Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, není Tvůj manžel náhodnou řasnatec? Oni totiž řasnatci svoje partnerky velice rády posílají na potrat, je to pro ně něco jako koníček. Dokazují si tím svoji moc nad ženou.
Ahoj zakladatelko, prosím, jak dopadla Tvá životní zkouška? Malé jsi si nechala, či ne?
Ať už to dopadlo jakkoliv, jaký je nyní Vás vztah?
S manželem jsme plánovali druhé. Nedělali ho úplně cíleně, ale prostě to bylo na přírodě. Koupili a předělali jsme barák. Očividně šťastní, že?
Pak ale přišlo pár dost hnusných hádek.
Silnou krizi již máme za sebou cca 2 roky zpět.
Otěhotněla jsem. Reakce jako Tvá. Momentálně by to dal pryč.
Ale proč? Vždyť jsme ho chtěli! Plánovali! Nevím, zda pár hádek a krize ve vztahu je důvod, dát to pryč.
Bojím se, že se tím nás vztah rozpadne úplně. Že to sice ano menu nikdy neodpustím.
Proto prosím, pomohlo by mi, znát tvůj konec tohoto příběhu.
Naši měli mě a když mi bylo už 12, máma neplánovaně otěhotněla. Táta už zvyklý na pohodlíčko, už trochu v letech, mámu nutil taky. Máma ale řekla jediné: „Bobane (tak mu říká), tohle snad nemyslíš vážně. S tím rozhodně nepočítej.“ Konec, tečka. Narodil se bráška a nyní jsou všichni rádi, že je na světě, já se pak odstěhovala a oni aspoň nebyli sami, navíc s bráchou je velká sranda, dokáže odlehčit i vážnou situaci.
Nikdy bych „to“ nedala pryč. Spíš bych dala pryč muže, který by mě chtěl nutit.
Ahoj, ted prozivam to same. Mame 4 lete dite a ja zjistla, ze jsem tehotna. Rekla jsem to muzi a chce abych sla ns potrat. Jsem z toho psychicky uplne v pr.eli. Jenom brecim, nedokazu to. On semno nemluvi. Nejradsi bych ho nakopla, aby se probral.
@Anonymní píše:
Ahoj, ted prozivam to same. Mame 4 lete dite a ja zjistla, ze jsem tehotna. Rekla jsem to muzi a chce abych sla ns potrat. Jsem z toho psychicky uplne v pr.eli. Jenom brecim, nedokazu to. On semno nemluvi. Nejradsi bych ho nakopla, aby se probral.
Tak mu řekni že u toho byl taky.Je to zodpovědnost vás obou. Nakopala bych je všechny nejradši taky. Souložit ano, přijmout zodpovědnost ne.
Je mi líto že se trápíš. Jestli na ten potrat opravdu nechceš, nenech se tlačit. ![]()
@Anonymní píše:
tak ho nakopej.. tohle je Tvoje volba.. nikdo z nás neví, proč reaguje takhle.. nechtěl další dítě či byly jiné problémy, proč odmítá?
Ke 4 letému dítěti je druhé ideální, proč mít jedináčka. Na potrat bych nešla, pokud nehrozí nějaké zdravotní komplikace, proč taky.
Chce mit svuj klid a nekomplikovat si zivot. Jsem uplne bezradna, mam strasny strach a pripadam si sama.
@Anonymní píše:
Chce mit svuj klid a nekomplikovat si zivot. Jsem uplne bezradna, mam strasny strach a pripadam si sama.
vy jste nikdy nemluvili před tím o počtu dětí? nebo proč jste se nechránili, když on druhé takhle odmítá? a ty to dítě chceš? jestli ano, tak bych si ho nechala. ty s tím pak budeš muset žít.
@Verun83 píše:
vy jste nikdy nemluvili před tím o počtu dětí? nebo proč jste se nechránili, když on druhé takhle odmítá? a ty to dítě chceš? jestli ano, tak bych si ho nechala. ty s tím pak budeš muset žít.
Dobre vi ze nechci aby dcers byla jedinacek. Jednou by to prislo. Pozor si davs on, nechtel aby brala ha.
@Anonymní píše:
Dobre vi ze nechci aby dcers byla jedinacek. Jednou by to prislo. Pozor si davs on, nechtel aby brala ha.
Takže je to svobodné rozhodnutí z jeho strany. Věděl, ze tato ochrana je vlastně jen o štěstí. Na potrat bych nesla, neodpustila bych si to. Ať si zvyká, času na to ma dost
@Anonymní píše:
Tak nechtel abys brala HA a teď tě nutí jít na potrat??? To si měl dávat víc pozor
pokud další dítě uzivite a nechceš mít doma jedináčka, tak nikam nechod (navíc by ti to víc ublizilo, možná víc než rozchod)
Já bych na potrat nešla, ani kdyby manžel vyváděl sebe víc.