Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@brumdinka píše:
Vubec nic sem nepopletla
Tak ono tady často dochází k jevu, že když s někým nesouhlasíš, popletla jsi to, plácáš hlouposti nebo nerozumíš psanému textu. ![]()
@Honza 12 Tak z mého pohledu je dobře, že si můžu konečně od žen přečíst, co považují ženy za ten „servis“. Protože tohle nedělají ani ženy, tak až přijde nějaká nesťastnice a bude zmiňovat jakýže to má ten její nevděčník doma „full servis“… ![]()
Je marné vést diskusi s někým, kdo si myslí, že muž bez ženy je na úrovni bezdomovce, to spíše vypovídá o společenské vrstvě dotyčné. Mnohé asi ani netuší, že žena dokáže byt větši bordelář než muž.
Mnoho žen si myslí, že jsou v zivotě muže nepostradatelné a naopak.
Třeba pro mě starost o ženu mj. znamená, aby se měla dobře, cítila se bezpečně, nestrádala a věděla, že není na starosti sama. Pokud žije člověk sám je to v mnoha ohledech jednodušší. Osobně si umím takový život představit, jen bych takto nyní žít nechtěl.
@sirikit píše:
Protože padesatilete páry - teď nemyslím mnohaleta manželství, tam samozřejmě společné bydlení vyplývá už z definice - jsou prostě pohodlné.
Ono vypadá strašně hais a „opravdove“, brzy se sestehovat - ale když sundas ty růžový brejlicky, je to jenom neochota investovat do vztahu čas a energii.
Pán si nemusí dělat čas na schůzky, řešit program, co na sebe, aby nějak vypadal, vyrazit se svojí láskou třeba na prodlouženy víkend nebo na dovolenou.. ne. Prostě prijde v monterkach domů, tam má uklizeno, navareno, sex když není moc urvanej z práce a k ohromení protějšku často stačí příspěvek na společnou domácnost.
Někomu to samozřejmě stačí, to nerozporuju. Čím dál víc se ale setkávám se zajistenymi ženskými 50+, které si chlapa nechávají jen pro pěkné chvíle, zážitky, vyletky, dovolené - a do sestehovavani se nehrnou.
Dost jim rozumím a zůstat nějakým nepredlozenym řízením osudu sama, nedělala bych to jinak.
My máme náhodou v rodině takovou tetičku
Vdova, přes 60, randí s vdovcem, 65. Už léta. Bydlí každý zvlášť, ale navštěvují se, chodí na procházky, jezdí na dovolené, všichni je berou jako pár, ale prostě má každý svou domácnost. Asi i proto, že každý má svoje děti a vnuky, tak aby se k nim všichni vešli, když přijedou na návštěvu. Funguje to tak skvěle opravdu už léta.
@opulus píše:
@Honza 12 Tak z mého pohledu je dobře, že si můžu konečně od žen přečíst, co považují ženy za ten „servis“. Protože tohle nedělají ani ženy, tak až přijde nějaká nesťastnice a bude zmiňovat jakýže to má ten její nevděčník doma „full servis“…
Je marné vést diskusi s někým, kdo si myslí, že muž bez ženy je na úrovni bezdomovce, to spíše vypovídá o společenské vrstvě dotyčné. Mnohé asi ani netuší, že žena dokáže byt větši bordelář než muž.
Mnoho žen si myslí, že jsou v zivotě muže nepostradatelné a naopak.Třeba pro mě starost o ženu mj. znamená, aby se měla dobře, cítila se bezpečně, nestrádala a věděla, že není na starosti sama. Pokud žije člověk sám je to v mnoha ohledech jednodušší. Osobně si umím takový život představit, jen bych takto nyní žít nechtěl.
Keci v kleci. Většina chlapů si představuje starost a péči o ženu tak, že v noci obětavě nahlas chrápe aby od obydlí odehnal šelmy.
@Anna766 píše:
Keci v kleci. Většina chlapů si představuje starost a péči o ženu tak, že v noci obětavě nahlas chrápe aby od obydlí odehnal šelmy.
@opulus píše:
@Honza 12 Tak z mého pohledu je dobře, že si můžu konečně od žen přečíst, co považují ženy za ten „servis“. Protože tohle nedělají ani ženy, tak až přijde nějaká nesťastnice a bude zmiňovat jakýže to má ten její nevděčník doma „full servis“…
Mnoho žen si myslí, že jsou v zivotě muže nepostradatelnéa naopak.Třeba pro mě starost o ženu mj. znamená, aby se měla dobře, cítila se bezpečně, nestrádala a věděla, že není na starosti sama. Pokud žije člověk sám je to v mnoha ohledech jednodušší. Osobně si umím takový život představit, jen bych takto nyní žít nechtěl.
Mnoho žen si to taky tak celá léta zařizuje, aby byly pro chlapa nepostradatelné. K ničemu v domácnosti ho nepustí a pořád mu nějak dávají najevo, že chlap je bez nich vyřízen, aby ho náhodou nenapadlo, že by mu bez té baby nakonec bylo líp ![]()
@LLump píše:
Když mám na starost děti a domácnost, žena vstává podstatně dřív, takže už doma dávno není. Dtto já, když je má na starosti ona. Domácí zvířectvo nevedeme, a fakt nechápu, proč bych měl DENNĚ nakupovat, a ještě k tomu na ten nákup jezditJinak ano, v tom ostatním to sedí, takhle se o to s ženou střídáme. S malou nuancí - ona vaří, já se zas častěji starám o děti. Celkově na takto strávený čas toho tím trávím víc než ona.
to, ale neni starost o zenu..napis konkretne, jak se staras o ni
@Venetia píše:
to, ale neni starost o zenu..napis konkretne, jak se staras o ni
Pohlídá jí děti. ![]()
@Venetia píše:
borec
Zase na druhou stranu, když už mu je porodila. ![]()
@robínek píše:
My máme náhodou v rodině takovou tetičkuVdova, přes 60, randí s vdovcem, 65. Už léta. Bydlí každý zvlášť, ale navštěvují se, chodí na procházky, jezdí na dovolené, všichni je berou jako pár, ale prostě má každý svou domácnost. Asi i proto, že každý má svoje děti a vnuky, tak aby se k nim všichni vešli, když přijedou na návštěvu. Funguje to tak skvěle opravdu už léta.
Já si to právě dokážu docela dobře představit, není to žádná ramenatá póza pro veřejnost. ![]()
Jsem celý život obklopená fajn rodinou, ale jakkoli mám svého chlapa fakt ráda, soužití samozřejmě představuje určité kompromisy. ![]()
Mám třeba „tam venku“ práci, a když se vracím pozdě večer, mám takový provinilý ocit, že bych „správně“ měla být doma s ním. Vyloženě ráda se najím venku a za sebe už bych vůbec neřešila, jestli je doma něco k jídlu - maximálně tak ke snídani… jenomže chlap je celý den v práci, nemá možnost se najíst něčeho teplého, tak mám takový zodpovědný pocit, že by to krucinál mělo aspoň večer doma bublat pod pokličkama. ![]()
Někdy si nechci povídat a velmi často si stačím sama - nepatřím k těm ženským, které nutně potřebují chlapa jako smysl života nebo jako jediný zdroj zábavy.
Jo, mám mužské vyloženě ráda, bavíme se myslím vzájemně a kvůli své potřebě občasné samoty se rozvádět nebudu, že jo. ![]()
Se svým mužem setrvám, dokud nás smrt nerozdělí. Ale pokud on by to viděl jinak a prchl mi v dál
, rozhodně to povedu jako Tvoje tetička.
![]()
Chci pokračovat ve své zajímavé práci aspoň trochu i v důchodu, jezdit si domů, kdy mi to vyjde - nebo bez vysvětlení nepřijet vůbec, ve volném čase dům, psi, kytky, muzika, knížky, emimino
- a externista.
Navštěvovat se, když se nám bude chtít, pořád se na sebe těšit, být jeden druhému tak trochu vzácní, jezdit spolu na dovolené, do lázní a na poznávačky… tohle.
![]()
Jenže z mnohaletého manžela už holt externistu udělám těžko. ![]()
@LLump píše:
To v tom příspěvku, na který jsem reagoval, ale nebylo…
to psal honzin, ze pece o zenu je narocna
Oooo Sirikit, ty mi mluvis z duse! Nedavno jsem presne podobny nazor pridaval na nejake diskusi (mozna dokonce na tehle
)
Miluji svou zenu a souziti s ni, ale octl-li bych se nejakou shodou okolnosti sam, za nic na svete bych uz neopustil single zpusob zivota.
@sirikit píše:
Já si to právě dokážu docela dobře představit, není to žádná ramenatá póza pro veřejnost.
Jsem celý život obklopená fajn rodinou, ale jakkoli mám svého chlapa fakt ráda, soužití samozřejmě představuje určité kompromisy.
Mám třeba „tam venku“ práci, a když se vracím pozdě večer, mám takový provinilý ocit, že bych „správně“ měla být doma s ním. Vyloženě ráda se najím venku a za sebe už bych vůbec neřešila, jestli je doma něco k jídlu - maximálně tak ke snídani… jenomže chlap je celý den v práci, nemá možnost se najíst něčeho teplého, tak mám takový zodpovědný pocit, že by to krucinál mělo aspoň večer doma bublat pod pokličkama.
Někdy si nechci povídat a velmi často si stačím sama - nepatřím k těm ženským, které nutně potřebují chlapa jako smysl života nebo jako jediný zdroj zábavy.
Jo, mám mužské vyloženě ráda, bavíme se myslím vzájemně a kvůli své potřebě občasné samoty se rozvádět nebudu, že jo.Se svým mužem setrvám, dokud nás smrt nerozdělí. Ale pokud on by to viděl jinak a prchl mi v dál
![]()
, rozhodně to povedu jako Tvoje tetička.
![]()
Chci pokračovat ve své zajímavé práci aspoň trochu i v důchodu, jezdit si domů, kdy mi to vyjde - nebo bez vysvětlení nepřijet vůbec, ve volném čase dům, psi, kytky, muzika, knížky, emimino- a externista.
Navštěvovat se, když se nám bude chtít, pořád se na sebe těšit, být jeden druhému tak trochu vzácní, jezdit spolu na dovolené, do lázní a na poznávačky… tohle.
![]()
Jenže z mnohaletého manžela už holt externistu udělám těžko.
Já už to tu někde psala, že kdybych se nějakým pohnutím osudu ocitla bez muže, už bych ani žádného nechtěla a nehledala. A to nemám blbou zkušenost, jen bych byla prostě a jednoduše radši sama(samozřejmě bych úplně sama nebyla neb mám děti a dokonce už i vnučku),no a jak mi to tu bylo vyvraceno hale…jak bych pak mluvila jinak, a jak je model samotné ženy bez muže špatný, myslím že to zaznělo i přímo v této diskuzi…a jak by mi chyběla ta pevná mužská náruč, no nechyběla.
@Cosmopol píše:
@sirikitOooo Sirikit, ty mi mluvis z duse! Nedavno jsem presne podobny nazor pridaval na nejake diskusi (mozna dokonce na tehle
Miluji svou zenu a souziti s ni, ale octl-li bych se nejakou shodou okolnosti sam, za nic na svete bych uz neopustil single zpusob zivota.)
Naléhavě mi tu chybí dva smajlíci, jak si plácaj packou o packu!
![]()