Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
10.12.16 17:53
@arada píše:
Podívej, ty píšeš své doměnky a já zase své. Nevím proč se čertíš. Diskutujeme tady a každá z nás má právo vyjádřit svůj názor, ne jen ty.Asi by sis měla přečíst, co psalas na začátku. Docela dost obracíš. Najednou vypisuješ vlastně to, co ses tady dočetla od jiných. Každého věc jaký život žije.
Píšu o svých skušenostech, naše děti už jsou dávno dospělé a kolikrát mě překvapuje co vypráví z dob dětství. O tuto zkušenost jsem bohatší.

ne, nepíšeš o svých zkušenostech. píšeš o tom, jak se cítí moje děti můj partner. s tím mám problém. že by ses tak cítila ty neznamená, že to tak mají ostatní. o zvých zkušenotstech si piš co chceš.
já píšu za sebe, nepíšu, že když to máš jinak než já, že to má negativní vliv na tovje děti, ani jaký to má dopad na tvůj vztah at už s kýmkoli.
v čem konkrétně obracím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
10.12.16 17:56
@Bábrdl píše:
Pokud dítě nemáš, nikdy nevíš, jaká matka budeš.
To už jsem zažila silných řečí - já budu drsná, přísná matka. A pak… realita úplně jiná. :lol:

Tak samozřejmě, že nevím, ale myslet si to snad můžu, ne? :lol: To ale není jádro problému, s novou partnerkou mého ex bych se musela smířit, ať už bych byla matka hippiesačka, nebo matka pluku. Ty „matky pluku“ to odloučení od dítěte snáší mnohem hůře, ale to přeci neznamená, že jejich ex už musí být nadosmrti sám, zvlášť když je ještě mladý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.16 17:59
@Theli píše:
Tak samozřejmě, že nevím, ale myslet si to snad můžu, ne? :lol: To ale není jádro problému, s novou partnerkou mého ex bych se musela smířit, ať už bych byla matka hippiesačka, nebo matka pluku. Ty „matky pluku“ to odloučení od dítěte snáší mnohem hůře, ale to přeci neznamená, že jejich ex už musí být nadosmrti sám, zvlášť když je ještě mladý.

Jo, já jsem si to nejen myslela, já jsem i byla přísná matka. ´Vychovávala jsem příbuzného, jako matka.

Ale pak přišlo vlastní dítě a všechno je jinak. Tedy, stále jsem přísnější než matky pluku, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
10.12.16 18:03
@Bábrdl píše:
Jo, já jsem si to nejen myslela, já jsem i byla přísná matka. ´Vychovávala jsem příbuzného, jako matka.Ale pak přišlo vlastní dítě a všechno je jinak. Tedy, stále jsem přísnější než matky pluku, ale i tak.

přesně tak. ono to fakt je v reálu jiné. jednak když jsem s dítětem denně, ne jen víkoendově tak prostě člověk na nějaké ideály rezignuje. Nevíc u svých dětí je človšk k některým negativum schovívavější protože prostě ten jeho poklad je dokonalý i s chybami často po něm. A další- s těmi „chybami“ znáš to dítě od narození, jsi na ně zvyklá, víš, jak je řešit, nepřekvapí tolik, co u jiného dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.12.16 18:14
@Lama Lama píše:
přesně tak. ono to fakt je v reálu jiné. jednak když jsem s dítětem denně, ne jen víkoendově tak prostě člověk na nějaké ideály rezignuje. Nevíc u svých dětí je človšk k některým negativum schovívavější protože prostě ten jeho poklad je dokonalý i s chybami často po něm. A další- s těmi „chybami“ znáš to dítě od narození, jsi na ně zvyklá, víš, jak je řešit, nepřekvapí tolik, co u jiného dítěte.

A to je právě vidět v těch pohádkách, jak machecha opečovává Dorinku, Holenu a Marfušu a nevidí její chyby, zatímco na Popelce, Nástěnce a Marušce vidí jenom chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
10.12.16 18:29
@Antonie Bolavá píše:
Ahoooj :mavam:
Já taky nesouhlasím. Trvalo mi to sice sedm let než jsem na to přišla, ale teď můžu konečně říct, že manželova dcera (naše dcera) je úžasná, vychovaná, slušná, chytrá a krásná. Moc ji miluju :srdce:
:hug: :hug: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
11.12.16 07:35
@Anonymní píše:
Ty jo holky, vy jste fakt hustý:) Samozřejmě, že jsme žádali o střídavou péči, ale nebylo nám vyhověno, my se zodpovědnosti nevyhýbáme. Chtěla jsem si tady pokecat o svých pocitech, ale tyhle nenávistný komentáře asi nepotřebuju. Tak se mějte:)

Taky zírám, jak se na Tebe slétly. Z toho si nic nedělej. Důležité je, že se k tomu Tvůj partner postavil čelem a o dítě se stará, aspoň tak jak jemu dovoleno a taky zaopatřuje a že ho v tom podporuješ. Situace v ČR ohledně péče otců je moc smutná a přesně chápu, jak je to frustrující. Nevzdávejte to. A zkuste dělat cokoliv proto, aby dítě s Vámi mohlo být více, byť o jediné odpoledne, o jedinou noc. Určitě bych znovu zkusila otevřít časem i soud, pokud s matkou nebude domluva možná, zkoušeli mediaci? Nebo poradnu? Jediným důvodem proti SP byl věk? 2/14 dní je opravdu strašně málo :( Snad máte aspoň větší podíl o prázdninách. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
11.12.16 09:27

Mě se třeba líbí tento článek: http://www.sancedetem.cz/…cem-164.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.12.16 20:24
@arada píše:
Takže podle tebe je lepší, když dítě žije v nefunkční rodině, kde se hádají, otec bije matku i děti, popřípadě je psychicky týrá? Mě pokaždé nadzvedne poznámka, no jo dítě z rozvrácené rodiny.Asi nezažilas jak trpí děti v nefunkční rodině a jak se jim po rozvodu rodičů uleví.

To, že se jim uleví a to, že se chovají jinak (zpravidla hůř, konflitněji apod.), než děti z normální rodiny, jsou dvě věci, které se nevylučují. Nefunkční rodina = rozvrácená rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.12.16 20:27
@Lama Lama píše:
proč by mělo bez druhého trpět a mělo by nám bý líp. naše děti bez otce netrpí jsou s nim denně.

trpět - třeba proto, že na něj bylo zvyklé? (mluvím o normálních otcích, ne o násilnících, alkoholicích apod.)
Model, kdy se děti po rozvodu denně vidí s oběma rodiči, je myslím dost vzácný.
Takové ty rady „samotným vám bude líp“ tu vidím jak na běžícím pásu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
11.12.16 20:52
@Knihomyš píše:
To, že se jim uleví a to, že se chovají jinak (zpravidla hůř, konflitněji apod.), než děti z normální rodiny, jsou dvě věci, které se nevylučují. Nefunkční rodina = rozvrácená rodina.

To ti říkal kdo? Ano uleví se jim, ale to neznamená, že jsou z nich tím pádem spratci, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.12.16 21:03
@Knihomyš píše:

Ty jo, kdyby se mama byvala rozvedla s tatou, kdyz jsem byla mala… co ja bych za to dala!!! A ona mamka sveho casu nad tim uvazovala, dokonce tak vazne, ze mi o tom rekla a ja blka se tesila, ze se konecne odstehujeme od taty a pojedeme bydlet k babicce. No a pak si to mama zase rozmyslela a utrpeni pokracovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
11.12.16 21:06
@Knihomyš píše:
trpět - třeba proto, že na něj bylo zvyklé? (mluvím o normálních otcích, ne o násilnících, alkoholicích apod.)
Model, kdy se děti po rozvodu denně vidí s oběma rodiči, je myslím dost vzácný.
Takové ty rady „samotným vám bude líp“ tu vidím jak na běžícím pásu :)

ttak modelu samotnym nam bude lip se rozhodne nezastavam. a a ze trpenim je mysleno chybeni otce jsem pichopila.
Ja jen tvrdim, ze ja pod pojmem rozvod nevidimto, ze se zbavim partnera a po me potopa. Takze i nadale mam plnou zodpovednost za to, aby to co nejmensi dopad na deti. A ne to drzet zuby nehty kvuli detem a kdyz se to nepodari, tak pak uz je to fuk a muzem se treba soudit na veky veku.
Takze to neni o rozvodu samotnem.
Nase deti toho ptce fakt idi denne. A bez nej netrpi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
11.12.16 21:13
@arada píše:
To ti říkal kdo? Ano uleví se jim, ale to neznamená, že jsou z nich tím pádem spratci, spíš naopak.

To, že se to nevylučuje - tedy že se dítěti uleví a že se z něj stane spratek? To mi dává logika - proč by mezi tím měla být souvislost?
Opakuji, že to srovnání nebylo mezi nefunkční rodinou s otcem tyranem a solo matkou, ale mezi normální rodinou a solo matkou.
A obecně je rodina s dvěma rodiči stabilnější a pohodovnější(víc času, energie, peněz, vzájemná podpora) - že by to na děti nemělo vliv? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
11.12.16 21:20
@Inaris píše:
Hmm, tak to znamená, že táta se choval asi přes čáru i k Tobě. Ale já jsem třeba jako děcko dostala respirační šok, když mi naši řekli, že by se rozvedli, protože jsem na nich průběžně nic špatného - vůči sobě - nepozorovala. A věřím, že to spolu navzájem měli těžké, ale já jim teda naopak byla vděčná, že to tehdy ustáli. Rozvedli se pak až za 18 let.

Rozumim, to mas pak tezky.

No moje prvni vzpominka na otce je z doby, kdy mi byl 1 rok a 5 mesicu… a to me v parku surove mlatil za to, ze nechapu povel „smrkej“, takze asi tak. Detstvi nebylo lizani medu a rozvod bych byvala oslavila otevrenim sampana.

Nasi se ankonec teda nerozvedli a myslim, ze jsou rodice docela stastni. Toz ja jim to preju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí