Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nemam zadnou posledni vuli, takze ne, nemam je tam.Stejne tak tam nemam, ze kdyz natahnu brka, tak aby manzelka utrela nos
to tam mít nemusíš, to se stane ze zákona
ale to asi víš, že?
@lenkahav píše:
Proc otazka. Resit to mohla driv, ale misto toho cekala a cekala a doufala. Uz ji to prestalo bavit a resi to ted. Sama. Ja bych v tom nic nehledala. Je v nevyhodny pozici, o tom zadna. A v ty pozici je 15 let. Nechce nic nemoralniho. Ja ji chapu. A je to fer.
Marzanna to ve svem poslednim prispevku vystihla zcela presne.
Já ji taky chápu a nepovažuju její požadavek za nemorální. A taky jsem na sebe nechala po špatné zkušenosti napsat půlku domu (já s ním ovšem od začátku platím hypotéku a prakticky všechny moje peníze šly vždycky na jeho pseudospolečný účet).
@Keyllah píše:
to tam mít nemusíš, to se stane ze zákonaale to asi víš, že?
Tak zjisteny to nemam, ale ziju v tom, ze dedi deti a manzelka rovnym dilem
@Keyllah píše:
to tam mít nemusíš, to se stane ze zákonaale to asi víš, že?
Ale zase nepřeháněj a nepodsouvej mu věci.
V případě jeho úmrtí dědí jejich dítě a manželka stejnými díly (a to ještě ze zaniklého SJM). Takže něco by tam bylo.
Průšvih pro její děcka by byl, kdyby zemřeli spolu nebo ona dřív - jediný dědic společné dítě. Navíc jeho opatrovník by ani nesměl mít soucit s jeho polosourozenci.
V extrémní situaci, třeba po autonehodě, by rozhodlo, koho dřív přestali oživovat.
@Anonymní píše:
Jako zakladatel bych to uvedl na pravou miru. Manzelka platila „jen“ tu kuchyn asi 200tis, jinak vsechno platim ja. Od pojistek, pres telefony, benzin do 2 aut, kazdy rok dovoleny, kdyz nakupujeme spolecne, nova okna, interierove dvere, kdyz byla na matersky a kdyz nevydelava to, co ted, tak jsem ji i posilal penize, podlahy, nabytek, je fakt, ze ona rekonstrukcim dava myslenku. Ale to si nechci stezovat, vydelavam vic, tak platim a fakt me nikdy nenapadlo se kasat, ze platim vsechno ja nebo neco delit. Ale uznavam, na papire je barak muj, tak jsem v jine pozici. Tech 800 (bylo to teda 750tis) taky neberu, ze byly moje. Proste jsme manzele, chce byt, ja s tim souhlasim, tak ji preposlu nase penize, ktery byly na jejim uctu.
A proc ji ten dum neprepises? Ja to proste nechapu. Pusobi to na me cele tak, ze jsi ji ho dat nechtel nikdy. A ted se ti ulevilo, ze uz o to nestoji. Ten napad s prepisem mel vzejit od tebe. A ne, ze si o to rekne ona a jeste musi 15 let cekat a stejne nic. Se moc dobre asi necitila. Jak by ses citil ty v jeji situaci?
@Anonymní píše:
Tak zjisteny to nemam, ale ziju v tom, ze dedi deti a manzelka rovnym dilem
to jsem napsala blbě, promiň. Nic nedostanou ty dvě děti, manželka ano, ale méně než kdyby jste předtím vyřešili ten přepis. Myšleno tak, že by utřela v tom, co jsi ji slíbil. Navíc teda přibude problém, že část by byla toho nezletilého dítka a jakékoli právní jednání s nemovitosti by pro ni byla obtížná, muselo by se přes soud atd…
Nicméně pokud by zemřela ona, tak ty děti jsou zcela bezprizorní a nedědí nic, protože ona nic nemá.
Takže jsi se ujal matky samozivitelky s dvěma outěžky, dal jim domov a živil je. Teď tě chce o ten domov nejspíše připravit. A ty ještě máš strach, že by měly něco zdědit?
Já se bavím. Skoncíš na ulici kámo.
@zoidberg píše:
Takže jsi se ujal matky samozivitelky s dvěma outěžky, dal jim domov a živil je. Teď tě chce o ten domov nejspíše připravit. A ty ještě máš strach, že by měly něco zdědit?Já se bavím. Skoncíš na ulici kámo.
já bych se nebála, vždyť reálně nic neudělal ani nepřepsal, a vše je jeho
slovem ani slibem nezarmoutíš, vydržel to okecávat 14 let, tak jich ještě pár dalších v klidu zvládne ![]()
@lenkahav píše:
A proc ji ten dum neprepises? Ja to proste nechapu. Pusobi to na me cele tak, ze jsi ji ho dat nechtel nikdy. A ted se ti ulevilo, ze uz o to nestoji. Ten napad s prepisem mel vzejit od tebe. A ne, ze si o to rekne ona a jeste musi 15 let cekat a stejne nic. Se moc dobre asi necitila. Jak by ses citil ty v jeji situaci?
Proboha proč by to na ni přepisoval??? Je málo rozvodů po pár letech soužití??? Jenom sebevrah přepíše majetek na partnera. Pokud se ona s ním rozejde kvůli nepřepsání majetku, zjevně o nic nepřijde, nestála za zlámanou grešli. ![]()
Soucasna situace s jednim (tvym) domem:
Zakladatel zemre prvni - dedi jedno dite a manzelka. Po smrti manzelky tak spolecne dite zdedi 2/3 domu, dalsi dve deti po 1/6.
Manzelka zemre prvni - nededi nikdo, zakladatelka nic nema, zakladatel ma nadale cely dum. Zemre zakladatel, spolecny potomek zdedi vse.
________
Situace s jednim domem, jehoz polovinu prepises na manzelku:
Zakladatel zemre prvni - Spolecne dite 1/4, manzelka 3/4. Manzelka zemre, spolecne dite 1/2, dalsi deti po 1/4.
Manzelka zemre prvni - zakladatel bude mit 5/8 domu, kazde z deti pak Po 1/8. Po smrti zakladatele pak bude mit spolecne dite 3/4 domu a jejim detem zustane po 1/8.
_________
Situace, kdy si manzelka poridi byt a dum zustane zakladateluv:
Zakladatel zemre prvni - s bytem se nic nedeje, manzelka a dite dedi dum napul. Po smrti manzelky tak spolecne dite bude mit 2/3 domu, dalsi dve deti po 1/6. Dale kazde dite zdedi 1/3 jejiho bytu.
Manzelka zemre prvni - zakladatel bude mit cely dum, zakladatel i deti kazdy 1/4 bytu. Zemre zakladatel, spolecne dite zdedi dum a ctvrtinu bytu, takze bude mit cely dum a pulku bytu, jejim detem zustava kazdemu 1/4 bytu
_________
Situace, kdy prepises pul domu a byt koupite napul:
Zemre prvni zakladatel - Spolecne dite bude mit 1/4 bytu i domu a manzelka 3/4 obojiho. Zemre manzelka, spolecne dite bude mit 1/2 bytu i domu, dalsi deti kazde po 1/4.
Manzelka zemre prvni - zakladatel bude mit 5/8 domu I bytu, kazde z deti pak po 1/8. Po smrti zakladatele pak bude mit spolecne dite 3/4 domu I bytu a jejim detem zustane po 1/8 od obojiho.
Příspěvek upraven 28.05.20 v 11:24
@Keyllah píše:
no vidíš, já právník jsem, mám za sebou dost let praxe i soudy, ale stejně tě nepřesvědčím a budeš mít pocit, že to víš lépe. Takže je jednodušší se shodnout, že máš určitě pravdu a už se v tom nebabrat
A není obžalovaný v trestním právu a ne v civilu, kde by se taková věc řešila?
Tak a mas to smirenej. Akorat ses ztrapnil a Keyllah jsi pekne nahral. Vis prdlajs proste
![]()
Ted koukam, ze mi z toho vypadl ten zasadni odstavec, protoze zakladatelovi se nelibi, ze manzelka nechce byt spolecnej. Taaaakze…
Dum zakladateluv, byt spolecnej:
Zemre prvni zakladatel - manzelka zdedi 1/2 domu, dite zdedi 1/2 domu, manzelka bude mit 3/4 bytu a dite 1/4. Zemre manzelka - spolecnemu diteti pripadnou 2/3 domu a po 1/6 jejim detem. Spolecne dite bude mit 1/2 bytu, jeji deti po 1/4. To neni tak zly. Prusvih tehle varianty nastava, pokud zakladatel nezemre prvni, proootooozeeee:
Zemre prvni manzelka - dum zustane jeho, 5/8 bytu bude mit on, kazde dite po 1/8. Zemre zakladatel, spolecne dite bude mit cely dum a 3/4 bytu a kazde z jejich deti po 1/8 bytu.
@Keyllah píše:
A nechal by jsi dotyčnou, aby vše co měla a má do té nemovitosti investovala? S tím, že by to patřilo pořád tobě a jí nic? To by se třeba příčilo mě, prostě by mi to vůči tomu druhému nepřišlo fér
Tohle je hovadina. Dotyčná investuje. Ale pořád to bude součást SJM a případného vypořádání. O nic nepřijde. ![]()
@Honza 12 píše:
Tohle je hovadina. Dotyčná investuje. Ale pořád to bude součást SJM a případného vypořádání. O nic nepřijde.
když myslíš, k tomu už jsem ti svoje napsala, nemá cenu to řešit dál. V reálu to vypořádání sjm vypadá hodně jinak, než ty si myslíš…
@marzanna píše:řekla bych, že to dotyčná řeší hlavně kvůli těm dvěma dětem, protože jestli jejich bio otec stojí za zlámanou grešli a ona fakticky nic nemá, tak chápu, že z toho může mít strach a obavu.
Ted koukam, ze mi z toho vypadl ten zasadni odstavec, protoze zakladatelovi se nelibi, ze manzelka nechce byt spolecnej. Taaaakze…Dum zakladateluv, byt spolecnej:
Zemre prvni zakladatel - manzelka zdedi 1/2 domu, dite zdedi 1/2 domu, manzelka bude mit 3/4 bytu a dite 1/4. Zemre manzelka - spolecnemu diteti pripadnou 2/3 domu a po 1/6 jejim detem. Spolecne dite bude mit 1/2 bytu, jeji deti po 1/4. To neni tak zly. Prusvih tehle varianty nastava, pokud zakladatel nezemre prvni, proootooozeeee:
Zemre prvni manzelka - dum zustane jeho, 5/8 bytu bude mit on, kazde dite po 1/8. Zemre zakladatel, spolecne dite bude mit cely dum a 3/4 bytu a kazde z jejich deti po 1/8 bytu.