Máte rády děti z předchozího vztahu vašeho partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24002
11.12.16 22:09
@Knihomyš píše:
To, že se to nevylučuje - tedy že se dítěti uleví a že se z něj stane spratek? To mi dává logika - proč by mezi tím měla být souvislost?
Opakuji, že to srovnání nebylo mezi nefunkční rodinou s otcem tyranem a solo matkou, ale mezi normální rodinou a solo matkou.
A obecně je rodina s dvěma rodiči stabilnější a pohodovnější(víc času, energie, peněz, vzájemná podpora) - že by to na děti nemělo vliv? :think:

Nesouhlasím s tebou. Vychovávala jsem děti dost dlouho sama, obě mají VŠ jsou úspěšní a mají spolu super vztah a možná i právě proto, že jsme byli sami. Hmotně jsem je dokázala zabespečit, lásky měli taky dostatek. A můžu ti říct, že výrok učitelky v první třídě„no jistě, dítě z rozvedené rodiny“ mě ještě dnes nenechává klidnou. Prohlásila to na seznamovací schůzce v první třídě a po synovi celé dva roky jela jak slípka po flusu. Celých 8 let díky ní nenáviděl školu, svým způsobem ji i bojkotoval. Až na střední zjistil, že ve škole je fajn.Pak šel té učitelce omlátit svůj červený diplom o hlavu. Naopak děti, jak ty píšeš z funkních rodin byli rozežraní spratci a dnes nemakačenkové. A bude hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
12.12.16 07:44
@arada píše:
Nesouhlasím s tebou. Vychovávala jsem děti dost dlouho sama, obě mají VŠ jsou úspěšní a mají spolu super vztah a možná i právě proto, že jsme byli sami. Hmotně jsem je dokázala zabespečit, lásky měli taky dostatek. A můžu ti říct, že výrok učitelky v první třídě„no jistě, dítě z rozvedené rodiny“ mě ještě dnes nenechává klidnou. Prohlásila to na seznamovací schůzce v první třídě a po synovi celé dva roky jela jak slípka po flusu. Celých 8 let díky ní nenáviděl školu, svým způsobem ji i bojkotoval. Až na střední zjistil, že ve škole je fajn.Pak šel té učitelce omlátit svůj červený diplom o hlavu. Naopak děti, jak ty píšeš z funkních rodin byli rozežraní spratci a dnes nemakačenkové. A bude hůř.
:mrgreen: tak ještě že jsem se rozvedla. :mrgreen:
Ale ty předsudky o dětech z rozvedených rodin mi taky se.rou. U nás je to o to horší, že ještě nebožáci nejsou v péči matky. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
12.12.16 07:49
@Knihomyš píše:
To, že se to nevylučuje - tedy že se dítěti uleví a že se z něj stane spratek? To mi dává logika - proč by mezi tím měla být souvislost?
Opakuji, že to srovnání nebylo mezi nefunkční rodinou s otcem tyranem a solo matkou, ale mezi normální rodinou a solo matkou.
A obecně je rodina s dvěma rodiči stabilnější a pohodovnější(víc času, energie, peněz, vzájemná podpora) - že by to na děti nemělo vliv? :think:

hele, ale ty tu srovnáváš nesrovnatelné. Pohodovou rodinu a rozvedenou rodinu. Ale to bys musela dělat losem, kdo se rozvede a kdo ne a srovnávat. Když se ti pohodoví nerovedení rozvedou, bude to jiné, než když se nerozvedou ti, co se rozváděj. Je toprostě jinej vzorek. :nevim:
Když pomineme fakt, že se někde někdo rozvádí z nudy a chybějící lásky nebeské, tak prostě tam ta pohoda, více energie a času neni ( páč ten čas a energii beztak předávaj jinde :jazyk: ) at se rozvedeš nebo ne.
Co se týká času na děti, tam se to moc nezměnilo, fungujem pořád +- stejně. Peněz je hold mín, ale dá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
12.12.16 07:50

Předsudkům ve škole odzvonilo. Výjimkou jsou děcka, co žijí v úplných biologických rodinách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
12.12.16 07:52
@Lama Lama píše: :mrgreen: tak ještě že jsem se rozvedla. :mrgreen:
Ale ty předsudky o dětech z rozvedených rodin mi taky se.rou. U nás je to o to horší, že ještě nebožáci nejsou v péči matky. :roll:

Já mám takovou zkušenost ze školy, že před několika lety přišel ze sociálky na školu dotaz na moje děti. Byla třídní schůzka a paní učitelka se na mě celou dobu dívala dost blbě :?. Měla jsem pocit, že mám na sobě vypálený cejch :roll:. Děti jí měly nově asi tři týdny, takže o nás nic nevěděla.

