Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
8.12.16 23:38

@Inaris jo? že na takové poznámky typu „divoké dítě - maminka je na něj sama, tak ho nezvládá“, případně „dítě začalo strašně zlobit, protože má trauma z rozvodu“ každý pokývá hlavou… pokud to teda není jeho dítě :)
Když se dítěti rozpadá rodina, tak logicky nemůže být v pohodě a těžko se tak bude chovat, i kdyby oba rodiče byli géniové. Rodiče si to těžko připustí, protože by to znamenalo, že rozvod není to pravé, případně že bez toho druhého dítě trpí, že „samotným nám je líp“ je pěkný kec… zažilas někdy zblízka cizí dítě (mimo rodinu) v době rozvodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
9.12.16 06:48
@Knihomyš píše:
@Inaris jo? že na takové poznámky typu „divoké dítě - maminka je na něj sama, tak ho nezvládá“, případně „dítě začalo strašně zlobit, protože má trauma z rozvodu“ každý pokývá hlavou… pokud to teda není jeho dítě :)
Když se dítěti rozpadá rodina, tak logicky nemůže být v pohodě a těžko se tak bude chovat, i kdyby oba rodiče byli géniové. Rodiče si to těžko připustí, protože by to znamenalo, že rozvod není to pravé, případně že bez toho druhého dítě trpí, že „samotným nám je líp“ je pěkný kec… zažilas někdy zblízka cizí dítě (mimo rodinu) v době rozvodu?

Takže podle tebe je lepší, když dítě žije v nefunkční rodině, kde se hádají, otec bije matku i děti, popřípadě je psychicky týrá? Mě pokaždé nadzvedne poznámka, no jo dítě z rozvrácené rodiny.Asi nezažilas jak trpí děti v nefunkční rodině a jak se jim po rozvodu rodičů uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
9.12.16 08:54
@Inaris píše: :D :D Jo. Že když posloucháš macechy, tak žádné dítě z předchozího vztahu toho jejich dárečka není dobré. Buď jsou zanedbané, nebo neposlušné, nebo nevychované…

To jsou proste macechy :D a dost casto je to i pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.16 08:58

Děkuji vám za reakce. Ano, je to průšvih, on si to uvědomuje, ale už se s tím jaksi nedá nic dělat a my k sobě vlastně našli cestu, přes děti. Takže nebýt jeho syna, asi bysme spolu nebyli a já nečekala druhé dítě. Ale diskuze byla o tom jestli mámě rádi děti našich partnerů z předchozího vztahů. Musím říct, že můj vztah k jeho synovi byl vždycky dost vřelý, dokonce se někdy pletl a říkal mi mami, ale postupem času když už od nás k mamince ani nechtěl, musela jsem svůj přístup přehodnotit, protože to dítě se trápí. U nás pořád něco děláme, táta se mu věnuje a můj šestilety syn je jako jeho brácha, ale má to jeden háček, je to jen na víkend a pak šup zpátky do pendlování mezi babičkou, matkou, školkou atd. A soud? ten dá samozřejmě dítě matce, i když se otec prokazatalně staral od malička skoro polovinu doby a otci zvýšil alimenty. takže se celá naše rodina díky tomu musí uskromnit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
9.12.16 09:26

@mama ateta
Já jsem byla na malou sama, práce, školka, 2× do měsíce práce o víkendu a malá u babičky. Jestli tomu dobře rozumím, Ty jsi doma s druhým dítkem.. Já jsem teď s druhým dítkem také doma a je to nebe a dudy. Vyplývá z toho, že mám dvě děti se dvěma tatínky. Dle jednoho jsou děti věčně nemocné a dle druhého mají zdravý kořínek a nejsou nemocné nikdy. Za mě - mé dítko nebylo nikdy nemocné, dokud nezačalo chodit do MŠ, to jsem byla pak lehce v šoku, byť mě na to okolí opozorňovalo. Je mi jasné, že z hlediska pravděpodobnosti v této diskuzi jednou skončím jako matka nemocných a nepřiměřeně veselých dětí :nevim:, které nepřiměřeně rostou a jedí (alimenty).
Ten rozsah u vás, pokud má otec zájem, mi přijde málo, důvod je kde, nemůže se mu otec věnovat přes týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
9.12.16 09:30
@Inaris píše:
Ono by stačilo vzít rozum do hrsti a 50 % informací od partnera si přefiltrovat. :D Ale ona seta pravda stejně po čase z chlapova jednání provalí. V prvotní fázi jde spíš o to, že ty nové partnerky tu pravdu ani znát nechtějí, bolela by.Příspěvek upraven 08.12.16 v 23:25

Tak některé informace se přefiltrovat dají, ale některé ne. Ono zase nasazovat na ty nové, že jsou to blbky a naivky, taky není úplně fér. A nemusí to tak být, že tu pravdu znát nechtějí, teda aspoň já jsem se pídila po důvodech rozchodu hodně :nevim: Myslím, že pár věcí by jeho exka asi popsala úplně jinak než můj partner, ale to neznamená, že její úhel pohledu bude objektivnější. Takže mi stejně nezbývá, než se řídit hlavně tím, jak se chová ke mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
9.12.16 09:43
@mama ateta píše:
Děkuji vám za reakce. Ano, je to průšvih, on si to uvědomuje, ale už se s tím jaksi nedá nic dělat a my k sobě vlastně našli cestu, přes děti. Takže nebýt jeho syna, asi bysme spolu nebyli a já nečekala druhé dítě. Ale diskuze byla o tom jestli mámě rádi děti našich partnerů z předchozího vztahů. Musím říct, že můj vztah k jeho synovi byl vždycky dost vřelý, dokonce se někdy pletl a říkal mi mami, ale postupem času když už od nás k mamince ani nechtěl, musela jsem svůj přístup přehodnotit, protože to dítě se trápí. U nás pořád něco děláme, táta se mu věnuje a můj šestilety syn je jako jeho brácha, ale má to jeden háček, je to jen na víkend a pak šup zpátky do pendlování mezi babičkou, matkou, školkou atd. A soud? ten dá samozřejmě dítě matce, i když se otec prokazatalně staral od malička skoro polovinu doby a otci zvýšil alimenty. takže se celá naše rodina díky tomu musí uskromnit:)

Proč si tedy otec nezažádá o dítě do péče? To by byla ovšem starost navíc že. Znám to nechtění vracení se k mamince. Tatínek dítku dělá pomyšlení, proč taky ne, dva dny za 14 dní. Jenže na matce je zbytek, výchova, péče, starosti i povinnosti.Je logické, že tam(u tatínka)kde se s dítkem jen hraje, nic se po něm nechce, je líp, jak u mamky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
9.12.16 10:04
@arada píše:
Proč si tedy otec nezažádá o dítě do péče? To by byla ovšem starost navíc že. Znám to nechtění vracení se k mamince. Tatínek dítku dělá pomyšlení, proč taky ne, dva dny za 14 dní. Jenže na matce je zbytek, výchova, péče, starosti i povinnosti.Je logické, že tam(u tatínka)kde se s dítkem jen hraje, nic se po něm nechce, je líp, jak u mamky.

Žádám o děti to péče. Mám 2% šanci že je dostanu. Ano, podle toho jak se budoucí ex-ka chová u soudu, kdybych myslel jen na sebe, tak jí ty děti prostě dám a platím jim „hotel/stravu/chůvu/pradlenu“ formou alimentů. Jako rozvedený muž bez dětí mám u další partnerky výrazně lepší šance. Můžu si dělat jen svou kariéru, koníčky a jednou za 14 dnů být tátou měsíce. Jenže kupodivu, rád bych děti vychoval, dal jim nejen ekonomické zázemí, aby mohly mít vzdělání, zdravý náhled na svět, sebevědomí a podobně. Proč tedy ex-ky tak neskutečně bojují o děti, když je s nimi tolik starostí? Paradoxem je, že na jednu stranu se budoucí ex- chce osvobodit (bez ohledu na význam slova), na druhou stranu chce děti, o které bude muset být péče 24/7/365. Jestli rozvodem získá více času na sebe, to nedokážu posoudit. Nejsem ten typ, co by chodil jen do práce a doma očekával teplou večeři.

Výše uvedené je z mého osobního pohledu na základě osobních zkušeností, u jiných to může být jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.16 10:06

Ty jo holky, vy jste fakt hustý:) Samozřejmě, že jsme žádali o střídavou péči, ale nebylo nám vyhověno, my se zodpovědnosti nevyhýbáme. Chtěla jsem si tady pokecat o svých pocitech, ale tyhle nenávistný komentáře asi nepotřebuju. Tak se mějte:)

• Citovat
  • Upravit
6509
9.12.16 10:23

Jestli chceš, aby Tě někdo jen utěšil či poplácal po rameni, určitě tu také najdeš, ale podle mě v životě je někdy nezbytné věci vidět reálně a hledat možnosti. Mezi dvěma víkendama a střídavkou je podle x dalších možností.

@Anonymní píše:
Ty jo holky, vy jste fakt hustý:) Samozřejmě, že jsme žádali o střídavou péči, ale nebylo nám vyhověno, my se zodpovědnosti nevyhýbáme. Chtěla jsem si tady pokecat o svých pocitech, ale tyhle nenávistný komentáře asi nepotřebuju. Tak se mějte:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
9.12.16 10:30
@Anonymní píše:

Víš co? Pokud realitu chápeš jako nenávistné komenty, tak to hovoří o mnohém. Tak to prostě je ve většině řípadů. Ke smůle matek, které mají děti v péči, tedy těch, které pomlouvají next partnerky otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.16 10:32
@Magdaleeena píše:
Jestli chceš, aby Tě někdo jen utěšil či poplácal po rameni, určitě tu také najdeš, ale podle mě v životě je někdy nezbytné věci vidět reálně a hledat možnosti. Mezi dvěma víkendama a střídavkou je podle x dalších možností.

Děkuji, ale to jsem opravdu nechtěla. Kdyby se dalo dohodnout, tak věř, že bychom to určitě udělali. Matka soudně zažádala o výhradní péči a soud ji vyhověl, tečka. Malej(3) je prostě podle soudu moc malej na to, aby se střídal, at má podmínky jakékoliv. Ale nechci tady odbočovat od tématu. Partnerovo dítě mám ráda, ale vždycky je to určitá komplikace. Pokud můžu doporučit, tak radši partnera bez dětí:)

• Citovat
  • Upravit
24002
9.12.16 10:34

@Ostravak76 Tak trochu nechápeš, že žena matka má mnohem větší pouto k dětem.9 měsíců je nosí pod srdcem, porodí je, to je něco, co hlap nikdy nepochopí. Proto si je nárokuje víc a právem. Netvrdím, že jsou všichni chlapi stejní, ale většina z nich právě nezvládá roli otce, partner po narození dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
9.12.16 10:54
@arada píše:
@Ostravak76 Tak trochu nechápeš, že žena matka má mnohem větší pouto k dětem.9 měsíců je nosí pod srdcem, porodí je, to je něco, co hlap nikdy nepochopí. Proto si je nárokuje víc a právem. Netvrdím, že jsou všichni chlapi stejní, ale většina z nich právě nezvládá roli otce, partner po narození dítěte.

Nemůžu pochopit, ale respektuji.

Pak ale bych prosil, aby když požádám o děti, nedostanu je, aby mi nebylo spíláno, že je to ONA která se MUSÍ o ty děti starat 24/7. Je mi nadáváno že můžu za roli, kterou si sama zvolila. Jako partner jsem „vyhozen“ a pak si stěžuje že tedy nejsem už dále „přítomen“. Osobně to chápu tak, že je jednodušší stěžovat si na ex-partnera než na vlastní chybné rozhodnutí a chtít jej změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
9.12.16 11:31

@Ostravak76 Smozřejmě jen vy dva víte, proč se rozvádíte, ale taky vím, že můj ex i po 30. letech po rozvodu tvrdí, že on se rozvádět nechtěl. Co na tom, že mě mlátil, nic, přece každá ženská potřebuje občas proplesknout. Vím,,že nejsou všichni stejní, ale taky vím, že nikdo si nepřizná celou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí