Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
Tohle je důležité a myslím, že to nemusí být úplně na 100% ženiny dokonalosti.
Kolem baráku je tolik roboty, že i když jsme oba „doma“, potkáme se vlastně až večer u Sheldona
S obdobím dešťů však přijde i období mého motání po kuchyni a bublaninová aféra bude v dohlednu
Co poradíš?
@sirikit píše:
Naštěstí.![]()
![]()
Stoupni si přede mě, prosim Te, protože oni mě za chvilinku strašlivě zmlatej.
Ale já bych tak hrozně nechtěla, aby se mi chlap doma motal po kuchyni, radil mi s recepty, machroval, že jeho svickova je lepší, než moje svickova a doporučoval mi tu nejvonavejsi avivaz..![]()
![]()
Jasně, když se chlap dokáže postarat o děcka a v nouzi i o domácnost, palec hore. To můj taky.
Ale jinak chci od muzskyho klucicarny a ať mi nechá můj pisecek.![]()
Honzin je prokazatelně krásnej chlap, viděla jsem fotky, a klucicarny umi taky. Leč v mých očích je tím svým horovanim pro nezastupitelnou roli muže v kuchyni a na postu kalupinky domácí prakticky již vykastrovan.Omlouvá mě snad jen pošetilost stáří. Kuwaaa, já chci chlapa, kterej se mi nese*re do bublaniny!!!
![]()
Můj chlap vaří chlapsky. Umí výborné polévky, omáčky, skvěle upeče maso…ale nepeče, to rád přenechá mě. A mě to vyhovuje.
@zoidberg píše:
Tohle je důležité a myslím, že to nemusí být úplně na 100% ženiny dokonalosti.
Kolem baráku je tolik roboty, že i když jsme oba „doma“, potkáme se vlastně až večer u Sheldona
S obdobím dešťů však přijde i období mého motání po kuchyni a bublaninová aféra bude v dohlednu
Co poradíš?
Jako tresnicka na dortu božské!! ![]()
Pokud by to bylo pravidlem během celého roku, buď prchám, nebo se spíš poohlednu po pánovi, nedisponujicim krajkovou zástěrkou ve svém šatníku. ![]()
Můj chlap vařit až na úplné primitivnosti neumí a je to fakt to poslední, co bych mu zazlivala. Pizzu umí objednat každej. ![]()
@sirikit píše:
Jako tresnicka na dortu božské!!
Pokud by to bylo pravidlem během celého roku, buď prchám, nebo se spíš poohlednu po pánovi, nedisponujicim krajkovou zástěrkou ve svém šatníku.
Můj chlap vařit až na úplné primitivnosti neumí a je to fakt to poslední, co bych mu zazlivala. Pizzu umí objednat každej.
Já bych taky nechtěla vařícího chlapa ![]()
Raději at nás pozvou do restaurace ![]()
@sirikit píše:
Pokud by to bylo pravidlem během celého roku, buď prchám, nebo se spíš poohlednu po pánovi, nedisponujicim krajkovou zástěrkou ve svém šatníku.
Můj chlap vařit až na úplné primitivnosti neumí a je to fakt to poslední, co bych mu zazlivala. Pizzu umí objednat každej.
Upece kure, obali v trojobalu cokoliv, ve stavu nouze by asi zvladl bramboraky.
Jo vlastne, do pomaleho hrnce umi nahazet vse potrebne na vyvar (libecek ovsem stabilne zapomina).
Ale velmi ho podporuji ve vytirani chodby a kuchyne a oslavne jasam pri umyvani oken.
Pradlo taktez povesi.
Ale o svy svickovy odmitam debatovat! S kymkoliv!
@free333 píše:
Já bych taky nechtěla vařícího chlapa
Raději at nás pozvou do restaurace
Přesně tak. ![]()
Ale zas znas to - v životě žádnej kuchař nedokáže udělat tu flakotu tak dokonale, jako @Honza 12
![]()
Kdybysme v tom zastouraly, určitě zjistime, že si T-bone steaky z argentinského bycka doma i staří.
![]()
@sirikit píše:
Přesně tak.
Ale zas znas to - v životě žádnej kuchař nedokáže udělat tu flakotu tak dokonale, jako @Honza 12![]()
Kdybysme v tom zastouraly, určitě zjistime, že si T-bone steaky z argentinského bycka doma i staří.![]()
Chichi, doufám, že si nevyrábí i vlastní víno a kořalku ![]()
@sirikit píše:
Naštěstí.![]()
![]()
Stoupni si přede mě, prosim Te, protože oni mě za chvilinku strašlivě zmlatej.
Ale já bych tak hrozně nechtěla, aby se mi chlap doma motal po kuchyni, radil mi s recepty, machroval, že jeho svickova je lepší, než moje svickova a doporučoval mi tu nejvonavejsi avivaz..![]()
![]()
Jasně, když se chlap dokáže postarat o děcka a v nouzi i o domácnost, palec hore. To můj taky.
Ale jinak chci od muzskyho klucicarny a ať mi nechá můj pisecek.![]()
Honzin je prokazatelně krásnej chlap, viděla jsem fotky, a klucicarny umi taky. Leč v mých očích je tím svým horovanim pro nezastupitelnou roli muže v kuchyni a na postu kalupinky domácí prakticky již vykastrovan.Omlouvá mě snad jen pošetilost stáří. Kuwaaa, já chci chlapa, kterej se mi nese*re do bublaniny!!!
![]()
Vy to máte doma tak, že spolu soupeříte, předháníte se kdo líp?
To spíše vypadá na strach z ohrožení ztráty své ženské role. ![]()
Jsem zvědav jestli s tebou budou ostatní místní ženy souhlasit - v dělení domácích prací na mužské a ženské. A když muž vykonává i ty tradičně „ženské“ práce je pro ně asexuální.
@opulus píše:
Vy to máte doma tak, že spolu soupeříte, předháníte se kdo líp?
To spíše vypadá na strach z ohrožení ztráty své ženské role.
Jsem zvědav jestli s tebou budou ostatní místní ženy souhlasit - v dělení domácích prací na mužské a ženské. A když muž vykonává i ty tradičně „ženské“ práce je pro ně asexuální.
Nesoupeří. Prostě kuchyň kupodivu považuje za své teritorium.
@sirikit píše:
Tak já vařit umím, byl jsem léta nucen okolnostmi, uvařím cokoliv a myslím, že výborně. Peču jen omezeně, štrůdly, bábovky, muffiny, jen jednoduché věci. Mám hrozně hubené děti no ![]()
Ale po tom, co jsem si pořídil novou paní (nejen) do kuchyně, služba se mi snížila tak 1× týdně a docela jsem zakrněl
A zase v jiných věcech jsem se docela zlepšil ![]()
@zoidberg píše:
Tak já vařit umím, byl jsem léta nucen okolnostmi, uvařím cokoliv a myslím, že výborně. Peču jen omezeně, štrůdly, bábovky, muffiny, jen jednoduché věci. Mám hrozně hubené děti no
Ale po tom, co jsem si pořídil novou paní (nejen) do kuchyně, služba se mi snížila tak 1× týdně a docela jsem zakrnělA zase v jiných věcech jsem se docela zlepšil
Tak to je docela jasný. Když to ženskou baví, a dá se to pozřít. Tak se chlap místo toho může věnovat třeba koukání na fotbal. Případně jít do hospody. Na práci si ostatně objedná firmu, vyskáče deset dělníků a už to fičí. Zkrátka ideální vztah. Fungující na skvělé spolupráci.
@opulus Ne, my nesouperime - ale máme opravdu tak nějak přirozeně rozdělené okruhy působnosti. Netřeba večer řešit, kdo zítra koupí chleba (a pak se vztekat, ze pověřenec zapoměl nebo mít chleby dva). Nakoupim já, protože se pohybuju v civilizaci.
Trávu neposecu, protože synek. Dřevo neuklidim, protože muž se synkem.
Kuchyň neposkladam, plovoucku taky ne. Auto neopravim, můj strop je výměna vody do ostrikovacu.
O bazén se nestaram.
Chlapi nepecou kuře ani buchty, nestaraji se o prádlo s vyjimkou občasného poveseni nebo vyjmuti z koše něčeho, co jsem ještě nestihla vyžehlit, občas na požádání vysajou, když nestíhám.
Okna ještě nikdy nebyla tak špinavá, aby si to vyžádalo zásah mužské ruky - a i v takovém případě by je, obávám se, spíš presklili. ![]()
O kytičky na zahradě se starám já, pac je to můj kůň.
Jo vlastně, chlap rád zaliva, protože se mu líbí, jak ta dlooouhaaa hadice báječně stříká. ![]()
Máš s takto fungující domácností nějaký svůj niterný problém, nebo ženská prostě MUSÍ měnit olej v autě a chlap péct olejovou babovku, aby Tvůj svět zůstal v rovnováze? ![]()
@Honza 12 píše:
Tak to je docela jasný. Když to ženskou baví, a dá se to pozřít. Tak se chlap místo toho může věnovat třeba koukání na fotbal. Případně jít do hospody. Na práci si ostatně objedná firmu, vyskáče deset dělníků a už to fičí. Zkrátka ideální vztah. Fungující na skvělé spolupráci.
To jsem zkoušel, ale vždycky když hraje repre, tak mám tendenci zapíchnout si do očí jehly, hlavně abych se nemusel dokoukat ![]()
@Honza 12 píše:
Nesoupeří. Prostě kuchyň kupodivu považuje za své teritorium.
Sama píše, že její partner by mohl „machrovat“, čí jídlo je lepší. Takové srovnávání by byt frontální útok na její sebevědomí.
Z jejího popsaného spojení se sexualitou to není o tom, že by jí to bavilo a chtěla se realizovat, ale považuje vaření čistě za ženskou záležitost a ženskou společenskou roli. Mám za to, že touto „nenávistí“ se spíše projevuje její strach, že by v jejím případě mohla být její role nahrazena.
Velice podobně se projevuje strach mužů, že by žena vydělávala více.