• Citovat
  • Upravit
81500
12.12.16 07:57
@matkabagristy píše:
Předsudkům ve škole odzvonilo. Výjimkou jsou děcka, co žijí v úplných biologických rodinách

to je možná, možné hraje větší roli to, že nejsou v péči matky. ale chudáčci to jsou, to už jsem slyšela několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
12.12.16 08:02
@matkabagristy píše:

To je jedině dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
13.12.16 06:32

Tak nevim, jestli budu OT, ale co uz.
Jsme spolu s přítelem rok a pul. On ma 4letou holčičku z předchozího manželství. Malou jsem tedy poznala pred jejími 3 narozeninami. Vídáme ji hodne často, téměř 50%. Záleží, jak se to hodi její mamince. Coz me upřímně drasa nervy.
Od zacatku se snažím budovat hezky vztah s jeho dcerou, ale zároveň ji i trochu vychovávat, jako rict prosim a děkuji, kdyz neco chci. Coz neni zas tak hrozny kecání do něčí výchovy, ze?
Holcicka je to zlata a moc milá. Samozřejmě to neni jednoduchý, prochází ruznyma obdobickama, který jsou nekdy fajn a nekdy je to na moje nervy moc. Nicméně, za ten rok a pul se nam s malou povedlo vybudovat moc hezkej vztah postaveny na kamarádství, respektu a lásce.
Hodne me pobavilo, jak kdysi některé maminky rikaly, ze by nepřežily, kdyby jejich deti trávily cas s ženskou, co nema rada dotyčné dítě/deti.
My se s malou mame rady moc a to je prave ten problem, proc me jeho ex nemuze vystat. Nesnáší fakt, ze se na me mala těší, ze si hrajeme, ze o me mluvi a ze se o ni starám, kdyz je u nas.
Kolikrát mi ani na jméno nemuze prijit. Její partner, kvuli kterému se manželství s mým přítelem rozpadlo krátce po narození malé, ma jeste dalsi 3deti z předchozího manželství.
Takze, ted me zajímá, jak byste reagovali vy, kdyby vase dítě mluvilo krasne a s láskou o partnerce vašeho ex..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
13.12.16 08:01

@Kangaroo Řekl bych, že záleží na tom, proč se rodiče dítěte rozešli. Zdali v některém z nich přetrvává hořkost a pocit ublížení.
Jsou to smíšené pocity. Na jednu stranu se rodič cítí dobře, že dítě u ex nestrádá a netrpí. Na druhou stranu rodič může žárlit. Jsou to dva rozporuplné pocity, což překonáváme ignorací - co nevíme, to nás nebolí.
Pokud toto vyprávění rodiči vadí, dá to dítěti najevo a postupem času o tom dítě už nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.16 08:03
@Kangaroo píše:
Tak nevim, jestli budu OT, ale co uz.
Jsme spolu s přítelem rok a pul. On ma 4letou holčičku z předchozího manželství. Malou jsem tedy poznala pred jejími 3 narozeninami. Vídáme ji hodne často, téměř 50%. Záleží, jak se to hodi její mamince. Coz me upřímně drasa nervy.
Od zacatku se snažím budovat hezky vztah s jeho dcerou, ale zároveň ji i trochu vychovávat, jako rict prosim a děkuji, kdyz neco chci. Coz neni zas tak hrozny kecání do něčí výchovy, ze?
Holcicka je to zlata a moc milá. Samozřejmě to neni jednoduchý, prochází ruznyma obdobickama, který jsou nekdy fajn a nekdy je to na moje nervy moc. Nicméně, za ten rok a pul se nam s malou povedlo vybudovat moc hezkej vztah postaveny na kamarádství, respektu a lásce.
Hodne me pobavilo, jak kdysi některé maminky rikaly, ze by nepřežily, kdyby jejich deti trávily cas s ženskou, co nema rada dotyčné dítě/deti.
My se s malou mame rady moc a to je prave ten problem, proc me jeho ex nemuze vystat. Nesnáší fakt, ze se na me mala těší, ze si hrajeme, ze o me mluvi a ze se o ni starám, kdyz je u nas.
Kolikrát mi ani na jméno nemuze prijit. Její partner, kvuli kterému se manželství s mým přítelem rozpadlo krátce po narození malé, ma jeste dalsi 3deti z předchozího manželství.
Takze, ted me zajímá, jak byste reagovali vy, kdyby vase dítě mluvilo krasne a s láskou o partnerce vašeho ex..?

Ahoj, to je přece jasné, že každá dobrá matka musí být ráda, že to dítě ma pěkny vztah s expartnerovou partnerkou. To bych neřešila, spíš by mi vadilo, kdyby ho ráda neměla:)

• Citovat
  • Upravit
81500
13.12.16 08:04

Nedelala bych nic.mela bych asi smisene pocity. Zarlila. Azaroven byla rada, ze nejsou s nejakou pizdou, co je nesnasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.12.16 08:13

@Kangaroo: víš, ono je strašně lehké se zavděčit malému dítěti, za které ta opravdová zodpovědnost leží někde jinde (na matce). S tou zodpovědností se totiž většinou váží i nepříliš populární rozhodnutí rodiče, se kterým to dítě většinu času je. Ono se to pak postupem času mění…a zase vrací…a zase mění. Hodně věcí, o kterých tady mluví holky/ženy, co jsou rozvedené, my docvaklo, až když se nám narodila dcera.
Ale zpět k tvé otázce - bolelo by mě srdce, že nějaká cizí žena dává mému dítěti to, co bych mu já ráda dopřála (jen to krásné, plnou pozornost, super zážitky apod.), ale třeba z objektivních důvodů nemůžu (běžné starosti, zaměstnání, finanční důvody aj.). Na druhou stranu - raději tohle, než aby mi dítě chodilo domů uplakané s tím, že si s novou partnerkou nerozumí, nemá ho ráda, má pocit, že je tam navíc…U mně je to v hypotetické rovině, jsme úplná rodina, ale troufám si to takto odhadnout. Relevantnější názor asi dostaneš od lidí, co si to prožívají v reálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
13.12.16 08:35

@Kangaroo ke mně se manželova dcerka dostala, když jí bylo 5, časově to bylo podobné jako u tebe. Já tenkrát bezdětná jsem byla vždycky připravená s ní nějak zábavně strávit pobyt u nás (vlastně jsem se jí věnovala víc než pak vlastním dětem :oops: ). Jak to vnímala její matka, nevím. Každopádně nám nedávala nic najevo a já se v ŽÁDNÉM případě nesnažila nahrazovat maminku. Na to si dej pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
13.12.16 08:41

@Kissie9
Vis, kdyz je mala u nas a to je velmi často, tak si nemysli, ze ma ode me jen plnou pozornost a snažím se ji zavděčit. Jsem jako její mama, kdyz je tady bez vnucovani nebo tak. Reknu ji, kdyz se mi nelíbí, jak se chova, kdyz neposloucha nebo kdyz ma občas naladicku, jako ja. Nesnazim se byt její mama. Ona ji ma. Jen mam nekdy obecně z oněch matek pocit, ze jsem stejne jen nova partnerka-tudíž „nemáme ji radi“, stejne jako ex manželka „taky ji nemáme radi“. Jen je spousta žen, který nadávají na macechy svých deti, jak jsou na ne zle, ale opak jim taky nevoní.
Nemysli si, ze vztah s malou je jen růžový a zality sluncem, je to pekne tezky, ldyz vezmu v potaz, ze vlastni dítě nemam, protože jsme o nej s přítelem přišli par měsíců zpet. Ale s malou to buduju od te doby, co se známe. Prala bych vsem dětem, aby mely kompletní rodinu a nemusely procházet tim poznáním a pochopením, ze rodiče nejsou spolu, ale bohužel je realita jina. I ja jsem z rozvedené rodiny a s bráchou jsme se shodli, ze je dobre, ze se nasi rozvedli, protože ty jejich hádky byly proste hrozny. A to nedoslo na žádné násilí nebo tak. Deti citi vsechno, i ldyz macecha předstírá, ze ma dítě rada. Jsou chytřejší, nez si myslíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
13.12.16 08:58
@matkabagristy píše:
@Kangaroo ke mně se manželova dcerka dostala, když jí bylo 5, časově to bylo podobné jako u tebe. Já tenkrát bezdětná jsem byla vždycky připravená s ní nějak zábavně strávit pobyt u nás (vlastně jsem se jí věnovala víc než pak vlastním dětem :oops: ). Jak to vnímala její matka, nevím. Každopádně nám nedávala nic najevo a já se v ŽÁDNÉM případě nesnažila nahrazovat maminku. Na to si dej pozor.

Jo, tak to mám podobné…když se ohlédnu, tak jsem se víc věnovala své nevlastní dceři, než se teď věnuji své vlastní. Ale stejně jako ty - v té době jsem byla bezdětná a ona s námi trávila jen víkendy a prázdniny. Tam ta rutina denního života není, no. I teď, se svou dcerou, mám víkendy nastavené jinak, právě, abych se jí věnovat mohla…ale ten pocit, že bych mohla ještě víc, stejně ve mně je. A partnerova dcera je teď už slečna, ta si řekne, když chce něco dělat nebo jen „existovat“ (to doma moc nemá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí