Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli si takhle vystačí sám, nediv se, že občas mlčí
třeba ani není tak moc nas*aný. A na chlast teda opatrně, pokud je takhle konzervativní, ať se mu nějak nezprotivíš. Je to dost choré, ale co, je takový. Občas bych si pianko donesla decku k televizi a prohodila o příznivém vlivu na cévy. Kdybys do sebe kopala brandy a hloupě se pak hihňala, tak prosím, ale tohle??? Tohle si prosaď.
@Anjes jsi to v podstate vystihla velmi dobre, je hodne konzervativni taky je rad doma, tojo, ale kdyz jsme ve spolecnosti, tak je hodne spolecensky, nema s tim problem, to uplne koukam..musim na neho pomale ale neustupne.. diky za rady..:)
Ahoj, zkusila bych si sním promluvit. Sice je hezké, že se o tebe a dítě hezky stará, ale taky jde o to jak se chová já bych sním rychle asi vyběhla nejsem kus hadru taky mám trochu hrdosti.
Můžu mít otázku jak dlouhoto trvá? Pokud takovej byl i v tu dobu co jste neměli spolu dítě tak tě obdivuju, že si vůbec do toho šla. Radím ti zvlastní zkušenosti. Já kdybych to mohla vrátit čas na zpět tak bych se zachovala úplně jinak. Musíš hlavně myslet stoprocentně na svoje dítě.
Tak on byl dominantni vzdycky a to se mi na nem libilo, ja jsem vzdycky byla ta dominantnejsi v predchozich vztazich a nevyhovovalo mi to..Ono nejde ai tak o to, ze si to necham libit, to ja se taky oizvu, ale knicemu mi to neni, spis to celou situaci zhorsi, tohle na neho proste neplati.. Pod pojmem bych s nim vybehla, by jsi udelala konkretne co? Ja prave nevim jak na neho, po dobrym ani pozlym to nejde..:(tak on byl trosku milostpan vzdycky, je obdobii kdy si lezeme vic na nervy a je to castejsi, jindy je zase pomerne dlouho klid.. ja bych si ho vzala znovu, i pres to jeho urazeni, to je jediny problem, ktery s nim mam…Ja nevim, ikdyz me s timto chovani dokaze pekelne nastvat, tak si porad myslim, ze jsou opravdu horsi veci a tohle neni duvod k rozchodu.. nemuzu prece utect, hned jak se objevi prvni problem..uvidim jak se to bude vyvijet dal.. kazdopadne ti moc dekuju za nazor
![]()
" kdyz jsme ve spolecnosti, tak je hodne spolecensky, nema s tim problem, to uplne koukam" jooo, každá máme někdy doma lehce zpruzelýho nemluvu, který ve společnosti rozkvete ve lva salónů
Já doma taky celý čas nemám perfektní líčení a načesané vlny. Na rozchod to není. Ale jestli Tě jednou měsíčně vytrestá mlčením jak malýho spratka, s radostí mu tu dominanci ponech. Zjevně nic nepotřebuje, nechce, tak máš čas pro sebe. A v „dobrých časech“ bych s kouzelným úsměvem jemně posouvala svoje hranice, např. to víno… jestli jsi byla v ex vztazích ta dominantnější, nemohlo Tě to ze dne na den pustit, takže je jasné, že to občas zajiskří. Ale v krajních případech…znám i pár zapřisáhlých abstinentů, co se správnou partnerkou skončili na pikantním večírku ve dvou a při vínku…nesportovců, co vesele brázdí terén na kole…atd. Jen žádné scény a trestání hlady!!! ![]()
@Anjes nejsi ty nahodou psycholog? ted jsi to uplne dokonale popsala, sedi kazde slovo.. ted dorazil domu, hraje si s malou a na stole ma veceri:) ale minimalne dneska si ho nebudu vubec vsimat.. tak mi drz palec.. ![]()
skoro idyla, ne? Dobré to bude. Kde je tyran, musí být oběť…myslím to mlčení. Pusť si film a hezky se bav, ať se tam klidně tichem zalkne
Malou neignoruje, což je základ, tzn. není to žádný chudák, co se bude vybíjet jako polointeligent.
Milá zakladatelko, můj otec je přesně takový, jak popisuješ svého muže. V dětství jsem nechápala, proč se na mě a mamku zlobí, nemluví s náma celé dny, na procházce chodí 100 m napřed, atd. Myslela jsem si, že je to moje vina a nikdo mi to nevymluvil. Automaticky jsem to pak jako formu „trestu“ začala aplikovat i ve svých vztazích. Naštěstí jsem narazila na kluka, který mi rychle ukázal, že na tohle není zvědavý a že tím u něj ničeho nedosáhnu.
Od té doby jsem na tohle chování alergická. Mému současnému příteli to zase dělala jeho bývalá, tak jsme si slíbili, že to dělat nebudem. Že nad naší hádkou nikdy „slunce nezapadne“. Někdy je to těžký, zvlášť když se hádáme kvůli kravinám. Ale už 5 let to zvládáme.
Takže tohle je moje rada, až se o tom budete s partnerem bavit, zkus mu navrhnout tohle řešení, třeba to pomůže. Držím pěsti. Hlavně se zkus zbavit toho pocitu viny, protože ten tě jinak udusí.
![]()
@Anjes ted jsem se vratila z brusli, manzel si s malou hral a ted prchnul mahoru do pracovny, hodim sprchu a jdu si cist nebo koukat na net:) uvidime jestli dneska bude v loznici nebo ne.. ale at si je kde chce, premlouvat ho nebudu.. pockam az se jeho velicenstvo laskave uraci samo:)
@Housa dekuju moc za tvuj pribeh, snad se mi podari mu vysvetlit, ze takto ne.. a jak ti pritel ukazal, ze to na neho neplati? bych to mohla aplikovat u nas..:)presne jaak pises, ten pocit vin
y me pekne stve a pritom vim, ze jsem mu nic neudelala a nema k takovemu urazeni duvod..nastesti pojedu brzy domu skoro na mesic a pul, tak si od sebe aspon odpocneme, to vzdycky pomuze a pak jsem jako dve hrdlicky..;)
Přesně, nedolejzat a zkusit jinou formu komunikace. Buď se to časem spraví, nebo se stejně nezmění.
@Kubula.K ..ahoj..
jo vídáme.. a je to ok.. stěhovat se zpět nehodlám.. naopak si daleko silněji uvědomuju další věci, co mi vadí.. ![]()
mám ho ráda, má svoje silné stránky.. ALE.. uvědomuju si jak velkej je to sólista zaměřenej na výkon.. a druhý lidi ho vlastně nezajímají.. slíbí mi modrý z nebe.. a druhej den o tom neví.. moje narozeniny se mnou kolikrát ani neoslavil, na moje 30 měl nafouklou hubu.. naší svatbu hodil celou na mě.. a ještě jí pak tituloval jako „moje zku*vená svatba“.. a svoje vlastní kulatiny vášnivě do detailu plánuje rok a půl dopředu..
od prosince spolu nebydlíme a ani nespíme.. on teď přišel s převratným návrhem, že bychom si mohli udělat miminko..
..si asi nevšiml.. ![]()
a pak jsou tu takové detaily, jakože jsem se rozhodla vědomě a úmyslně, že zacvičím se svou puritánskou výchovou a stanu se ženou s velkým Ž.. a tak jsem začala nezávazně sexovat.. prostě kvůli sexu samotnýmu… a došla jsem k tomu, že nejsem ani zdaleka tak frigidní jak jsem si myslela..
..takže asi tak.. psychoDr. nám onemocněla, takže teď jsme u ní přes měsíc nebyli..
..njn.. halt co má bejt bude.. ![]()
zakladatelce se omlouvám za OT.. ![]()
Můžu se zeptat v jakém znamení zvěrokruhu je manžel (zakladatelky)? ![]()
@Anonymní píše:
@Housa dekuju moc za tvuj pribeh, snad se mi podari mu vysvetlit, ze takto ne.. a jak ti pritel ukazal, ze to na neho neplati? bych to mohla aplikovat u nas..:)presne jaak pises, ten pocit vin![]()
y me pekne stve a pritom vim, ze jsem mu nic neudelala a nema k takovemu urazeni duvod..nastesti pojedu brzy domu skoro na mesic a pul, tak si od sebe aspon odpocneme, to vzdycky pomuze a pak jsem jako dve hrdlicky..;)
Když jsem se jednou urazila a čekla, jak si mě začne přecházet, tak on si mě vůbec nevšímal a četl si noviny. Pak mi narovinu řekl, že jestli chci být nafouklá, tak ať, že jemu je to fuk, že tímhle chováním ničeho dobrýho nedosáhnu. A ve mě se to přeplo a přestala jsem to dělat.
Mo asi mas pravdu, to s tim vinem by uz asi na neho bylo dost, nemuzu byt tak hrrr. to je fakt..alkohol nema proste rad, zenska pry nema alkohol pit
v rodine zadny problem nemeli, cela jeho rodina pokud vim je abstinujici..takze mozna i proto..pujdu na nej pomalicku, zatim si ho nebudu jenom vsimat.. s tou veceri si to jeste promyslim:D s prateli je to tezke, ja tu nejake mam, ale nenit ostejne jako kamaradky ktere mam v cesku.. neni to tak blizky vztah a on kamarady moc nevyhledava.. on si vystaci sam..