Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maffof píše:
@Kakika Na tu hranici se vlastně celou dobu ptám. Bít ani zneužívat ji rozhodně nebude. Ano, se mnou zachází jak s hadrem, ale s dcerou zatím ne.
Promin, ale ty jsi fakt pitoma. Myslis, ze deti jsou blbý? Že si nevšimne, ze jsi nešťastná, ze te ponizuje? Az bude stejne ponizovat ji, ani ji nemusi bit, tak to bude taky ok? A kdy rekneš dost? Když ji poprvé řekne ze je k ničemu jako maminka, nebo až použije nějaký peprnejsi vyraz, ci az ji bude shazovat pred kanarady nebo treba rikat, ze je tlusta/hloupa/oskliva? Nebo až se holka k tobě bude taky chovat jako k onuci? Když tata muze, tak proc by nemohla ona?
Dojdu si za osychoterapeutem, at ti otevře oči. Máš totiž evidentně zcela pokřivené představy o tom, co je fungující rodina.
@maffof píše:
@Kakika Na tu hranici se vlastně celou dobu ptám. Bít ani zneužívat ji rozhodně nebude. Ano, se mnou zachází jak s hadrem, ale s dcerou zatím ne.
No jo, pěkně si tě zpracoval, jsi klasická tyrana ženská, která nevidí, že je to zle. Řeknu ti novinu, nemůžeš za to ty, ty nic špatně nedelas…To on, on nepracuje s luzou on JE LUZA… Prober se, dokud je čas, dceru bude terorizovat taky a ty za chvilku už nebudeš mít na to se jí zastat…on pracuje systematicky, má to promyšlené, nalajnovane… Tyra a vydira tě, přes sex, dítě, tvou naivitu a závislost na něm… Zdrhni, už tak jsi s tím hnusem promarnila kus života a ještě chystáš peklo pro dceru… Nemilujes ho, jsi jen v manipulovana do zdánlivé závislosti… Prober se a volně nadechni, bez hrůzy co zas bude až přijde domů!!!
@jankajj Tak jsem se teprve teď dostala k tomu testu a až se mi z toho udělalo špatně. Test na narcistní poruchu osobnosti u manžela mi vyšel na 63 %. Když říkáš, že jsi toto zažila, jak to dopadlo u tebe? Odchodem od manžela i s dětmi? Nebo se toto dá řešit i nějak jinak? Léčbou?
@maffof píše:
@jankajj Tak jsem se teprve teď dostala k tomu testu a až se mi z toho udělalo špatně. Test na narcistní poruchu osobnosti u manžela mi vyšel na 63 %. Když říkáš, že jsi toto zažila, jak to dopadlo u tebe? Odchodem od manžela i s dětmi? Nebo se toto dá řešit i nějak jinak? Léčbou?
Nedá se to léčit. Narcis si z podstaty své poruchy nikdy nepřipustí, že by měl problém. Takže on problém nemá, máš ho ty. Řeš sebe a svou dceru.
A dále,
@maffof píše:
@botl Jenže je rozdíl, když důvodem rozpadu rodiny je, že táta odešel za milenkou. S tím toho ta žena/matka moc nezmůže. Ale já jsem tady ta, která to musí rozhodnout, já jsem naopak ta, která opustí tátu a „odejde od rodiny“.
je jen alibismus z tvojí strany. Chlap z manželství za milenkou nedochází, pokud ho nenechá jít manželka. Většinou.
Důvodem rozpadu rodiny není, že táta odešel ma milenkou, to už je jen následek. Rodina je rozpadlá dřív, když přestane plnit svojí funkci. Ty už v rozpadlé rodině žiješ.
Dcera se za pár let k tobě bude chovat tak, jak se k tobě chová tvůj manžel a navíc ti vyčte, jaký jsi jí připravila hnusný dětství, svojí slabostí a alibismem. Vinu v jejích očích poneseš ty.
Dnes přišla finálovka: zjistila jsem, že manžel na internetu googlí seznamky a z nich potom lustruje přes internet jednotlivé slečny. ![]()
Na co cekas a setrvavas s teroristou? Rozvodem se ulevi vsem zucastnenym vyjma nej.
Zajímalo by mne, maffof, co vám řekli v té manželské poradně. Řídíte se tím? Pomohlo vám to? Proč se tam nevrátíte? Myslím, že emoce už jsou tu tak vzepjaté, že by se vám nějaký mediátor docela hodil, kdy by se podařilo aspoň uzavřít nějakou kulturní dohodu bez vydírání a urážek, jak to bude prakticky fungovat do rozvodu a jak po rozvodu, aby dcera byla rozvodem co nejméně zasažena.
Myslím, že to, že se se dcerou nechce vídat, je v tomto případě pro vás velmi dobrá zpráva, vzhledem k jeho osobnosti, mohlo by to být pro ni i nebezpečné, kdyby se vám skrz ni rozhodl pomstít.
Čeká vás teď nelehký úkol, naučit se žít sama, čehož se jako závislá osoba děsíte. Je to ale strašně důležité období, které jste, bohužel, přeskočila. Skrýváte svůj strach ze samoty schováváním se za dceru a tím, že by měla vyrůstat s tatínkem, který k ní nemá žádný vztah, ničí jí sebevědomí nejen tím, že jí vysílá okatý nezájem, ale tím, jak se chová před ní k vám.
Přemýšlení o všech ošklivostech, které vám manžel dělá a dělal, vám zabírá téměř celou kapacitu vašeho mozku. Až ten vztah ukončíte, zbyde po něm velké vakuum, které musíte něčím zaplnit. Nejde to tak snadno, jak se zdá, pracujte na tom už nyní, snažte se obnovovat přátelské vazby, poznávat nové lidi, podnikat nové aktivity. Cokoliv, kdy nebudete myslet aspoň pár minut na manžela se počítá. Neodkládejte to na AŽ. Až někdy, kdy budu mít čas, bude to vyřešeno atd. Odněkud musíte čerpat sílu.
Je skvělé, že máte vlídnou maminku, která se o vás postará a je vám oporou a mělo by být přeci jen dobře, když si dcera k babičce udělá citový vztah, to je přece samozřejmostí i v jiných rodinách a pro dítě je taková vazba velmi obohacující, ať už spolu žijete v jedné domácnosti nebo ne. Na jednu stranu se neustále děsíte, jak dcera bude citově strádat, když nebude vystůstat s otcem, který o ni vůbec nestojí a chová se k ní otřesně (ne, pokojík ani peníze to nezmění, opravdu), na druho stranu máte starost, aby nepřilnula k babičce.
Příspěvek upraven 04.09.17 v 18:19
@maffof píše:
Jak píše botl - nevěřím, že se to dá léčit. Však on ani u sebe žádný problém nevidí, ne.
Já to rozpoznala po několika málo měsících vztahu, děti jsem s ním neměla, nevzala jsem si ho. Odešla jsem ze vztahu, ale ještě několik měsíců mě různě otravoval, nechtěl mě nechat jít, hodně nepříjemné. Více kdyžtak do SZ/jednu už jsem ti napsala.
@Swami Harashimi Děkuji za Váš příspěvek. Manželskou poradnu manžel zcela ovládl, byla to taková jeho velká one man show. Psycholožka nás doslova vyhodila poté, co manžel řekl, že peníze jsou pro něj přednější než psychická pohoda dítěte. Prý se to neslučuje s jejím etickým kodexem, a tudíž nám nemůže pomoct. A ano, trochu se bojím, že dcera k babičce přilne. Asi zde nebudeme bydlet do smrti, takže případné stěhování jí (opět) vezme blízkého člověka.
@maffof píše:
@Swami Harashimi Děkuji za Váš příspěvek. Manželskou poradnu manžel zcela ovládl, byla to taková jeho velká one man show. Psycholožka nás doslova vyhodila poté, co manžel řekl, že peníze jsou pro něj přednější než psychická pohoda dítěte. Prý se to neslučuje s jejím etickým kodexem, a tudíž nám nemůže pomoct. A ano, trochu se bojím, že dcera k babičce přilne. Asi zde nebudeme bydlet do smrti, takže případné stěhování jí (opět) vezme blízkého člověka.
ehm..a přesto s ním budeš?
@maffof no a co že dcera přilne k babičce. Pořád lepší, aby přilnula k babičce, než k takovému blbovi, kterého vyhodí z poradny i psycholožka. A že jí případným stěhováním vezmeš dalšího člověka? Co je to za blbost, však babičku bude vídat i nadále. Víš, ty v tom vidíš pořád nějaké problémy, ale ono to zase tak složité není. A promiň, otce za blízkého člověka tvé dcery nepovažuji. Nechápu, že tě tíží svědomí, že by se s ním dcera vídala méně než doposud.
@maffof Víš, člověk má úplně chuť tě protáhnout skrz monitor a pořádně tebou zatřást
Co víc ještě potřebuješ, když máš vlastně i z rukou odborníka potvrzeno, že žiješ s magorem? Ta hranice, kterou hledáš, byla dávno překročená. Nejsi na tom ještě tak špatně, zvládla jsi odejít, tak tu šanci nezahoď. Podruhé už by to tak snadno nešlo, pokud vůbec.
@maffof A PROC BY JSI JI MELA BRAT BLIZKEHO CLOVEKA? ME PRIJDE ZE NEJVETSI ZAVISLAK A UPINAK SES TY
TO ZE S BABICKOU PAK NEBUDE BYDLET NEZNAMENA ZE JI NEBUDE VIDET MOJE DETI JEZDI K BABICCE KLIDNE KAZDYCH 14DNI KDYZ CHTEJI
EDIT_ NEJAK SE MI PRENASTAVILA KLAVESNICE A NEVIM JAK TO ZRUSIT
KDYBY JSTE MEL NEKDO TYP KLIDNE PISTE SZ ![]()
Tohle nevyřešíte bez pomoci odborného rodinného terapeuta, či psychologa :-/