Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1079
26.5.20 17:12
@Anonymní píše:
Pokud to bude polehcujici okolnost, tak to neresime 14 let, ale mozna tak pet :mrgreen:Ja to na ni stejne budu muset prepsat i kdyz si koupi byt, mame 3 deti, z toho 2 ma ona z prvniho manzelstvi. Jejich otec nefunguje a pro kluky jsem tata ja, kdyz se zitra zabijem s manzelkou v aute, tak klukum zbyde po ni hypo na kterou nebudou mít (jeste studuji) a budou z nich bezdomovci.

To nemusis resit prepisem nemovitosti na ni. Pravoplatny dedic je tvoje dite, muzes zavet rozsirit i o jeji deti. Pripadne muzete zkusit vyresit, jestli bys je nemohl osvojit, pokud o ne biootec nestoji.

Příspěvek upraven 26.05.20 v 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.20 17:17
@Keyllah píše:
Myslíš? tak já ti dám schválně jeden hypotetický příklad, ju?
K narozeninám před 15 lety dostala manželka zakladatele od svých rodičů dárek 5.000kč (tedy mimo sjm). Koupila za to řekněme myčku, která je nyní vestavěná a nejde jen tak odmontovat, prostě by tam zůstala. Kolik myslíš, že by jako vyrovnání v případě rozvodu dostala?
a) 5000
b) nebo by se nechala opotřebovaná myčka k dnešnímu dni ohodnotit a dostala by tuto cenu? a jaká myslíš, že by to byla cena?
c) nějaká úplně jiná cifraA kdyby chlap u rozvodu prohlásil, že to není pravda, že ta myčka se kupovala ze sjm, co myslíš, že by se stalo? Víš, ty seš moc hodnej a vidíš to strašně jednoduše, ale v případě rozvodu, kdy dojde na lámání chleba, jak na vše nemáš papír, je vymalováno…

A tu myčku opotreboval kdo? :lol: Vy tu někteří píšete o zhodnocování jeho domu jak kdyby ona z toho neměla žádné výhody. Vždyť tam 15 let bydlela, za tu dobu už mohla mít přes půl hypotéky na vlastní bydlení splacenou, kdyby chtěla mít vlastní investice. Vážně by do toho někdo normální šel se takhle obětovat 15 let, že by jen sypala a sypala a nic z toho? A najednou už přepsání půlky baráku nestačí? :think:

• Citovat
  • Upravit
41603
26.5.20 17:20
@Silverine247 píše:
A tu myčku opotreboval kdo? :lol: Vy tu někteří píšete o zhodnocování jeho domu jak kdyby ona z toho neměla žádné výhody. Vždyť tam 15 let bydlela, za tu dobu už mohla mít přes půl hypotéky na vlastní bydlení splacenou, kdyby chtěla mít vlastní investice. Vážně by do toho někdo normální šel se takhle obětovat 15 let, že by jen sypala a sypala a nic z toho? A najednou už přepsání půlky baráku nestačí? :think:

Bavíme se o tom, že by jí mělo být vyplaceno to, co za těch 15 let investovala. Tak jsem se jen dovolila zeptat, jak by se to tedy počítalo. Podle tebe evidentně nijak, vždyť tam přece bydlela! :mrgreen: neměla by mu nakonec něco doplatit? :think:
No ona do toho šla, protože ji slibil, že to přepíše. A po 14 letech stále nic, ale to přece zakladatel psal, že? a kde je psáno, že přepsání nestačí? zakladatel o tom ani slovo nenapsal, a hlavně, přepsáno to není, takže? to si domýšlíš, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
26.5.20 17:21
@Nimie píše:
Jakože když to děláš ty jí, tak je to ok, ale když ona tobě tak najednou špatný? :mrgreen: ehm… byť nemám v tomhle tak úplně vyhraněný názor, protože si primárně nemyslím že by to mělo univerzální řešení, tak bych tipla že jí to konečně přestalo bavit, jak do tebe furt hučela a ty nic, nestála ti za to, tak se rozhodla se pojistit nějak jinak. Možná ani ne kvůli odchodu, ale čistě protože je jí jasný že s důchodovou situací v naší zemi to není úplně slavné a když bys jí nedejbože vyměnil nebo se ti něco stalo, tak ona nemá kde bydlet ani úspory ani nic jiného.Ale jinak těžko říct, my do hlavy tvojí ženě nevidíme. Spíš mě překvapuje že tě překvapuje že to nakonec vygradovalo i když víš že to řešíte přinejmenším od svatby :nevim:

Mluvis mi z duse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 17:26
@Keyllah píše:
Bavíme se o tom, že by jí mělo být vyplaceno to, co za těch 15 let investovala. Tak jsem se jen dovolila zeptat, jak by se to tedy počítalo. Podle tebe evidentně nijak, vždyť tam přece bydlela! :mrgreen: neměla by mu nakonec něco doplatit? :think:
No ona do toho šla, protože ji slibil, že to přepíše. A po 14 letech stále nic, ale to přece zakladatel psal, že? a kde je psáno, že přepsání nestačí? zakladatel o tom ani slovo nenapsal, a hlavně, přepsáno to není, takže? to si domýšlíš, že? ;)

V uvodnim prispevku je, ze ona rikala, ze uz by chtela neco sveho. Asi uz se fakt nechtela spolehat na to, ze to tentokrat dotahne.

Navic ted, kdyz zakladatel rekl, ze maji 3 deti, z toho dve jen jeji, tak mi dava o to vic smysl, ze chce dalsi nemovitost, protoze jeji deti tak nemusej zdedit vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.20 17:31
@Keyllah píše:
No ona do toho šla, protože ji slibil, že to přepíše. A po 14 letech stále nic, ale to přece zakladatel psal, že? a kde je psáno, že přepsání nestačí? zakladatel o tom ani slovo nenapsal, a hlavně, přepsáno to není, takže? to si domýšlíš, že? ;)

No s tím přepsáním už prý nechce, chce ten byt teď už, nebo tak jsem to aspoň pochopila od prvního příspěvku. Špatně čtu? :think:
S tou myčkou… zas nepřeháněj, že bych snad chtěla aby doplatila ona jemu :lol: Chtěla jsem poukázat na absurditu toho všeho. Podle všeho se paní neměla nějak blbě, že by snad 15 let trpěla se skřípěním zubů to „zhodnocování jeho majetku“.

• Citovat
  • Upravit
41603
26.5.20 17:33
@marzanna píše:
V uvodnim prispevku je, ze ona rikala, ze uz by chtela neco sveho. Asi uz se fakt nechtela spolehat na to, ze to tentokrat dotahne.Navic ted, kdyz zakladatel rekl, ze maji 3 deti, z toho dve jen jeji, tak mi dava o to vic smysl, ze chce dalsi nemovitost, protoze jeji deti tak nemusej zdedit vubec nic.

přesně, má tři děti a kdyby se s ní něco stalo, tak ty dvě nemají nic a nic po ní nedostanou. Protože ona sama nic nemá. Což je se třemi dětmi a v určitém věku dost smutná statistika a jednoho to dost znervózní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
26.5.20 17:36
@Anonymní píše:
Ja to na ni stejne budu muset prepsat i kdyz si koupi byt, mame 3 deti, z toho 2 ma ona z prvniho manzelstvi. Jejich otec nefunguje a pro kluky jsem tata ja, kdyz se zitra zabijem s manzelkou v aute, tak klukum zbyde po ni hypo na kterou nebudou mít (jeste studuji) a budou z nich bezdomovci.

Jako to se divíš, že začala hrotit vlastní majetek, když jí dorůstají dvě děcka, o kterých ví, že nemají na nic od tebe nárok?

Tvoje resp. společné dostane dům, že jo. To je naprosto v pořádku.
Ale přece se nemůžeš divit, že ona chce něco svého pro ty dva.

Pokud bude byt její, tak jejím 2 klukům po ní zbude polovina vlastnictví bytu, tobě a společnému druhá polovina.
Na hypo sice nebudou mít, ale byt se buď prodá anebo bys to třeba doplatil z respektu k ní a že jsou nevlastní sourozenci vašeho společného a jsi pro ně táta?

Mimochodem, banka s největší pravděpodobností bude trvat na uzavření životního pojištění a vinkulovat to na umoření hypotéky. Takže ten byt by zůstal i tak.

Tvl, já ty místní ženský začínám chápat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 17:37
@Silverine247 píše:
No s tím přepsáním už prý nechce, chce ten byt teď už, nebo tak jsem to aspoň pochopila od prvního příspěvku. Špatně čtu? :think:
S tou myčkou… zas nepřeháněj, že bych snad chtěla aby doplatila ona jemu :lol: Chtěla jsem poukázat na absurditu toho všeho. Podle všeho se paní neměla nějak blbě, že by snad 15 let trpěla se skřípěním zubů to „zhodnocování jeho majetku“.

přesně, takže ne že přepsání nestačí (tedy to přepsání je jí málo), ji stačí ten byt. Není to o tom, že chce půlku přepsat a ještě ten byt. Tomu přepsání někdy v budoucnu asi přestala po 14 letech věřit. Se ani nedivím.
Já nepřeháním, přečti si na co jsem reagovala -) prý o nic nepřijde a bylo by jí vyplaceno, co za těch 14 let investovala. Tak jsem se ptala jak? protože v reálu je to scifi. Nevím jestli se měla blbě, ale nemít po 14 letech nic, taky není zrovna skvělá bilance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.20 17:38
@Keyllah píše:
přesně, má tři děti a kdyby se s ní něco stalo, tak ty dvě nemají nic a nic po ní nedostanou. Protože ona sama nic nemá. Což je se třemi dětmi a v určitém věku dost smutná statistika a jednoho to dost znervózní…

Hele já tohle chápu, jen mi to nestymuje s tím, že si to neuvědomila dřív než za 15 let. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.20 17:38

Tak ruku na srdce, kdyby se s ni neco stalo, tak ty 2 deti porad nemaji nic. V nejlepsim prodaji byt, doplati hypo a jsou na nule, ale to v idealnim pripade. Pravdepodobne by mely jen dluhy. Jo, po splaceni hypo by to byla uz jina, ale to detem bude 50

• Citovat
  • Upravit
1079
26.5.20 17:43
@Anonymní píše:
Tak ruku na srdce, kdyby se s ni neco stalo, tak ty 2 deti porad nemaji nic. V nejlepsim prodaji byt, doplati hypo a jsou na nule, ale to v idealnim pripade. Pravdepodobne by mely jen dluhy. Jo, po splaceni hypo by to byla uz jina, ale to detem bude píše: Více

Tohle ted myslis vazne? Jako uplne vazne??? To si delas pr.del!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.20 17:43
@Keyllah píše:
přesně, takže ne že přepsání nestačí (tedy to přepsání je jí málo), ji stačí ten byt. Není to o tom, že chce půlku přepsat a ještě ten byt. Tomu přepsání někdy v budoucnu asi přestala po 14 letech věřit. Se ani nedivím.
Já nepřeháním, přečti si na co jsem reagovala -) prý o nic nepřijde a bylo by jí vyplaceno, co za těch 14 let investovala. Tak jsem se ptala jak? protože v reálu je to scifi. Nevím jestli se měla blbě, ale nemít po 14 letech nic, taky není zrovna skvělá bilance…

Tak o tom jsem zase nepsala nic já, že chce půl baráku a ještě ten byt. Mě přijde logické, že pokud už se manžel rozhoupal, že si nechám napsat tu půlku baráku, když už jsem teda tak investovala. Chtít najednou místo toho byt, na který manžel nebude mít žádný nárok, mi přijde fakt podivné. Zakladatel na mě nepůsobí jako někdo, co by jí vykopnul s igelitkou, kdyby na to přišlo.

• Citovat
  • Upravit
41603
26.5.20 17:44
@Silverine247 píše:
Hele já tohle chápu, jen mi to nestymuje s tím, že si to neuvědomila dřív než za 15 let. :nevim:

jak si to neuvědomila dřív?? vždyť zakladatel psal, že jí to slíbil před těma 15 rokama! a pořád sliboval a pořád nic. Jako jak to měla vyřešit? donutit ho s pistolí u hlavy to podepsat? prostě mu uvěřila, pořídila si třetí dítě a pořád věřila. Zakladatel psal, že to intenzivně řeší posledních 5 let. Takže to vytahovala a trápilo jí to pořád. Víš co, tehdy mu věřila, zřejmě i několik dalších let a pak? s tím, že ti dotyčný slibuje a neplní, se taky nesmiřuje jen tak. A rozejít se kvůli tomu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
26.5.20 17:45
@Anonymní píše:
Tak ruku na srdce, kdyby se s ni neco stalo, tak ty 2 deti porad nemaji nic. V nejlepsim prodaji byt, doplati hypo a jsou na nule, ale to v idealnim pripade. Pravdepodobne by mely jen dluhy. Jo, po splaceni hypo by to byla uz jina, ale to detem bude píše: Více

Ruku na srdce, buď tam bude životní pojistka a doplatí se to z ní, tedy dědicové budou vlastníci vyplaceného bytu.
Ze zákona dědí všechny děti a manžel, tedy po čtvrtinách, pokud se tedy nevzdáš v jejich prospěch, aby byli po třetinách, a nepomůžeš jim vyplatit své dítě. Například.

Při spoluúčasti na kupní ceně 750k jak jsi psal, a hypotéce jen na zbytek, tak pořád zbývá bohatě nad nulu.

Žádné dluhy, kličkuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria