Manželka kvartálního alkoholika vs. vyšší princip mravní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76348
5.5.16 22:00
@brisco píše:
@sirikit Pozor na jednu věc. Znám pripad, kdy takový alkoholik sice přestal, ale uz to nebyl on. Zbyla z nej psychicky labilní troska, která dál nicí své okolí, jen jiným způsobem.

Jo. Já tohle už několikrát slyšela taky - anebo ještě jinak.
Rodinné konstelace. Protože ta rodina je už po všech těch letech nějakým způsobem nastavená. Tatínek chlastá, všem je to jasný, vrátíme se z chaty a kluk zdvižený obočí ke mně:
Co bylo? Dobrej, nebo jako obvykle?
Dcera má tendenci spíš mít pro tátu pochopení, vždycky to byla jeho holčička… ale vidím na ní, že je to i pro ni čím dál těžší.
Naši… vědí, no. :(
Chlap má vlastně černýho Petra, sice zaslouženýho, ale už se tak nějak očekává, že dřív nebo později selže.
Vůbec nevím, jestli jde tahle konstelace ještě nějak zlomit - a to by pak bylo spíš o našich stereotypech než o tom jeho.
Protože kdyby teoreticky přestal pít, určitě je na místě ocenění, podpora.
Ukázat mu, že všichni věříme, že to bude už napořád.
Jenomže my tomu nikdo nevěříme…
Těžký je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76348
5.5.16 22:06
@maskovak píše:
www.alkoholik.cz mrkni tam, i na poradnuPříspěvek upraven 05.05.16 v 21:59

Děkuju moc, přes víkend pečlivě nastuduju! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24257
5.5.16 22:07

@sirikit
Pro me aktualni tema, dik, zes byla tak statecna a zalozila ho. Mam doma neco podobneho, taky vydrzi cely mesic jen na Birrelu nebo par pivech a je v pohode. Pak prijde nejaka prilezitost a prijde milenka jmenem Vodka. Je to pekna mrcha.
Je mu cerstve 40, zachovalej, manualne i sexualne zatim vykonnej chlap. Jestli se to bude horsit (jako ze vidim, ze bude), opustim potapejici se lod. Jako nechci byt svedkem toho, ze se mi nekde utopi, obesi, umre na cirhozu.
Nemam s nim deti, majetek, mam ho rada, ale kdyz se definitivne rozhodne pro tu druhou, dam mu volnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
5.5.16 22:13
@sirikit píše:
Jo. Já tohle už několikrát slyšela taky - anebo ještě jinak.
Rodinné konstelace. Protože ta rodina je už po všech těch letech nějakým způsobem nastavená. Tatínek chlastá, všem je to jasný, vrátíme se z chaty a kluk zdvižený obočí ke mně:
Co bylo? Dobrej, nebo jako obvykle?
Dcera má tendenci spíš mít pro tátu pochopení, vždycky to byla jeho holčička… ale vidím na ní, že je to i pro ni čím dál těžší.
Naši… vědí, no. :(
Chlap má vlastně černýho Petra, sice zaslouženýho, ale už se tak nějak očekává, že dřív nebo později selže.
Vůbec nevím, jestli jde tahle konstelace ještě nějak zlomit - a to by pak bylo spíš o našich stereotypech než o tom jeho.
Protože kdyby teoreticky přestal pít, určitě je na místě ocenění, podpora.
Ukázat mu, že všichni věříme, že to bude už napořád.
Jenomže my tomu nikdo nevěříme…
Těžký je to.

nebo poslední šance ještě nechat vybouchnout atomovku, buď to s ním zatřese anebo ne, a to už je příznak postupnýho konce, ale čím dřív se ta atomovka pouzžije, tím větší šance, že snad bude ještě mít nějakej účinek.. nebo už ani jejímu účinku nevěříš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76348
5.5.16 22:16

@Arturie Když ono je peklo, že u nás je alkoholismus strašně tolerovanej až společností vyžadovanej. Já před dvěma lety držela Dukanku - nízko toť sacharidovou dietu, při které se alkohol vůbec nesmí. Jsme z Moravy, dvoječku jsem si dřív dávala denně, takže jsem byla sama zvědavá, jestli mi to nebude chybět.
No, chvíli jo - ale to byl spíš jenom zvyk. Lila jsem si vychlazený ovocný čaj do skleničky na víno a pohodička.
Horší ve společnosti. Všem šíleně vadilo, že nepiju. Byla jsem prý protivná, nesnášenlivá, nebyla se mnou sranda… vrčela jsem na ně, že bodejť, zastřízliva se na ně nedá vlídně pohledět, obvlášť, když jsou nalízlí. Ale až když přestaneš pít, uvědomíš si, že u nás je NORMÁLNÍ pít.
Divnej není, kdo se ožere, ale naopak ten, kdo pít odmítá.
Pro labilnějšího člověka začarovanej kruh: „Prosimtě, ten jeden panáček ti nic neudělá…“ :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76348
5.5.16 22:19

@pohledzdruhestrany Atomovku myslíš - vyhodit ho? Třeba?
Kruci, já tak šíleně nerada někoho nějak vydírám…
Ale…příští týden vdáváme dceru. Upřímně dost se té akce děsím, protože já budu celé dopoledne s nevěstou, kadeřnice, oblíkání, garde… jestli přijedem na radnici a tam nás uvítá známý Robocop… :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Nějak vnitřně vím, že jestli něco vyvede na tý svatbě, tak ta atomovka zřejmě vybuchne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24257
5.5.16 22:22

@sirikit

Copak u nas, ale pritel je Ukrajinec. Tam to je zakoreneny fest. Taky pracovitej, zajimavej, moc milej chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
5.5.16 22:23

@sirikit měli jsme souseda alkolika. Poslední jeho roky byly dost ošklivé. A jeho konec také. Do dnes cítím ty výpary ve výtahu, na chodbě a to jak občas neudržel stolici. Jednou jsem ho jako školačka musela odtáhnout od našich dveří, abych se odstala domů. Ležel namol opilý na chodbě. Nehnula jsem s ním, tak mi pomohl druhý soused…

Závislost na čemkoliv je problém, který bude jen větší. Přesně, jak píšeš - následky na zdraví ap. Ale určitě musí chtít změnu sám. Ten antabus je dobrý nápad. Většinou chtějí závislí lidé změnu, když se s nimi chce rozvést manželka nebo mají přijít o rodinu.

Ale sama píšeš, že ti to vcelku vyhovuje tak, jak to je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
5.5.16 22:23

Měl jsem podobného švagra. Tragická dráha od pilota ke kriminálníkovi. Na dotaz, proč tak žije, odpovídal - protože se mu to líbí. Žádná léčba nezabrala, ale neuchlastal se, umlátili ho.
Můj strejda nebyl těžký alkoholik, spíš střední alkoholik. K abstinenci ho dohnal strach ze smrti, protože to měl opravdu nahnuté, a už se nenapil odhadem 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
5.5.16 22:27

Ono je to těžko, když už se někdo rozhodne přestat pít, většinou je to poslední možnost jak si neposrat život ještě víc. Od kamarádky otec chlastal dlouhé roky i na léčení byl, nepomohlo. Manželka se se s ním nakonec rozvedla a odešla i s dětmi. Matka od nějak dala ruce pryč, děcka od něj daly ruce pryč, o práci přišel…

Až tehdy si uvědomil, že takhle žít nechce a šel do té léčebny znovu. 10 let se nedotknul alkoholu, ani nealkoholickeho piva. S dětmi, už dospělými, má lepší vztahy než kdy dřív, z bývalé manželky je zase současná manželka. Podpořila jej když z léčebny vyšel. Poskytla mu i v 1+1 azyl, a že se nemusela starat protože už byli rozvedení. V průběhu těch let, měli i těžší časy a tak pokaždé, když cítil, že má krizi, kterou by mohl na chvili zahnat chlast, sbalil si saky paky a šel se zavrit na par dni do te lecebny na terapii. Ted uz ani to nepotrebuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
5.5.16 22:30
@sirikit píše:
Divnej není, kdo se ožere, ale naopak ten, kdo pít odmítá.
Pro labilnějšího člověka začarovanej kruh: „Prosimtě, ten jeden panáček ti nic neudělá…“ :zed: :zed: :zed:

Taky jsem měl období, kdy jsem abstinoval, ale dalo se to. Ve společnosti jsem zahlásil, že jsem notorik v léčení a lidé té většinou respektovali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76348
5.5.16 22:33
@Eveelin píše:
@sirikit
Ale sama píšeš, že ti to vcelku vyhovuje tak, jak to je :think:

Tak, jak to je TEĎ.
Všecko vlastně funguje, jenom občas doma deb. l. Poznám na něm jedinýho panáka, žádný testery nepotřebuju.
Spouštěč téhle diskuze byl včerejšek. Dneska je totiž v zemi, kde on pracuje, svátek.
Zítra jde zase do práce. A jeho první okamžitě ve středu večer bylo to, že ji měl jak prase cvičky. Už nestačí víkendy. Teď už se využívá jakékoli příležitosti, když se nemusí ráno vstávat. Led zapraskal hlasitěji.
Kdyby byla naděje, že to bude pořád takové, jako teď, nejspíš nad tím mávnu rukou.
Jenomže se to zhoršuje.
Muž se hrozně těší do důchodu, na rozdíl ode mě, která vím, že dokud budu moct, pracovat nepřestanu. A já včera v celé hrůze pochopila, že až se toho důchodu konečně dočká, bude mít volno každý den. 8o 8o 8o
Jak dlouho asi každodenní kalbu může přežít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76348
5.5.16 22:35
@Pedro 00 píše:
Můj strejda nebyl těžký alkoholik, spíš střední alkoholik. K abstinenci ho dohnal strach ze smrti, protože to měl opravdu nahnuté, a už se nenapil odhadem 15 let.

Jo, já si totiž myslím, že najít mu nějakou závažnou chorobu, leknul by se.
Z doktorů on má respekt. Jenomže on je zatím evidentně zdravej jako řípa, až na tu hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76348
5.5.16 22:39

@Gabulle Tak tohle je úžasný. Mám hlavu jak pátrací balón… Že bych přece jenom… :think: :think:
Straší mě dceřina slova, když jsme tohle kdysi probíraly.
„Jestli se vy dva rozvedete, je jasný, jak to dopadne. Tata se uchlastá a ty se udřeš, protože nebudeš chtít dopustit, aby se ti snížila životní úroveň.“
Tak já bych se neudřela, ale bojím se, že chlap by měl konečně důvod to pořádně rozjet. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24257
5.5.16 22:46
@sirikit píše:
Jo, já si totiž myslím, že najít mu nějakou závažnou chorobu, leknul by se.
Z doktorů on má respekt. Jenomže on je zatím evidentně zdravej jako řípa, až na tu hlavu.

Znam dva pripady, ze prestali chlastat, jeden kolem 54, zacalo mu haprovat srdce, respektive malem umrel. A pak jeden tezky alkoholik, kolem 65, uz byl vztahovacnej, menilo mu to osobnost. Syn doktor ho nechal, zavrit do LDN-ky, neco si zlomil, nebyl operovatelnej, asi nezabirala vubec narkoza. Pry uz vubec nepije, ani se mi to nechce verit.

U vas mi na otazku, co bylo driv slepice nebo vejce, prijde spravnejsi ta odpoved DEPRESE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí