Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hearty Ty jo, úplně mi mluvíš z duše!
Pro nás je to také první..Jsem docela mladá, ve dvaceti jsem vysadila antikoncepci s tím, že když to přijde tak to přijde, vždy jsem chtěla velikou rodinu a ne kariéru, s přítelem jsem od šestnácti, on vystudoval výšku, našel si dobré místo a tak jsme se začli opravdu snažit..To mi bylo 22, teď je mi 25 a pořád nic, spoustu ztraceného času..Všechny mé kamarádky a sestřenky už mají děti, s přítelovi strany všechny holky taky rodí, jak po másle, a já už jsem naprosto zoufalá…:( Nejvíc mě trápí, že mu nejsem schopná to miminko dát, problém je jen se mnou a kdyby si našel zdravou partnerku, už mohl mít rodinu…
Není to prostě fér.. Já doufám, že nám i vám ten ket vyjde a konečně se dočkáme toho největšího štěstí! ![]()
On to tak určitě nebere, u nás je to naopak. Já jsem v pořádku a manžel má méně než 0.5% zdravých spermií. A beru to tak, jak to je…jsme v tom spolu. Nevnimam to tak, že s jiným už bych to měla. Je to jinak super chlap a s jiným bych třeba mohla mít děti, no zas bych třeba nebyla šťastná v ostatních věcech. Tak to je. I kdybych toto věděla před svatbou, stejně do toho půjdu znovu. Takže z toho si hlavu nedělej!
my jsme spolu osm let, ale snažíme se čtyři. Před tím jsme bohužel řešili spoustu jiných starostí. A pak první dva roky jsem to nějak nehrotila, pak jsem změnila práci, neúspěch jsem spíš přikládala nervům, no a po dalším roce jsme to teprve začali řešit…a ejhle. No, mě už bohužel bude teď 33, takže me ideální představy o věku už se dávno rozplynuly ![]()
Určitě to vyjde, musí! Říkám si, že dnešní doba umí zázraky. Kdysi by to nešlo prostě, dneska jsou Dr šikovní a přijde určitě brzo řada i na nás ![]()
@Hearty Tvůj muž má štěstí, že tě má, stejně jako já mám štěstí, že mám toho svého.
Mám u něj taky neuvěřitelnou podporu a jsem za to moc vděčná. Dnes jsem byla v CARu a začali jsme stimulovat před KETem. Akorát mě znervózňuje, že jsem to dostala v noci ze soboty na neděli, ale i tak doktorka rozhodla, že prvním dnem cyklu bude dnešek..
Doufám, že to nebude vadit..
A co ty, jak to dnes probíhalo? A jak se cítíš? Doufám, že je všechno ok! ![]()
Já myslím, že to vadit nebude, stejně pak budou utz hlídat jak to jde
tak to je super a co bereš? No vidíš, ani nemrknes a budete transferovat. ![]()
My dneska… Rozmrazil se bobek krásně, do odpoledne začala blastocysta hatchovat, takže jsme na obrazovce viděli, jak už se hezky dere z obalu, embryolozka říkala, že je výstavní. Super začátek. Transfer byl ale oproti prvnímu pokusu dost náročný, byly velké komplikace, nemohli se dostat přes čípek…no nebudu zacházet do detailů, nechci tě děsit a hlavně paní doktorka se tvářila, že toto není standardní a ani ona nevypadala klidně…pak jsem šíleně krvácela. No jako jestli toto bobek zvládnul, tak to bude zázrak. Úplně mě to rozhodilo… Tak uvidíme. Kéž by ten šílený začátek měl aspoň ten správný konec… ![]()
@Hearty Beru Estrimax a od středy si budu stříkat na předloktí Lenzetto. Když bylo embryjko tak parádní, věřím, že se pěkně zavrtalo a už se zabydluje.
Nemusíš se bát, neděsíš mě, potřebuju slyšet, jak to probíhá. Bolelo to? Tvůj muž byl s tebou celou dobu? Hlavně nebuď nešťastná. Mysli na pěkné věci, váš malý bojovníček teď potřebuje šťastné prostředí. ![]()
Minule to nebolelo vůbec, nepříjemné to je, o tom žádná, ale bolestí bych to nenazývala. Minule 5 minut a hotovo. Dneska to bolelo hrozně. Manžel byl se mnou, byla jsem ráda, málem jsem mu rozmačkala ruku
a byl z toho taky vyjeveny bobek, protože minule byl taky, takže jsme oba čekali, že to zase půjde jak nic a ono nee. Tim, že byly komplikace, to trvalo asi 15 minut (mi to přišlo jak hodina). Pak 15 minut ležíš, pak zaplatit a domů. Aspoň u nás to tak v caru je. Ale je krásné, jak nám to embryjko ukázali, než ho šli přenést, mají přímo na sále velkou obrazovku, kde mají přenos z toho mikroskopu. To by se jeden pomalu rozplakal štěstím
hlavně my plné hormonů
![]()
K čemu to je, to Lenzetto, to slyším poprvé
![]()
@Hearty Je to estrogen ve spreji, také jsem o tom dnes slyšela poprvé, ale to je možná spíše tím, že je to můj první KET..
Normálně se to jednou denně nastříká na kůži..
Je skvělé, že tam byl s tebou.
Já ani nevím, jestli u nás v CARu k tomu partnery pouští..
Byla bych moc ráda, kdyby ano.
Jsi statečná, určitě ta bolest stála za to!!
Hmm, to je zajímavé, já estrogen nebrala, tak vůbec nevím. Ale super, konečně něco, co není náročné na aplikaci, že?
já myslím, že by je měli pouštět všude, je to fajn tam mít tu podporu. A hlavně u „početí“ by měli být oba, no ne?
taky hrozně doufám, že to všechno aspoň k něčemu je. Když už se tak trapime, člověk by ideálně chtěl tu jistotu, že to všechno co musíme zvládnout, bude mít výsledek. Pak by se všechno snášelo hned lépe ![]()
@Hearty Jistotu bych taky brala, škoda, že to tak nefunguje.
Joo u početí by měli být oba, to je fakt!
Náročné na aplikaci to sice není, ale pokud se o to místo otře můj muž, bude z něj přecitlivělý uzlíček
..Až z nás budou stařičké bábinky, určitě si řekneme, že to všechno trápení stálo za to a nebudeme litovat. ![]()
Nooo, to je fakt. A budem vzpomínat, jak jsme se nervovaly, a už se tomu jen zasmějeme.
to je vtipné, představila jsem si toho chlapa, jak s ním cloumaji ty ženské hormony
přecitlivělý uzlíček, boží ![]()
@Hearty Všechno zvládnem, neboj. Žena je neuvěřitelně silné stvoření. Narozdíl od našich uzlíčků.
![]()
@Hearty Ahojky!!
Dnes jsem si na Tebe vzpomněla, tak se chci zeptat, jak se máš? ![]()
@nedline ahojky
no žádná sláva… Jsem 10 den po KET a od pondělí jsem spinila a dnes už krvácím. Na testu byl pidi dušík, ale myslím, že tou krví je to jasný.
Zítra zavolám do car, jestli už má smysl přijít na krev, ať do sebe zbytečně neladuju ten utroš… Ach jo. Druhý pokus v háji… ![]()
A co ty? ![]()
@Hearty Třeba to nic neznamená.. Spousta holek má menstruaci a i přes to jsou těhotné. Moc doufám, že je to i tvůj případ. Hlavně nebuď smutná.
Já jdu na KET ve středu.. Mám z toho nervy.. ![]()