Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
26.5.20 18:24
@Anonymní píše:
Nemam zadnou posledni vuli, takze ne, nemam je tam.Stejne tak tam nemam, ze kdyz natahnu brka, tak aby manzelka utrela nos

to tam mít nemusíš, to se stane ze zákona :roll: ale to asi víš, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
26.5.20 18:28
@lenkahav píše:
Proc otazka. Resit to mohla driv, ale misto toho cekala a cekala a doufala. Uz ji to prestalo bavit a resi to ted. Sama. Ja bych v tom nic nehledala. Je v nevyhodny pozici, o tom zadna. A v ty pozici je 15 let. Nechce nic nemoralniho. Ja ji chapu. A je to fer.
Marzanna to ve svem poslednim prispevku vystihla zcela presne.

Já ji taky chápu a nepovažuju její požadavek za nemorální. A taky jsem na sebe nechala po špatné zkušenosti napsat půlku domu (já s ním ovšem od začátku platím hypotéku a prakticky všechny moje peníze šly vždycky na jeho pseudospolečný účet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.20 18:34
@Keyllah píše:
to tam mít nemusíš, to se stane ze zákona :roll: ale to asi víš, že?

Tak zjisteny to nemam, ale ziju v tom, ze dedi deti a manzelka rovnym dilem

• Citovat
  • Upravit
762
26.5.20 18:34
@Keyllah píše:
to tam mít nemusíš, to se stane ze zákona :roll: ale to asi víš, že?

Ale zase nepřeháněj a nepodsouvej mu věci.

V případě jeho úmrtí dědí jejich dítě a manželka stejnými díly (a to ještě ze zaniklého SJM). Takže něco by tam bylo.

Průšvih pro její děcka by byl, kdyby zemřeli spolu nebo ona dřív - jediný dědic společné dítě. Navíc jeho opatrovník by ani nesměl mít soucit s jeho polosourozenci.

V extrémní situaci, třeba po autonehodě, by rozhodlo, koho dřív přestali oživovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
26.5.20 18:39
@Anonymní píše:
Jako zakladatel bych to uvedl na pravou miru. Manzelka platila „jen“ tu kuchyn asi 200tis, jinak vsechno platim ja. Od pojistek, pres telefony, benzin do 2 aut, kazdy rok dovoleny, kdyz nakupujeme spolecne, nova okna, interierove dvere, kdyz byla na matersky a kdyz nevydelava to, co ted, tak jsem ji i posilal penize, podlahy, nabytek, je fakt, ze ona rekonstrukcim dava myslenku. Ale to si nechci stezovat, vydelavam vic, tak platim a fakt me nikdy nenapadlo se kasat, ze platim vsechno ja nebo neco delit. Ale uznavam, na papire je barak muj, tak jsem v jine pozici. Tech 800 (bylo to teda 750tis) taky neberu, ze byly moje. Proste jsme manzele, chce byt, ja s tim souhlasim, tak ji preposlu nase penize, ktery byly na jejim uctu.

A proc ji ten dum neprepises? Ja to proste nechapu. Pusobi to na me cele tak, ze jsi ji ho dat nechtel nikdy. A ted se ti ulevilo, ze uz o to nestoji. Ten napad s prepisem mel vzejit od tebe. A ne, ze si o to rekne ona a jeste musi 15 let cekat a stejne nic. Se moc dobre asi necitila. Jak by ses citil ty v jeji situaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 18:39
@Anonymní píše:
Tak zjisteny to nemam, ale ziju v tom, ze dedi deti a manzelka rovnym dilem

to jsem napsala blbě, promiň. Nic nedostanou ty dvě děti, manželka ano, ale méně než kdyby jste předtím vyřešili ten přepis. Myšleno tak, že by utřela v tom, co jsi ji slíbil. Navíc teda přibude problém, že část by byla toho nezletilého dítka a jakékoli právní jednání s nemovitosti by pro ni byla obtížná, muselo by se přes soud atd…
Nicméně pokud by zemřela ona, tak ty děti jsou zcela bezprizorní a nedědí nic, protože ona nic nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
26.5.20 18:42

Takže jsi se ujal matky samozivitelky s dvěma outěžky, dal jim domov a živil je. Teď tě chce o ten domov nejspíše připravit. A ty ještě máš strach, že by měly něco zdědit? :mrgreen: Já se bavím. Skoncíš na ulici kámo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 18:45
@zoidberg píše:
Takže jsi se ujal matky samozivitelky s dvěma outěžky, dal jim domov a živil je. Teď tě chce o ten domov nejspíše připravit. A ty ještě máš strach, že by měly něco zdědit? :mrgreen: Já se bavím. Skoncíš na ulici kámo.

já bych se nebála, vždyť reálně nic neudělal ani nepřepsal, a vše je jeho ;) slovem ani slibem nezarmoutíš, vydržel to okecávat 14 let, tak jich ještě pár dalších v klidu zvládne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
26.5.20 19:24
@lenkahav píše:
A proc ji ten dum neprepises? Ja to proste nechapu. Pusobi to na me cele tak, ze jsi ji ho dat nechtel nikdy. A ted se ti ulevilo, ze uz o to nestoji. Ten napad s prepisem mel vzejit od tebe. A ne, ze si o to rekne ona a jeste musi 15 let cekat a stejne nic. Se moc dobre asi necitila. Jak by ses citil ty v jeji situaci?

:zed: :zed: Proboha proč by to na ni přepisoval??? Je málo rozvodů po pár letech soužití??? Jenom sebevrah přepíše majetek na partnera. Pokud se ona s ním rozejde kvůli nepřepsání majetku, zjevně o nic nepřijde, nestála za zlámanou grešli. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 19:27

Soucasna situace s jednim (tvym) domem:
Zakladatel zemre prvni - dedi jedno dite a manzelka. Po smrti manzelky tak spolecne dite zdedi 2/3 domu, dalsi dve deti po 1/6.

Manzelka zemre prvni - nededi nikdo, zakladatelka nic nema, zakladatel ma nadale cely dum. Zemre zakladatel, spolecny potomek zdedi vse.

________

Situace s jednim domem, jehoz polovinu prepises na manzelku:

Zakladatel zemre prvni - Spolecne dite 1/4, manzelka 3/4. Manzelka zemre, spolecne dite 1/2, dalsi deti po 1/4.

Manzelka zemre prvni - zakladatel bude mit 5/8 domu, kazde z deti pak Po 1/8. Po smrti zakladatele pak bude mit spolecne dite 3/4 domu a jejim detem zustane po 1/8.

_________

Situace, kdy si manzelka poridi byt a dum zustane zakladateluv:

Zakladatel zemre prvni - s bytem se nic nedeje, manzelka a dite dedi dum napul. Po smrti manzelky tak spolecne dite bude mit 2/3 domu, dalsi dve deti po 1/6. Dale kazde dite zdedi 1/3 jejiho bytu.

Manzelka zemre prvni - zakladatel bude mit cely dum, zakladatel i deti kazdy 1/4 bytu. Zemre zakladatel, spolecne dite zdedi dum a ctvrtinu bytu, takze bude mit cely dum a pulku bytu, jejim detem zustava kazdemu 1/4 bytu

_________

Situace, kdy prepises pul domu a byt koupite napul:

Zemre prvni zakladatel - Spolecne dite bude mit 1/4 bytu i domu a manzelka 3/4 obojiho. Zemre manzelka, spolecne dite bude mit 1/2 bytu i domu, dalsi deti kazde po 1/4.

Manzelka zemre prvni - zakladatel bude mit 5/8 domu I bytu, kazde z deti pak po 1/8. Po smrti zakladatele pak bude mit spolecne dite 3/4 domu I bytu a jejim detem zustane po 1/8 od obojiho.

Snad jsem se v tom nikde nezamotala. Ruku do ohne za to nedam :-D

Zakladateli, mne to pripada jako sakra dobrej duvod to fakt resit. A z pozice mamy jako sakra dobrej duvod chtit to resit bud vlastnim bytem, nebo bytem i domem v SJM a nijak jinak.

Příspěvek upraven 28.05.20 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
26.5.20 19:47
@Keyllah píše:
no vidíš, já právník jsem, mám za sebou dost let praxe i soudy, ale stejně tě nepřesvědčím a budeš mít pocit, že to víš lépe. Takže je jednodušší se shodnout, že máš určitě pravdu a už se v tom nebabrat ;)
A není obžalovaný v trestním právu a ne v civilu, kde by se taková věc řešila? ;)

Tak a mas to smirenej. Akorat ses ztrapnil a Keyllah jsi pekne nahral. Vis prdlajs proste :lol: :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 20:02

Ted koukam, ze mi z toho vypadl ten zasadni odstavec, protoze zakladatelovi se nelibi, ze manzelka nechce byt spolecnej. Taaaakze…

Dum zakladateluv, byt spolecnej:

Zemre prvni zakladatel - manzelka zdedi 1/2 domu, dite zdedi 1/2 domu, manzelka bude mit 3/4 bytu a dite 1/4. Zemre manzelka - spolecnemu diteti pripadnou 2/3 domu a po 1/6 jejim detem. Spolecne dite bude mit 1/2 bytu, jeji deti po 1/4. To neni tak zly. Prusvih tehle varianty nastava, pokud zakladatel nezemre prvni, proootooozeeee:

Zemre prvni manzelka - dum zustane jeho, 5/8 bytu bude mit on, kazde dite po 1/8. Zemre zakladatel, spolecne dite bude mit cely dum a 3/4 bytu a kazde z jejich deti po 1/8 bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30194
26.5.20 20:03
@Keyllah píše:
A nechal by jsi dotyčnou, aby vše co měla a má do té nemovitosti investovala? S tím, že by to patřilo pořád tobě a jí nic? To by se třeba příčilo mě, prostě by mi to vůči tomu druhému nepřišlo fér :think:

Tohle je hovadina. Dotyčná investuje. Ale pořád to bude součást SJM a případného vypořádání. O nic nepřijde. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 20:06
@Honza 12 píše:
Tohle je hovadina. Dotyčná investuje. Ale pořád to bude součást SJM a případného vypořádání. O nic nepřijde. :cert:

když myslíš, k tomu už jsem ti svoje napsala, nemá cenu to řešit dál. V reálu to vypořádání sjm vypadá hodně jinak, než ty si myslíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
26.5.20 20:08
@marzanna píše:
Ted koukam, ze mi z toho vypadl ten zasadni odstavec, protoze zakladatelovi se nelibi, ze manzelka nechce byt spolecnej. Taaaakze…

Dum zakladateluv, byt spolecnej:

Zemre prvni zakladatel - manzelka zdedi 1/2 domu, dite zdedi 1/2 domu, manzelka bude mit 3/4 bytu a dite 1/4. Zemre manzelka - spolecnemu diteti pripadnou 2/3 domu a po 1/6 jejim detem. Spolecne dite bude mit 1/2 bytu, jeji deti po 1/4. To neni tak zly. Prusvih tehle varianty nastava, pokud zakladatel nezemre prvni, proootooozeeee:

Zemre prvni manzelka - dum zustane jeho, 5/8 bytu bude mit on, kazde dite po 1/8. Zemre zakladatel, spolecne dite bude mit cely dum a 3/4 bytu a kazde z jejich deti po 1/8 bytu.
řekla bych, že to dotyčná řeší hlavně kvůli těm dvěma dětem, protože jestli jejich bio otec stojí za zlámanou grešli a ona fakticky nic nemá, tak chápu, že z toho může mít strach a obavu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí