Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maffof píše: Že můj chlap není terno, je mi jasné, ale otázka je, jestli je to tak hrozné, že bude pro dceru lepší být bez otce. O to mi jde.
Ano ke to tak hrozné, že bude lepší když bidete s dcerou sami. On totiž tak jak je hnusný bude časem i na dceru. Jestli nevěříš tak si počkej.
Jemu o dítě nejde jde mu o tebe, respektive o tvoje peníze, sex a tvoje obsluhovani. Takže bez něj vám bude líp
@maffof píše:
Ale je to bez otce lepší? Když všechny děti budou mít tátu a to moje ne? Život už jsem jí zkazila tak jako tak. Buď nebude mít tátu vůbec nebo zažije střídání různých „strejdů“, to pro ni taky nechci. Vím, že někomu to napodruhé vyjde, ale asi je i spousta takových, kterým ne.A troufám si říct, že dítě z předchozího vztahu je novým partnerem většinou pouze trpěno. Asi se málokdy stane, že ho partner přijme „za vlastního“ a chová se k němu naprosto stejně jako ke svým vlastním dětem. Ale samozřejmě existují i výjimky. Manžel mi včera tvrdil, že chlapi už dnes nemusí chodit do bordelu, protože na netu je spousta opuštěných matek, které udělají cokoli, aby jejich dítě mělo aspoň nějakého tatínka.
Proč si bezpodnímečně hledat okamžitě někoho? Je stokrát lepší být sama a paní svého života a času.
Pokud později přijde partner, tak jen když to bude mít přidanou hodnotu (a nemluvím o sexu).
@botl tak u mě sex hrál první roli, když jsem hledala nového chlapa
![]()
Ale než se ukázalo, že je i k něčemu navíc, tak byl jen na sex. Občas se mi i po té době stýská ![]()
@Netopirek píše:
@botl tak u mě sex hrál první roli, když jsem hledala nového chlapa![]()
Ale než se ukázalo, že je i k něčemu navíc, tak byl jen na sex. Občas se mi i po té době stýská
Ale klidně. Toto bylo myšleno tak, aby ta mužská novinka nebyla přítěží.
Pokud by byl jen na sex, ale nadále prudič, pedant, hysterik, tyran, narcis atp, tak nemá cenu si ho tahat do života.
@botl píše:
Ale klidně. Toto bylo myšleno tak, aby ta mužská novinka nebyla přítěží.Pokud by byl jen na sex, ale nadále prudič, pedant, hysterik, tyran, narcis atp, tak nemá cenu si ho tahat do života.
Takového bych nechtěla ani na ten sex. Takovým se vyhýbat obloukem
Ale vzdyt on se ji nijak nevenuje, psalas, ze ho doslova obtezuje.Tak jaky ma vyznam, ze bys zustala a dcera „mela otce“??Jen abys zachovala tu nalepku uplnne rodiny? Myslis, ze jak holka poroste, nezjisti, ze ma tatu na dve věci?
@Eemii píše:
Ale vzdyt on se ji nijak nevenuje, psalas, ze ho doslova obtezuje.Tak jaky ma vyznam, ze bys zustala a dcera „mela otce“??Jen abys zachovala tu nalepku uplnne rodiny? Myslis, ze jak holka poroste, nezjisti, ze ma tatu na dve věci?
Některým stačí, že je otec fyzicky přítomen (jako že tam je, a vůbec nevadí, že je naprosto k ničemu). ![]()
@Eemii Doma se jí moc nevěnuje (spíš výjimečně), koukají spolu na pohádky, ven s ní nechodí, ale jezdí s námi na výlety (protože to po něm chci). Jinak na ní ale i myslí, kupuje jí dárečky, přestavuje pokojíček apod.
@maffof
Takže poslední dobou si vlastně říkám, jestli nejsem svojí mámě nakonec spíš vděčná, že to všechno vydržela, že jsem toho tátu měla, jsem za to teď ráda. Máte to někdo podobně?
Nikdy. Jak můžeš teď na té neschopné vyžírce vidět klady? To nebyla úplná rodina i když byli spolu. To byla matka, která dřela za dva a otec se válel. Tak jsi to alespoň napsala.
@Kobliha51 píše:
@maffof
Takže poslední dobou si vlastně říkám, jestli nejsem svojí mámě nakonec spíš vděčná, že to všechno vydržela, že jsem toho tátu měla, jsem za to teď ráda. Máte to někdo podobně?no spíš tady v okolí vidím, že v dospělosti děti vyčítali mamince, že prožili co prožili že se měli rozvést… ono to je individuální ale já bych se nemohla jen tak obětovat v tom co jsem zažívala jen abychom jako byli spolu když je to úplně jinak…takhle motat dítěti hlavu… Nevím jak bych jí vysvětlila, že ten vztah co má u nás zažitý je celý špatně a že to má vypadat jinak…že má mít tatínek maminku rád atd… prostě u mě mám jasno!
@botl Jenže je rozdíl, když důvodem rozpadu rodiny je, že táta odešel za milenkou. S tím toho ta žena/matka moc nezmůže. Ale já jsem tady ta, která to musí rozhodnout, já jsem naopak ta, která opustí tátu a „odejde od rodiny“.
@maffof píše:
@botl Jenže je rozdíl, když důvodem rozpadu rodiny je, že táta odešel za milenkou. S tím toho ta žena/matka moc nezmůže. Ale já jsem tady ta, která to musí rozhodnout, já jsem naopak ta, která opustí tátu a „odejde od rodiny“.
ty se seš ta co se musí rozhodnout zda dává své dceři dobrý příklad do života.
Nechat sebou zametat jak hadrem, to je ten nejlepší vzor co?
@maffof píše:
Ano, jsi to ty, kdo musí rozhodnout. Zůstaň v tom, a s největší pravděpodobností si podobného vola najde v budoucnu i tvoje dcera. Připadáš si šťastná? Chceš, aby takto „šťastný“ život prožívala i ona? Vážně si myslíš, že jakýkoliv otec je lepší, než žádný? I když jí bude sprostě nadávat, bude jí bít? A kdyby jí zneužíval? Kde je ta hranice, kdy už to pro tebe bude přes čáru? Kdy si řekneš „lépe bez něj“?
@Kakika Na tu hranici se vlastně celou dobu ptám. Bít ani zneužívat ji rozhodně nebude. Ano, se mnou zachází jak s hadrem, ale s dcerou zatím ne.
@maffof píše:
@Kakika Na tu hranici se vlastně celou dobu ptám. Bít ani zneužívat ji rozhodně nebude. Ano, se mnou zachází jak s hadrem, ale s dcerou zatím ne.
Ano, správně. Zatím. Můžeš klidně čekat, ale ono to přijde. Až se malá bude více projevovat, bude jí dávat sežrat, že se chová jako ty. A bude to dělat tak dobře a postupně, že ty ho budeš obhajovat, protože „malá to přeci přehání, ona ho provokuje, ona je vážně taková divoká a on ji JEN vychovává…“. Ona je mu úplně ukradená. Řekl ti to. A ne mezi řádky. Řekl to tak jasně, že by se to mohlo vyvěsit i na billboard, ale ty to pořád nechceš pochopit. Ptáš se na hranici a přitom už ti tady spousta ženských odpovědělo, že tohle není normální. Chceš poslat i telegram? Já pocházím z úplné rodiny. A když napíšu bohužel, tak to myslím naprosto upřímně.