Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jkra píše:
Jako chces rict, ze nepracuje a tak? Jeho dum nedostane. Tak klid. Bude mit svuj byt.
Jde o to, že jak tasemnice vyzira svyho hostitele, první hostitel byl špatnej, tak svy dva krky a sebe nasadila u druhyho, s požadavkem na pul jeho domu. Alimenty spoří krkům prvního hostitele a živí je zakladatel. Na žádnej byt nemá pravo. Kdyby chtěla SPOLEČNEJ investiční být, neřeknu ani popel.
@marzanna píše:
To už by ji ve výsledku ten nájem někde jinde a bez něj nejspíš vyšel dokonce líp
Kdo by živil dvě děti z předchozího vztahu? A jak by přišla k vlastnímu bytu?
@pohledzdruhestrany píše:
Jde o to, že jak tasemnice vyzira svyho hostitele, první hostitel byl špatnej, tak svy dva krky a sebe nasadila u druhyho, s požadavkem na pul jeho domu. Alimenty spoří krkům prvního hostitele a živí je zakladatel. Na žádnej byt nemá pravo. Kdyby chtěla SPOLEČNEJ investiční být, neřeknu ani popel.
No nesouhlasim. Bylo by fajn, kdyby napsal zakladatel po roce, jak to u nich je.
Jde o to myšlení… Pritahnu dva krky a mám hov. no a to mi dává právo chtít půl domu nebo byt??? Je total vychcana, me chtít společný investiční být, to je jediný fér.
ale vždyť jemu přece nic nebrání, pořídit si teď investiční byt jen pro sebe a nechat aby nájem platil hypo
a budou na to stejně…
Kdo by živil dvě děti z předchozího vztahu? A jak by přišla k vlastnímu bytu?
A ty vis, ze by to sama nedala? Kdyby nepotkala zakladatele? Neznas zensky, co
Tohle zvladnou?
Zajímavá diskuze.
Od svých rodičů jsem dostala byt. Ten jsme s mým tehdy přítelem prodali a vybrali si byt jiný, který jsem doplatila ze svých úspor a byl napsán jenom na mě (15let zpátky). A je tomu tak stále, ikdyž už jsme skoro 13 let manželé. Myslíte si tedy, že bych mu měla přepsat polovinu bytu? Tenkrát jsme ho rekonstruovali společně, žádné další větší investice od té doby neproběhly. Výměna nábytku, elektroniky, spotřebičů probíhá postupně - podílíme se oba.
@belladonna píše:
Proč by byla vychcaná? Nechtěla už jen dávat do druhého bez toho, aby měla taky nějakou jistotu. Co je na tom k nepochopení? S nějakým kompromisem mohl zakladatel začít už dááávno, když viděl, že jí na tom záleží. Teď si pro jistotu nevezme ani advokáta, přitom se mu nelíbí, co podepisuje. Už dávno se na tom mohli dohodnout.
Ty se mi fakt zdas
ona do druhého nedávala nic, byla těžce v mínusu, zakladatel živí její děti a ona jim z alimentů spoří. To že přišla s holou pr. dělí, není chyba zakladatele. Chápu, že chtěla mít majetkovou jistotu, ale ne za prachy zakladatele a hlavně proč jen svůj osobní byz mimo SJM, proč ne společný investiční být, můžeš mi na to odpovědět? ![]()
@jkra píše:
A ty vis, ze by to sama nedala? Kdyby nepotkala zakladatele? Neznas zensky, co
Tohle zvladnou?
Možná by to zvládla na hraně, ale rozhodně by si nrporidila investiční být, na to už potřebuje vysat chlapa, ale taky mohla vyhrát ve sportce nebo červí dírou přeskočit do jiné dimenze ![]()
@Anonymní píše:
Zajímavá diskuze.
Od svých rodičů jsem dostala byt. Ten jsme s mým tehdy přítelem prodali a vybrali si byt jiný, který jsem doplatila ze svých úspor a byl napsán jenom na mě (15let zpátky). A je tomu tak stále, ikdyž už jsme skoro 13 let manželé. Myslíte si tedy, že bych mu měla přepsat polovinu bytu? Tenkrát jsme ho rekonstruovali společně, žádné další větší investice od té doby neproběhly. Výměna nábytku, elektroniky, spotřebičů probíhá postupně - podílíme se oba.
Určitě napiš mu půlku bytu, aby se chudáček necejtil špatně a hlavně se zeptej rodičů, co si o tom myslí.
@pohledzdruhestrany
Já si myslím, že legislativa hovoří jasně. Co je nabyto před manželstvím je jen toho dotyčného, co v manželství, je společné. Absolutně nechápu, čemu na tom kdo nerozumí. Takže dům je jen zakladatele, byt by měl být společný, popřípadě si měli koupit každý svůj byt ze společných peněz a pronajímat ho, aby to bylo v souladu.
Já nechápu tu logiku - buď ať jí napíše půlku domu, nebo koupí byt. Kde se to v těch hlavách bere???
@Keyllah píše:
ale vždyť jemu přece nic nebrání, pořídit si teď investiční byt jen pro sebe a nechat aby nájem platil hypoa budou na to stejně…
Jde o celou logiku toho sporu, proč chtěla jen byt pro sebe a ne společný investiční byt, na mě z toho kape vychcanosti nebo chuť ten vztah ukončit.
Ty se mi fakt zdasona do druhého nedávala nic, byla těžce v mínusu, zakladatel živí její děti a ona jim z alimentů spoří. To že přišla s holou pr. dělí, není chyba zakladatele. Chápu, že chtěla mít majetkovou jistotu, ale ne za prachy zakladatele a hlavně proč jen svůj osobní byz mimo SJM, proč ne společný investiční být, můžeš mi na to odpovědět?
Však dávala, zakladatel psal, že i žena do domu něco dávala, platí z asi polovičního platu. Zakladatel si ji vybral za ženu, věděl, že má dvě děti. Její vina, že se k němu nastěhovala to taky nebude, ani vypočítavost. Prostě láska.
A už jsem k tomu psala, proč nemá zakladatel advokáta, když se mu něco nelíbí? Proč podepíše věci, co se mu nelíbí? Proč jí celou dobu slibuje něco, s čím není smířený? Proč za tu celou dobu nechtěl vymyslet nějaký kompromis? On má barák, ona bude mít svůj osobní projekt, asi to tak chtěla a muž to podepisuje. Pokud s tím nesouhlasí, mají hledat jiné řešení. Zlatokopka vypadá jinak, ta by nečekala 14 let, nestarala se o společné dítě, neinvestovala do jeho domu a vztahu.
@bigl píše:
@pohledzdruhestrany
Já si myslím, že legislativa hovoří jasně. Co je nabyto před manželstvím je jen toho dotyčného, co v manželství, je společné. Absolutně nechápu, čemu na tom kdo nerozumí. Takže dům je jen zakladatele, byt by měl být společný, popřípadě si měli koupit každý svůj byt ze společných peněz a pronajímat ho, aby to bylo v souladu.
Já nechápu tu logiku - buď ať jí napíše půlku domu, nebo koupí byt. Kde se to v těch hlavách bere???
Squatersko tasemnicova logika… Mám hov. no a to mi dává právo chtít něco po někom, kdo nemá hovno, abych měl něco.
@Anonymní píše:
Zajímavá diskuze.
Tvůj přítel nejspíš nepřišel s dvěma dětmi z předchozího vztahu a tím, že bude potřebovat získat něco pro ně.
Dokud je to o páru a případně společných dětech, tak je to šumák, co kdo zaplatil z čeho.
@belladonna píše:
Však dávala, zakladatel psal, že i žena do domu něco dávala, platí z asi polovičního platu. Zakladatel si ji vybral za ženu, věděl, že má dvě děti. Její vina, že se k němu nastěhovala to taky nebude, ani vypočítavost. Prostě láska.
A už jsem k tomu psala, proč nemá zakladatel advokáta, když se mu něco nelíbí? Proč podepíše věci, co se mu nelíbí? Proč jí celou dobu slibuje něco, s čím není smířený? Proč za tu celou dobu nechtěl vymyslet nějaký kompromis? On má barák, ona bude mít svůj osobní projekt, asi to tak chtěla a muž to podepisuje. Pokud s tím nesouhlasí, mají hledat jiné řešení. Zlatokopka vypadá jinak, ta by nečekala 14 let, nestarala se o společné dítě, neinvestovala do jeho domu a vztahu.
Zlatokopka z třetí ligy, uznávám, že na první ligu nemá ![]()