Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@berry4 když byla karanténa, tak byla doma, a na všechno a na všechny nadávála.
A proč s ní jsi? Už ti na ní vše vadí
@Anonymní píše:
U psychologa byla, tam nám jenom řekl že manželka není nijak psychicky narušena, jenom se prostě změnila.
Myslím, že má pocit, že si vlastně nic neužila, že rychle vstoupila do manželství, že přišla o volnost, pařby, dělat si, co chce a chce to najednou dohnat. Možná jí inspirovala nějaká kamarádka. Té bych to ale nevyčítala. Pokud by nebyla tato kamarádka, objevila by se jiná. Není to o jejích kamarádkách, ale o tvé manželce. Člověk totiž rád slyší to, co slyšet chce.
@Konnny píše:
Jsem cetla znova zakl. uvodni prispevek. Zaujalo me - nevydrzi chvíli v klidu, kdyz sedi tak se houpe.Tak jestli to neni troll, nejaka dus. porucha by to byt mohla.
Mě to taky zaujalo, ale spíš mi to přišlo už jako začínající alergie Zakladatele na ní. I když už teda sedí doma, tak blbě. ![]()
@lolink píše:
Prostě ji už nebaví sedět doma na zadku a bejt hodná zenuska. Vzhledem k věku a délce vztahu mi to zas tak zvláštní nepřijde.
Tak proč se nerozvede? Něco jí brání???
No jako… já teda obdivuju, když někdo zůstane ve vztahu tak dlouho. Vlastně od prvního partnera. Vždycky jsem to tak chtěla…
Já jsem 30 měla jako hodně zlomový rok. Před třicítkou jsem hodně bilancovala a měla jsem pocit, že po 30 už to nebude ono, že se něco změní. Sama jsem si říkala, že je to blbost, ale i tak mě přepadaly různý myšlenky.
Jediný, co ti můžu poratit, věřit, že ji to přejde. Takovej zápřah nemůže přeci už dlouho vydržet… Určitě dohání, co zaspala a nedivím se. Ani nechtěj vědět, co všechno jsem v pubertě dělala já…
A další moje rada - začni si užívat taky. Zkus se párkrát vrátit domů později jak žena a uvidíš, jak na to bude reagovat. Zkus jí nabídnout, že na diskotéku půjdete spolu, ale musíš se bavit, užívat si.
Jako matka od dvou malých dětí ti můžu říct, že jestli mě teď drží i v mírných krizích s manželem něco nad vodou, tak zkušenosti, že chlapi můžou být daleko horší, než je ten můj. Proto jsem v klidu… A hlavně - dětma na x let (a doufám, že ne napořád) opravdu končí život. Mám pocit, že jsem ztratila veškerou svoji identitu v rámci dětí, rodiny, manžela…
Ty buď rád, že ještě děti nemáte a pokud tě bude chtít opustit, nebudete se o ně přetahovat. Ale osobně si myslím, že už by to dávno udělala, kdyby odejít chtěla.
@Ivet808 píše:
No jako… já teda obdivuju, když někdo zůstane ve vztahu tak dlouho. Vlastně od prvního partnera. Vždycky jsem to tak chtěla…
Já jsem 30 měla jako hodně zlomový rok. Před třicítkou jsem hodně bilancovala a měla jsem pocit, že po 30 už to nebude ono, že se něco změní. Sama jsem si říkala, že je to blbost, ale i tak mě přepadaly různý myšlenky.
Jediný, co ti můžu poratit, věřit, že ji to přejde. Takovej zápřah nemůže přeci už dlouho vydržet… Určitě dohání, co zaspala a nedivím se. Ani nechtěj vědět, co všechno jsem v pubertě dělala já…
A další moje rada - začni si užívat taky. Zkus se párkrát vrátit domů později jak žena a uvidíš, jak na to bude reagovat. Zkus jí nabídnout, že na diskotéku půjdete spolu, ale musíš se bavit, užívat si.
Jako matka od dvou malých dětí ti můžu říct, že jestli mě teď drží i v mírných krizích s manželem něco nad vodou, tak zkušenosti, že chlapi můžou být daleko horší, než je ten můj. Proto jsem v klidu… A hlavně - dětma na x let (a doufám, že ne napořád) opravdu končí život. Mám pocit, že jsem ztratila veškerou svoji identitu v rámci dětí, rodiny, manžela…
Ty buď rád, že ještě děti nemáte a pokud tě bude chtít opustit, nebudete se o ně přetahovat. Ale osobně si myslím, že už by to dávno udělala, kdyby odejít chtěla.
No v jednom mas velkou pravdu a hodne dobrou radu. Misto aby na ni tlacil, at se proste chova stejne jako ona, taky vsude mozne chodi, nerika ji co kde a kdy dela, vraci se jak chce, neozyva se. Akorat co kdyz to proste zakladatele nebavi a ona nevymekne za par tydnu takove hry? ![]()
@Ivet808 píše: …
A další moje rada - začni si užívat taky. Zkus se párkrát vrátit domů později jak žena a uvidíš, jak na to bude reagovat. Zkus jí nabídnout, že na diskotéku půjdete spolu, ale musíš se bavit, užívat si. …
Neopustila ho, protože je to pro ni pohodlnější - mít zázemí. Nikdo z jejich diskotékových „přátel“ ji nic takového nenabídl a asi ani nenabídne.
Myslím, že vztah jako takový skončil, nikdy to nebude jako před tím a nápad, že teď založí rodinu je naprostá hloupost. Jen to zakladatel musí nějak vzít na vědomí.
PS: máš pravdu s tím, že krize s přehodnocováním života časem přejde, ale dotyčný si většinou stihne naprosto rozvrátit osobní život. Čekat dva-tři roky je spíš jen ztráta času.
@Proximus píše:
Tak proč se nerozvede? Něco jí brání???
Jak to mám vědět? ![]()
@Anonymní píše:
U psychologa byla, tam nám jenom řekl že manželka není nijak psychicky narušena, jenom se prostě změnila.
@Anonymní píše: . Ale před 15 měsíci, se ze dne na den úplně změnila. Obarvila si vlasy na červeno, změnila styl oblékání, změnila názory, změnila kamarády, změnila koníčky. Žačala chodít 2 až 3 týdně na diskotéky, s kamarádkamy chodí každý den nakupovat, o domácnost se moc nestará, občas mně napadne jestli nemá milence. V sexu se taky dost změnila, zkoušíme pořád nové věci. Taky jsem docela žárlivěj, štve mně jak se teď obléká. Obléká se tak že jí sou vidět prsa a zadek. Taky dává na instragram nevhodné fotky, kde je třeba jen v erotickém prádle.
Jak byste reagovali na takové chování partnera/partnerky? Rozvádět se sní fakt nechci.
Neumim si predstavit chlapa, kterymu by tohle nevadilo.
Zda se, ze v jejim zivote uz ti zadna vyznamejsi role nepripada.
Ji je 26 jste spolu 10 let? A celou tu dobu, to znamena od 16 let byla tak klidna a „domaci“? Tak to holka propasla pubertu a ted si to vynahrazuje. Ja takhle radila kolem osmnacti devatenacti, ona holt teprv ted. Muze ji to prejit za pul roku ale taky treba za 5 let.
@Sandokanec píše:
Hele vyhovuje ti ta zmena? Pokud ne, tak nechapu co resis, proste to zabal A Bud si jistej, ze mas parohy, ze bys neprosel dverma.2-3krat tydne diskoteka, fotky v pradle, cervene vlasy, klasicka devka no.
Přesně a možná ještě nafrčená
![]()
Jak já zakladatelovi závidím. Ta moje se sice taky barví na červeno, ale to je tak vše. Nejradši sedí doma s dětma, nebo nějaké procházky, ale ideálně místama kde nikdo není. Kamarádky pořádně nemá, protože všechny jsou moc akční. Na diskošku nebo ples s ní jít nemůžu protože se „nechce ztrapňovat“ ale doma jen s dětma si klidně občas zatrsá, ale pak hned končí. Vyfotit rodinné foto a dát ho na FB taky nesmím, co kdyby vypadala blbě…
@berry4 když byla karanténa, tak byla doma, a na všechno a na všechny nadávála.