Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa píše:
@sirikit
Holka, ve stínu toho všeho, cos napsala, se zpětně vůbec nedivím, že to řešíš tak, jak to řešíš, tedy láskou jinde.
Já si vůbec nedokážu představit, že bych měla chuť jakékoli intimnosti, pokud je jich vůbec schopen, s člověkem, který nasává denně alkohol, hlavně tedy aromatické pivo a kouří 30-40 denně. To by se mi obrátil žaludek, opravdu. Nepíšu jen o milování, ale i o obyčejném polibku, objetí. A to bych ho mohla mít seberaději a mohl by být v rámci výčitek svědomí sebehodnější.
Takže v tomto tě zpětně naprosto chápu a nedivím se ani za mák a fandím ti v tom.
Jak dál nevím, netuším. Já bych asi už ho nechala dodýchat. S největší pravděpodobností budeš brzy vdovou, ať už ho dříve zabije alkohol nebo cigarety. Asi bych nemrhala časem, nervy, energií a penězi na omezení chlastu či abstinování u člověka, který to ani sám nechce a stejně hulí 2 krabky denně, takže zdravotně už ho nějaké vynechání chlastu moc nevytrhne. navíc, když píšeš, že tobě to jeho opilectví nějak zvlášť nevadí.
Já osobně bych se zachovala jinak (prostě bych s ním nemohla být, jak by se mu hnusil - kouřením a opicemi), ale když ty sama s tím takový problém nemáš, nechala bych ho dožít v klidu a energii vrhala jiným směrem.
mi to přijde zvrácené, nechat někoho dožít, ![]()
@mirecekblbecek píše:
mi to přijde zvrácené, nechat někoho dožít,
Co může jiného dělat??? Nutiti ho do léčby, kterou on sám nechce??? Vždyť to nemá šanci na úspěch.
Pokud jí samotné (jak napsala) nevadí fakt, že je imrvére nacucanej, tak nechat ho být je dle mého nejlepší řešení.
@medunka23 píše:
ano podlehnou, každý jsme jiný, já se snažím berličky nehledat, nicméně někdo je prostě potřebuje a i to že je někdo jako osobnost slabý, se dá správným koučingem a psychoterapií do určité míry spravit a je pravda, že to, že je někdo jako osobnost slabý, je v něm díky něčemu zakořeněno, takže opravdu si myslím, že pokud by se dostal tak daleko a chtěl se sám léčit, dostal by se do rukou opravdu dobrému psychologovi, může z něj být plnohodnotný člověk a možná přijde na prapříčinu své slabostitoť můj názor. Strašně mi v tomto připomínáš mého muže a mou tchvýni, oni taky tohle vidí strašně černobíle, ale opravdu to není tak jednoduché
Já ti rozumím: chceš pomoct, opravdu o tom přemýšlíš a protože sama jsi zřejmě hlubší člověk, snažíš se prohrabat ke kořenům - a pak vidíš cestu v koučingu.
Já vcelku vím, jak hluboko je kořínek. Psala jsem to tu, plus původní konstelace manželovy rodiny. Potud dobrý, můžeme si vysvětlit start.
Jenomže on teď už prostě pije, pije posledních cca 25 let na řekněme společensky tolerované úrovni a i teď to postupné propadání vidí zřetelně jen nejbližší, rozjeté hospodské společnosti na jeho stavu nic divného nepřipadne.
Přesně jak píše @Kobliha51, jemu to prostě chutná, s chlastem je mu fajn, nic špatnýho přece nedělá a jen já mám pořád kecy.
Nemá vůbec žádnou motivaci docházet za koučem a rozebírat s ním, jak mu tenkrát na pískovišti Mařenka rozšlápla bábovičku a on nalezl útěchu v kyblíčku.
Nechci teď být zlá, ale není žádný intelektuál, hledající podstatu jevů.
Je to fyzicky pracující řemeslník, který se celý den těší, až konečně sedne k Ohnivýmu kuřeti
a dá si první z řady piv.
Kouč by si akorát tak mohl sednout vedle něj a plakat.
Příspěvek upraven 07.05.16 v 10:41
No a včera pátek, že jo.
Já měla pracovní schůzku s kamarádem v hospodě pod kopcem, kde máme chatu.
Muž šel samozřejmě se mnou. V podvečer jsem s ním rozebírala tohle téma.
Po dobrým. On vyprávěl, jak má nervy v práci, co on udělal, někdo jiný mu to svojí neobratností zas pokazil… snažil se utéct od tématu k pracovním historkám, já ho vracela s tím, že ale úplně každej má nějaký nerváky v práci. Blbýho šéfa, dementní kolegy, protivný zákazníky. Vyjmenuj mi JEDNU profesi, která se úplně vždycky vrací z práce v pohodičce a odpočinutá. Nevyjmenoval.
Normálně v klidu jsem mu vyprávěla, že on teda prožívá stresy v práci jako drtivá většina lidí, ale kompenzuje si je věcmi, které ho ničí. Já si pustím muziku, pomuchlám se se psem, pokecám s kámošema nebo rodinou, zajdu si na mimino… tolik neškodných možností, kde upustit páru.
No a on, ať ho teda hlídám. Že v tý hospodě si dá jenom dvě piva, přísahá, jenom, než já proberu, co potřebuju, s tím kámošem.
Jasný, když jsem se vrátila z terásky, měl před sebou rozpitý třetí. Číslovku zapíral, fakt jsem si ji ověřila u hospodskýho.
![]()
Zvedala jsem se, že jdeme… a spolusedící mu zaplatil objednal a zaplatil čtvrté, protože to evidentně nemá doma lehký. ![]()
Takže naše teorie tady jsou sice krásně košaté, realita žel mnohem jednodušší.
Po mém boku opět de.il blábolící nesmysly.
V noci se mi zřejmě pod vlivem tohohle vlákna zdálo, že jsem to rozsekla a řekla mu, že končíme. Doteď si pamatuju tu úlevu ze sna.
Jsem rozhodnutá, že i přesto zkusím najít někde poblíž jiného doktora, nějakou poradnu, chci ještě mluvit s lidmi, pro které je tohle denní chleba a mají profesionální odstup, kterého já nejsem schopná.
A pokud to nepomůže, asi to vzdám.
Třeba za pár let vyhrabu tohle vlákno z historie a napíšu, že všecko dobře dopadlo.
Protože vždycky všecko dobře dopadne.
Pokusím si tomu ze všech sil věřit.
Všem děkuju. ![]()
@sirikit píše:
No a včera pátek, že jo.
Já měla pracovní schůzku s kamarádem v hospodě pod kopcem, kde máme chatu.
Muž šel samozřejmě se mnou. V podvečer jsem s ním rozebírala tohle téma.
Po dobrým. On vyprávěl, jak má nervy v práci, co on udělal, někdo jiný mu to svojí neobratností zas pokazil… snažil se utéct od tématu k pracovním historkám, já ho vracela s tím, že ale úplně každej má nějaký nerváky v práci. Blbýho šéfa, dementní kolegy, protivný zákazníky. Vyjmenuj mi JEDNU profesi, která se úplně vždycky vrací z práce v pohodičce a odpočinutá. Nevyjmenoval.
Normálně v klidu jsem mu vyprávěla, že on teda prožívá stresy v práci jako drtivá většina lidí, ale kompenzuje si je věcmi, které ho ničí. Já si pustím muziku, pomuchlám se se psem, pokecám s kámošema nebo rodinou, zajdu si na mimino… tolik neškodných možností, kde upustit páru.
No a on, ať ho teda hlídám. Že v tý hospodě si dá jenom dvě piva, přísahá, jenom, než já proberu, co potřebuju, s tím kámošem.
Jasný, když jsem se vrátila z terásky, měl před sebou rozpitý třetí. Číslovku zapíral, fakt jsem si ji ověřila u hospodskýho.![]()
Zvedala jsem se, že jdeme… a spolusedící mu zaplatil objednal a zaplatil čtvrté, protože to evidentně nemá doma lehký.
Takže naše teorie tady jsou sice krásně košaté, realita žel mnohem jednodušší.
Po mém boku opět de.il blábolící nesmysly.V noci se mi zřejmě pod vlivem tohohle vlákna zdálo, že jsem to rozsekla a řekla mu, že končíme. Doteď si pamatuju tu úlevu ze sna.
Třeba za pár let vyhrabu tohle vlákno z historie a napíšu, že všecko dobře dopadlo.
Jsem rozhodnutá, že i přesto zkusím najít někde poblíž jiného doktora, nějakou poradnu, chci ještě mluvit s lidmi, pro které je tohle denní chleba a mají profesionální odstup, kterého já nejsem schopná.
A pokud to nepomůže, asi to vzdám.
Protože vždycky všecko dobře dopadne.
Pokusím si tomu ze všech sil věřit.
Všem děkuju.
Můj partner je muzikant, takže pije v podstatě pořád. Ale ne proto, že by měl nervy, stresy, ale protože je k tomu příležitost. Má hodně známých, v hospodě při těch různých hudebních akcích si vzájemně objednávají a přece to nemůže odmítnout a musí to i vrátit. Není z toho cesta ven.
@sirikit asi to tu někdo psal. Pokud nechce, žádná léčba nepomůže. Máme v rodině alkoholika, kterému odešel mozek. Jo, to se odvézt nechal, 8 týdnů v léčebně, vrátil se vzhledem k okolnostem celkem v poho. Chlastá dál, hulí jednu od druhé…
@sirikit píše:
Já ti rozumím: chceš pomoct, opravdu o tom přemýšlíš a protože sama jsi zřejmě hlubší člověk, snažíš se prohrabat ke kořenům - a pak vidíš cestu v koučingu.
Já vcelku vím, jak hluboko je kořínek. Psala jsem to tu, plus původní konstelace manželovy rodiny. Potud dobrý, můžeme si vysvětlit start.
Jenomže on teď už prostě pije, pije posledních cca 25 let na řekněme společensky tolerované úrovni a i teď to postupné propadání vidí zřetelně jen nejbližší, rozjeté hospodské společnosti na jeho stavu nic divného nepřipadne.
Přesně jak píše @Kobliha51, jemu to prostě chutná, s chlastem je mu fajn, nic špatnýho přece nedělá a jen já mám pořád kecy.
Nemá vůbec žádnou motivaci docházet za koučem a rozebírat s ním, jak mu tenkrát na pískovišti Mařenka rozšlápla bábovičku a on nalezl útěchu v kyblíčku.
Nechci teď být zlá, ale není žádný intelektuál, hledající podstatu jevů.
Je to fyzicky pracující řemeslník, který se celý den těší, až konečně sedne k Ohnivýmu kuřeti![]()
![]()
a dá si první z řady piv.
Kouč by si akorát tak mohl sednout vedle něj a plakat.Příspěvek upraven 07.05.16 v 10:41
A to se zpátky dopátráváme k meritu věci, pokud on sám nebude chtít, nehneš sním, většinou si tozačne uvědomovat až v okamžiku, kdy od něj dají všichni blízcí ruce pryč. Přestaneš mu vařit, vyženeš ho z domu, děti mu nepomůžou a on se dostane až na úplné dno. Potom si buď uvědomí že má problém a začne stím něco dělat(léčebna) nebo skončí o to dřív. To je bohužel u všech závislostí stejné. Myslím, že cesta za psychologem co se závislostí zabývá a promluvit si sním jak to u vás probíhá, by pro tebe vtom uvědomění mohla být super cesta.
Máš to ztížený hodně i tím, že žijete na Moravě, kde je pití jako norma, takhle mužův otec chlastal první ligu na slovensku, tam taky pije každý druhý a tedy nic moc, jeho otec taky vypil švagrovi z baru vzácný alkohol a nechal tam prázdné lahve, dopadlo to sním nakonec špatně, dvě děti od něj dali ruce úplně pryč, manželka se sním rozvedla, on pak onemocněl rakovinou a vzhledem k tomu, že samozřejmě nepřestal pít, tak to šlo dost rychle, jo a taky kouřil. Ale on si nikdy nepřipustil že asi pije víc než by bylo možné, on byl tedy v..l neskutečný
@Anonymní píše:
Sorry, ale brát alkoholika do hospody?![]()
Čekala jsi, že si objedná kofolu?
