Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Těžko radit. Ležet a brečet je taky řešení, pokud to alespoň trochu ulevi. Člověk si tím žalem musí projít a dostat ho ze sebe ven. Alespoň mě vždycky pláč trochu ulevil v těch nejtěžších chvílích. A pak taky sdílet svůj smutek s někým blízkým. Nemůžeš někam odejít než se vystěhuje, abys ho už nepotkavala?
@Anonymní píše:
Manžel mi v pátek oznámil, že se se mnou rozvádí. Odjel pravděpodobně k nějaké jiné ženě. Včera večer údajně ke kamarádovi a dnes od něj zase za ní. Není to žádný dlouhý vztah, cca od úterý. Padlo spoustu zlých slov z obou stran. Stěhovat se, ale bude až 1.5. údajně. Nemá kam. Není to poprvé, vždy se dříve nebo později vrátil (v rozmezí 2 až 21 dní). Snažila jsem se s ním mluvit, neslyší, nevidí. Manželství nemáme v žádném případě ideální, ale v obdobích klidu je nám dobře. Uvědomuji si jak to zni absurdně. Potřebuju poradit jak přežít, jak tu bolest vydržet. Nepomáhá nic. Upnout se na dítě, něco dělat, nic. Ležím, brečím. Napsala jsem mu zprávu, bez reakce. Akorát se víc a víc ponižuji. Nevím co dělat, nejhorší je, že zase uprostřed noci od ni přijede… kdyby už tam aspoň na vždy zůstal… Co mám dělat? Co je správný postup? Vystěhovat ho nemůžu. Máme společně byt na hypotéku.
Asi by ses měla domluvit, jak budete řešit tu hypotéku a alimenty.
S citovými věcmi ti nepomůžu, pokud ti toto pravidelně provádí a ty ho stále chceš zpět, asi ti nějaké běžné rady nepomůžou.
Asi ho nemiluješ, ale jsi na něm závislá. Toho se asi zbavit rychle nepůjde.
Od úterý?
sorry, ale je to opravdu absurdní. A zpátky ho chceš proč, když ti tohle dělá pořád dokola? Odstěhovala bych se, aspoň na čas, dokud se trochu nesrovnáš a komunikovala s ním už výhradně přes právníka. Tohle je o ničem, normální fraška.
@Sany80s píše:
Asi by ses měla domluvit, jak budete řešit tu hypotéku a alimenty.
S citovými věcmi ti nepomůžu, pokud ti toto pravidelně provádí a ty ho stále chceš zpět, asi ti nějaké běžné rady nepomůžou.
Asi ho nemiluješ, ale jsi na něm závislá. Toho se asi zbavit rychle nepůjde.
Ano, jsem závislá, nějakým šíleným způsobem. Sama tomu nerozumím. Odstehovat se nemám kam. Ani chatu nebo něco nemáme. Bojím se, že nikam neodejde a nevím jak přežiju těch 14 dní.
@Leucanthemum píše:
Ano, jsem závislá, nějakým šíleným způsobem. Sama tomu nerozumím. Odstehovat se nemám kam. Ani chatu nebo něco nemáme. Bojím se, že nikam neodejde a nevím jak přežiju těch 14 dní.
Co rodiče?
Kolik vám je a jak staré je vaše dítě? A jak dlouho jste spolu? A o té ženě víš něco?
Nemám se kam odstěhovat. Ano, od úterý. Možná ani to ne. Je to tak vždycky. Hned každou miluje, pak vystřízlivý, slibuje a prosí. Teď byl tři roky relativní klid. Od ledna blbne. Na střídačku
@Petra Z píše:
Počkej…jako tu ženskou zná od úterý???
tak to bude vážná známost. ![]()
@Burj Chalifa no to teda…už jen to, že má v nouzovém stavu novou ženskou…kde asi tak coural??
Zakladatelko…vzpamatuj se…chce rozvod?? Fajn, co s takovým.
Nemám se kam odstěhovat. Ano, od úterý. Možná ani to ne. Je to tak vždycky. Hned každou miluje, pak vystřízlivý, slibuje a prosí. Teď byl tři roky relativní klid. Od ledna blbne. Na střídačku. Vidím jak to je absurdní. On ne.
Jsme spolu 15 let.
@Leucanthemum jakých 14 dni??
Vždyť píšeš, že se v noci vrátí…
Hele, stojí ti on za to??
@Petra Z píše:
@Burj Chalifa no to teda…už jen to, že má v nouzovém stavu novou ženskou…kde asi tak coural??
Zakladatelko…vzpamatuj se…chce rozvod?? Fajn, co s takovým.
Nevím, kde coural, někde na netu ji našel. Jako vždycky. A prej na nouzový stav každý se… a nazdar
@Petra Z píše:
@Leucanthemum jakých 14 dni??
Vždyť píšeš, že se v noci vrátí…
Hele, stojí ti on za to??
14 dní než se odstěhuje. Údajně. Naposledy se stěhoval k 1.3., to mu nevyšlo. Je to celý šílený
Manžel mi v pátek oznámil, že se se mnou rozvádí. Odjel pravděpodobně k nějaké jiné ženě. Včera večer údajně ke kamarádovi a dnes od něj zase za ní. Není to žádný dlouhý vztah, cca od úterý. Padlo spoustu zlých slov z obou stran. Stěhovat se, ale bude až 1.5. údajně. Nemá kam. Není to poprvé, vždy se dříve nebo později vrátil (v rozmezí 2 až 21 dní). Snažila jsem se s ním mluvit, neslyší, nevidí. Manželství nemáme v žádném případě ideální, ale v obdobích klidu je nám dobře. Uvědomuji si jak to zni absurdně. Potřebuju poradit jak přežít, jak tu bolest vydržet. Nepomáhá nic. Upnout se na dítě, něco dělat, nic. Ležím, brečím. Napsala jsem mu zprávu, bez reakce. Akorát se víc a víc ponižuji. Nevím co dělat, nejhorší je, že zase uprostřed noci od ni přijede… kdyby už tam aspoň na vždy zůstal… Co mám dělat? Co je správný postup? Vystěhovat ho nemůžu. Máme společně byt na hypotéku.