Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jege píše:
Vím, co je 4%, ale 3% slyším poprvé…Jinak když se daří, tak se daří, bohužel v mém oboru je to jako na houpačce, jednou huj a podruhé fuj.
Nedávno dělali srovnávací kalkulačku pro honění ega… zadal jsi svůj hrubý příjem a ono ti to napsalo kolik lidí vydělává méně/stejně/více než ty. Příjmy o kterých se bavíme dle této kalkulačky má cca 3% republiky.
@Anonymní píše:
Cemu nerozumis? Vydelas milion za rok, jedes v pausalu 80%, takze z 20% platis dane, socialni a zdravotni. A jestlu mas na sebe deti, tak ti ještě vraceji
Taky jsem se divil, když mi účetní poslala aktuální přiznání, kolik dostanu peněz. Pro jistotu jsem ji zavolal, jestli se nespletla, ale prý nikoliv. Co je to za debilní přístup, že když vyděláš málo, tak Tě zasponzorujem? ![]()
@Anonymní píše:
Cemu nerozumis? Vydelas milion za rok, jedes v pausalu 80%, takze z 20% platis dane, socialni a zdravotni. A jestlu mas na sebe deti, tak ti ještě vraceji
Mimochodem napsat že někdo ti fakturuje vysokou částku (tedy má to přiznané) a následně napsat že daně přizná jen 20% lidí v dané oblasti je prostě úkrutná hovadina. Na Paušálu není nic nepřiznávacího, jsou lidi kteří by na něm solidně prodělávali a 80% taky není běžné, že ano…
@Nimie píše:
Co to jsou za počty? Tak buď je to teda člověk co ti za jednu práci fakturuje běžně přes 100 tis. a dle tvého fakt vydělá měsíčně 200 - 300 tis. a nebo je to naprosto normální týpek, který vydělá ušmudlaný milion. A to se bavíme jen o úzké skupině podnikatelů… zvláštní že si nespočteš náklady firmy na takového zaměstnance.
Bavim se o OSVC, co fakturuje 100 mesicne. Nevim, jak jsi prisla na 100 denne
@Nimie píše:
Nedávno dělali srovnávací kalkulačku pro honění ega… zadal jsi svůj hrubý příjem a ono ti to napsalo kolik lidí vydělává méně/stejně/více než ty. Příjmy o kterých se bavíme dle této kalkulačky má cca 3% republiky.
No jenze to jsou jen zamestnanci, zisky vlastniku firem jsou jinde.
A casto to proste ani nejde zjistit realne, firmy se snazi optimalizovat a platit dane co nejmin. Realne to bude klidne 6% a mozna i vice
@Nimie píše:
Mimochodem napsat že někdo ti fakturuje vysokou částku (tedy má to přiznané) a následně napsat že daně přizná jen 20% lidí v dané oblasti je prostě úkrutná hovadina. Na Paušálu není nic nepřiznávacího, jsou lidi kteří by na něm solidně prodělávali a 80% taky není běžné, že ano…
Sorry, blbe jsem to napsalo tom priznavani. Dale jsem to vysvetlil
@Anonymní píše:
Bavim se o OSVC, co fakturuje 100 mesicne. Nevim, jak jsi prisla na 100 denne
Tak navázal jsi na diskuzi o lidech s velmi nadstandardními příjmy, slovo měsíčně tam nikde nevidím, tak jak mám proboha vědět jak často ti to fakturuje. Že vydělá 100 denně jsem opravdu nikde nepsala. Člověk co vyfakturuje 100 měsíčně opravdu nemá příjem 100 měsíčně, takže ani nespadá do diskutované skupiny.
A ano, bavíš se o omezené skupině a ještě skoro až se záští. Mě by fakt zajímalo kolik zdejších machos má aspoň 100 hrubého (o čistém příjmu radši ani nemluvím) že tu máte tolik keců na „ženský s igelitkama“ a jak stotisícové příjmy měsíčně jsou naprosto běžné ![]()
@Sandokanec píše:
No jenze to jsou jen zamestnanci, zisky vlastniku firem jsou jinde.A casto to proste ani nejde zjistit realne, firmy se snazi optimalizovat a platit dane co nejmin. Realne to bude klidne 6% a mozna i vice
Takže závistivá socka, dobrý no. Jsem si mohla myslet. Doporučuju mín moralizovat a víc pracovat a nebo si sehnat psychoterapii, abys neměl takové komplexy. Kolem tebe je spousta lidí co vydělává naprosto normální peníze, ženy i chlapi. Ohánět se tu tím jak tu každej vydělává 10× víc než ženský je na zeblití a ehm… evidentní trolling ![]()
@Anonymní píše:
Sorry, blbe jsem to napsalo tom priznavani. Dale jsem to vysvetlil
@Nimie píše:
Tak navázal jsi na diskuzi o lidech s velmi nadstandardními příjmy, slovo měsíčně tam nikde nevidím, tak jak mám proboha vědět jak často ti to fakturuje. Že vydělá 100 denně jsem opravdu nikde nepsala. Člověk co vyfakturuje 100 měsíčně opravdu nemá příjem 100 měsíčně, takže ani nespadá do diskutované skupiny.A ano, bavíš se o omezené skupině a ještě skoro až se záští. Mě by fakt zajímalo kolik zdejších machos má aspoň 100 hrubého (o čistém příjmu radši ani nemluvím) že tu máte tolik keců na „ženský s igelitkama“ a jak stotisícové příjmy měsíčně jsou naprosto běžné
Slovo, kde pisu mesicne jsi citovala v 17:35. Rekace byla…coze?
Pisunz mobilu, tak pisu, jak tatar.
@Nimie píše:
Takže závistivá socka, dobrý no. Jsem si mohla myslet. Doporučuju mín moralizovat a víc pracovat a nebo si sehnat psychoterapii, abys neměl takové komplexy. Kolem tebe je spousta lidí co vydělává naprosto normální peníze, ženy i chlapi. Ohánět se tu tím jak tu každej vydělává 10× víc než ženský je na zeblití a ehm… evidentní trolling
Chudinko, lituju te, takhle nikdy uspesna nebudes.
Kdybys vedela jak na tom jsem, tak bys pukla zavisti. ![]()
@Sandokanec píše:
Chudinko, lituju te, takhle nikdy uspesna nebudes.
Já jsem se svým příjmem a majetkem nadmíru spokojená
já si tu nevylévám srdíčko jak zlí manažeři okupující půlku emimina berou 300 tis. měsíčně ![]()
@Sandokanec píše:
Chudinko, lituju te, takhle nikdy uspesna nebudes.Kdybys vedela jak na tom jsem, tak bys pukla zavisti.
třeba by pomohl mokrej hadr na hlavu ![]()
@Nimie píše:
Tak navázal jsi na diskuzi o lidech s velmi nadstandardními příjmy, slovo měsíčně tam nikde nevidím, tak jak mám proboha vědět jak často ti to fakturuje. Že vydělá 100 denně jsem opravdu nikde nepsala. Člověk co vyfakturuje 100 měsíčně opravdu nemá příjem 100 měsíčně, takže ani nespadá do diskutované skupiny.A ano, bavíš se o omezené skupině a ještě skoro až se záští. Mě by fakt zajímalo kolik zdejších machos má aspoň 100 hrubého (o čistém příjmu radši ani nemluvím) že tu máte tolik keců na „ženský s igelitkama“ a jak stotisícové příjmy měsíčně jsou naprosto běžné
Dobre, kdo fakturuje 100.mesicne, tak ma cisty prije. 94tis mesicne. Ale rikam, 80% pausal. Kdo jede na 60% ma cistyho 87tis. To ze nema nemocenskou a duchod je vec jina
@Anonymní píše:
Slovo, kde pisu mesicne jsi citovala v 17:35. Rekace byla…coze?Pisunz mobilu, tak pisu, jak tatar.
Aha, už se chytám… já vycházela z tohohle:
„Ale ona je to pravda, 200 teda je asi moc, ale pres 100 si fakturuje snad vetsina v mem oboru, a to delaji v moneterkach.“ // Na jednu stranu píšeš že je pravda že chlapi vydělávají 10× víc než ženské (tzn. minimálně 200 - 300 tis. - a vzhledem k tomu že dost žen má 40 - 60 tis. měsíčně, tak i to je zoufale málo…) a na druhou stranu pak teda píšeš o příjmu milion za rok a pak ještě o fakturaci 100 tis. měsíčně což není ani dvojnásobek než co mnohé ženy vydělají…