![]()
Po 25 letech chlastu nenechá a vždy mu dá přednost před tebou a rodinou. Měla jsi to řešit tehdy. Musel by spadnout úplně na dno. A ani pak není jistý, že by toho nenechal a nedal by mu přednost. Tvou pomoc potřeboval na začátku, teď je to už zbytečný. Není to kvartální alkoholik, ale normální ožrala. Mám to v rodině, nezabralo nic, proslovy, prosby, hrozby, opakovaná léčebna, psychiatr, přerušení styku s dětmi. Jsou to slaboši bez vůle. Koučing v jeho věku? Zbytečný.
Jako nechat co nejdříve padnout a nechat vybírat popelnice a žebrat o pár drobných na chlast na ulici
Každý má svou drogu berličku, která pomáhá do té doby než začne brát více než dala. Co to vytlouct klínem? ibogainem , bouhužel nemůžu podat referenci z první ruky. ![]()
@Swift píše:
Jako nechat co nejdříve padnout a nechat vybírat popelnice a žebrat o pár drobných na chlast na uliciKaždý má svou drogu berličku, která pomáhá do té doby než začne brát více než dala. Co to vytlouct klínem? ibogainem , bouhužel nemůžu podat referenci z první ruky.
super nápad, ale stejně pokud chlap nebude chtít, tak je to v tahu.
@Anonymní píše:
![]()
@Anonymní píše:
![]()
Po 25 letech chlastu nenechá a vždy mu dá přednost před tebou a rodinou. Měla jsi to řešit tehdy. Musel by spadnout úplně na dno. A ani pak není jistý, že by toho nenechal a nedal by mu přednost. Tvou pomoc potřeboval na začátku, teď je to už zbytečný. Není to kvartální alkoholik, ale normální ožrala. Mám to v rodině, nezabralo nic, proslovy, prosby, hrozby, opakovaná léčebna, psychiatr, přerušení styku s dětmi. Jsou to slaboši bez vůle. Koučing v jeho věku? Zbytečný.
Souhlas, to jako vzít čokla na výstavu koček a spolehnout se, ze je nechá na pokoji.
Po mém boku opět de.il blábolící nesmysly.
Klasika. Pro někoho chudáček, co má těžký život. Pro mě něco u cesty. Jsi hrdinská žena!!! Divím se, že nepiješ taky. To se totiž často stává. ![]()
@sirikit píše:Tak mohla jsem ho samozrejme zkusit uvazat u smrku za chatou a jit sama, pripadne si dat s kamosem pracovni schuzku v lese pod posedem
,akorat ze trochu problem je, ze manzel neni zbaveny svepravnosti a do te hospody si uplne klidne dojde sam.
A mimo to v dobe, kdy ja v podvecer dorazila, on uz mel svych par uvodnich kousku v sobe.
Tohle na silu fakt resit nejde.
No vidíš. Takže za to, že se včera opět řádně upravil, můžeš vlastně ty. I ty jedna!!! ![]()
@brisco píše:
Souhlas, to jako vzít čokla na výstavu koček a spolehnout se, ze je nechá na pokoji.
Myslíš si, že někdo může zakázat dospělému chlapovi cestu do hospody? Ona ho nemá na vodítku a on umí i chodit sám. Snad si nemyslíš, že má zakladatelka doma nesvéprávného imbecila, který jde tam, kam ona ho pošle, ze ne?
@Kobliha51 píše:
Myslíš si, že někdo může zakázat dospělému chlapovi cestu do hospody? Ona ho nemá na vodítku a on umí i chodit sám. Snad si nemyslíš, že má zakladatelka doma nesvéprávného imbecila, který jde tam, kam ona ho pošle, ze ne?
no jo jenže jestli má často 3 v krvi, tak se v něj mění. ![]()