Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Má jinou představu o uklidu, chtěl by vic víc pentlich až se blýská. Jednou jsem dělala zrcadlo, šel kolem a ptal se, zda jsem ho dělala, tak jsem řekla že jo a on jen pokroutil hlavou, tak jsem ho udělala znovu. A co myslíte? Šel to po mě dodělat. Nic jsem tam neviděla.. uklizim podle potřeby, flek utru a nebudu hned kvůli tomu vytirat…
Nezlob se, ale to bych si líbit od žádného chlapa fakt nedala.
Jestli mu to vadí, ať si to uklidí sám dle jeho představ. ![]()
A řekla bych mu, že mu tuto práci ráda přenechám, když je vtom takový machr. No, a ještě mu tím zdvihu ego.
Takže, spokojenost na obou stranách. ![]()
@Barbucha3 píše:
On je nějaký nemocný na úklid? Protože takhle uklízet, když jste doma tři, tak to tam musí být vypíglováno až běda. Já už jsem se děsila, že ani skrz to uklízení nechodíte ven. By mě mohlo 3/4 dne trávit úklidem. Radši bych byla s dítětem půl dne venku. Jestli ti i takhle nadává, že neuklízíš, tak bych mu tou pánví dala. Jestli chce někdo trávit život uklízenim a vyvářením tak prosím, ale beze mě.
Jinak z toho prvního příspěvku opravdu vyznělo, že ty nic moc neděláš. Teď to vypadá, že se celé dny jen věnujete úklidu bytu. Taky bych byla nervní tohle muset podstupovat furt. Se zastavte, nadechněte a užívejte více sami sebe, než naklizeného bytu, no ne?Příspěvek upraven 14.05.23 v 22:44
Já jem z rodiny, kde se úklid moc neřešil, takže už od mala mě to moc netrápí, myslím si, že dělám. az až co se úklidu týče. Až chlap mi ukázal, by to chtělo víc. Tak dělám, co můžu. Rejpance pak nejsou příjemné, když přijde z práce a hned koukne na nádobí a řekne:„copa tady celý den děláš, že není umyté nádobí?“ Jednou za čas vytáhne nádobí ze skříně a utre vnitřek a nadává u toho, že je jak ženská, na to mu řeknu, tak ať to nedělá a odpoví, že by to jinak nebylo ![]()
Děkuji za vstřícný komentář, beru si ho k
sedneme si a probereme co se dá
@Anonymní píše:
Ne, myji ve dřezu.
hmm, jestli by myčka nestála za úvahu
@Lucy75 píše:![]()
denně, jo? to bys musela být superman a mít v zadku vrtuli na solární pohon.. tak se zas uklidníme…
(PS : nějak ti z denního rytmu vypadl mobil a e-mimino z původního příspěvku..)Příspěvek upraven 14.05.23 v 22:48
Tohle dělám každý pátek a pondělí
pak další dny bez koupelny, kromě WC samozřejmě.
Na mobilu jsem chvilku při obědě u TV, to jsem tam zapomněla napsat, omlouvám se, velebnosti ![]()
@g.sandova píše:
Jaká vděčnost?
On je vděčný za co? Za co tě chválí on?
Asi bych mu měla víc děkovat, za to co pro nás dělá. Vydělává, nakoupí, uvaří dobroty, které já neumím. Koupi mi nějakou mlsotinku. Dlouho jsem mu neškrabala zada a nemasirovala nožky, nemáme moc času na to, si spolu něco pustit, to ho taky mrzí, že na sebe nemáme víc času.
Chválí mě za to, jak se pěkně starám o dceru, cvičím s ní, že jsem nevzdala Vojtovku, mluví o me hezky před známými. Když si hezky vyzhelim vlasy, tak mě pochválí, že mi to sluší. Kdyz hodně uklidim, tak mi řekne, že takhle se mu to líbí.
@Sadman píše:
Tak nejdřív ho chceš zabít pánvičkou a schovat v lese, no a ke konci už tu házíš srdíčkama jak Večerníček novinama. Prostě ses chtěla vypovídat, viď? A pomohlo ti to? S tvým chlapem bych rád zašel na pivo, myslím, že by se taky rád vypovídal.
Pomohlo, trochu jsem vypustila páru. Ja nemám žádné kamarádky, jen známé od manžela a to mi řekl manžel, že když si na něj budu někde stěžovat, tak se to dozví a končí se mnou. Házím srdíčka, protože jsem potřebovala porozumění a rameno na vyplakani, na tom je něco špatně?
@brisco píše:
Mě cvičení vojtovky mě vyčerpávalo hrozně, dělala jsem to 9 měsíců a konec byl fakt vysvobození pro mě.
Je to hrozný masakr na psychiku. Hrozně jsem že začátku brečela. Když měníme cvik, tak tak strašně rve malá. Ty její pohledy, když jsme na rhb a kouká na mě v zrcadle…v očích prosík, jako by říkala :„mami, proč nic neděláš a necháš mě tu tyrat..“
taky se těším, az bude konec
Chapu co ti vadi. Mrzi te proste ty jeho kecy. Za me rada - neber ho proste vazne. Zkus se proti tem recem durazne ohradit, tak aby pochopil ze te to ubiji a zranuje. S vaznou tvari ho pozadej, at si s tebou sedne ke stolu a pozorne posloucha a rekni mu uprimne, co ty reci s tebou delaji a jak se pri tom citis. Jestli v tom bude pokracovat, tak uz to neni o rejpani, ale o vedomem ublizovani. Mozna rejpe, protoze mu neco fakt vadi, ale ze zkusenosti vim, ze spousta lidi do ostatnich rejpe pro zabavu - libi se jim jak s lidmi „hybou“, je to detinsky zlozvyk, ktery se da ostranit, kdyz clovek druheho stale miluje. Rekla bych mu, ze miru poradkumilovnosti, mate nastavenou ruzne. Stejne tak jako nekteri muzi v praci vydelavaji 200tis. mesicne a nekteri jen podprumner. Rekni mu, ze ty mu taky nevycitas, ze v praci nevydelava jako nejaka extratrida, tak at zbrzdi s kritikou tebe…
@Anonymní píše:
Asi bych mu měla víc děkovat, za to co pro nás dělá. Vydělává, nakoupí, uvaří dobroty, které já neumím. Koupi mi nějakou mlsotinku. Dlouho jsem mu neškrabala zada a nemasirovala nožky, nemáme moc času na to, si spolu něco pustit, to ho taky mrzí, že na sebe nemáme víc času.
Chválí mě za to, jak se pěkně starám o dceru, cvičím s ní, že jsem nevzdala Vojtovku, mluví o me hezky před známými. Když si hezky vyzhelim vlasy, tak mě pochválí, že mi to sluší. Kdyz hodně uklidim, tak mi řekne, že takhle se mu to líbí.
A toto všechno ti stačí k životu?
Pochvala od chlapa, že má doma dokonalou služku?
To si sama sebe navážíš? A ještě máš z toho dobrý pocit, že páníček je spokojený?
Nechápu, jak může žena v dnešní době dělat ze sebe takovou, promiňte, prosím, dá se říci onuci.
Pro dítě, každá normální a milující máma udělá vše, co je v jejich silách, to je jasný. Většinou to tak, každá má. ![]()
Ale, kvůli nějakému chlapovi, se nechat ponižovat, nebo dokonce i psychicky a fyzicky týrat? Tak to nikdy nepochopím. ![]()
Omlouvám se těm, kteří mají na věc jiný náhled než já. ![]()
Přesto všem přeji vše jen to dobré a krásnou dobrou noc.
![]()
@shadowbabe píše:
Máte babičky / babičku? Domluvit se na jeden večer, že bude s malou a zajdete třeba do kina… aspoň na chvilku být spolu sami, jenom vy dva s manželem. Píšeš o AE, je možné, že jí nepomáhá co aktuálně používáš, když jí pořád svědí tělo? ☺️ Ten odstav, chápu není lehký, ale pomohl by všem myslím. Spánek by mohl určitě vyřešit. Ani jedno dítě mi pořádně nespalo, až po odstavu. První sem musela odstavit v 1,5 roce, druhé postupně odstaveno v 2 letech.
Babičku máme, na večer do kina je to zatím nereálné právě kvůli kojení. Ono i v noci když jsem dala dceru manželovi do ruky, že musím akutně na záchod, tak rvala celou dobu, než jsem se vrátila.. možná tak odpoledne bychom mohli…používáme už rok to samé, to jediné zabírá. Do toho dlouho byla na fenistilu, teď na Aerisu a občas dám i Dithiaden. Ani ten nepomáhá a po něm by prej měla víc spát, že tlumí CNS. Oni je teď lezou každou chvíli zuby, samozřejmě po 1
a to když leze, tak 3 noci se budí po 15-20 minutách, to nevím, jak bych ji pak konejsila bez prsa. Má jich zatím 8. Koupila jsem si knížku Klidné spaní a ukládání, metoda bez vyrvavani, jen je to nadyl.
Přes léto by mohl ten odstav vyjit, to se jí zlepsi ekzém, i loni v létě lépe spala. To byla skoro čistá
@shadowbabe píše:
Máte babičky / babičku? Domluvit se na jeden večer, že bude s malou a zajdete třeba do kina… aspoň na chvilku být spolu sami, jenom vy dva s manželem. Píšeš o AE, je možné, že jí nepomáhá co aktuálně používáš, když jí pořád svědí tělo? ☺️ Ten odstav, chápu není lehký, ale pomohl by všem myslím. Spánek by mohl určitě vyřešit. Ani jedno dítě mi pořádně nespalo, až po odstavu. První sem musela odstavit v 1,5 roce, druhé postupně odstaveno v 2 letech.
Babičku máme, na večer do kina je to zatím nereálné právě kvůli kojení. Ono i v noci když jsem dala dceru manželovi do ruky, že musím akutně na záchod, tak rvala celou dobu, než jsem se vrátila.. možná tak odpoledne bychom mohli…používáme už rok to samé, to jediné zabírá. Do toho dlouho byla na fenistilu, teď na Aerisu a občas dám i Dithiaden. Ani ten nepomáhá a po něm by prej měla víc spát, že tlumí CNS. Oni je teď lezou každou chvíli zuby, samozřejmě po 1
a to když leze, tak 3 noci se budí po 15-20 minutách, to nevím, jak bych ji pak konejsila bez prsa. Má jich zatím 8. Koupila jsem si knížku Klidné spaní a ukládání, metoda bez vyrvavani, jen je to nadyl.
Přes léto by mohl ten odstav vyjit, to se jí zlepsi ekzém, i loni v létě lépe spala. To byla skoro čistá
@Černá Madonna píše:
A toto všechno ti stačí k životu?
Pochvala od chlapa, že má doma dokonalou služku?
To si sama sebe navážíš? A ještě máš z toho dobrý pocit, že páníček je spokojený?
Nechápu, jak může žena v dnešní době dělat ze sebe takovou, promiňte, prosím, dá se říci onuci.
Pro dítě, každá normální a milující máma udělá vše, co je v jejich silách, to je jasný. Většinou to tak, každá má.
Ale, kvůli nějakému chlapovi, se nechat ponižovat, nebo dokonce i psychicky a fyzicky týrat? Tak to nikdy nepochopím.
Omlouvám se těm, kteří mají na věc jiný náhled než já.
Přesto všem přeji vše jen to dobré a krásnou dobrou noc.
Ja zas nechapu, ze v dnesni dobe tohle nekdo nedokaze pochopit. Vsude dokumenty o traumatech, ktere na nas predchozi generace napachaly, vsude osveta o alkoholismu v rodinach, domacim nasili. To si opravdu nedokazes dosadit nejakou promennou, kterou si mohla teoreticky zakladatelka projit a ktera ji mohla shodit sebevedomi? Asi mala fantazie nebo uzky svetoobzor.
@Aneta.Berg určitě ne. Já jsem hodně empatická. Ale asi si mě špatně pochopila, co jsem tím chtěla říct.
Nemám pocit, že by zakladatelka psala něco o nějakém traumatu z jejího života nebo konkrétně dětství. To bych samozřejmě reagovala úplně jinak.
Psala jsem jen o tom, že si některá žena nechá líbit v manželství či partnerství věci, které si nemusí nechat líbit.
Asi tak jsem to myslela.
Rozhodně jsem to nemyslela ve zlém, jen, že je to každého volba.
Každý je svobodný a má právo nato, jak chce a bude žít.
Tak dobrou a klidnou noc přeji. ![]()
Ne, myji ve dřezu.