Manželství kvůli dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75834
10.9.17 22:40
@brumdinka píše:
Vubec nic sem nepopletla ;)

Tak ono tady často dochází k jevu, že když s někým nesouhlasíš, popletla jsi to, plácáš hlouposti nebo nerozumíš psanému textu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.9.17 22:43

@Honza 12 Tak z mého pohledu je dobře, že si můžu konečně od žen přečíst, co považují ženy za ten „servis“. Protože tohle nedělají ani ženy, tak až přijde nějaká nesťastnice a bude zmiňovat jakýže to má ten její nevděčník doma „full servis“… :think:
Je marné vést diskusi s někým, kdo si myslí, že muž bez ženy je na úrovni bezdomovce, to spíše vypovídá o společenské vrstvě dotyčné. Mnohé asi ani netuší, že žena dokáže byt větši bordelář než muž.
Mnoho žen si myslí, že jsou v zivotě muže nepostradatelné a naopak.

Třeba pro mě starost o ženu mj. znamená, aby se měla dobře, cítila se bezpečně, nestrádala a věděla, že není na starosti sama. Pokud žije člověk sám je to v mnoha ohledech jednodušší. Osobně si umím takový život představit, jen bych takto nyní žít nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
10.9.17 22:49
@sirikit píše:
Protože padesatilete páry - teď nemyslím mnohaleta manželství, tam samozřejmě společné bydlení vyplývá už z definice - jsou prostě pohodlné.
Ono vypadá strašně hais a „opravdove“, brzy se sestehovat - ale když sundas ty růžový brejlicky, je to jenom neochota investovat do vztahu čas a energii.
Pán si nemusí dělat čas na schůzky, řešit program, co na sebe, aby nějak vypadal, vyrazit se svojí láskou třeba na prodlouženy víkend nebo na dovolenou.. ne. Prostě prijde v monterkach domů, tam má uklizeno, navareno, sex když není moc urvanej z práce a k ohromení protějšku často stačí příspěvek na společnou domácnost. :nevim:
Někomu to samozřejmě stačí, to nerozporuju. Čím dál víc se ale setkávám se zajistenymi ženskými 50+, které si chlapa nechávají jen pro pěkné chvíle, zážitky, vyletky, dovolené - a do sestehovavani se nehrnou.
Dost jim rozumím a zůstat nějakým nepredlozenym řízením osudu sama, nedělala bych to jinak. :kytka:

My máme náhodou v rodině takovou tetičku ;) Vdova, přes 60, randí s vdovcem, 65. Už léta. Bydlí každý zvlášť, ale navštěvují se, chodí na procházky, jezdí na dovolené, všichni je berou jako pár, ale prostě má každý svou domácnost. Asi i proto, že každý má svoje děti a vnuky, tak aby se k nim všichni vešli, když přijedou na návštěvu. Funguje to tak skvěle opravdu už léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148989
10.9.17 22:50
@opulus píše:
@Honza 12 Tak z mého pohledu je dobře, že si můžu konečně od žen přečíst, co považují ženy za ten „servis“. Protože tohle nedělají ani ženy, tak až přijde nějaká nesťastnice a bude zmiňovat jakýže to má ten její nevděčník doma „full servis“… :think:
Je marné vést diskusi s někým, kdo si myslí, že muž bez ženy je na úrovni bezdomovce, to spíše vypovídá o společenské vrstvě dotyčné. Mnohé asi ani netuší, že žena dokáže byt větši bordelář než muž.
Mnoho žen si myslí, že jsou v zivotě muže nepostradatelné a naopak.Třeba pro mě starost o ženu mj. znamená, aby se měla dobře, cítila se bezpečně, nestrádala a věděla, že není na starosti sama. Pokud žije člověk sám je to v mnoha ohledech jednodušší. Osobně si umím takový život představit, jen bych takto nyní žít nechtěl.

Keci v kleci. Většina chlapů si představuje starost a péči o ženu tak, že v noci obětavě nahlas chrápe aby od obydlí odehnal šelmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75834
10.9.17 22:52
@Anna766 píše:
Keci v kleci. Většina chlapů si představuje starost a péči o ženu tak, že v noci obětavě nahlas chrápe aby od obydlí odehnal šelmy.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
10.9.17 22:52
@opulus píše:
Mnoho žen si myslí, že jsou v zivotě muže nepostradatelnéa naopak.Třeba pro mě starost o ženu mj. znamená, aby se měla dobře, cítila se bezpečně, nestrádala a věděla, že není na starosti sama. Pokud žije člověk sám je to v mnoha ohledech jednodušší. Osobně si umím takový život představit, jen bych takto nyní žít nechtěl.

Mnoho žen si to taky tak celá léta zařizuje, aby byly pro chlapa nepostradatelné. K ničemu v domácnosti ho nepustí a pořád mu nějak dávají najevo, že chlap je bez nich vyřízen, aby ho náhodou nenapadlo, že by mu bez té baby nakonec bylo líp :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106488
10.9.17 23:08
@LLump píše:
Když mám na starost děti a domácnost, žena vstává podstatně dřív, takže už doma dávno není. Dtto já, když je má na starosti ona. Domácí zvířectvo nevedeme, a fakt nechápu, proč bych měl DENNĚ nakupovat, a ještě k tomu na ten nákup jezdit :roll: Jinak ano, v tom ostatním to sedí, takhle se o to s ženou střídáme. S malou nuancí - ona vaří, já se zas častěji starám o děti. Celkově na takto strávený čas toho tím trávím víc než ona.

to, ale neni starost o zenu..napis konkretne, jak se staras o ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.9.17 23:13
@Venetia píše:
to, ale neni starost o zenu..napis konkretne, jak se staras o ni

Pohlídá jí děti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106488
10.9.17 23:14
@opulus píše:
Pohlídá jí děti. :)

borec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.9.17 23:16
@Venetia píše:
borec :palec:

Zase na druhou stranu, když už mu je porodila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75834
10.9.17 23:19
@robínek píše:
My máme náhodou v rodině takovou tetičku ;) Vdova, přes 60, randí s vdovcem, 65. Už léta. Bydlí každý zvlášť, ale navštěvují se, chodí na procházky, jezdí na dovolené, všichni je berou jako pár, ale prostě má každý svou domácnost. Asi i proto, že každý má svoje děti a vnuky, tak aby se k nim všichni vešli, když přijedou na návštěvu. Funguje to tak skvěle opravdu už léta.

Já si to právě dokážu docela dobře představit, není to žádná ramenatá póza pro veřejnost. :)
Jsem celý život obklopená fajn rodinou, ale jakkoli mám svého chlapa fakt ráda, soužití samozřejmě představuje určité kompromisy. :think:
Mám třeba „tam venku“ práci, a když se vracím pozdě večer, mám takový provinilý ocit, že bych „správně“ měla být doma s ním. Vyloženě ráda se najím venku a za sebe už bych vůbec neřešila, jestli je doma něco k jídlu - maximálně tak ke snídani… jenomže chlap je celý den v práci, nemá možnost se najíst něčeho teplého, tak mám takový zodpovědný pocit, že by to krucinál mělo aspoň večer doma bublat pod pokličkama. :nevim:
Někdy si nechci povídat a velmi často si stačím sama - nepatřím k těm ženským, které nutně potřebují chlapa jako smysl života nebo jako jediný zdroj zábavy.
Jo, mám mužské vyloženě ráda, bavíme se myslím vzájemně a kvůli své potřebě občasné samoty se rozvádět nebudu, že jo. :nevim:

Se svým mužem setrvám, dokud nás smrt nerozdělí. Ale pokud on by to viděl jinak a prchl mi v dál :roll: :jazyk:, rozhodně to povedu jako Tvoje tetička. :pankac: :pankac:
Chci pokračovat ve své zajímavé práci aspoň trochu i v důchodu, jezdit si domů, kdy mi to vyjde - nebo bez vysvětlení nepřijet vůbec, ve volném čase dům, psi, kytky, muzika, knížky, emimino :* - a externista. ;) Navštěvovat se, když se nám bude chtít, pořád se na sebe těšit, být jeden druhému tak trochu vzácní, jezdit spolu na dovolené, do lázní a na poznávačky… tohle. :pankac: :pankac:
Jenže z mnohaletého manžela už holt externistu udělám těžko. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106488
10.9.17 23:23
@LLump píše:
To v tom příspěvku, na který jsem reagoval, ale nebylo…

to psal honzin, ze pece o zenu je narocna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1571
10.9.17 23:27

@sirikit

Oooo Sirikit, ty mi mluvis z duse! Nedavno jsem presne podobny nazor pridaval na nejake diskusi (mozna dokonce na tehle :) )

Miluji svou zenu a souziti s ni, ale octl-li bych se nejakou shodou okolnosti sam, za nic na svete bych uz neopustil single zpusob zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148989
10.9.17 23:31
@sirikit píše:
Já si to právě dokážu docela dobře představit, není to žádná ramenatá póza pro veřejnost. :)
Jsem celý život obklopená fajn rodinou, ale jakkoli mám svého chlapa fakt ráda, soužití samozřejmě představuje určité kompromisy. :think:
Mám třeba „tam venku“ práci, a když se vracím pozdě večer, mám takový provinilý ocit, že bych „správně“ měla být doma s ním. Vyloženě ráda se najím venku a za sebe už bych vůbec neřešila, jestli je doma něco k jídlu - maximálně tak ke snídani… jenomže chlap je celý den v práci, nemá možnost se najíst něčeho teplého, tak mám takový zodpovědný pocit, že by to krucinál mělo aspoň večer doma bublat pod pokličkama. :nevim:
Někdy si nechci povídat a velmi často si stačím sama - nepatřím k těm ženským, které nutně potřebují chlapa jako smysl života nebo jako jediný zdroj zábavy.
Jo, mám mužské vyloženě ráda, bavíme se myslím vzájemně a kvůli své potřebě občasné samoty se rozvádět nebudu, že jo. :nevim:Se svým mužem setrvám, dokud nás smrt nerozdělí. Ale pokud on by to viděl jinak a prchl mi v dál :roll: :jazyk:, rozhodně to povedu jako Tvoje tetička. :pankac: :pankac:
Chci pokračovat ve své zajímavé práci aspoň trochu i v důchodu, jezdit si domů, kdy mi to vyjde - nebo bez vysvětlení nepřijet vůbec, ve volném čase dům, psi, kytky, muzika, knížky, emimino :* - a externista. ;) Navštěvovat se, když se nám bude chtít, pořád se na sebe těšit, být jeden druhému tak trochu vzácní, jezdit spolu na dovolené, do lázní a na poznávačky… tohle. :pankac: :pankac:
Jenže z mnohaletého manžela už holt externistu udělám těžko. :mrgreen:

Já už to tu někde psala, že kdybych se nějakým pohnutím osudu ocitla bez muže, už bych ani žádného nechtěla a nehledala. A to nemám blbou zkušenost, jen bych byla prostě a jednoduše radši sama(samozřejmě bych úplně sama nebyla neb mám děti a dokonce už i vnučku),no a jak mi to tu bylo vyvraceno hale…jak bych pak mluvila jinak, a jak je model samotné ženy bez muže špatný, myslím že to zaznělo i přímo v této diskuzi…a jak by mi chyběla ta pevná mužská náruč, no nechyběla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75834
10.9.17 23:33
@Cosmopol píše:
@sirikit

Oooo Sirikit, ty mi mluvis z duse! Nedavno jsem presne podobny nazor pridaval na nejake diskusi (mozna dokonce na tehle :) )

Miluji svou zenu a souziti s ni, ale octl-li bych se nejakou shodou okolnosti sam, za nic na svete bych uz neopustil single zpusob zivota.

Naléhavě mi tu chybí dva smajlíci, jak si plácaj packou o packu! ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria