Manžel lezec se už úplně zcvoknul

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Yamaha
12.4.13 09:11
  • Citovat
  • Upravit
11117
12.4.13 09:13

@wendy
hele, myslim, ze tahle uvaha je od tebe v tomto pripade trochu mimo. neco jineho by bylo, kdyby dotycna se valela doma na gauci a stvalo ji, ze manzel se nekde bavi. ale tak nejak mam pocit, ze ty deti jsou jich obou, ne?
myslim, ze vetsina zenskych ma dost rozumu, aby nechala chlapa nekde vypustit paru a odreagovat se, ale zas nebyt doma vubec je neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
12.4.13 09:14

Nezměníš ho a být tebou, tak se o to ani nesnažím. Pro některé jsou prostě sporty a koníčky smyslem života, ne rodina.

• Citovat
  • Upravit
9066
12.4.13 09:15

Nepomohlo by aspon nekdy chodit s nim? Muj chlap taky sem tam rekreacne leze a kdyz je vecer stena, je mu jasny, ze bud mame hlidani nebo jedeme na stenu vcetne ditete. Takze chvili si zaleze on, hlidam a kecam s kamosema ja a pak se prohodime ;) A je to super relax ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273

@wendy ona si děti udělala sama, tak to jooo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
@wendy píše:
Jo to je presne ono - kdyz ja nemam cas na zabavu, tak to zkazit i jemu :D Typicke uvazovani, ze nez aby byl stastnej ve vztahu jeden tak to radsi nikdo…

co to je za blbost?? přece ty děti mají společně a jsou rodina, to přece není o tom, že ona nemá žádnou zábavu :zed:
Já mám taky doma muže-sportovce, kterej bez sportu nevydrží. Když jsme byli sami, tak chodil 4× týdně na trénink, pak na 2×tenis, o víkendu na kolo. Já si našla vlastní zábavu, sportovala jsem si po svém. Ale tedka, když máme malou, tak je neudržitelné. Naštěstí chlap uznal, že to tak nejde - takže chodí už jen jednou na tenis, 2× na trénink a jednou na kolo nebo na lyže. Není to o tom, že já bych chtlěa někam chodit, ale spíš, že dítě je společný „závazek“ a měli by se o něj starat oba rodiče, taky aby vůbec děti tatínka viděly, že…

Zakladatelko, já bych asi bouchla do stolu a prostě dítě oblíkla a dala mu ho, at se o něj postará, jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.4.13 09:16
@Yamaha píše:
@Callie :palec: :mrgreen:

doufám, že bude sedět a nebude se houpat u stropu  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.13 09:16

To není o tom, že bych mu záviděla jeho koníček. Já byla před dětmi aktivní ažaž. Jde o to, že já jsem všechno zrušila (tedy, abych mu nekřivdila, teď jsem začala jednou týdně večer chodit cvičit, takže on hlídá - i s cestou mi to zabere 2 hodiny - ale už to je děsný problém, protože se kvůli tomu musí vracet dřív z lezení…). On není schopen omezit (nikdy jsem po něm nechtěla, aby toho nechal) lezení ani trochu. Jako jo, mohla bych začít chodit ještě jinam a prostě oznámit, že hlídá, ale spíš mi chybí takové ty společné okamžiky. To málo času, co věnuje rodině, spolknou takové ty provozní záležitosti, není čas jít na procházku nebo tak…

• Citovat
  • Upravit
13119
12.4.13 09:18

Je to těžké. Mě přijde správné, že má koníčka, ale… ten koníček nesmí narušovat chod rodiny. Neměla by byt povinnost jen na tobě - ty uděláš okolo dětí, domácnost, on sice trochu pomůže, ale stejně má tolik času, aby si 3× týdně a i o víkendech vyrazil za svým kroužkem. To přeci není normální. To normální chlap neudělá. Já bych se s ním už pohádala a až by se vrátil z lezení, doma by mě nenašel. Předpokládám, že jsi na rodičáku - takže bych sbalila děti a jela třeba za rodičema na pár dní, nebo zaplatila hotel a jela s prckama někam na výlet - když tatínek nemůže, tak se prostě zařiď sama. Třeba ho to trkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.4.13 09:18
@wendy píše:
Jo to je presne ono - kdyz ja nemam cas na zabavu, tak to zkazit i jemu :D Typicke uvazovani, ze nez aby byl stastnej ve vztahu jeden tak to radsi nikdo…

tak se stejnou logikou bych manzelovi mela tolerovat treba milenku, ne? kdyz ho to dela stastnym, tak ja budu doma obstaravat deti a on at se vyradi, preci mu nebudu kazit zabavu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.13 09:19
No až bude pěkné počasí tak snad budeme jezdit, když je zima,, tak ne, protože on leze těch pět hodin min. a to bychom nevydrželi
@Kallkapa píše:
To je tezke, lezectvi je urcity zivotni styl. Ocividne ho to naplnuje, domu po praci a lezeni prijde drive nez vetsina chlapu jenom z prace. Radu nemam, protoze si nemyslim, ze by si mohl lezec rozumet s clovekem, ktery lezeni nechape. Pohybuji se v takove komunite a znam hodne takovych rozpadlych paru - maji jiny pohled na zivot.. PS. Proc nejezdis o vikendu s detma s nim? Lozi na cvicne stene nebo v prirode?Příspěvek upraven 12.04.13 v 09:11
  • Citovat
  • Upravit
860
12.4.13 09:20

@Yamaha Ale jo napsala - myslenka byla presne tahle - ne at si vylepsi ona svuj zivot, ale at zkrouhne ten jeho - proste presne to uslovi o koze :D Ale to je tady obecny jev - tady se nenahlizi na manzelstvi jako na neco, kde by mel byt clovek stastny i za to kdyz je stastny partner - tady se akcnetuje stesti nase a deti a partner jako nekdo, kdo se musi omezit - pro me je vysledne proste lepsi kdyz bude manzel spokojenej, ze ma konicek, co ho fakt naplnuje, nez abych mu to zakazala a on sedel nafouklej jak bublina doma a ja mela pocit vitezstvi, ze kdyz ja nemuzu na vylet nemuze ani on ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
12.4.13 09:25

@Ali-Ali : A k cemu si myslis, ze to povede? Vazne se domnivas, ze to tomu vztahu pomuze? Nebo jinak, obecne si myslis, ze nejakemu vztahu pomuze, kdyz tomu druhemu zakazes jeho konicek? To je prece strasne kratkozrake uvazovani - jediny dusledek bude, ze on bude deprimovany, ze musi sedet doma, ona bude mit sice sve male vitezstvi, ale v konecnem souctu ten vztah jen utrpi. Vee vtahu proste nejde prosazovat jen svoje zajmy - je protreba prosazovat to co bude nejlepsi pro vztah… PS: to s tou milenkou ignoruji, sama jiste tusis, ze to bylo placnuti zcela mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
Je mi jasné, že nemá cenu to takhle lámat. Z vlastní zkušenosti vím, že je lepší, když se vrátí příjemný z lezení než aby načučený zůstal doma. Jde mi o to, jak docílit, aby občas zůstal doma nenačučený prostě proto, že chce být s rodinou.
@wendy píše:
@Yamaha Ale jo napsala - myslenka byla presne tahle - ne at si vylepsi ona svuj zivot, ale at zkrouhne ten jeho - proste presne to uslovi o koze :D Ale to je tady obecny jev - tady se nenahlizi na manzelstvi jako na neco, kde by mel byt clovek stastny i za to kdyz je stastny partner - tady se akcnetuje stesti nase a deti a partner jako nekdo, kdo se musi omezit - pro me je vysledne proste lepsi kdyz bude manzel spokojenej, ze ma konicek, co ho fakt naplnuje, nez abych mu to zakazala a on sedel nafouklej jak bublina doma a ja mela pocit vitezstvi, ze kdyz ja nemuzu na vylet nemuze ani on ;)
  • Citovat
  • Upravit
29350
@wendy píše:
@Yamaha Ale jo napsala - myslenka byla presne tahle - ne at si vylepsi ona svuj zivot, ale at zkrouhne ten jeho - proste presne to uslovi o koze :D Ale to je tady obecny jev - tady se nenahlizi na manzelstvi jako na neco, kde by mel byt clovek stastny i za to kdyz je stastny partner - tady se akcnetuje stesti nase a deti a partner jako nekdo, kdo se musi omezit - pro me je vysledne proste lepsi kdyz bude manzel spokojenej, ze ma konicek, co ho fakt naplnuje, nez abych mu to zakazala a on sedel nafouklej jak bublina doma a ja mela pocit vitezstvi, ze kdyz ja nemuzu na vylet nemuze ani on ;)

Koníček je fajn, o tom žádná… ale nic se nesmí přehánět… když to u zakladatelky takhle půjde dál, tak za chvíli zjistí, že ona má jen povinnosti a děti a domácnost na krku a že s manželem nejsou partneři, ale spolubydlící… a zase ten muž by měl být rozumný a nestavět své štěstí na tom, že pro něj přestanou existovat děti a žena a bude jen posedlý svým koníčkem… rovnováha musí být…
A pokud mu vadí, že jednou týdně musí přijít domů dřív, aby mohla i žena někam odejít, tak asi bude něco špatně… kompromisy by měly přicházet z obou stran, jinak to nejsou kompromisy… a bez těch se v partnerském vztahu moc žít nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí