Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi se dá předpokládat, že to teď bude celé nějakou dobu vyhrocené. Na druhou stranu by bylo fajn mít na paměti, že mimo jiné i proto, že někdo léta sliboval a neplnil, nejen proto, že někdo jiný nechtěl umřít bez majetku. A že takhle vyhrocené to nemuselo být, kdyby se to řešilo včas z obou stran, ne jen zoufalým nátlakem z jedné strany. Pokud půjdou od sebe, rozhodně to nebude proto, že jí dal 375 tisíc, ale kvůli něčemu, co trvá mnohem dýl. Je jen na zakladateli a jeho ženě, jestli spolu budou chtít být. Vzhledem k zakladatelovým kecům, že teď, když ji nedrží úplně pod krkem, tak maj to manželství už jen na papíře, se může stát fakt ledasco. A pokud se to stane, tak může být rád, že mají preventivně vypořádané aspoň něco.
@bigl píše:
A proč se do té pozice nepostavila, když měla dvě děti? Nasáčkuje se s nimi k chlapovi do baráku, který není její. To bych nikdy neudělala, to mi věř.
Jo, klidně ti to věřím, co by ne.
Ale že to je pro tebe nepřijatelné pro mne neznamená, že bych to odsuzoval u jiných.
Ať už to tady vzniklo jakkoliv - nevíme, jestli se ona cpala k němu nebo ji naopak uškemrával, ať se k němu přidá - tak karty jsou rozdané tak, že matka dětí se bude snažit něco pro ně udělat.
To je přece naprosto jasné, že až budou její děti odrůstat, tak je bude chtít poslat do světa s výslužkou - jen její nebo společné, z jejího pohledu je to jedno.
Přece nemůžu čekat, že ženská to vezme stylem OK, první dvě mají smůlu a v osmnácti posypou bydlet pod most.
Pokud má chlápek všech pět pohromadě, tak má vědět - ať už to zazní nahlas nebo ne - že jedno z podstatných hledisek matky s dětmi je, co bude s nimi dál.
A buď je s tím srozuměný nebo si má hledat bezdětnou.
To je jako vyčítat chlapovi s děckem v péči, že si vybírá partnerky podle toho, jestli se budou starat o jeho dítě.
Prostě jako otec musí mít jiné priority než bezdětný. A taky to té ženské musí být jasné, i kdyby vykládal, že to tak není.
@bigl píše:
Ano, měla by přispět. Taky tam bydlí a po těch podlahách chodí. Její děti také. Nájem neplatí.
Ty bys tam nechala bydlet chlapa s dvěma dětmi, platila za něj rekonstrukce a nic po něm nechtěla???
Já primárně s tím člověkem chci žít, ne vést podvojný účetnictví. Mohli bychom se bavit o tom, kdo koupí třeba pračku nebo vysavač, ale fakt po nikom nebudu chtít, aby mi na mym baráku zaplatil půlku podlah nebo půlku střechy, když ten barák já můžu v den předání hotové střechy klidně prodat.
To už by ji ve výsledku ten nájem někde jinde a bez něj nejspíš vyšel dokonce líp ![]()
@marzanna píše:
Já primárně s tím člověkem chci žít, ne vést podvojný účetnictví. Mohli bychom se bavit o tom, kdo koupí třeba pračku nebo vysavač, ale fakt po nikom nebudu chtít, aby mi na mym baráku zaplatil půlku podlah nebo půlku střechy, když ten barák já můžu v den předání hotové střechy klidně prodat. [/citaceNechápu, že ona po něm chce 1/2 domu. Co ji k tomu vede, že po tak dlouhé době to začala řešit?
@PetaOV píše:@marzanna píše:???
Já primárně s tím člověkem chci žít, ne vést podvojný účetnictví. Mohli bychom se bavit o tom, kdo koupí třeba pračku nebo vysavač, ale fakt po nikom nebudu chtít, aby mi na mym baráku zaplatil půlku podlah nebo půlku střechy, když ten barák já můžu v den předání hotové střechy klidně prodat. [/citaceNechápu, že ona po něm chce 1/2 domu. Co ji k tomu vede, že po tak dlouhé době to začala řešit?
@marzanna píše:
Já primárně s tím člověkem chci žít, ne vést podvojný účetnictví. Mohli bychom se bavit o tom, kdo koupí třeba pračku nebo vysavač, ale fakt po nikom nebudu chtít, aby mi na mym baráku zaplatil půlku podlah nebo půlku střechy, když ten barák já můžu v den předání hotové střechy klidně prodat.
Ano, souhlasím. A určitě, když nechceš vést podvojné účetnictví bys po něm nechtěla, ať ti kupuje byt. To uznej, ze je prasárna. Když si ti dva věří ![]()
Ale jinak jsi moc hodna, ze v případě, ze by sis nabrnkla chlapa se dvěma dětmi, bys ho u sebe nechala bydlet, živila jeho děti a platila všechny výdaje za bydlení i rekonstrukce bytu. To je od tebe hezké.
@bigl píše:
Ano, souhlasím. A určitě, když nechceš vést podvojné účetnictví bys po něm nechtěla, ať ti kupuje byt. To uznej, ze je prasárna. Když si ti dva věří
Ale jinak jsi moc hodna, ze v případě, ze by sis nabrnkla chlapa se dvěma dětmi, bys ho u sebe nechala bydlet, živila jeho děti a platila všechny výdaje za bydlení i rekonstrukce bytu. To je od tebe hezké.
Pokud chceme diskutovat a ne tady náhodně och. cávat patníky, tak zkus nepřekrucovat, co ostatní píšou, bude to rozhodně přínosnější.
Nechtěla bych po něm, ať mi kupuje byt (a to by mi ho asi koupil, kdybych chtěla
). To máš naprostou pravdu. Jen to píšeš trochu zbytečně, tady totiž nikdo po nikom nechtěl koupit byt. To jen tak na okraj. Zakladatelova žena to po něm taky nechtěla. Ta se jen odvážila chtít, aby jí on “dovolil” si ho koupit ![]()
Ke zbytku toho tvýho výplodu se asi nemá smysl vyjadřovat ![]()
@marzanna Promin, ale když tě tak čtu, tak se nedivím, ze pro ty chlapy jsou ženské se svými názory srovnatelné s hejnem kdákajících opeřenců.
Jestli má takový exemplář zakladatel doma tak už se ničemu nedivím.
Ty nediskutuješ, ty jedeš kolovrátek, navic naprosto zcestný, proto to s tebou dal nemá smysl a představám reagovat. Pa.
@marzanna píše:… Na druhou stranu by bylo fajn mít na paměti, že mimo jiné i proto, že někdo léta sliboval a neplnil, nejen proto, že někdo jiný nechtěl umřít bez majetku…
Asi se dá předpokládat, že to teď bude celé nějakou dobu vyhrocené. Na druhou stranu by bylo fajn mít na paměti, že mimo jiné i proto, že někdo léta sliboval a neplnil, nejen proto, že někdo jiný nechtěl umřít bez majetku. A že takhle vyhrocené to nemuselo být, kdyby se to řešilo včas z obou stran, ne jen zoufalým nátlakem z jedné strany. Pokud půjdou od sebe, rozhodně to nebude proto, že jí dal 375 tisíc, ale kvůli něčemu, co trvá mnohem dýl. Je jen na zakladateli a jeho ženě, jestli spolu budou chtít být. Vzhledem k zakladatelovým kecům, že teď, když ji nedrží úplně pod krkem, tak maj to manželství už jen na papíře, se může stát fakt ledasco. A pokud se to stane, tak může být rád, že mají preventivně vypořádané aspoň něco.
Jo tak vona chudinka nechtěla umřít bez majetku… No tak si našla hejla, kterej ji k tomu majetku dopomuze a on haj.zl neplnil slib sebeoskubani vůči ženský a dvoum cizím krkum… TVL, tvoje povolání je zlatokopka nebo jejich advokátka?
@bigl píše:
@marzanna Promin, ale když tě tak čtu, tak se nedivím, ze pro ty chlapy jsou ženské se svými názory srovnatelné s hejnem kdákajících opeřenců.
Jestli má takový exemplář zakladatel doma tak už se ničemu nedivím.
Ty nediskutuješ, ty jedeš kolovrátek, navic naprosto zcestný, proto to s tebou dal nemá smysl a představám reagovat. Pa.
To nema smysl… Jak psal Sandokanos, to je jako by ses bavila se svou tasemnicí, ona si myslí, že to dělá správně, protože tohle chování má v genech. Poprvé to nevyšlo, tak sebere svy dva outežky a vmackne se k někomu… Kdo se postará o chudinku, co nechce umřít bez majetku a odkázat ho pak dětem, jejich tatinka špatně vybrala…
@pohledzdruhestrany píše:
To nema smysl… Jak psal Sandokanos, to je jako by ses bavila se svou tasemnicí, ona si myslí, že to dělá správně, protože tohle chování má v genech. Poprvé to nevyšlo, tak sebere svy dva outežky a vmackne se k někomu… Kdo se postará o chudinku, co nechce umřít bez majetku a odkázat ho pak dětem, jejich tatinka špatně vybrala…
Jako chces rict, ze nepracuje a tak? Jeho dum nedostane. Tak klid. Bude mit svuj byt.
vždyť to není žádná zlatokopka, trochu soudnosti, pánové. O dům zakladatel přeci nepřichází. Kdyby to byla zlatokopka, tak už by byla s jeho majetkem dávno jinde.
@belladonna píše:
vždyť to není žádná zlatokopka, trochu soudnosti, pánové. O dům zakladatel přeci nepřichází. Kdyby to byla zlatokopka, tak už by byla s jeho majetkem dávno jinde.
Jde o to myšlení… Pritahnu dva krky a mám hov. no a to mi dává právo chtít půl domu nebo byt??? Je total vychcana, me chtít společný investiční být, to je jediný fér.
Jde o to myšlení… Pritahnu dva krky a mám hov. no a to mi dává právo chtít půl domu nebo byt??? Je total vychcana, me chtít společný investiční být, to je jediný fér.
Proč by byla vychcaná? Nechtěla už jen dávat do druhého bez toho, aby měla taky nějakou jistotu. Co je na tom k nepochopení? S nějakým kompromisem mohl zakladatel začít už dááávno, když viděl, že jí na tom záleží. Teď si pro jistotu nevezme ani advokáta, přitom se mu nelíbí, co podepisuje. Už dávno se na tom mohli dohodnout.