Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Diky za reakci. Můžeš zkusit popsat, proč by se tě to dotklo?
@Kasandra159 zbytečné je to pro tebe, v pořádku. Pro mě ne. Nemusíme na tomto šetřit. To už bychom si mohli dát rovnou ubytování i bez snídaně a koupit si ji v sámošce a taky neplatit „zbytečné“
no já mám jen přenesenou situaci, moji rodiče byli za covidu v Bulharsku, v luxusním hotelu, kde už předtím byli i s mou dcerou, tentokrát letěli sami, a dostali pokoj s rozdělenými postelemi, mamka říkala, že to bylo velice divné a připadala si nějak nepatřičně, že spí za sebou jak někde na internátu. Srazit to nešlo, pokoj byl příliš úzký. Nešlo o sex, to už vůbec, ale o ten divný pocit. A bylo to jeden z důvodů, proč se na dovolené necítila vůbec dobře, když já nevím 35 a více let spali vždy na manželské posteli všude - takové jakési odcizení
@stinga diky. Když nad tím přemýšlím, asi mi je líto, že já s ním chci mit tu blízkost a on ne/ je mu to jedno. Sama se ve svých pocitech ted nedokážu vyznat.
Asi mám „hystericky“ strach, že to s naším vztahem není to, co bývalo nebo co.
Jsem teda překvapená, kolika lidem to přijde normální.
Mně teda rozhodně ne. Ve funkčním vztahu, kde se oba mají rádi, mi připadá ta fyzická blízkost i v noci hodně důležitá. A opravdu to není jen o sexu. I když o něm taky. Proč bych ho zrovna na dovolené měla provozovat v jedné úzké posteli?
Pro mě teda sex i ta fyzická blízkost je jedna dost důležitých věcí zejména na té dovolené, kde si to máme oba užít spolu.
Příjem máte dost vysoký, ale i kdybyste měli poloviční, tak řešit 2,5 tisíce?
![]()
Kdyby to bylo na jednu noc nebo ten rozdíl v ceně byl propastný, tak dejme tomu, ale 2,500 na týden - no nevím, to mi přijde dost málo vzhledem k tomu, co od rodinné dovolené očekávám. Místo na dovolené s manželem bych si připadala jak na dětském táboře. Jasně v hotelu, kde už jsem byla několikrát a jednalo by se pouze o sražení postelí k sobě, tak bych volila oddělené, ale pokud bych tu jistotu neměla, tak není jiný volby než manželská postel.
Pozitivní je, že jste spolu schopni komunikovat a dospět k nějakému koncensu. Tak postele na dovolené budou, termín je asi i dán, účastníci se snad zúčastní - tak teď jen ten bešemel kolem by mohl klapnout a bude to vaše ideální dovoleá ![]()
Jsem na straně manžela. Ani jsem teda netušila, že manželská postel je nějaký luxus, za který se připlácí, to čtu prvně a nikdy jsem se s tím ani nesetkala v rámci nějakých kalkulací a to jezdíme obvykle dvakrát za rok někam. Bylo by mi to jedno, respektive bych volila tu levnější variantu, oddělené postele už jenom z principu, že proč bych měla připlácet za takovou „blbost“, tulit se můžu po zbytek roku.
Ty si to vykládáš tak, že tvýmu chlapovi by nevadilo, že týden nebudeš spát hned vedle něj, a z toho vyvozuješ, že tě nemiluje. Že radši shrábne dva a půl tisíce a obětuje tvou blízkost. Možná si tenhle tvůj pohled na věc vůbec neuvědomuje. Možná tvou blízkost každou noc nepotřebuje. A možná už má zjištěno, že postele jdou dát k sobě a bude to totéž, jako mít postel manželskou, jen to bude levnější. Každopádně chlapi bývají na tyhle nuance míň citliví, tak to asi za rozvod nestojí. Nejspíš tě má i tak rád, když pro vás zařizuje dovolenou.
Asi úplně nejzákladněji v tom, že si cení pár tisícovek víc, než mé blízkosti.
Navíc je to dovolená - něco, co si chci užít, mít se, ideálně tedy, lépe, než v běžném životě. A to pro mě oddělené postele nikdy nemůžou splnit. Taky oba spíme mnohem lépe vedle sebe, než sami, takže by to bylo nepohodlné i v tomhle.
Ale nejzásadnější je to upřednostnění financí před kontaktem se mnou. Kdyby se něco takového stalo v mém vztahu, tak bych to velmi jasně komunikovala a neumím si představit, že by manžel pak o něco takového usiloval - kdyby jo, je to pro mě signál, že něco není v pořádku. Ale je potřeba dodat, že my jsme hodně kontaktní a dotykoví a je to pro nás zásadní prvek vztahu, což nemusí být u všech 🙂
No však na tom, abyste si dobře „zahrkali” i o dovolené, nemají přece společné postele žádnou váhu… ![]()
A nebo jo? ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Samozřejmě, že mají. Na spoustu aktivit prostě potřebuješ větší prostor. A zase - dá se improvizovat, ale zrovna na dovolené si to chci/chceme užít se vším všudy a střídat víc poloh a aktivit a některé z nich jsou prostě na jedné posteli buď nemožné nebo méně pohodlné. A sražené postele se při sexu mají tendenci rozjíždět. To velmi silně nedoporučuju ![]()
A ke skvělému sexu patří i to, co se odehraje po něm, to, čemu se dnes říká „aftercare“. Pro mě minimálně společné objetí a ideálně usnutí v náručí. Ne, že by rychlovka o stěnu neměla kouzlo, ale to na dovolené málokdy provozujeme na pokoji. Na ten si rezervujeme, hmm, komplexnější aktivity ![]()
S tímto příjmem a na týdenní dovolenou bych si priplatila. Na to jsem byla příliš mnohokrát někde, kde postele fakt srazit nešly(nejlepší byl pokoj s komínem uprostřed🙂
Mě je to jedno. Pokud se ubytování líbí oběma. Byli jsme v kempu a fakt jsme nestěhovali celou chatu kvůli podzemím. A vůbec, ono to u nás často dopadá tak, že dcera jednoho z nás vystrnadi.
A pokud člověk chce, tak se vleze i do jedne ![]()
Mě by se to tedy velmi dotklo. Ale neumím si představit, že by se to stalo, pokud bychom neměli hodně hlubokou krizi. Manžel by oddělené postele nikdy nepřipustil, ani kdybychom měli platit pětinásobek (a já taky ne, to radši nejet nikam). Před cca rokem jsme u příbuzných dokonce spali na zemi, abychom mohli být spolu.
Manželé jsme 12 let