Manžel a rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
10.2.20 16:08
@Anonymní píše:
Začína to byť pekná tragikomédia. S manželom som sa dohodla, že mňa bude voziť aspoň na Hlavní nádraží (aj to bude pomoc) a potom mňa odvezie odtiaľ aj naspäť a rodičia, že vždy im objednám nejaký hotel alebo penzión na 3 noci, vždy ráno prídu a večer odídu. Ale že ako budú kde vysvetľovať prečo nechodia, to ich trápi. Ale sú hrozne urazení. Že keď nemôžu chodiť kedy a ako chcú, tak vôbec. Čo je zle na tom niekoho požiadať nech nechodí za rok 6× ale len 3× a dohodnúť, že budem chodiť ja a budem tam aj 2 týždne? To je koniec sveta.

nech to chvíli vychladnout. Jeď tam nejblíž ty, nech je ať si užívají vnouče a ono si to sedne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.20 16:51
@Anonymní píše:
Ahojte, teraz sme mali hroznú hádku. S manželom bývame 330 km od rodičov a mame 10 mesačné dieťa, ktoré moji rodičia milujú. Je to ich jedine vnúča, užívajú si ho ako sa len dá. Ale manžel nechce, aby k nám chodili, chodia tak raz za 10 týždňov na jeden týždeň. Vadí mu, že moja mama stále rozpráva, on sa s nimi nemusí vôbec, teraz sa s mamou rozprával, či by nemohli návštevy obmedziť, mama povedala, že už neprídu nikdy a vôbec a že chceli a nech chodím ja všelijako autobusmi a vlakmi, však malý bude mať rok. Som medzi mlynskými kameňmi. Čo robiť? Úplne mam z toho nervy a je mi z toho zle. Na jednej strane je mi rodičov veľmi ľúto, pomáhajú nám ako sa len dá, ale ísť proti manželovi, neviem.

Tak je to i jeho domov, má právo si říci, kdo u vás doma bude a kdo ne.
Upřímně? Mít tak často a na celý týden tchýni doma bych taky nesnesl.
Rodiče se snaží citově vydírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
10.2.20 18:07

Ty brďo to musí být psychický nátlak :cert: jak to snášíš a co manžel? Není naštvanej? Ty jo, abyste pak neměli ještě tichou domácnost po tomhle. Si to vůbec neumím představit, jako toto mě doma říkat tchýně, tak jsem hrozně naštvaná a říkat mě to doma moje mamka, tak jsem hrozně nešťastná.. z každého pohledu je to jiný a z obou je to blbý. Co tatínek? Ten drží s maminkou? Nebo ten mlčí? Kdy odjíždějí domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 18:51

@snee
Manžel je nad vecou a nič si z toho nerobí, Tichá domácnosť nehrozí. Zajtra už idú, manžel ich vezie ráno autom do Prahy aspoň, aj tak tam ide do práce a ešte hovoria, že nebyť mokro po cestách, tak by išli vlakom (lebo u nás sa ide na vlak do kopca a majú aj batožinu). Tata sa ráno s manželom bavili niečo o hokeji a tak a mama mi vyčítala, že prečo sa s ním baví, nech hra urazeneho aj on. Manžel hovorí, že nič zlého nemyslel, povedal svoj názor a oni sa strašne urazili, ale to je žiaľ ich problém. Som z toho nešťastná a ešte sa bojím nejakej dohry. Uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
3172
10.2.20 18:59
@Anonymní píše:
@snee
Manžel je nad vecou a nič si z toho nerobí, Tichá domácnosť nehrozí. Zajtra už idú, manžel ich vezie ráno autom do Prahy aspoň, aj tak tam ide do práce a ešte hovoria, že nebyť mokro po cestách, tak by išli vlakom (lebo u nás sa ide na vlak do kopca a majú aj batožinu). Tata sa ráno s manželom bavili niečo o hokeji a tak a mama mi vyčítala, že prečo sa s ním baví, nech hra urazeneho aj on. Manžel hovorí, že nič zlého nemyslel, povedal svoj názor a oni sa strašne urazili, ale to je žiaľ ich problém. Som z toho nešťastná a ešte sa bojím nejakej dohry. Uvidíme.

no ale tak to je problém pouze a jen maminky, a já doufám, že tatínek ji zná a nenechá se jí strhnout a nebude s ní tu její hru hrát. Naopak si čoveče možná i myslím, že tatínek by mohl být tvůj dobrý spojenec ;) manžel je dobrej, že je nad věcí, neb to by každý taky nedokázal a dle toho i soudím, že si tě váží a má tě rád, když je ochoten toho tolik schystat na svoje triko a být nad věcí (teda pokud to vše slyšel). Zítra si oddychnete a bude klid. Kdyby byla maminka tak hrozně naštvaná, určitě by už odjela dřív ;) ale jde vidět, že sice hraje uraženou, ale zase se to srovná, kdyby odjela, musela by vysvětlovat proč přijeli tak brzo, neb se určitě chlubí, že za vámi jezdí a to nechce a určitě nechce ani tvého manžela pošpinit, tak se určitě bude snažit, aby to bylo v klidu už jen kvůli sobě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 20:20

@snee
Tatinek asi spojenec nebude, lebo aj on hovorí, že manžel urazil a právom urazil, ale kvôli tomu ešte nemusí s ním prestať úplne komunikovať a byť urazený do konca života. Mama je urazená celý deň, zazera na manžela, úplne ma traumu z toho, že zajtra ich povezie na metro, malý má nádchu a dúfam, že zostane len u toho a mama hneď, že ho už nepovaruje, musíme my sami, bol vážne chory aj koncom roka a dali sme to, nejak to dáme aj teraz, to sa nebojím. Celkovo je dnes odmerans a stále tá istá pesnička - má plné právo byť urazená, on nemôže s ňou jednať ako so školackou. Ja som oveľa staršia od neho. Manžel to v zlom nemyslel, ale iná to samozrejme hneď vzala na seba a zobrala zle. Úplne zbytočne a celé zle.

• Citovat
  • Upravit
3581
10.2.20 20:37

Tyjo maminka bude pěkná manipulatorka a citová vyderacka 8o klobouk dolů před tvým manželem, po takových divadlech už bych se nedivila, kdyby je doma nechtěl nikdy :roll: super, že držíte spolu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
11.2.20 01:23
@Anonymní píše:
Teraz mama, že nech sa trápim vo vlakoch a nech malý vo vlakoch vždy ochorie a je nemocny len co prídeme. A že autom nemám chodot, lebo u nás nemám kde parkovať. Že sa musím trápiť cestovaním. A zase vzdychá, že babicku nebude poznať, aká je nešťastná, a keď som už vybuchla aj ja, že chodiť môže sem, len trochu menej, tak povedala, že by sa cítila trápne ako votrelec, že radšej nepride už nikdy, lebo by sa cítila trápne a že manžel bol drzý, bola som u toho a nebol, možno trochu, ale nič strašné. A stale, že kedysi chodili oni k mojej babke každé dva týždne a mobily neboli, no tak prišli neohlásene a vždy sa tešili, že prisli, ale to bola dedina, kde ľudia žili tak pospolu, no neviem ako to bude ďalej.
.

Příspěvek upraven 01.03.21 v 08:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 09:42
@Anix píše:
Rodiče máš jen jedny - manžel může být za X let jiný…
Najít kompromis a nenechat si kecat do vztahu s rodiči.

Tak tohle je ta nejblbější rada, kterou jsem za poslední dobu četl :lol:

Pokud byste byla vy v konfliktu s jeho rodiči, byla by to určitě zcela jiná situace a on by se měl postavit za vás, nebo ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.2.20 09:46
@Příjemné Pondělí píše:
Tak tohle je ta nejblbější rada, kterou jsem za poslední dobu četl :lol:Pokud byste byla vy v konfliktu s jeho rodiči, byla by to určitě zcela jiná situace a on by se měl postavit za vás, nebo ne? :mrgreen:

Tak jistě. Protože to by bylo něco zcela jiného. Tchyně nemá právo ti kecat do života, má právo, jen tě sponzorovat, a to pozor! finančně. O její blbé dárky vybrané na základě jejího hloupého vkusu nikdo nestojí.

Chlap by měl pochopitelně vždy stát na tvojí straně, jinak je maman a pryč od něj. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 09:48
@thalasan píše:
Jsem asi divná, ale jako jediná chápu babičku :nevim: návštěva jednou za 2 měsíce mi nepřijde přehnaná, ano kdyby jezdili třeba na 2-3 dny asi to bude lepší. Ale pak si nakraci zeťak a dovolí jim vidět vnouce 3× do roka? Ona sice dovolené má tam jet, ale vozit ji tam nehodlá, auto ji taky nepůjčí a vlakem je to přeci tak strašně složité. Tak asi je mrzí, že vnouce uvidí jen 3×rocne a návštěvy se rozhodně nedockaji. Mě by se dotklo i jednání manžela. Nečekala bych na jeho svolení k návštěvě a rozhodně bych nenechala to řešit jeho. Mě připadáš tedy hodně nesamostatna, trochu neschopná vlastního názoru a jeho prosazení. Jako by prvně jsi poslouchala maminku a teď manžela :nevim: každopádně i když jsi momentálně mezi dvě mlynskymi kameny, tak teď tu situaci budeš muset řešit ty, prosím tě nenechej manžela aby to s rodiči opět řešil za tebe, mohlo by to dopadnou ještě hůř. Hodně síly 8)

Pokud se zvete do cizích domacností sama a na pozvání nečekáte, tak nejste divná, ale nevychovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80481
11.2.20 09:53
@Bábrdl píše:
Tak jistě. Protože to by bylo něco zcela jiného. Tchyně nemá právo ti kecat do života, má právo, jen tě sponzorovat, a to pozor! finančně. O její blbé dárky vybrané na základě jejího hloupého vkusu nikdo nestojí.Chlap by měl pochopitelně vždy stát na tvojí straně, jinak je maman a pryč od něj. :mrgreen:

Kecáš, nesmí je sponzorovat ani finančně, protože by si osobovala právo jim pak velet na základě úvahy že kdo platí, ten velí. Tchyně může maximálně tak odkázat veškerý majetek milované snaše a vnoučatům, zaplatit a zorganizovat si funus a jít se oběsit někam do lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
11.2.20 10:01

...

Nečetl jsem diskuzi, jen úvodní příspěvek a promiň: máš manžela kreténa! Byla by velká škoda a chyba nedopřát svému dítěti jeho vlastní babičku a dědu, když ti o to tak stojí. Vždyť ho nikdo nenutí ji snad poslouchat, může si najít svůj program. Nenech se rozeštvat s vlastními rodiči!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.20 10:03
@neila píše:
Já teda nevím, ale tvůj manžel je buran! Sama píšeš, že se s rodiči nemusí, tak nechápu, proč se do takové debaty s nimi pouštěl. Vždyť bylo docela snadno předvídatelné, že je to od něj urazí… Že to teď obkecává, že urazit nechtěl, to je docela pokrytecké. Měl to říct tobě, měli jste to probrat a měla si to být ty, kdo by s rodiči o tom pohovořil. Jistě to mohlo dopadnout jinak. Bylo to od něj nanejvýš drzé.
K tomu řešení - na jeho kecy, kam by mě pustil nebo nepustil bych se zvysoka vyprdla. Prostě bych mu řekla, že když věci zahnal takhle do extrému, zajistí mi tolik kondičních jízd, kolik bude potřeba, abych cestu k rodičům zvládla. A pořeší auto, samozřejmě. Přijde mi, že sedíš v koutě a čekáš, jak se situace vyřeší. Což teda moc nechápu…

Buran je proto, že chce soukromí a že si dovolil to říci nahlas? Je drzý, protože má požadavky na svůj domov? Nespadla jste z višně?

Kondiční jízdy si snad zvládne zařídit sama, není to malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.2.20 10:04
@inkakřivák píše:
Kecáš, nesmí je sponzorovat ani finančně, protože by si osobovala právo jim pak velet na základě úvahy že kdo platí, ten velí. Tchyně může maximálně tak odkázat veškerý majetek milované snaše a vnoučatům, zaplatit a zorganizovat si funus a jít se oběsit někam do lesa.

To by si tedy neosobovala. Prostě si dá trvalý příkaz a je to.

No a pak už jen čeká na značkách, kdyby náhodou snacha potřebovala pohládat a opravdová babička (její matka) nemohla. Pak v okamžiku telefonátu tchyně brsykně vyráží, ideálně tak tři a čtyři hodiny předem, aby se mohla připravit na brífing, kde jí bude předán manuál rozsahu Jiráskových sebraných spisů, co může a hlavně nemůže s dítětem dělat. Ten nastuduje, složí kvalifikovaný zápočet a může jít na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová