Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše: řekla bych, že to dotyčná řeší hlavně kvůli těm dvěma dětem, protože jestli jejich bio otec stojí za zlámanou grešli a ona fakticky nic nemá, tak chápu, že z toho může mít strach a obavu.
Taky si od ty doby, co rekl, ze z jejich 3 deti je jenom jedno jeho, myslim, ze to resi presne z tohohle duvodu. Proto jsem to sem vsechno rozepsala, treba ho trkne, jak obrovske rozdily v tom jsou.
@zoidberg píše:
Takže jsi se ujal matky samozivitelky s dvěma outěžky, dal jim domov a živil je. Teď tě chce o ten domov nejspíše připravit. A ty ještě máš strach, že by měly něco zdědit?Já se bavím. Skoncíš na ulici kámo.
Jaky outezky? Co si to vubec dovolujes se takto o detech vyjadrovat? Tak pohrdave. Ctu te celkem dlouho a jsi mi cim dal tim vice proti srsti. Vsechno vazis na prachy. Ty jsi king. Neber se tak vazne, mazliku ![]()
@Proximus píše:![]()
Proboha proč by to na ni přepisoval??? Je málo rozvodů po pár letech soužití??? Jenom sebevrah přepíše majetek na partnera. Pokud se ona s ním rozejde kvůli nepřepsání majetku, zjevně o nic nepřijde, nestála za zlámanou grešli.
Tebe jsem se fakt neptala. Po par letech je rozvodu uplne stejne jako po vice letech. Oni jsou spolu minimalne 15 let. Sebevrah ne, jenom drzgresle nebo chces-li lakomec? Vyber si sam. Kdyby se chtela rozejit kvuli majetku, tak by to udelala davno ne? Pred 14 lety treba. Za zlamanou gresli? Ach ty prachy co? ![]()
@Honza 12 píše:
Tohle je hovadina. Dotyčná investuje. Ale pořád to bude součást SJM a případného vypořádání. O nic nepřijde.
Já si to právě taky myslím, že přece o ty investice nepřijde a celou dobu taky investuje do něčeho, co spokojeně využívá (takový trochu leasing
). Jenže fakt nevím, nakolik je to prokazatelné pak kdyby přišlo na fakt lámání chleba, že v podstatě cokoliv, co šlo do toho jeho baráku bylo vlastně napůl její, protože jsou manželé (společné penize). Hodně toho si fyzicky neodnese nebo to nejde vypočítat (třeba platby za opravené okapy, malování atd). Takže chápu, jak to @Keyllah myslí. ![]()
Je možné, že lidi, co nejsou příliš materiálně zaměření, takové věci prostě neřeší, viz Zakladatel 15 let. Oni by neojebali a tak si prostě nepřipouští, že tyhle věci je třeba fakt právně ošetřit a jiní jsou zase opatrnější a vidí liknavost toho druhého jako neochotu něco pojistit… ![]()
Její děti z předchozího života. Dědictví. Hrozně se to začíná komplikovat.
@Silverine247 píše:
Já si to právě taky myslím, že přece o ty investice nepřijde a celou dobu taky investuje do něčeho, co spokojeně využívá (takový trochu leasing). Jenže fakt nevím, nakolik je to prokazatelné pak kdyby přišlo na fakt lámání chleba, že v podstatě cokoliv, co šlo do toho jeho baráku bylo vlastně napůl její, protože jsou manželé (společné penize). Hodně toho si fyzicky neodnese nebo to nejde vypočítat (třeba platby za opravené okapy, malování atd). Takže chápu, jak to @Keyllah myslí.
Je možné, že lidi, co nejsou příliš materiálně zaměření, takové věci prostě neřeší, viz Zakladatel 15 let. Oni by neojebali a tak si prostě nepřipouští, že tyhle věci je třeba fakt právně ošetřit a jiní jsou zase opatrnější a vidí liknavost toho druhého jako neochotu něco pojistit…
když ono je to pak těžký, jedna věc je prokázat, kdy se co vůbec kupovalo -) ty si schováváš třeba doklady 10-15 let zpět? někdo ano, já třeba nee. A jak to nemáš, je to v pytli, protože prokázat to musí ona, že se to kupovalo/pořizovalo za manželství. Pokud to neprokáže a on to nepřizná, tak smolík. A to koukáš, jak se během dělení sjm zatlouká a zatlouká a to i ti, u kterých by jsi to nečekala. Rozvod prostě není hezký a pokud má jeden z nich pocit, že mu bylo ublíženo (a to má v 99%) je to kolikrát boj. A i když prokážeš, že se ta lednička tehdy kupovala, tak po 10 letech má hodnotu někde v pár stovkách, takže opět prd. Takže jí sice z výplaty nic nezbylo, nic si neušetřila, ale prokázat, kam se ty peníze poděly jen tak nepůjde. Ono se to prožilo, projedlo a sem tam se určitě něco kupovalo, ale prokázat to, není jen tak. Takže pokud se nedělalo /nekupovalo něco většího, k čemu má doklady a tím myslím, třeba ta kuchyň, tak v reálu nic moc nedostane…
@lenkahav píše:
Jaky outezky? Co si to vubec dovolujes se takto o detech vyjadrovat? Tak pohrdave. Ctu te celkem dlouho a jsi mi cim dal tim vice proti srsti. Vsechno vazis na prachy. Ty jsi king. Neber se tak vazne, mazliku
Já bych se vám tedy s dovolením do toho vložila
Ono není zas tak běžné ani samozřejmé vzít 2 cizí děti za své, forma podání od Zoida sice nedobrá, ale není podle mě úplně fér, jak se tu některé skoro navezly do Zakladatele, že ten bidak by jí snad se 3 dětma vyrazil s igelitkou, zatímco si sám nasyslil skoro milion. A on zatím bere 2 její děti 15 let za své, do té míry, že po složení zálohy na byt ještě stále zvažuje přepsání půl baráku. ![]()
@Honza 12 píše:
jj, navíc si do toho může ženská promítat strach o ty dvě a dostává se to do jiné roviny. Ideálně zajít za pořádným právníkem, na rovinu říct, co kdo, do čeho dal, co kdo očekává a proč a spravedlivé řešení se určitě dá najít.
@Anonymní píše:
Tak ruku na srdce, kdyby se s ni neco stalo, tak ty 2 deti porad nemaji nic. V nejlepsim prodaji byt, doplati hypo a jsou na nule, ale to v idealnim pripade. Pravdepodobne by mely jen dluhy. Jo, po splaceni hypo by to byla uz jina, ale to detem bude píše: Více
Od toho existují takové věci jako pojištění nehledě na to že kolik ten byt stojí že předpokládáš, že dva kluci nedají dohromady na splátku hypotéky? ![]()
@Silverine247 píše:
Já bych se vám tedy s dovolením do toho vložilaOno není zas tak běžné ani samozřejmé vzít 2 cizí děti za své, forma podání od Zoida sice nedobrá, ale není podle mě úplně fér, jak se tu některé skoro navezly do Zakladatele, že ten bidak by jí snad se 3 dětma vyrazil s igelitkou, zatímco si sám nasyslil skoro milion. A on zatím bere 2 její děti 15 let za své, do té míry, že po složení zálohy na byt ještě stále zvažuje přepsání půl baráku.
já to teda pochopila tak, že k ničemu z toho ještě reálně nedošlo
už se skládala záloha? vždyť to už by museli mít po právní stránce dávno jasno, jak to s tím zúžením sjm a následnou hypo bude…
Protože pokud ještě k ničemu nedošlo, jsou to pořád jen planá slova, jako posledních 14 let a to se teda za jakékoli plus počítat moc nedá ![]()
@marzanna píše:
Taky si od ty doby, co rekl, ze z jejich 3 deti je jenom jedno jeho, myslim, ze to resi presne z tohohle duvodu. Proto jsem to sem vsechno rozepsala, treba ho trkne, jak obrovske rozdily v tom jsou.
@Honza 12 píše:
No jo, i z těchle důvodů se říká „svůj k svému“. Když mají oba buď holý zadek nebo naopak nějaké majetky, tak buď není co řešit anebo je co rozdělovat, aby na každého něco zbylo.
Jinak v tomhle případě by to šlo - pokud by si na rovinu řekli co a jak - uzavřít životní pojistky vinkulované na jednotlivé děti (nebo jen té ženy) na různé částky.
Tohle pojistné plnění nespadá do dědictví, takže by jím šlo kompenzovat tu dědickou posloupnost.
@Keyllah píše:
když ono je to pak těžký, jedna věc je prokázat, kdy se co vůbec kupovalo -) ty si schováváš třeba doklady 10-15 let zpět? někdo ano, já třeba nee. A jak to nemáš, je to v pytli, protože prokázat to musí ona, že se to kupovalo/pořizovalo za manželství. Pokud to neprokáže a on to nepřizná, tak smolík. A to koukáš, jak se během dělení sjm zatlouká a zatlouká a to i ti, u kterých by jsi to nečekala. Rozvod prostě není hezký a pokud má jeden z nich pocit, že mu bylo ublíženo (a to má v 99%) je to kolikrát boj. A i když prokážeš, že se ta lednička tehdy kupovala, tak po 10 letech má hodnotu někde v pár stovkách, takže opět prd. Takže jí sice z výplaty nic nezbylo, nic si neušetřila, ale prokázat, kam se ty peníze poděly jen tak nepůjde. Ono se to prožilo, projedlo a sem tam se určitě něco kupovalo, ale prokázat to, není jen tak. Takže pokud se nedělalo /nekupovalo něco většího, k čemu má doklady a tím myslím, třeba ta kuchyň, tak v reálu nic moc nedostane…
Asi jo, to zní rozumně.
Je to hodně o důvěře, takže minimálně na začátku v zamilovanosti by účtenky schovával jen magor. Furt se přikláním k tomu na ní půlku baráku přepsat, ale byt ať je taky společný (pokud musí být). Nebo ona ať má ten byt, ale už si nenarokuje svoje investice na baráku. Každý svoje, už se stačí akorát rozvést. ![]()
@Nimie píše:
Od toho existují takové věci jako pojištění nehledě na to že kolik ten byt stojí že předpokládáš, že dva kluci nedají dohromady na splátku hypotéky?
Ja proste neverim, z pojistovna zacaluje hypoteku v plne vysi. Nevim, jestli jsi nekdy neco chtela po pojistovne. Krome teda pojistky z auta, tam plni bez problemu. Ale treba to funguje, nevim, nemuzu posoudit. Jinak byt je za 4 mega, hypoteka od 13tis do 15tis. Oba jsou zatim na skole a chteji pokracovat.
@Silverine247 píše:
Asi jo, to zní rozumně.Je to hodně o důvěře, takže minimálně na začátku v zamilovanosti by účtenky schovával jen magor. Furt se přikláním k tomu na ní půlku baráku přepsat, ale byt ať je taky společný (pokud musí být). Nebo ona ať má ten byt, ale už si nenarokuje svoje investice na baráku. Každý svoje, už se stačí akorát rozvést.
jj, obě ty varianty mi přijdou fér, a myslím, že tak to bylo i tou ženou myšleno -) napřed čekala na tu polovinu a když 14 let nic, tak začla místo toho řešit ten byt. To ostatní se dá právně ošéfovat (že by nechtěla žádné dřívější investice atd.). Jen teda nevím, co na to zakladatel ![]()