Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tazvesnice píše:
Me tedy spis prijde divna nulova pomoc od tchanovcu a to vyhrozovani od Tvych rodicuto Ti rodice bezne kecaji do zivota a vyrozuji, ze pokud neco nebude po jejich, tak se Ti „pomsti“
jinak chlapa chapu, mam totiz doma neco podobneho, miluje vyzvy a vedela jsem to od zacatku
Zatím jí rodiče pomáhají, ale když vidí, že její chlap se chce svých povinností zbavit a odejít do ciziny, tak jasně vymezují své hranice. Vědí, že už by to všechno bylo potom na nich, tak raději na to upozorňují včas. Člověk milující výzvy nemá mít tři děti a nechat stavbu baráku na manželce.
Spíše mně to přijde, že chce utéci od povinností, a toto mu přijde jako dobrá příležitost. Tchánovci jsou také dobří, podporují svého syna, ale nejsou ochotni pomoci.
@karkarka a mluvi nekdo o starani se o deti?
zakladatelka sama mluvila jen o pomoci.. nejvetsi legrace ale je, ze kdyz jsem nekdo pise, ze nechce davat deti prarodicum, tak je tu plna diskuze toho, jak i ty prarodice maji pravo vidat vnoucata apod, ale kdyz je to naopak, tak je to v poradku? Zakladatelka to urcite nema nastavene tak, ze budou deti od pondeli do patku u jejich rodicu nebo tchanovcu, ale treba dvakrat tydne vyzvednout ty dve starsi ze skolky a stravit a nima par hodin ![]()
@marin vymezuji sve hranice vuci vlastnimu diteti a vnoucatum? Vsechno je snad na domluve a ne prohlasit, ze kdyz manzel odjede tak s nicim nepomuzou ![]()
@Tazvesnice píše:
@marin vymezuji sve hranice vuci vlastnimu diteti a vnoucatum? Vsechno je snad na domluve a ne prohlasit, ze kdyz manzel odjede tak s nicim nepomuzou
To je jen taková první reakce, aby si jejich dítě uvědomilo, že oni nejsou rodiče a že druzí rodiče s ničím nepomohou, i když je to jejich syn a ještě ho posílají do ciziny. Asi si uvědomují, co by to pro ně znamenalo.
@marin dost mozna by to pro ne zadnou zmenu oproti stavajici situaci neznamenlo ![]()
Tady mi to zavani dalsim „panem tvorstva“. Pokud chlap maka udajne kvuli rodine, ma takova zavazna rozhodnuti konzultovat s rodinou, tedy s tebou. Protoze tebe to ovlivni a to ne pozitivne. On ti zkomplikuje zivot a to bez toho, aniz by jste se na tom dohodli??? Nemuze te stavet pred hotovou vec. Na tom diteti jste se dohodli oba, oba za nej mate zodpovednost. Rict nekomu ty to zvladnes je tak levne, az to zavani totalni ignoranci vuci tobe. Mne z toho vychazi, ze nemaka kvuli rodine, ze jeho motivaci je pouze on sam a tudiz nebere ohledy…blbe je, ze treti dite uz na ceste je, protoze s takovych chlapem bych nad vyssim poctem deti hoooodne vahala.
Dospelym teda ja nic nezakazuju, ale byla bych teda pekelne nastvana. Citila bych se dost ponizena, a nevim nevim, co bych v tve situaci delala ![]()
@Tazvesnice píše:
@karkarka a mluvi nekdo o starani se o deti?zakladatelka sama mluvila jen o pomoci.. nejvetsi legrace ale je, ze kdyz jsem nekdo pise, ze nechce davat deti prarodicum, tak je tu plna diskuze toho, jak i ty prarodice maji pravo vidat vnoucata apod, ale kdyz je to naopak, tak je to v poradku? Zakladatelka to urcite nema nastavene tak, ze budou deti od pondeli do patku u jejich rodicu nebo tchanovcu, ale treba dvakrat tydne vyzvednout ty dve starsi ze skolky a stravit a nima par hodin
Tak určitě by se nejednalo jen o vyzvednutí ze školky.
Dcera by zůstala sama doma s 3 dětmi (2 malé + 1 novorozenec) a ještě řešila stavbu baráku. Oni si to možná umí představit, co to bude znamenat. Také máme dům na klíč, takže vím, co to obnáší. A to většinu řešil můj manžel, věčně něco někde podepisovat, číst, kontrolovat, vybírat, já tak vybírala dlaždičky, podlahy, řešila kuchyň atd.
@Tazvesnice píše:
@marin dost mozna by to pro ne zadnou zmenu oproti stavajici situaci neznamenlo
Tak tomu nevěřím. Zase by jim to nedalo vidět dceru se třemi dětmi se v tom samotnou nechat plácat. ![]()
@marin píše:
Zatím jí rodiče pomáhají, ale když vidí, že její chlap se chce svých povinností zbavit a odejít do ciziny, tak jasně vymezují své hranice. Vědí, že už by to všechno bylo potom na nich, tak raději na to upozorňují včas. Člověk milující výzvy nemá mít tři děti a nechat stavbu baráku na manželce.Spíše mně to přijde, že chce utéci od povinností, a toto mu přijde jako dobrá příležitost. Tchánovci jsou také dobří, podporují svého syna, ale nejsou ochotni pomoci.
Ja myslim, ze jsou predevsim nastvani na nej, jenze co s tim muzou delat. Zkusit zatlacit na dceru, at ho nejak srovna??
Jinak zcela souhlasim s tim, co pises. On si jede svou, dela co se libi jemu, na deti ma doma zenu-sluzku, ta to zvladne, hlavne at ho moc neotravuje…
@marin jo a proto ji reknou, ze kdyz manzel odjede, tak na ni kaslou?
myslim, ze jsem napsala svuj nazor a timto prispevkem tady koncim, ptze jdu evidentne proti proudu a to tady vzdycky konci spatne ![]()
Takhle se rozpadlo naše manželství. Skoro jak přes kopírák.
@Tazvesnice píše:
@marin a Ty znas celou
situaci zakladatelky, Ty vis jak to bude mit?
Neznám, ale jejím rodičům se nedivím. Jenom podle popisu ta situace nevypadá dobře.
@Anonymní píše:
Takhle se rozpadlo naše manželství. Skoro jak přes kopírák.
Je to z psychologie prokázané ze se manzele odcizi a V mem okolí se to jenom potvrzuje. Lidé to berou na lehkou váhu. Ale zvyknou si zit od sebe a on si časem zařídí život jeden tam a druhy tady… a mamzestvi často jde do…
Ja byla v pozici toho manzela. Proste mela jsem prilezitost dobre placene ale narocne prace s castym cestovanim a vzala jsem ji. Manzela jsem postavila pred hotovou vec protoze on nebyl schopen zajistit rodinu. Musel prevzit starost o deti a castecne domacnost. Na druhou stranu jsme si mohli dovolit veci ktere bychom jinak nemohli.