Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Drž semám za sebou hodně zlého i dobrého…ale na co jsem pyšná a neměnila bych, jsou děti
tobě přeju to samé
Ja si to myslim taky. Chlapi jsou a budou. Ale deti jsou dar, jsem tsky na dceru pysna.
Jinak msme kde zit, vsechnu vybavu mam po dceri. Penize nejsou problem.
@Melpel dekuju, fotky bych mu nejradsi ukazala. Chce abych si vzala tu potratovou pilulku a bude vyreseno. On to nebere jako dite a s nim to nems nic spolecneho ![]()
@Anonymní píše:
@Melpel dekuju, fotky bych mu nejradsi ukazala. Chce abych si vzala tu potratovou pilulku a bude vyreseno. On to nebere jako dite a s nim to nems nic spolecneho
ach jo on u toho asi nebyl že jo a otěhotnělas jako panenka Marie ![]()
@Anonymní píše:
@Melpel dekuju, fotky bych mu nejradsi ukazala. Chce abych si vzala tu potratovou pilulku a bude vyreseno. On to nebere jako dite a s nim to nems nic spolecneho
Potratovou pilulku? Tu si můžeš vzít max. 72h po styku, to ještě ani nevíš jestli jsi těhotná. Tak v jakem tt jsi teda?
@sladke-mameni to si pleteš s postinorem..potratová pilulka je do 12.týdne těhotenství https://www.babyonline.cz/…tova-pilulka
Brumdinka: pilulka na vyvolání potratu, to je u nás legální? ![]()
@jankajj a proč by nebylo? je to farmakologické ukončení těhotenství…pak už je jen klasickej vejškrab..
Brumdinka: aha, farmakologické ukončení těhotenství. Tak to ale není tak jednoduché, to není žádné vem si pilulku, ale objednej se na ukončení těhotenství, obě varianty jdou přeci realizovat jen v nemocnici. A je dost pravděpodobné, že nakonec by musela i na kyretáž/výškrab.
Kopla bych ho do zadele.
Bych mu řekla, že je to jeho vina…že rozhodně nepůjdeš na zdraví ohrožující zákrok a nebo nebudeš polykat nějakej sajrajt, co zabije vaše dítě. Měl by se stydět, pokud on byl ten, který rozhodoval a spolehlivosti přerušovanéh styku, tak ať houpe kočárek.
Já tedy nevím, ale fakt asi žiju na Marsu…za komunistů se tak plošně žádná HA nepsala…potraty byly přes komisní souhlas a tak se narodila dost velká část naší generace a myslím, že je dobře, že tu jsme ![]()
Obrátila bych celou situaci proti němu, v tomto bych byla pěkna ostrá ![]()
Dítě je dar, především pokud vás netíží bydlení a existence. Považuju děti za zákonité přírodní vyústění vztahu.
@jankajj no jistě že to není jednoduché, furt je to těžkej zásah do těla a o psychice ani nemluvim..
@alisekR píše:
Bych mu řekla, že je to jeho vina…že rozhodně nepůjdeš na zdraví ohrožující zákrok a nebo nebudeš polykat nějakej sajrajt, co zabije vaše dítě. Měl by se stydět, pokud on byl ten, který rozhodoval a spolehlivosti přerušovanéh styku, tak ať houpe kočárek.
Já tedy nevím, ale fakt asi žiju na Marsu…za komunistů se tak plošně žádná HA nepsala…potraty byly přes komisní souhlas a tak se narodila dost velká část naší generace a myslím, že je dobře, že tu jsme
Obrátila bych celou situaci proti němu, v tomto bych byla pěkna ostrá
Dítě je dar, především pokud vás netíží bydlení a existence. Považuju děti za zákonité přírodní vyústění vztahu.
přesně, obrátit to na něj, pořádně mu dát za uši, na to by do konce života nezapomněl. bože ženský, přestaňte se těm chlapům tak podřizovat. važte si sebe!
Když jsem otěhotněla podruhé, můj muž dítě taky nechtěl, vůbec se mnou nekomunikoval (taky jsem nebrala HA a on to dal v alkoholovém opojení do mě). Šla jsem na gyndu, brečela už ve dveřích, že manžel to nechce. Když se doktor podíval tak řekl, že mu to stejně příjde jako neprosperující těhotenství, že stejně asi potratím…čekala jsem týden..nic se nedělo, opět kontrola na gyndě, opět mi bylo řečeno to samé, že určitě začnu krvácet, že to odejde samo. Takhle šly týdny dál a nakonec jsem opravdu sama v 11tt potratila (nikdy nebyla srdeční akce, jen plodový váček). Za ty týdny, kdy jsem čekala na ten potrat a trápila se, mi manžel začal klást otázky, zda je možnost, že by se doktor spletl, že mu je vlastně strašně líto, že by to nevyšlo…(nevím, jestli kecal). V každém případě jsem 4 měsíce po potratu opět přišla do jiného stavu, jeden večer to do mě vědomě nastřílel. Po oznámení pozitivního testu mě objal a slovo “potrat” nepadlo ani jednou.Dnes máme dvouletého klučičí, který je jako by mu z oka vypadl a bezmezně se milují.
@Anonymní píše:
Ach jo, to je mi moc líto.
Nevím, v kolikátém týdnu jsi. National Geographic vytvořilo moc zajímavý dokument o prenatálním vývoji lidského jedince.
https://www.ehd.org/…ustrated.php?…
Mohla bys z toho načerpat informace pro vyvrácení toho jeho „není to dítě“. Je to video, které nevytvořila pro-life organizace, takže tu nelze argumentovat, že by ve videu řekli cokoli, aby odradili ženu od potratu. Jsou to fakta, dokument získal řadu ocenění a je doporučován jako učební materiál pro studenty medicíny.
Mimochodem - potratová pilulka není bez rizik. Zajímavé, že když tvůj manžel nechce, abys brala HA, potratová pilulka (tj. obří koktejl hormonů) mu nevadí. ![]()
@Jahudka82 jsem na uplnym zacatku. Jsem s dcerou jeste doma, delam Vs. O dceru se stara velmi pekne, maji se radi. Ikdxz si mysli, ze ho bude poslouchat na slovo a kdyz neposloucha je hned na nervy. Jeho rodice nic. Dedecek mslou vidi tak jednou za 3 mesice a kdyz se dozvedel ze ji cekame, tak z toho bxl spatny. Je mu 70. Tchyne vidi dceru jednou za mesic s nama. Nikdy ji nehlidala. To moje rodice, jsou ti co se zajimaji a dceru strasne moc miluji. Js mam brachu o 5 let mladsiho a je strasne rada ze ho mam. Moc si spolu rozumime i ted v dospelosti, jsko stryc je bajecny. Kdyz bxl maly, starala jsem se o neho a bylo to moc fajn. Dcera sams mi nekolikrat rikala, ze chce bratricka nebo sestricku.