap3

A ona chodí k psychiatrovi?