Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1079
26.5.20 17:59
@Keyllah píše:
A stále se někdo diví, že dotyčná by ráda taky něco měla :roll:

Ja teď fakt nestačim zírat. 8o To je teda panečku z její strany fakt podpásovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.5.20 17:59

Takze nakonec dle dalsich slov zakladatele, na ma slova doslo. LOL

Pani zakladatelova bude mit krome vlastniho bytu i minim.pul domu, protoze zakladatel se stara o cizi decka jako o vlastni. Je to fakt hroznej hajzl, jen co je pravda! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.5.20 18:02
@Keyllah píše:
A stále se někdo diví, že dotyčná by ráda taky něco měla :roll:

Ne, tady se nikdo nedivi. Tady je kazdemu, kdo ma vsech 5 pohromade naprosto vse jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 18:03
@Chytrak píše:
Takze nakonec dle dalsich slov zakladatele, na ma slova doslo. LOLPani zakladatelova bude mit krome vlastniho bytu i minim.pul domu, protoze zakladatel se stara o cizi decka jako o vlastni. Je to fakt hroznej hajzl, jen co je pravda! :roll:

Ale prdlačky, zakladatel se vzdělá a pokud by ho znovu napadlo uvažovat o nějakých podpásovkách, tak si rovnou vlepí facku. A s tím bytem manželce pomůže. Tohle není žádná vych. caná svi. ně, to je normální máma, která nechce, aby dvě z jejích dětí neměly vůbec nic, zatímco třetí úplně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 18:06
@Chytrak píše:
Takze nakonec dle dalsich slov zakladatele, na ma slova doslo. LOLPani zakladatelova bude mit krome vlastniho bytu i minim.pul domu, protoze zakladatel se stara o cizi decka jako o vlastni. Je to fakt hroznej hajzl, jen co je pravda! :roll:

Diky za zastani, ale takhle to nemuzes brat. S klukama jsem si ji bral a nemuzu rozlisovat cizi/moje. To, ze se staram o „cizi“ deti neberu, ze by mi za to mel byt nekdo vdecny.

Znate nekoho, za koho hypoteku zaplatila pojistovna? O pojistovnach si nedelam totiz zadny iluze po zkusenostech.

• Citovat
  • Upravit
8288
26.5.20 18:06
@Honza 12 píše:
Ano. Za podmínky, že investicí do jejího bytu, se adekvátně smaže její investice do jeho baráku. Pak to vychází spravedlivě.

To už je na nich, jak si to domluví. Taky bych to tak viděla. Ale nikde žádný podraz prostě není. Hlavně, že ji tady na začátku osocujete, že musí mít milence a kdesi cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 18:08
@Chytrak píše:
Ne, tady se nikdo nedivi. Tady je kazdemu, kdo ma vsech 5 pohromade naprosto vse jasne.

tak to je fajn :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 18:11
@marzanna píše:
Ale prdlačky, zakladatel se vzdělá a pokud by ho znovu napadlo uvažovat o nějakých podpásovkách, tak si rovnou vlepí facku. A s tím bytem manželce pomůže. Tohle není žádná vych. caná svi. ně, to je normální máma, která nechce, aby dvě z jejích dětí neměly vůbec nic, zatímco třetí úplně všechno.

Ja jsem psal, ze ji s tim pomuzu a uz jsem v prvni fazi pomoh. A podpasovku neberu to, ze chce byt, ale ze ho chce stylem…ja chci byt a ty na nej nebudes mit narok. Ok, priznavam, ze do ted se asi mohla citit ona. Ale fakt jsem to zacal resit jeste driv nez se rozhoupala ke koupi. Aktivně byt resi 2 mesice. Ja jsem acal prepis resit v listopadu.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
26.5.20 18:11
@marzanna píše:
A uz mas jeji deti zahrnute v zaveti, nebo je to i po tech 15 letech vztahu zase jenom “ja bych se o ne preci postaral”?

Fair play :think:

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
26.5.20 18:15
@Anonymní píše:
Ja jsem psal, ze ji s tim pomuzu a uz jsem v prvni fazi pomoh. A podpasovku neberu to, ze chce byt, ale ze ho chce stylem…ja chci byt a ty na nej nebudes mit narok. Ok, priznavam, ze do ted se asi mohla citit ona. Ale fakt jsem to zacal resit jeste driv nez se rozhoupala ke koupi. Aktivně byt resi 2 mesice. Ja jsem acal prepis resit v listopadu.

A zkoušel jsi jí přesvědčit, že na tom opravdu aktivně pracuješ, ať vydrží ještě chvíli, když jí to doteď až tak moc nevadilo? Jinak je všechno v pořádku u vás doma, všechno klape?

• Citovat
  • Upravit
1079
26.5.20 18:15
@Anonymní píše:

A taky už jsi ho začal řešit před pěti lety a nedořešil.

Ty její děti v poslední vůli zahrnuté máš nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
26.5.20 18:19
@akavi píše:
No, pár vypořádání SJM, kdy muž měl dům, pak se oženil, s manželkou ho za společné peníze opravili a zvelebili a ona pak ve vypořádání po letech dostala několik málo tisíc, jsem už viděla. Takže chápu, že chce někdo mít jistotu, že bude mít něco svého „kdyby něco“. Otázka je, proč tohle řeší be fungujícím spokojeném manželství a zrovna teď.

Proc otazka. Resit to mohla driv, ale misto toho cekala a cekala a doufala. Uz ji to prestalo bavit a resi to ted. Sama. Ja bych v tom nic nehledala. Je v nevyhodny pozici, o tom zadna. A v ty pozici je 15 let. Nechce nic nemoralniho. Ja ji chapu. A je to fer.
Marzanna to ve svem poslednim prispevku vystihla zcela presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 18:20
@marzanna píše:
A taky už jsi ho začal řešit před pěti lety a nedořešil.Ty její děti v poslední vůli zahrnuté máš nebo ne?

Nemam zadnou posledni vuli, takze ne, nemam je tam. Stejne tak tam nemam, ze kdyz natahnu brka, tak aby manzelka utrela nos

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
26.5.20 18:23
@marzanna píše:
Nekde hluboko v diskuzi zakladatel psal, ze az posledni dobou ma vyssi prijem. Takze dava smysl, ze az ted resi hypoteku, kdyz vi, ze ma prostredky na to ji splacet. Na matersky nebo s absolventskym platem na ni asi nedosahla. Proto tlacila alespon na ten prepis, aby jejim detem nezustala hola rit, ale aspon neco z toho, do ceho ona investovala.

Ale vždyť jsou manželé, přece nezáleží jen na jejím platu? On vydělává taky, takže argument „se svým platem by na hypo nedosáhla“ mi dává smysl jen v případě, kdy řeší vlastní soběstačnost, samostatnost, tedy nepočítá s ním do budoucna… Právě kdyby tlačila na ten přepis, tak to chápu, tohle ne. :think:

• Citovat
  • Upravit
1079
26.5.20 18:24

Ve světle nově vyplynulých skutečností by mně osobně přišlo ideální to řešení, o kterém už jsem dříve mluvila jako o neideálním - pokud bys ty přepsal půlku domu na ni (nebo rovnou s nějakým věcným břemenem na její děti, byť to by bylo asi komplikovanější pořešit daňově) a pořídili jste k tomu ještě navrch byt, když si to můžete dovolit.

Ty brka nemusíš natáhnout jenom ty. Můžete se spolu třeba nedejbože zabít v autě a v takovém případě, kdy na ně v závěti není myšleno, je tvoje dítě jediný dědic a ty další dvě nemaj nárok vůbec na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí